Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Надценките във видракс
Модератор: dantho.mihov
Re: Надценките във видракс
не энам эащо блиэалка кралуэо в испания струва 11 евро тука 10лв
не энам эащо 80% от хората които отиват към гърция си купуват такъми от тука и като им кажа че е по добре от там да си паэаруват и че там наи добре ще им обяснат как и на какво да ловят ми викат ти луд ли си бе энаеш ли кви са цените у гръцко
не энам эащо 80% от хората които отиват към гърция си купуват такъми от тука и като им кажа че е по добре от там да си паэаруват и че там наи добре ще им обяснат как и на какво да ловят ми викат ти луд ли си бе энаеш ли кви са цените у гръцко
- gloupan
- разбира нещата
Въпроса наистина е много интересен.В България сме свикнали да гледаме в "паничката" на другия и почваме да пресмятаме кой колко печели за наша сметка.По скоро трябва да решим сами дали цената на дадения продукт ни допада или не.Като стана въпрос за себестойност ,да ви кажа един пример различен от този с кренвиршите.Цената на един килограм добро кафе е средно около 20 лева.Влагат се максимум 6 грама в една доза ,т.е. себестойност 12 стотинки.Ако прибавим захар,ел.енергия и други, не надскача себестойност от 15 стотинки.Кафето в заведение е минимум 1 лев,което означава надценка от над 600 %.Вие сами нататък може да си направите сметка колко се печели от този продукт,но съм сигурен ,че резултата едва ли ще ви откаже от това да пиете кафе!
Така че на който му изнася цената купува ,а на който не му изнася не купува.Това е простия начин за тълкуването на пазарния принцип.
Така че на който му изнася цената купува ,а на който не му изнася не купува.Това е простия начин за тълкуването на пазарния принцип.

TRS70MLF2
Всеки според възможностите сиЦербер написа:Аз съм спрял отдавна да пазарувам от тук ! Пазаря си всичко от ebay - пръчки , макари , воблери , корди , конци , дрехи и екипировка !
От българия стръв , корди и консумативи ! Поздрав за вносителите и Балъците !

- carpsliven2
- сериозен играч
При такава голяма конкуренция от сайтове и магазини .. и да се оплаквате си е направо смешно

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Колеги не се включвам за да се оправдавам ,а за да подкрепя колегата gloupan . Неговия пример е много показателен , но никой не се замисля за това . А то не винаги нещата са така прости както изглеждат. А защо никой не попита колко са разходите на един склад , на един магазин и т.н. Да ви кажа честно колегата явно си мисли ,че е открил америка като е поствал стоковата разписка . Няма от какво да се срамувам . Лошото е ,че се започва с догадките и сметките . Е само ще ви кажа ,че истината изобщо не е такава . И това чудо да си губим времето да правим сметката на другите е най-тъпото нещо на света. Освен това тълкуваме фактите както ни са угодни , без това да ни помага и опитвайки се да се направим на ограбени и мъченици и колкото може кал да хвърлим върху хората , които нито познаваме нито сме виждали. Така е по-лесно . В Търговията приятели си има правила и никой не може да е търговец и да не се съобразява с тях. Ако погледним обективно , ще видите че реално няма кой знае каква разлика в крайната цена която ще заплатите ако си поръчате от чужбина . Но тъй като повечето хора са доста лъгани , постоянно виждат лъжата и отрицателното около себе си . Погледнете малко по-положително на нещата колеги. Тази въдица ако сте я поръчали с желание - наслаждавайте и се и нека ви носи само слука и приятни приживвания. Не знам защо колегата не спомена , че въдицата в Англииския сайт е на промоция . защо не спомена , че и при нас може да получи отстъпка до 10 % и нещата са съвсем други . И последно ако беше истина това което колегата се опитва да внуши на всички колеги риболовци -Че сме най-кръвожадните алчни хора на света - синоним на ВНОСИТЕЛ , то щеше да е много по-лесно да се съберат пари за националния отбор по риболов - за да отиде на световно. Това е от алчните вносители ,всеки е свободен да си направи магазин , а защо не и да не стане вносител. Поздрави.
The worst day of fishing is better than the best day of working!
http://www.vidrax-fishing.com
http://www.vidrax-fishing.com
Я споко, колеги !
Всеки сам си прави ценовата политика. Включително и Видракс.
Свободен пазар, конкуренция ... както искаш тъй го наречи. Скъпа пръчка. Не се продава всеки ден... Много ясно, че наценката ще е по големичка, а не 10лева.
А колко е надценката при стоматолога, който за да ти погледне в устата и да ти каже, че нищо ти няма, ти взима 20лева ? Ама си плащаш нали ? Като поп. Не ходиш на преглед в EBAY.
Ама той е чел дебелите книги...
На който не му харесва цената в даден магазин, да си купи от друго място. Аз поне така правя и никога не гледам "в канчето на старшината", а само в собствения си джоб.
И нека си останем с добри чувства един към друг.
П.П. Колегата Vidrax ме е изпреварил докато съм писал, но все пак заставам зад думите си.
Всеки сам си прави ценовата политика. Включително и Видракс.
Свободен пазар, конкуренция ... както искаш тъй го наречи. Скъпа пръчка. Не се продава всеки ден... Много ясно, че наценката ще е по големичка, а не 10лева.
А колко е надценката при стоматолога, който за да ти погледне в устата и да ти каже, че нищо ти няма, ти взима 20лева ? Ама си плащаш нали ? Като поп. Не ходиш на преглед в EBAY.
Ама той е чел дебелите книги...

На който не му харесва цената в даден магазин, да си купи от друго място. Аз поне така правя и никога не гледам "в канчето на старшината", а само в собствения си джоб.

И нека си останем с добри чувства един към друг.
П.П. Колегата Vidrax ме е изпреварил докато съм писал, но все пак заставам зад думите си.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
monilom споко и при нас ще стане 1000 евро пенсията и няма да има значение дали пазаруваме от България или от чужбина 

Последно промяна от сомчо на Пон Авг 10, 2009 11:55 pm, променено общо 2 пъти.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Включи се Ганди и се разсополивихте! 
Момчета,не всичко е брой необмислени мнения!

Момчета,не всичко е брой необмислени мнения!

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това е на 100% такаЦербер написа: Идете да си напазирите примерно в румъния ще ви дойде доста по евтино от тук !

Аз лично съм доволен от Видракс 

Последно промяна от сомчо на Пон Авг 10, 2009 11:53 pm, променено общо 2 пъти.
Колега явно на вас нещо ви става
защо все гледате във на хората паниците
както и мене оплюхте за макарите....

-
- и господ не е толокова добър
Какво е това,"негледай в канчето на другия" в случая гледам моето канче как се изпразва за сметка на някой алчни търговци.Говоря за цялата търговия в България, не за някой определен магазин или вносител.В една друга тема го писах, нашите търговци са доста алчни, искат много бързо да забогатеят.Как може един продук, качествен, произведен в Грмания, при разходи за високи заплати, високи данаци, горива, ток, вода, наеми, и др. да е по евтен от един продукт произведен в България.Само в България прекупвачите(търговците)печелят повече от производителите.Лошото е,че в цял свят цените падат, при нас се дигат.Мръсна нация сме,когато един надигне глава и иска да си потърси правата, били те морални или материални, то веднага бива стъпкан от себеподобните си.Трябва за най малките нередности да сме на улицата и да търсим правата си.Трябва да бъдем сплотени срещу нередностите, не да се самоизяждаме.
Конкретно за Видракс, нищо не мога да кажа, не знам на какви цени взимат и на какви продават.
Конкретно за Видракс, нищо не мога да кажа, не знам на какви цени взимат и на какви продават.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Чакам Шимано Страдик-НОВО за 170лв.Няма да давам примери повече,защото от Испания,Англия и Гърция постоянно имам инфо за цени.Ей,къде е Китай през 4 държави,качвате се и тръгвате,а колкото до търговците на дребно-горницата от въдици и макари не надхвърля 30%.От дребните шушулки горницата е по-голяма.А как се поддържа един магазин,или няма разходи,а за склад да не говорим,стоката няма трайност,но и минава времето.Айде ,някой ще си купи ли на Евростар модела VIP за 55лв днес-не нали.Темата е безсмислена,на който не му отърва да си купува от Ибейката и разни други и да мълчи.И на мен преди 6мес. надника ми беше 100 ЛЕВА,а сега е 40,и кво........А да ви светна ли с каква горница купувате жилища,а какви лихви взимат в кредитните карти.Ей,хора съвземете се-това е хоби,такъми не се купуват всеки ден,мрънкайте за другите надценки,които ви изяждат парите спокойно да се отдадете на хобито си.Замислете се малко.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- dunedanetz
- научил се да хвърля
Аз точно за това писах, но никой не коментира мойте думи. Точно, че няма НИКАКВА конкуренция - конкуренция означава търговците да се бият и съревновават за всеки клиент, постоянни промоции, подбиване на цени, намаления и т.н.. Никой не се замисли върху това, което писах, защо цената на един артикул навсякъде е една и съща. То така излиза, че да си купя артикула Х от видракс, аква спорт, фишинг мания или фишбг ми е през оная работа, защото цената е еднаква навсякъде.... Барем един от тия търговци от своята печалба да беше дал 5-6 лв на клиента, ей тъй за зарибявка, да го впечатли и т.н.... Нема братче - дръж висока цена, ако ще да умреш....carpsliven2 написа:При такава голяма конкуренция от сайтове и магазини .. и да се оплаквате си е направо смешно
Работил съм в търговска фирма, внасяне на едро и продажба на едро. Едни ролки брезент и винил за печат. Та тия ролки беха 160 м2 бройката. Квадрата се внасяше на 3,10 лв да кажем, като се продаваше на 3,60. След приспадане на транспортните разходи, складови разходи, екобулпак и всякакви други глупости, чистата печалба ставаше 20 стинки на квадрат. Чистатат печалба от една ролка брезент 160 м2 беше 20-35 лева. Като питах шефа - Абе шефе, не е ли малка печалбата от една ролка - и той казваше - Конкуренцията ще ни изяде ако пуснем по-високи цени.
Просто явно търговската ниша на риболовно оборудване не е развита и няма чиста и функционална конкуренция. В други сектори има конкуренция, има и ниски цени, тука няма конкуренция, търговците държат едни и същи цени, дали да купя от Видракс, Аква спорт или фишинг-манията - ми е през оная работа, цената ще ми е една и съща и на трите места....
- malkia_joro
- разбира нещата
Ако ти предложат една и съща макара за 280лв.(в чужбина) и за 480лв.(в България) коя ще избереш?По-евтината защото си пресметлив или по-скъпата защото не си скръндза?Аз избрах тази за 280лв. ,а със спестените 200лв. си взех една въдица,влакна,фидер кошнички,куки,вирбели....butnik написа:А защо всички пресметливи скръндзи ...
А иначе българските вносители да си слагат каквито си искат надценки.Това си е тяхно право.А мое право е да не пазарувам от тях,защото съм пресметлив,но това не ме прави скръндза

Красотата на живота е в това,че продължава.