Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Уред за предварително утежняване на плувки
Модератор: sapuna
-
- учете се от него
Re: Уред за предварително утежняване на плувки
Естествено е при положение че уреда не е "калиброван" на нулева плаваемост и възниква необходимост от калибровка ( в случая, солта) замерването ще бъде много по-точно, поради това че площа на уреда е много по-голяма от площа на плувката и съчмите- и влиянието на изтласкващата сила върху тях, като разлика "солена/сладка" вода е незначително

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Колега разликата е в налягането на водния стълб и гъстотата на водата,не се вдетинявай с 0.02гр.така или иначе винаги направените такъми от къщи търпят корекции,по какъвто и да е начин.Всичко си е наред,аз го използвам от мнооооого време,счупвал съм го,лепил съм го и пак си работи.Ако на реката е добре,същият такъм на друг водоем може да иска корекция.Да ще потъне,трябва много внимателно да го поставиш ,аз никога не съм го пробвал соло,но е така,ползвай го и това е.Ако не,подаръци не отказвамГеорги Кръстев написа:При тези тестове излиза ,че уреда не е наред. Или поне това е моето заключение. Само един въпрос ми остана . Нормално ли е да потъва самия уред, и то не много бавно?

http://www.stonfo.com/site/prodotto/455 ... gory_id=21
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Колега искам да се извиня , грешката е моя , разликата не е 0,02 а 0,2гр . Поправих си грешката , БЛАГОДАРЯ.За подаръци незнам ама утре ще отида до магазина да видим какво ще стане ако поискам да го заменя за друга стока, малко цигънско ама "беден" студент съм
какво да правя 

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
-
- учете се от него
Да ти напълнят една кофа с вода и му виж калибровката на място; то, тоя въпрос стана все едно че разискваме атомна подводница- те са на същия принцип по отношение на нулевата плаваемост; на различни дълбочини, обачеГеорги Кръстев написа:Колега искам да се извиня , грешката е моя , разликата не е 0,02 а 0,2гр . Поправих си грешката , БЛАГОДАРЯ.За подаръци незнам ама утре ще отида до магазина да видим какво ще стане ако поискам да го заменя за друга стока, малко цигънско ама "беден" студент съм![]()
какво да правя

п.п. ако грешката е 0.2гр, на плувки 0.3, 0.5, 0.75.... най-добре го начукай с един чук, метни го в тоалетната и пусни водата

- Георги Кръстев
- сериозен играч
п.п. ако грешката е 0.2гр, на плувки 0.3, 0.5, 0.75.... най-добре го начукай с един чук, метни го в тоалетната и пусни водата
[/quote]
Да толкова е

Да толкова е

-
- учете се от него
Че, това е съответно 70%, 40%, 30%Георги Кръстев написа: Да толкова е![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

п.п. писах- "надпис на плувката+10%"; другото се оправя на место

- Георги Кръстев
- сериозен играч
Ами е аз затова отворих нова тема . Ох стана чат 

Адаш, ела утре до офиса ми ако си свободен, да ти дам моя уред, и да го сравниш със твоя. Да видим след това дали отклонението е само в твоя или във всички. 

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
За финно доутежняване е добре да си купиш смазка за антени на Престън. Решава доста проблеми възникващи от утежняването в къщи 

- Георги Кръстев
- сериозен играч
И тази смазка имам , то проблемиет които се решават с нея , са такива че в момента в който си вкараш плувката всичко е ок , но след няколко минути риболов от тънкия слой вода и боклуци полепнали по антената я кара да потъне с няколко мм . А тези няколко мм ми бъркат в .......... За това силно я препоръчвам
И щях да забравя най важното , подмених си "великия" уред .В магазина се оказах много разбрани. Замених го за няколко пакета куки камасан Б511 . Мисля че това си е щастлив край.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Aбе аз да питам Стронта и Жоро Кръстев,вие по гьолове не ходите ли ?Що не си утежнявате плувките там?
И мен ше ме звемете ли поне 1 път с вас?
И мен ше ме звемете ли поне 1 път с вас?
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Позволявам си да дам отговор,на въпроса ти към колегите от Бургас и не е насочен към мен.Патроне,не знам колко риболова имаш с щеката,но явно сега трупаш опит.В сандъка е необходимо да имаш поне 10 готови совалки с различни грамажи,даже и някои дублиращи.Някой път ми се е налагало да сменям по-тежка с по-лека плувка и обратното,колко време би загубил за да направиш нов такъм,и като се започне да се прави доста от вас няма да се сещат да си подхранват и точката ,докато губите излишно време в направата на нов.Всичко това бихте си го спестили предварително.Като нямате доверие на доси пиомбо,направете си от стар тубус или PVC тръба,уред в който да си утежнявате плувките.Запушва се единият край с подходящ материал,който и да ви служи за стойка,пълните с вода и готово.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Колега butnik аз такъв тубос , в който да си отежнявам плувките си имам , но благодаря все пак . А относно въпроса зададен от колегата patrona86 ще отговоря - колега колко пъти трябва да ти звънна ,на ден ,за да си вдигнеш телефона
,че да ти кажа утре къде сме за риба и какво ще правим. Нали се сещаш , че за да дойдеш с нас първо трябва да се чуем по телефона , чакам да се обадиш .

Поредното съдържателно мнение на многоуважавания от мен колега david_1995david_1995 написа:тези сачми ползвал винаги има ефект

Добре че се появи той във форума та да понаучим някой тънкости в риболова

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Учи бързо, май няма да преподава още дълго 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.