На гърба на децата !!!

Информация за риболовния билет

Модератор: sapuna

Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: На гърба на децата !!!

Мнение от dunavski »

sapuna написа:
dunavski написа:Еми днес извадих билет за момчето един човек
Я аз да те попитам - какъв документ му поиска при издаването?
За децата акта за раждане, снимка и лична карта на родител

Аз темата я пуснах не зада намеквам, че всички бащи правят така, а зада видите как някои хора злоупотребяват дори на гърба на децата си в името на това да хванат повече риба или да спестят 15-20 лв от билет и да видите каде се пропуква закона. Най-важното е човек да има съвест и да мисли с правилната глава :D иначе само трием буквите на клавиатурата.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

VGS написа:А аз пък знам за един закон в една друга държава, където нямаш право да си оставяш въдицата без надзор дори и когато отидеш да разтовариш(изтропкаш). Нямаш и право да поставяш или оставяш някой да лови с твоите въдици. С твоя билет ливиш само ти и дори ако ти спипат въдиците без надзор (сами, без теб на амястото ) ядеш глобата.
... и не само това.Самия билет се издава за определен водоем и ако искаш да ловиш на друг-вадиш друг билет.
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Продалжавам да отразявам злоупотребите с детските билети. Ще ви пресъздам един разговор между мене и един баща който искаше да издаде билет на 1годишната си дъщеричка.
бащата
- добър ден искам да изкарам един билет за едно бебе
аз
- за бебе !!!!???
бащата
- да за бебе горските ме посъветваха да си изкарам още един билет защото ловя с 4 пръчки
аз
- а защо не ловиш с 3
бащата
- еми защото стойката ми е с 4 места
аз
- то стойката ти може да е с 10 места но това не означава че може да ловиш с 10 пръчки
бащата
- еми аз искам да си ловя с 4 пръчки
аз
- горските като те видяха с 4 пръчки нети ли направиха акт
бащата
- не !!!!! (самоуверено)

Е това вече беше върха на наглостта. Ние тука може да си пишеме за мрежари и др. но такива родителиииии ........ това за мене си е чисто бракониерство по "законен" начин за съжаление немога да им откажа защото ще се оплачат на шефа ми.Докато не си променим начина на мислене и манталитет никога няма да се оправим ама иначе винаги ни е виновен някой друг. Сега тука някои колеги пак ще започнат да цитират Паисий Хилендарски, но за жалост това е българската реалност. Алчни дребни душици !!!!!!
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

ИАРА на първо време да оправят мрежари, токаджии и т.н. А после да се занимават да броят кой колко куки има на въдицата и дали е с 2, 3 или 6 въдици... То сега какво се получава - глобяват някой с 4 въдици, а 200м по-нататък комшията/баджанака/полицая е опънал 1км мрежи, но не го закачат...

Също е по-важно дали си хванал маломерки или ХХ кг килограма риба, отколкото дали ловиш с 1-3-5 въдици...

ПС: Не съм се сетил да извадя билет на някоя от щерките вместо на себе си... 25лв са си 12 кила бензин /няколко дена тролинг/! :twisted: Така и така 4-5 години не са ме проверявали - само за собствено успокоение ми е тоя билет...
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Тедо написа:ИАРА на първо време да оправят мрежари, токаджии и т.н. А после да се занимават да броят кой колко куки има на въдицата и дали е с 2, 3 или 6 въдици... ..
Аз пък първо викам ,че човек трябва да има самосъзнание , а не да казва на ИАРА кво да прай :idea:
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Нарушението си е нарушение. Тези които ловят с мрежи нарушават закона, а тези които ловят с повече пръчки също нарушават закона и са еднакво отговорни пред органите. А това вече ИАРА кого глобяват и кого не това е друг въпрос ...... щом пише че може да ловиш с 3 пръчки значи трябва да ловиш с 3 пръчки макс., а не с колкото си изкаш по този начин не зачиташ закона както него зачитат мрежарите.
Изображение
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Иво, Тедо в случая е прав! :smt023
ИАРА да гони едрите бракониери, ама не смее...!!! :twisted:

Колегата dunavski ако продължава така, май ще си загуби работата. :lol: :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

GODzillata написа:Иво, Тедо в случая е прав! :smt023
ИАРА да гони едрите бракониери, ама не смее...!!! :twisted:

Колегата dunavski ако продължава така, май ще си загуби работата. :lol: :lol:
И за какво да си губя работата защото пиша как хората злоупотребяват и не зачитат закона а всеки гледа да хване колкото се може повече риба. Това което се изисква от мене аз го правя - да вадя билети, също така да ви пиша при нередност защото това си е пак вид бракониерство.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Колко наивни имало още.И аз като изкарам безплатен билет на внука и при проверка какво ще кажа,че по погрешка съм взел неговия ли. :D :D :D И кой инспектор на ИАРА ще зачете билет на 1годишно бебе :D ,в Испания аз също прибягнах до заплащане на билет на съпругата ми,но там в Кастилия ла Манча разрешават само с две въдици,а моята стойка беше за три :D :D :D .Но като ходех соло използвах само двете,защо ли-защото имаше целодневни проверки,не по малко от два пъти са ме проверявали.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Ма много интересни хора сте бре :D Аз и на арендни водоеми дето са само с такса и са разрешени 3 или повече пръти, ползвам само една; най-много две пръчки. Да не говорим пък и за свободните водоеми- справка: темите ми в "Излети" . Многото въдици не са никакъв критерий за хващането на много риба и често ми се е случвало с един директер или един фидер да разказвам играта на десетина колеги наоколо с по 3-5 "дънарки" и да раздавам риби за да не влача по 15-20 кила.... :D :mrgreen:
Иначе имам един познат, точно такъв вид "мишок" ( цяло Карлово го познава) дето до като дъщеря му навърши 14 години, го влачеше детето и зимата по реки и язовири....че да не плаща билет :wink: :evil:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовен билет и документи”