Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Каракуда и шаран - чесън и друго нетипично за рибата

Мнение от ExTaZzY »

МИ добавяй допълнително чесъна към житото на терасата докъто е топло и го покрии с нещо да се "задуши" :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

Дойде ми на идея валериан поради силния му аромат, като добавка към захранката някой да е пробвал ??? :lol:
Ясно е че за котките е като дрога :mrgreen:
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Също така няма ли да стане да сложа една глава чесън на витал центъра дето прави сокове и като искара чеснов сок да си го сложа в кутийка от ароматизатор и така може да изглежда малко по човешко :lol:
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

felippemassa написа:Също така няма ли да стане да сложа една глава чесън на витал центъра дето прави сокове и като искара чеснов сок да си го сложа в кутийка от ароматизатор и така може да изглежда малко по човешко :lol:
Май съм виждал нещо тъкова на Filstar в шишенце с пулвелизатор :wink:
Изображение
Без риболов няма любов !
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

...
Последно промяна от Diman на Вто Авг 25, 2009 4:33 am, променено общо 1 път.
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

Току що на чопъра пуснах 2 глави чесън и излезе към 20 мл. чеснов сок, който смърди мноого. Дали може да има някакъв страничен ефект от силната миризма?
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

...
Последно промяна от Diman на Вто Авг 25, 2009 4:33 am, променено общо 1 път.
paisa
новобранец
новобранец

Мнение от paisa »

Diman написа:
paisa написа:Дойде ми на идея валериан поради силния му аромат, като добавка към захранката някой да е пробвал ??? :lol:
Ясно е че за котките е като дрога :mrgreen:
Понеже имам тази мания сам да си правя дипчета(че по-интересно :D ) наскоро забърках един дип с валериан, но още не съм го изпробвал. Имам обаче усещането, че ще проработи. Дори в Skopex-a надушвам освен "пилешка"ванилия(в яки дози), мед, малко амоняк И малко валериан.
Напълно възможно в скопекс-а да има , щом може да се приема от хора би трябвало да не е вреден за рибоците.
Колега "butnik" за морски незнам, а за депресирани риби от токове и мрежи мисля , че ще е добра идея да ги поуспокоим :mrgreen: :rolleyes:
В неделя ако се очертае един излет ще опитам и аз с валериана ама ми е чудно кой ще е по удачния течен на хапчета ли, па ше пробваме мешано и 2та :mrgreen: :rolleyes:
Ще пиша ако излезе път към някой водоем.
Наслука :D
Radi
новобранец
новобранец

Мнение от Radi »

Да споделя и аз.
Когато варя жито накрая слагам 5-6 нарязани листа от индрише.
Става много добър сладникав аромат. Ако не сте - пробвайте, ще се изненадате приятно, а рибите неприятно.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ще пробвам сега в събота и в неделя. :D На две различни места,където има каракуди /малък водоем край р.Арда в района на с.Бял извор и яз.Мъглене /.Смятам да обработя захранката и стръвта в два варианта :idea: - с канела и с чесън на прах,пък да видим ще има ли резултат и какъв точно... :?:
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Явно аромата на чесън действа щом Dynamite baits произвеждат коноп с чесън. Другото което съм виждал е чилито. Дават го за зимата за шарани.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Боката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Боката »

Това с чесъна много ме заинтригува миналата година.Имах свободни дни и реших да направя излет на любимия ми водоем"Овчарица",на 20 кила царевица разпределена по равно в кофите,сложих по 2-3 пакетчета чесън на прах.И понеже знам че PH на топлото е някъде 2-3 единици под неутралното(7)сложих и по 40-60 грама невероятно люто китайско чили,за падане на числото на захранката.Тази консистенция я обърках и оставих на терасата с похлупак.След 5 дена кърмилката меришеше така че се притесних за по-нататъшната цялост на кофите.Не искам да разказвам с подробности и зора при храненето в шамандурите с тази смърдилка,ама за 3 дена нито един удър...нито сом,нито каракуда.Зарекох се никога повече да не правя такава гавра с себе си.Щом им харесва на братя Щербакови,нека си я душкат :lol:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Начи,както обещах,чесъна /на прах/ го пробвах,към няколко вида захранки,даже и към хляб го добавях,както бех обещал по-горе,ама резултат-нъцки :( На захранваните петна-никво кълване на каракуда или шаран,малко в страни от петната-скъцване на всекви дребноти от рода на уклеи,бабушки и хилави костурета.Обаче,моя експеримент може и да не се брои - едното място бе изолирано малко водоемче /бивща текезесарска величина /,пък яз.Мъглене го изпускаха вероятно с цел напояване,та... :D :D Ма,нищо бъдещето е пред нас.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Имам дип на чесън и нито един удар до сега, не зависимо от вида на рибата и от водоема.За мене този аромат нестава. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

snegk написа:Имам дип на чесън и нито един удар до сега, не зависимо от вида на рибата и от водоема.За мене този аромат нестава. :wink:
Що непробваш да свариш малко стара царевица с 3-4скелитки чесан, после след като се напука малко при варене затвория в буркан с нарязана глава вътре, затвори го и слет десет дни пробваи и пак ще говорим :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”