Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Новият ми телескоп без водачи
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
Re: Новият ми телескоп без водачи
Изобщо няма да си посочвам грамажите,пък и цената на директните ми.Вярно е,не всеки може да отдели пари.Обаче 370 г си е мазохизъм-къде остава удоволствието от прекарания ден в риболов?Ще останат само умора и болки.Същите "Видракс"предлагат 6 м директен в Смолян с тегло 180 г на цена 85 лева.Все ще може да ги събере човек,нали.
- s0n3x
- научил се да хвърля
Намерих една нова въдичка (май тази няма да ми я доставят ама ще изчакам и ще видя резултата). Ето я http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... =105&click . Мисля че е добра нo изкажете и вашето мнение. Ако знаете нещо за този магазин рибоко, някой да си е поръчвал нещо оттам 

Ти май не четеш както трябва или не искаш да прочетеш какво съм писал. Предния пост означава само едно "честито на печелившите" и ти май не го разбра това. Направили сме грешка, ти и доста други преди теб сте спечелили от тази грешка и естествено това си е наш проблем а не твой. За каквато цена си го поръчал на такава ще го получиш ! Грешката беше отстранена СЛЕД твоята поръчка. Благодарих ти че посочи грешката поне в бъдеще който си купи този телескоп да е на реалната цена че 2 години сме го продавали под цената за която сме го купили. Но така е в търговията не всичко е печалба.s0n3x написа:Еми в последния момент тва го научих, и се оказа че прътът струва 53 лефа. Майка ми се обадя да го откаже, а "човекът" на телефона каза че вече куриерите са тръгнали. После писах уж на главния тук във форума и по е-майла. И той каза да платя старата цена - "нямало проблем". Ама днес няма и следа от тия курери дали се загубиха или пък отидоха до най-блиският водоем да се уверят сами за качеството![]()
. Ще изчакам още максимум 5 дни и ако не го доставят няма да си поръчвам вече онлайн. Само далавери правят : 1 цена го копуваш, друга плащаш. Но все пак това е БЪЛГАРИЯ какво да очакваме от днешните търговци. И тоя проблем във онлайн магазина от 2007 година смятайте колко време не са го отстранили. Сигорно е случайност или пък не
![]()
П.С. АМАН
Телескопа ти е пратен ето ти копие от товарителницата, подчертал съм датата на изпращане, колко трябва да платиш на куриера и датата според спиди кога трябва да я получиш въпреки че сме избрали опция ЕКСПРЕСНА:

Това че не е пристигнала още е защото спиди нямат офис в твоя град, първо се носи във В.Търново и след това тръгва за Елена. Освено това в неделя не работят и ако не го получиш днес значи ще е при теб в понеделник.
И още веднъж. Радвай се на новата си пръчка, още повече че си я взел на "далавера", хващай много риби с нея и когато решиш заповядай пак при нас

The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
- s0n3x
- научил се да хвърля
Малко е тежичък, но като го оборудвам със ластик на 2ро или 3то коляно мисля че ще е перфектен. Ластика направо ще отида в магазина да ми го сложат. Вие кой номер ще ми пропоръцате за риби до към 1.500 до 2.000 максимално ? 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
1мм или 1.2мм.Универсален размер,за средни и дребни риби.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- s0n3x
- научил се да хвърля
Мерси за съвета във понеделник като го получа ще видя в нашия град дали слагат ластици. Ако не ще ходя в Търново
, колко струва поставянето (трябва ли аз да си купя ластик и да го дам на човека или той сам ще сложи) Като четох някой от темите за ластици и прочие почти нищо не разбрах. Доколкото видях основното влакно се свързва за ластика чрез някви си възели гарвански крак разни такива ... Защото на върха на този вид телескопи има 1 халкичка за. Ама при поставянето на ластик се отразва част от пръта. Когато има ластик трябвало да се разпъва и прибира по специален начин ети такива. Та като цяло да попитам труден ли е риболова на директен. Защото никога не съм опитвал.
Защото има много понятия които не разбирам
Ако може да ми дадете някав линк или да ми препоръчате нещо ще съм ви много благодарен

Ако може да ми дадете някав линк или да ми препоръчате нещо ще съм ви много благодарен

Отиди при бате си Мариян в Търново да ти сложи ластичето и да ти каже как да се грижиш за него.
Последно промяна от Vidrax на Пон Авг 03, 2009 1:45 pm, променено общо 3 пъти.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
И бих добавил да прочетеш и се напънеш да потърсиш из риболов на леко за ластиците и директните.
- s0n3x
- научил се да хвърля
Туко що се връщам от рибарският там имат комплект за самостоятелно слагане на ластик който включва всички необходими принадлежности и е на "Престън". Струва 13 лева. Мисля да го купя и като ходя в Търново да отида до някой рибарски магазин да ми го сложат.
П.С - 1,2 и 1,3 мм за риби максимално 2 кг не е ли много тънък ?

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Абе ти не четеш ли,с 1.27мм ластик на Престън съм извадил не един амур над 4кг.s0n3x написа:Туко що се връщам от рибарският там имат комплект за самостоятелно слагане на ластик който включва всички необходими принадлежности и е на "Престън". Струва 13 лева. Мисля да го купя и като ходя в Търново да отида до някой рибарски магазин да ми го сложат.
- s0n3x
- научил се да хвърля
Еми брао ама не зависи само от ластика все пак ти си много по-опитен
. Пък и още не са ми доставили телескопа мисля че утре със сигорност вече трябва да е при мен 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Абе ти можеш ли да четеш?
Иди погледни, какво пише на товарителницата
Иди погледни, какво пише на товарителницата

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Намирисва ми на ключалка! 

- s0n3x
- научил се да хвърля
Преди малко я получих ама има проблем. Върхът е доста тънък и мисля че е плътен, поскоро полуплътен защото има 1 мъничка дупка във средата. За да сложа ластик върхът ми трябва да е кух. Сега нов връх ли трябва да си зема ?
П.С. Тва че е доста тънък, диаметърът му е под 2мм пречи ли
П.С. Тва че е доста тънък, диаметърът му е под 2мм пречи ли