Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

На гърба на децата !!!
Модератор: sapuna
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: На гърба на децата !!!
За децата акта за раждане, снимка и лична карта на родителsapuna написа:Я аз да те попитам - какъв документ му поиска при издаването?dunavski написа:Еми днес извадих билет за момчето един човек
Аз темата я пуснах не зада намеквам, че всички бащи правят така, а зада видите как някои хора злоупотребяват дори на гърба на децата си в името на това да хванат повече риба или да спестят 15-20 лв от билет и да видите каде се пропуква закона. Най-важното е човек да има съвест и да мисли с правилната глава

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
... и не само това.Самия билет се издава за определен водоем и ако искаш да ловиш на друг-вадиш друг билет.VGS написа:А аз пък знам за един закон в една друга държава, където нямаш право да си оставяш въдицата без надзор дори и когато отидеш да разтовариш(изтропкаш). Нямаш и право да поставяш или оставяш някой да лови с твоите въдици. С твоя билет ливиш само ти и дори ако ти спипат въдиците без надзор (сами, без теб на амястото ) ядеш глобата.

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Продалжавам да отразявам злоупотребите с детските билети. Ще ви пресъздам един разговор между мене и един баща който искаше да издаде билет на 1годишната си дъщеричка.
бащата
- добър ден искам да изкарам един билет за едно бебе
аз
- за бебе !!!!???
бащата
- да за бебе горските ме посъветваха да си изкарам още един билет защото ловя с 4 пръчки
аз
- а защо не ловиш с 3
бащата
- еми защото стойката ми е с 4 места
аз
- то стойката ти може да е с 10 места но това не означава че може да ловиш с 10 пръчки
бащата
- еми аз искам да си ловя с 4 пръчки
аз
- горските като те видяха с 4 пръчки нети ли направиха акт
бащата
- не !!!!! (самоуверено)
Е това вече беше върха на наглостта. Ние тука може да си пишеме за мрежари и др. но такива родителиииии ........ това за мене си е чисто бракониерство по "законен" начин за съжаление немога да им откажа защото ще се оплачат на шефа ми.Докато не си променим начина на мислене и манталитет никога няма да се оправим ама иначе винаги ни е виновен някой друг. Сега тука някои колеги пак ще започнат да цитират Паисий Хилендарски, но за жалост това е българската реалност. Алчни дребни душици !!!!!!
бащата
- добър ден искам да изкарам един билет за едно бебе
аз
- за бебе !!!!???
бащата
- да за бебе горските ме посъветваха да си изкарам още един билет защото ловя с 4 пръчки
аз
- а защо не ловиш с 3
бащата
- еми защото стойката ми е с 4 места
аз
- то стойката ти може да е с 10 места но това не означава че може да ловиш с 10 пръчки
бащата
- еми аз искам да си ловя с 4 пръчки
аз
- горските като те видяха с 4 пръчки нети ли направиха акт
бащата
- не !!!!! (самоуверено)
Е това вече беше върха на наглостта. Ние тука може да си пишеме за мрежари и др. но такива родителиииии ........ това за мене си е чисто бракониерство по "законен" начин за съжаление немога да им откажа защото ще се оплачат на шефа ми.Докато не си променим начина на мислене и манталитет никога няма да се оправим ама иначе винаги ни е виновен някой друг. Сега тука някои колеги пак ще започнат да цитират Паисий Хилендарски, но за жалост това е българската реалност. Алчни дребни душици !!!!!!
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ИАРА на първо време да оправят мрежари, токаджии и т.н. А после да се занимават да броят кой колко куки има на въдицата и дали е с 2, 3 или 6 въдици... То сега какво се получава - глобяват някой с 4 въдици, а 200м по-нататък комшията/баджанака/полицая е опънал 1км мрежи, но не го закачат...
Също е по-важно дали си хванал маломерки или ХХ кг килограма риба, отколкото дали ловиш с 1-3-5 въдици...
ПС: Не съм се сетил да извадя билет на някоя от щерките вместо на себе си... 25лв са си 12 кила бензин /няколко дена тролинг/!
Така и така 4-5 години не са ме проверявали - само за собствено успокоение ми е тоя билет...
Също е по-важно дали си хванал маломерки или ХХ кг килограма риба, отколкото дали ловиш с 1-3-5 въдици...
ПС: Не съм се сетил да извадя билет на някоя от щерките вместо на себе си... 25лв са си 12 кила бензин /няколко дена тролинг/!

Аз пък първо викам ,че човек трябва да има самосъзнание , а не да казва на ИАРА кво да прайТедо написа:ИАРА на първо време да оправят мрежари, токаджии и т.н. А после да се занимават да броят кой колко куки има на въдицата и дали е с 2, 3 или 6 въдици... ..

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Нарушението си е нарушение. Тези които ловят с мрежи нарушават закона, а тези които ловят с повече пръчки също нарушават закона и са еднакво отговорни пред органите. А това вече ИАРА кого глобяват и кого не това е друг въпрос ...... щом пише че може да ловиш с 3 пръчки значи трябва да ловиш с 3 пръчки макс., а не с колкото си изкаш по този начин не зачиташ закона както него зачитат мрежарите.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Иво, Тедо в случая е прав! 
ИАРА да гони едрите бракониери, ама не смее...!!!
Колегата dunavski ако продължава така, май ще си загуби работата.

ИАРА да гони едрите бракониери, ама не смее...!!!

Колегата dunavski ако продължава така, май ще си загуби работата.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И за какво да си губя работата защото пиша как хората злоупотребяват и не зачитат закона а всеки гледа да хване колкото се може повече риба. Това което се изисква от мене аз го правя - да вадя билети, също така да ви пиша при нередност защото това си е пак вид бракониерство.GODzillata написа:Иво, Тедо в случая е прав!
ИАРА да гони едрите бракониери, ама не смее...!!!![]()
Колегата dunavski ако продължава така, май ще си загуби работата.![]()

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Колко наивни имало още.И аз като изкарам безплатен билет на внука и при проверка какво ще кажа,че по погрешка съм взел неговия ли.
И кой инспектор на ИАРА ще зачете билет на 1годишно бебе
,в Испания аз също прибягнах до заплащане на билет на съпругата ми,но там в Кастилия ла Манча разрешават само с две въдици,а моята стойка беше за три
.Но като ходех соло използвах само двете,защо ли-защото имаше целодневни проверки,не по малко от два пъти са ме проверявали.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
Ма много интересни хора сте бре
Аз и на арендни водоеми дето са само с такса и са разрешени 3 или повече пръти, ползвам само една; най-много две пръчки. Да не говорим пък и за свободните водоеми- справка: темите ми в "Излети" . Многото въдици не са никакъв критерий за хващането на много риба и често ми се е случвало с един директер или един фидер да разказвам играта на десетина колеги наоколо с по 3-5 "дънарки" и да раздавам риби за да не влача по 15-20 кила....
Иначе имам един познат, точно такъв вид "мишок" ( цяло Карлово го познава) дето до като дъщеря му навърши 14 години, го влачеше детето и зимата по реки и язовири....че да не плаща билет

Иначе имам един познат, точно такъв вид "мишок" ( цяло Карлово го познава) дето до като дъщеря му навърши 14 години, го влачеше детето и зимата по реки и язовири....че да не плаща билет