Уред за предварително утежняване на плувки

Модератор: sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: Уред за предварително утежняване на плувки

Мнение от Бачо Илия »

Естествено е при положение че уреда не е "калиброван" на нулева плаваемост и възниква необходимост от калибровка ( в случая, солта) замерването ще бъде много по-точно, поради това че площа на уреда е много по-голяма от площа на плувката и съчмите- и влиянието на изтласкващата сила върху тях, като разлика "солена/сладка" вода е незначително :idea: :D
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Георги Кръстев написа:При тези тестове излиза ,че уреда не е наред. Или поне това е моето заключение. Само един въпрос ми остана . Нормално ли е да потъва самия уред, и то не много бавно?
Колега разликата е в налягането на водния стълб и гъстотата на водата,не се вдетинявай с 0.02гр.така или иначе винаги направените такъми от къщи търпят корекции,по какъвто и да е начин.Всичко си е наред,аз го използвам от мнооооого време,счупвал съм го,лепил съм го и пак си работи.Ако на реката е добре,същият такъм на друг водоем може да иска корекция.Да ще потъне,трябва много внимателно да го поставиш ,аз никога не съм го пробвал соло,но е така,ползвай го и това е.Ако не,подаръци не отказвам :D :D
http://www.stonfo.com/site/prodotto/455 ... gory_id=21
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Колега искам да се извиня , грешката е моя , разликата не е 0,02 а 0,2гр . Поправих си грешката , БЛАГОДАРЯ.За подаръци незнам ама утре ще отида до магазина да видим какво ще стане ако поискам да го заменя за друга стока, малко цигънско ама "беден" студент съм :mrgreen: :mrgreen: какво да правя :roll:
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Георги Кръстев написа:Колега искам да се извиня , грешката е моя , разликата не е 0,02 а 0,2гр . Поправих си грешката , БЛАГОДАРЯ.За подаръци незнам ама утре ще отида до магазина да видим какво ще стане ако поискам да го заменя за друга стока, малко цигънско ама "беден" студент съм :mrgreen: :mrgreen: какво да правя :roll:
Да ти напълнят една кофа с вода и му виж калибровката на място; то, тоя въпрос стана все едно че разискваме атомна подводница- те са на същия принцип по отношение на нулевата плаваемост; на различни дълбочини, обаче 8)

п.п. ако грешката е 0.2гр, на плувки 0.3, 0.5, 0.75.... най-добре го начукай с един чук, метни го в тоалетната и пусни водата :idea: :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

п.п. ако грешката е 0.2гр, на плувки 0.3, 0.5, 0.75.... най-добре го начукай с един чук, метни го в тоалетната и пусни водата :idea: :mrgreen: :mrgreen:[/quote]
Да толкова е :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Георги Кръстев написа: Да толкова е :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Че, това е съответно 70%, 40%, 30% :shock: :shock: :shock:

п.п. писах- "надпис на плувката+10%"; другото се оправя на место :idea: :idea: :idea:
Изображение
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Ами е аз затова отворих нова тема . Ох стана чат :oops:
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Адаш, ела утре до офиса ми ако си свободен, да ти дам моя уред, и да го сравниш със твоя. Да видим след това дали отклонението е само в твоя или във всички. :wink:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
waglerbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от waglerbg »

За финно доутежняване е добре да си купиш смазка за антени на Престън. Решава доста проблеми възникващи от утежняването в къщи :idea:
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

И тази смазка имам , то проблемиет които се решават с нея , са такива че в момента в който си вкараш плувката всичко е ок , но след няколко минути риболов от тънкия слой вода и боклуци полепнали по антената я кара да потъне с няколко мм . А тези няколко мм ми бъркат в .......... За това силно я препоръчвам :D :D И щях да забравя най важното , подмених си "великия" уред .В магазина се оказах много разбрани. Замених го за няколко пакета куки камасан Б511 . Мисля че това си е щастлив край.
patrona86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от patrona86 »

Aбе аз да питам Стронта и Жоро Кръстев,вие по гьолове не ходите ли ?Що не си утежнявате плувките там?

И мен ше ме звемете ли поне 1 път с вас?
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Позволявам си да дам отговор,на въпроса ти към колегите от Бургас и не е насочен към мен.Патроне,не знам колко риболова имаш с щеката,но явно сега трупаш опит.В сандъка е необходимо да имаш поне 10 готови совалки с различни грамажи,даже и някои дублиращи.Някой път ми се е налагало да сменям по-тежка с по-лека плувка и обратното,колко време би загубил за да направиш нов такъм,и като се започне да се прави доста от вас няма да се сещат да си подхранват и точката ,докато губите излишно време в направата на нов.Всичко това бихте си го спестили предварително.Като нямате доверие на доси пиомбо,направете си от стар тубус или PVC тръба,уред в който да си утежнявате плувките.Запушва се единият край с подходящ материал,който и да ви служи за стойка,пълните с вода и готово.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Колега butnik аз такъв тубос , в който да си отежнявам плувките си имам , но благодаря все пак . А относно въпроса зададен от колегата patrona86 ще отговоря - колега колко пъти трябва да ти звънна ,на ден ,за да си вдигнеш телефона :evil: :evil: :evil: ,че да ти кажа утре къде сме за риба и какво ще правим. Нали се сещаш , че за да дойдеш с нас първо трябва да се чуем по телефона , чакам да се обадиш .
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

david_1995 написа:тези сачми ползвал винаги има ефект
Поредното съдържателно мнение на многоуважавания от мен колега david_1995 :axe:
Добре че се появи той във форума та да понаучим някой тънкости в риболова :lol: :lol: :lol:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Учи бързо, май няма да преподава още дълго :mrgreen:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”