Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Хладилник на газ
Модератор: emo vasilev
- краси12345678
- ще става разбирач
-
- научил се да хвърля
Re: Хладилник на газ
Здравеите колеги аз също пробвах едно мразче на газ но нещо неми се получава.Трябва ли да сложа някаде вентилаторче за по добро охлаждане?Почвам да си мисля че самото хладилниче неработи както трябва
Ако има някаква тънкост кажете.Благодаря предварително

Ако си го хоризонтирал добре и пламъчето нагрява със 125-135 градуса подходящото место,на агрегата,то всичко трябва да е О.К. и вентилатор не ти е нужен.Температурата в камерата трябва да падне до минус 9 град. при външна +30 +35.
-
- научил се да хвърля
Всичко сам спазил но явно имам проблем с хладилника.като го обърна на обратно се чува как течноста каркори вътре сигурно нещо се е запушил или нещо такова незнам.сега ще пробвам с друг и ще видим.А може нещо да пропускам нещо дребно но важно.gogibo написа:Ако си го хоризонтирал добре и пламъчето нагрява със 125-135 градуса подходящото место,на агрегата,то всичко трябва да е О.К. и вентилатор не ти е нужен.Температурата в камерата трябва да падне до минус 9 град. при външна +30 +35.
-
- научил се да хвърля
Готов е за риболов хладилника работи безупречно.Благодаря на колегите за саветите 

-
- научил се да хвърля
мога да пратя снимки
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Колега pep4o83,качвай снимките.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
качете снимки да видим как да си го направим и ние
-
- научил се да хвърля
тук е описано всичко само четете внимателно и разгледсите снимките
-
- научил се да хвърля
Има ли вече готови хладилници колеги?Наближава сезона на студената бира 

Да повдигна темата, може да има желаещи да се пробват за следващото лято. Ето го моят хладилник вече проверен в полеви условия. Може би само една ламарина отзад му трябва да пази от вятър.
Ами това е, ако някой се интересува- да пита.
Хладилника е Електролукс за 50лв. С допълнителните части/ нови/ излезе общо 160лв. За тези пари може и да се намери готов втора употреба, но трудно. Поне аз не намерих. Отне ми 5-6 дена, най-много ме измъчи горелката, пробвах 2-3 вариянта докато заработи добре. Ползвам 5л бутилка с редуцир 30 мб. Досега е работил най- продължително 7 дни и още имаше газ в бутилката. Има си защита, пиезо запалка, работи на газ, 220В. На 12В не съм го ползвал, един път го включих директно към акумулатор и нагревателя 12В почна да загрява. След това му сложих накрайник за запалка, но след малко накрайника взе да се нагрява чак разтопи пластмасата вътре. Не ми стана ясно самия накрайник ли е боклук или ампеража е голям. Но това не проблем, досега тази екстра не ми е потрябвала. Ами това е, ако някой се интересува- да пита.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Сучайно попаднах на темата,но като гледам си на Ти с газта.Та имам проблем с фабричен газов хладилник,закупен втора ръка.Проблем ми прави клапанчето,което пуска и спира газта(предполагам).Последният път когато го ползвах свърши газта,смених бутилката и нямаше палене повече.Наложи се да затисна копчето/врътката с камък за да може да работи.Някаква идея...
Почти съм сигурен, че проблема ти е термодвойката- на снимката ми това е тънката медна тръбичка излизаща от кранчето и служи за защита,ако ти загасне по някъква причина- вятър примерно, да спре подаването на газ. Другия и край се нагрява от пламъка- когато е нагрята държи клапана отворен. Можеш да си я провериш със запалка за цигари. Ако не работи - нова от някой сервиз или тук http://nikelectric.com/index.php?cPath=94_260yankosan написа:Сучайно попаднах на темата,но като гледам си на Ти с газта.Та имам проблем с фабричен газов хладилник,закупен втора ръка.Проблем ми прави клапанчето,което пуска и спира газта(предполагам).Последният път когато го ползвах свърши газта,смених бутилката и нямаше палене повече.Наложи се да затисна копчето/врътката с камък за да може да работи.Някаква идея...
Да уточня, че не съм сервизен техник или нещо подобно, но ако се затрудняваш, мога да го погледна понеже и аз съм от Ямбол. Ще радвам да помогна на колега. Кой бяга от 1 бира