Хладилник на газ

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Хладилник на газ

Мнение от краси12345678 »

Благодарско, :)
Който нож вади сам пада в него.
pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pep4o83 »

Здравеите колеги аз също пробвах едно мразче на газ но нещо неми се получава.Трябва ли да сложа някаде вентилаторче за по добро охлаждане?Почвам да си мисля че самото хладилниче неработи както трябва :( Ако има някаква тънкост кажете.Благодаря предварително
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Ако си го хоризонтирал добре и пламъчето нагрява със 125-135 градуса подходящото место,на агрегата,то всичко трябва да е О.К. и вентилатор не ти е нужен.Температурата в камерата трябва да падне до минус 9 град. при външна +30 +35.
pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pep4o83 »

gogibo написа:Ако си го хоризонтирал добре и пламъчето нагрява със 125-135 градуса подходящото место,на агрегата,то всичко трябва да е О.К. и вентилатор не ти е нужен.Температурата в камерата трябва да падне до минус 9 град. при външна +30 +35.
Всичко сам спазил но явно имам проблем с хладилника.като го обърна на обратно се чува как течноста каркори вътре сигурно нещо се е запушил или нещо такова незнам.сега ще пробвам с друг и ще видим.А може нещо да пропускам нещо дребно но важно.
pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pep4o83 »

Готов е за риболов хладилника работи безупречно.Благодаря на колегите за саветите :drinkers:
pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pep4o83 »

мога да пратя снимки
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

Колега pep4o83,качвай снимките.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
giaura
новобранец
новобранец

Мнение от giaura »

качете снимки да видим как да си го направим и ние
pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pep4o83 »

pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pep4o83 »

тук е описано всичко само четете внимателно и разгледсите снимките
pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pep4o83 »

pep4o83
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pep4o83 »

Има ли вече готови хладилници колеги?Наближава сезона на студената бира :drinkers:
Joro9090
новобранец
новобранец

Мнение от Joro9090 »

Да повдигна темата, може да има желаещи да се пробват за следващото лято. Ето го моят хладилник вече проверен в полеви условия. Може би само една ламарина отзад му трябва да пази от вятър.
19052013057.jpg
19052013058.jpg
19052013059.jpg
Хладилника е Електролукс за 50лв. С допълнителните части/ нови/ излезе общо 160лв. За тези пари може и да се намери готов втора употреба, но трудно. Поне аз не намерих. Отне ми 5-6 дена, най-много ме измъчи горелката, пробвах 2-3 вариянта докато заработи добре. Ползвам 5л бутилка с редуцир 30 мб. Досега е работил най- продължително 7 дни и още имаше газ в бутилката. Има си защита, пиезо запалка, работи на газ, 220В. На 12В не съм го ползвал, един път го включих директно към акумулатор и нагревателя 12В почна да загрява. След това му сложих накрайник за запалка, но след малко накрайника взе да се нагрява чак разтопи пластмасата вътре. Не ми стана ясно самия накрайник ли е боклук или ампеража е голям. Но това не проблем, досега тази екстра не ми е потрябвала.
Ами това е, ако някой се интересува- да пита.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Сучайно попаднах на темата,но като гледам си на Ти с газта.Та имам проблем с фабричен газов хладилник,закупен втора ръка.Проблем ми прави клапанчето,което пуска и спира газта(предполагам).Последният път когато го ползвах свърши газта,смених бутилката и нямаше палене повече.Наложи се да затисна копчето/врътката с камък за да може да работи.Някаква идея...
Joro9090
новобранец
новобранец

Мнение от Joro9090 »

yankosan написа:Сучайно попаднах на темата,но като гледам си на Ти с газта.Та имам проблем с фабричен газов хладилник,закупен втора ръка.Проблем ми прави клапанчето,което пуска и спира газта(предполагам).Последният път когато го ползвах свърши газта,смених бутилката и нямаше палене повече.Наложи се да затисна копчето/врътката с камък за да може да работи.Някаква идея...
Почти съм сигурен, че проблема ти е термодвойката- на снимката ми това е тънката медна тръбичка излизаща от кранчето и служи за защита,ако ти загасне по някъква причина- вятър примерно, да спре подаването на газ. Другия и край се нагрява от пламъка- когато е нагрята държи клапана отворен. Можеш да си я провериш със запалка за цигари. Ако не работи - нова от някой сервиз или тук http://nikelectric.com/index.php?cPath=94_260
Да уточня, че не съм сервизен техник или нещо подобно, но ако се затрудняваш, мога да го погледна понеже и аз съм от Ямбол. Ще радвам да помогна на колега. Кой бяга от 1 бира :) .
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”