Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

първи опит
Модератор: sapuna
- carpsliven2
- сериозен играч
Re: първи опит
Аз отдавна невярвам на тези откачащи вирбели .. понеже несъм сигорен в кое мазе са ги правили.. и затва моите монтажи са цели. Повода със шлауха и куката която си сложил .. са вече професионална работа.. Сега трябва да се замислиш .. кво праим с линията преди оловото..
п.п. Шок лидера него харесвам .. понеже вдига линията и се подава на вълнения и течения.. трофейните шарани са много хитри и необичат да им се движи стръвта или линията.. освен ако не е на река.. той се храни само на места .. напълно познати от него .. където се чувства в безопасност.
Мисля си че, с двете долни перки обхожда района и когато с перката закачи шок лидера.. той се вдига и шарана си намята палтото. Трябва да се замислиш за доста добра линия .. или ако работиш със шлаух .. да ползваш непременно оливетки .. и макар да има закачки да си събаряш линията по дъното. Добре е и да ползваш тежки беклидове (най опасното) и да имаш винаги навита корда на резервните шпули
п.п. Шок лидера него харесвам .. понеже вдига линията и се подава на вълнения и течения.. трофейните шарани са много хитри и необичат да им се движи стръвта или линията.. освен ако не е на река.. той се храни само на места .. напълно познати от него .. където се чувства в безопасност.
Мисля си че, с двете долни перки обхожда района и когато с перката закачи шок лидера.. той се вдига и шарана си намята палтото. Трябва да се замислиш за доста добра линия .. или ако работиш със шлаух .. да ползваш непременно оливетки .. и макар да има закачки да си събаряш линията по дъното. Добре е и да ползваш тежки беклидове (най опасното) и да имаш винаги навита корда на резервните шпули

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- ще става разбирач
Здравейте след крадка селска пауза се завърнах.
За линията съм се замислил мисля че едно лидкор(н)че може да ми свърше работа но в момента ме налегнала една финансова криза от към рибарския бюджет но скоро мисля да се стабилизирам и за шок лидер се замислих можеби шок лидер с лидкор(н) ще стабилизира линията а?
За линията съм се замислил мисля че едно лидкор(н)че може да ми свърше работа но в момента ме налегнала една финансова криза от към рибарския бюджет но скоро мисля да се стабилизирам и за шок лидер се замислих можеби шок лидер с лидкор(н) ще стабилизира линията а?
Никой не може да ти отнеме мечтите
- carpsliven2
- сериозен играч
Няма смисъл да ползваш и двете .. или лийдкор или шок лидер .. при лийдкора нещата седат доста зле .. пълно е със хиляди боклуци.. ние сме се спрели и ползваме кафевия лийдкор на Пелцер - 45 либри. добре е да се слага по метър и нещо.. но няма да можеш да хвърляш на големи разстояния от ръка.. ама невиждам закво ти е .. при този модерен живот е пълно с варианти да си нанасяш въдицата .. освен ако неси решил да ходиш по състезания .. там вече нещата седът по друг начин.
п.п. Един съвет от мен понеже си хубав човек .. запомни че, каквато и захранка да хвърлиш .. трофейната риба няма да дойде на захранката .. освен ако неси решил дадено място да го храниш с месеци.. трябва ти да я намериш.. къде ходи и къде се храни
п.п. Един съвет от мен понеже си хубав човек .. запомни че, каквато и захранка да хвърлиш .. трофейната риба няма да дойде на захранката .. освен ако неси решил дадено място да го храниш с месеци.. трябва ти да я намериш.. къде ходи и къде се храни

-
- и господ не е толокова добър
Ледкор облякън със шлаух е най добрия вариант.Шок се използва в определени ситуации или за силно замятане.Аз не ползвам шок.В определените ситуации си използвам направо монофил 0,42.Използвам на Суфикс ледкора и съм нямал проблем до сега.Цената е от 15 до 18лв. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
Да и аз се насочих към продуктите на софикс доста хора са доволни от тях а и цената им е малко по сносна 
Само незнам колко либри да си търся лидкор при положение че повода ми е 25 либри ?
Мисля да си навия на резервните шпули софикс 0.40 мисля че беше нещо дуал кор ли?
бях си направил шок лидер от монофил аз съм с основно оператор 0.30

а шока бешена софик 0.35 ма нещо гелпа на възела и се получава кофти гледка

Само незнам колко либри да си търся лидкор при положение че повода ми е 25 либри ?
Мисля да си навия на резервните шпули софикс 0.40 мисля че беше нещо дуал кор ли?
бях си направил шок лидер от монофил аз съм с основно оператор 0.30

а шока бешена софик 0.35 ма нещо гелпа на възела и се получава кофти гледка

-
- научил се да хвърля
друг пьт внимаваи!!!
-
- ще става разбирач
Имам едно питане знам че не е мястото тук но не искам да отварям тема пък и нали си говорим за монтажи пък тва е съставна част от тях
Та дали някой е ползвал тази марка и какво му е мнението за нея?

казаха ми че е сносна марка а като цени също са доста сносни

Та дали някой е ползвал тази марка и какво му е мнението за нея?

казаха ми че е сносна марка а като цени също са доста сносни
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
За лидкора не знам,но влакното го подарих! 

-
- ще става разбирач
Е ти направо ме закопа

разбрах те

разбрах те

Последно промяна от kokoparcala на Пет Авг 14, 2009 5:31 pm, променено общо 1 път.
- carpsliven2
- сериозен играч
Колега .. срешнеш ли друг път суфикс или тез климекс ... бягай колкото можеш по бързо .. като дявол от тамян .. дори несе обръщай назад

- nikikati
- ще става разбирач
Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
-
- ще става разбирач
-
- и господ не е толокова добър
Суфиксkokoparcala написа:А за лидкор да препоръчаш адашче ти ползваш ли?

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- nikikati
- ще става разбирач
Не ползвам на този етап, но Илийката ти е посочил правилнияkokoparcala написа:А за лидкор да препоръчаш адашче ти ползваш ли?

Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
-
- ще става разбирач
към разбиращите
едно питане имам интерес към този монтаж това е на един приятел какво ви е мнението да се насоча ли към него или да се придържам към моя умисъл?