Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Овчарица топлото-студеното,всичко за водоема
Май те домързява да четеш колега-никой няма ти каже при положения,че го има в самото начало!sjj написа:Благодаря ви че ми помогнахте да намеря язовира. да ви се връща!
Разположен на 50 км югоизточно от Стара Загора, непосредствено до централата на ТЕЦ “Марица-Изток” - 2. Колегите, на които се налага да преминат през града на липите, е добре да знаят, че се поема по отбивката за гр. Раднево, преминава се през него и селата Пет могили, Новоселец и Радецки. Асфалтовият път достига до самата стена.Четете малкоSecret Carp написа:

Здравейте колеги.Ще си позволя да допълня инфото на Илийката за местата на Овчарица като добавя това което знам за втори и трети скиндер.Местата са унекални за риболов но за съжеление са достъпни за по малко хора което също си има своя чар в риболова.Втори и трети скиндер са съответно предпоследното и последното място на което топлата вода от канала влиза в големия язовир.Ще почна от втория който ми е доста по познат от третия.Мястато е рерфектона за бивак,равна ролянка и лесен достъп до водата,единственото което е малко неприятно е че неможе да си вкараш колата до теб заради канала и се налага да носиш педесетина метра багажа но не е фатално.Риба държи всякаква като се хвърля и от звете страни на течението а в самото втичало става невероятен риболов на плувка и фидър.Недостотък са многото закачи които се състоят от железа по дъното нахвърляни заради майстори косачи които са хващани да търмъчат там,то и затова сега малко хора ходят.Рибите се търсят на доста голяма дистанция която се постига или с лодчица за нансяне или със сериозни тъкъми или ще трябва да се задоволите с някое случайна попадение.Захранката е задължителна като се храни по два пъти поне на ден защтото течението отнася всичко.
За разлика от втори,трети скиндер е доста по плитък и няма никакви закъчи,даржи всички видове риби и е много приятно място за бивак,има си и сянка
.На спининг излизат прилични били и сомове естиствено който е добре подготвен и доста упорит.Е дано съм успял да помогна и ако има нещо накой да пита с удоволствие ще помогна. 
За разлика от втори,трети скиндер е доста по плитък и няма никакви закъчи,даржи всички видове риби и е много приятно място за бивак,има си и сянка

-
- вече хвърля и на тежко
Язовирът е разделен на две части-топла и студена, които обаче не са преградени и рибата си плува навсякъде, където реши.
Извинявам се че се намесвам при положение че има една приказка кадето си мерят п... да не си бутам дупето но.Специално за това че рибата си плува навсякаде не е вярно.Вуйчо ми работеше в ТЕЦ2 и на тази тема сме има задълбочени разговори.Истината е че не са съединени Прехвърлят се определени бройки на оперделено време.Ако са съединени защо тогава риболово на студеното е забранен?
Извинявам се че се намесвам при положение че има една приказка кадето си мерят п... да не си бутам дупето но.Специално за това че рибата си плува навсякаде не е вярно.Вуйчо ми работеше в ТЕЦ2 и на тази тема сме има задълбочени разговори.Истината е че не са съединени Прехвърлят се определени бройки на оперделено време.Ако са съединени защо тогава риболово на студеното е забранен?
Брат първи,втори и трити скиндер е връзката на топлото със студеното и ти гарантирам че рибата постоянно се движи и в двете посоки защтото съм я виждал когато отива към топлото да хвърла хайвер.Студенато е забранено защтото язовира се ползва за промишлен риболов и в студенато се ловят рибите за продаване без ограничения към рибарите с мрежите и да не се стига до кунфликти на мрежари и рибари там ловят малко хора,въпреки че някои мрежари ловят и на топлото и не се съобразяват за съжеление.Просто студеното е за промишленият риболов на собствениците,зарибява се периодично и рибата се лови за продан.dreamworks написа:Язовирът е разделен на две части-топла и студена, които обаче не са преградени и рибата си плува навсякъде, където реши.
-
- разбира нещата
Както казва Ники е,но най-дъртите екземпляри,било то на студеното или на топлото според мен си тежат на мястото и не се прехвърлят.Само по-младите се местят ту в топлото ту в студеното!Неуспорим факт е обаче,че ги има и в топлото и в студеното,но са изключително наплашени и са диви,макар и водоема да е платен.Поради тази причина рядко излизат риби с тегло над 30кг!Изключвам толупите щото тва е проста риба за мене.
- carpsliven2
- сериозен играч
dreamworks написа:.Вуйчо ми работеше в ТЕЦ2 и на тази тема сме има задълбочени разговори.Истината е че не са съединени Прехвърлят се определени бройки на оперделено време.Ако са съединени защо тогава риболово на студеното е забранен?
Рибата си плува където иска .. на студеното е забранено .. щото теца е с особен статут.. там могат да се извършат атентати .. затова се пускат само доверени хора.. за които е сигорно че няма да го направят

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- вече хвърля и на тежко
Искренно се надявам да сте прави.Но няма логика голямата риба ,и повечето риба да обича студена вода и да стой в студеното.Например има две стай в едната гори печка а в другата не.Коя стая ще си изберете.А по-запознатите могат да коментират мирните риби в какви условия се чустват добре.Нямам намерения да противорича на светила в риболова.Но е редно да се замислим,и да си зададем някой елементарни въпросчета.Колко е най-голямата риба хваната в топлото ,и колко е в студеното?Какъв е интензитета на кълване в топлото и в студеното? Ако може сравнението да го направи човек който е ходил и на двете места на язовира и да искаже мнение. 
Извинявай колега при положение че непознаваш вуйчо ми мисля че не е редно да коментираш за каде е.Каквото искате си пишете по повод на моето исказване но трудно ще ми промените мнението.

Извинявай колега при положение че непознаваш вуйчо ми мисля че не е редно да коментираш за каде е.Каквото искате си пишете по повод на моето исказване но трудно ще ми промените мнението.

- carpsliven2
- сериозен играч
Аз съм ходил и на топлото и на студеното .. най-голямата ми риба е хващана в топлото - 32,750 кг.
Рибите обичат студеното .. защото топлото е прекалено топло и там пускат често препарати за миди.
То в студеното .. водата си е пак топла и е богата на храни и най вече миди .. които всички риби обичат. рибите често навлизат в топлото и при влизане съм виждал как 50 въдици да тръгват едновременно. На студеното пускат шофиорите на рейсове и други да ловат срешу 60 лева на година.. ама местата около бариерата .. където излизат само фалшиви риби. Около първи втори и трети скендер се ловът най-много риба. В каналите навсякъде е нахакано с риби които се виждат , но там риболова е почти невъзможен поради голямото течение, но , но , но има майстори които вадат риба в канала. От началото на годината имам над 50 риболова и нямам капо. Това е най-великия водоем пълен с трофейни риби които се разхождат навсякъде.
Рибите обичат студеното .. защото топлото е прекалено топло и там пускат често препарати за миди.
То в студеното .. водата си е пак топла и е богата на храни и най вече миди .. които всички риби обичат. рибите често навлизат в топлото и при влизане съм виждал как 50 въдици да тръгват едновременно. На студеното пускат шофиорите на рейсове и други да ловат срешу 60 лева на година.. ама местата около бариерата .. където излизат само фалшиви риби. Около първи втори и трети скендер се ловът най-много риба. В каналите навсякъде е нахакано с риби които се виждат , но там риболова е почти невъзможен поради голямото течение, но , но , но има майстори които вадат риба в канала. От началото на годината имам над 50 риболова и нямам капо. Това е най-великия водоем пълен с трофейни риби които се разхождат навсякъде.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Извинявам се но аз идвам от срещуположната страна на града на липите. както и да е намерих карта и видях как да стигна. и ако не е нахално може ли препоръка за място; стръв захранкаи тн..... предварително благодаря!Secret Carp написа:Май те домързява да четеш колега-никой няма ти каже при положения,че го има в самото начало!sjj написа:Благодаря ви че ми помогнахте да намеря язовира. да ви се връща!
Разположен на 50 км югоизточно от Стара Загора, непосредствено до централата на ТЕЦ “Марица-Изток” - 2. Колегите, на които се налага да преминат през града на липите, е добре да знаят, че се поема по отбивката за гр. Раднево, преминава се през него и селата Пет могили, Новоселец и Радецки. Асфалтовият път достига до самата стена.Четете малкоSecret Carp написа:
Приятелю "sjj" виж на кое място ще се уредиш да те пуснат да ловиш и ми пиши на лични да те ориентирам до колкото мога каде и на какво да ловиш,няма проблем с каквото мога ще помогна. 

-
- разбира нещата
Колега sjj,Разбираемо е-все още си доста нов във форума,но понеже сме много паплач и тук се стремим към конкретика.Отивам на теца звучи като отивам в София?!Ок на теца-ама къде?Има 1000 места и всички имат специфика.Ако си ме разбрал правилно драсни л.с или напиши конкретно на кое място ще ходиш
Успех!

-
- новобранец
Здравейте, като се говори за места за ловене ми се ще да попитам следното. Как мога да отида да ловя на място различно от стената на топлото и западния бряг. Имам желание да си пробвам късмет на някой от скендерите или между каналите, които се изтичат от топлото. Мерси предварително. 

Брст триабват доста врьзки за тези места,до пзрви горе доло може и някой от персонала да те уреди вьпреки че пак е трудно,а за втори и трети лично шефовете.Успех брат.Iblis написа:Здравейте, като се говори за места за ловене ми се ще да попитам следното. Как мога да отида да ловя на място различно от стената на топлото и западния бряг. Имам желание да си пробвам късмет на някой от скендерите или между каналите, които се изтичат от топлото. Мерси предварително.
-
- новобранец
nikki_76 написа:Брст триабват доста врьзки за тези места,до пзрви горе доло може и някой от персонала да те уреди вьпреки че пак е трудно,а за втори и трети лично шефовете.Успех брат.Iblis написа:Здравейте, като се говори за места за ловене ми се ще да попитам следното. Как мога да отида да ловя на място различно от стената на топлото и западния бряг. Имам желание да си пробвам късмет на някой от скендерите или между каналите, които се изтичат от топлото. Мерси предварително.
Благодаря.Значи ще се лови на стената

Само дето нивото в топлото доста се вдига и май пак започва да прелива през стената във студеното
, но информацията ми не е потвърдена още.