Питане към морските вълци?

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Аватар
даката
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от даката »

batmilen написа:Ами дай тон за песен...тъкмо в тия студове ... в къчмата по лесно ша се саберем...а може и видеоконферентна връзка да направим...за наздравиците и тостовете.... :lol:
:partyman: :partyman: :rock: Идеята е супер :lol: Дорумов да отваря нова тема в която да даде тон : :smt034 мисля си аз :smt017
риба къща няма-риба време няма
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Днес отивам за морска котка

Мнение от Ribarina »

Днес ще се пробвам да хвана морска котка, но не като тази на снимката а такава с отровен шип на опашката.казаха че е излязла на плажа в Бургас.За стръв ще използвам големи парчета рапан, попче и сафрид.
Пожелайте ми слука :lol:
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Не ели малко раншко...те котките излизат тук :lol: юни-юли и нататък до късна есен... :lol: и кълват на живо попченце...
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Извенявамсе че щесе върна към началото на темата но много се развънувах когато видях 2 снимки първата на рибата по-голяма несъм виждал от този вид аза втората човека секазва Иван имо викат не рибаря а селито лично се познавам със него. :lol: Аз също имам снимки със тази риба от същото време много мисе искаше даги кача всайта носа на хартия и нестава засъжаление :oops: :wink:
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

Става.......сканираш ги и ги качваш колега, ако лично не можеш помоли някои където има скенер и нямаш грижи :lol: :lol: :lol: а къде гледа тия снимки които така са те развалнували...в морската котка, там където е доктора ли ???
Господ може всичко чада мой !
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Щепробвам със сканиранета моготи благодаря за идеята :oops: :lol: . Имах предвид минокопа на първа страничка :o Аз съм харпонджия и толкова голям индивид несъм виждал а камоли дасъм целел.Човека на снимката (засажеление него познавам) наистина трябва да се гордее защото ако е оцелена в България това е било сигорно одавна когато е имало още добра риба внащо черно море. Сега такива риби са голяма рядкос :(
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Скорпид написа:Щепробвам със сканиранета моготи благодаря за идеята :oops: :lol: . Имах предвид минокопа на първа страничка :o Аз съм харпонджия и толкова голям индивид несъм виждал а камоли дасъм целел.Човека на снимката (засажеление него познавам) наистина трябва да се гордее защото ако е оцелена в България това е било сигурно одавна когато е имало още добра риба в нашето Черно море. Сега такива риби са голяма рядкост :(
... ми така си е... май :roll: - това съм го виждал в аквариума във Варна само...

...ама ония списък на батето за рибите в Черно Море ми се вижда много препълнен - това, което съм хващал и държал в ръце са:
Платерина
Кефал
Пеленгас
Илария
Лефер

Лаврак
Паламуд
Морска врана
Морска хиена
Салпа
Спари
Зъбар
Минокоп
Дорада

Калкан
Морски език
Писия

Морска котка
Морска лисица
Акула

Попче
Морско куче
Морски дракон
Скорпид
Галя
Барбуна

Моруна
Есетра
Лястовица
Пъстърва

Зарган
Лапина
Змиорка

Тунец(за тази май обаче Батито се е изхвърлил - паламудец ще е бил ...по едричък - той тука няма ко'да прави и да се храни също.)
...да не говорим, че е забравил Чернокопа - последните 2,3 год. бяха добри - доста му вадих душата и аз :wink:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Колега списака нее препълнен просто другите риби станаха като онази мисля чесеказваше латимерия (праисторическа жива находка) :P lведнъж на няколко години се хващат ито обикновинно съм забелязал след някакав катаклизам .Смои други колеги обсъждахме точно това - например след земетресение или мго голяма буря излизат всякакви забравени твари. 8) :?: Междодругото това бибело една добра тема за форома какмислите :?: :idea: :wink:
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

П.П Имах едно предложение към админите да сложат по една снимка на тези риби поне като неги хващаме дасе знае как изглеждат :oops:
ricono
новобранец
новобранец

Мнение от ricono »

durumov :
"...да не говорим, че е забравил Чернокопа - последните 2,3 год. бяха добри - доста му вадих душата и аз"
Чернокопа не е ли просто дребен лефер?
Скорпид
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Скорпид »

Да и пак е толкова вкусен :P
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

особено печен на скара ! :lol:
Господ може всичко чада мой !
ricono
новобранец
новобранец

Мнение от ricono »

Малко странно е да се определят видове чрез вкусовите ни рецептори. :) А чернокоп, лефер и гофан са наименования на един и същи вид риба. :D
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

ricono написа:Малко странно е да се определят видове чрез вкусовите ни рецептори. :) А чернокоп, лефер и гофан са наименования на един и същи вид риба. :D
един вид са да ( черноморска ) :D :D :D
ricono
новобранец
новобранец

Мнение от ricono »

Или по друг начин казано Pomatomus Saltatrix :D
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”