Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
- leeds
- вече хвърля и на тежко
Re: Искър - всичко за и по реката
На 15.11.2009 преди гара Лакатник реката прави завои сега понеже е голо разлива се вижда от пътя, 7-8 прилични клена по 400-500гр. /мястото като ориентир след един въжен мост 50-60 метра след него /
захранка за река +хляб примесен с бял червй и глина за тежест,успех !
захранка за река +хляб примесен с бял червй и глина за тежест,успех !
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
Аз също се инересувам от актуална информация за р.Искър около Кунино и Роман. В събота ще посетя това място за първи път. Прочетох за някакъв "голям вир след чешмата" - при гр. Роман(този вир в посока с.Кунино ли е?, и влизали се въобще в гр. Роман?
Чета и за някакво място след разклона за село Радовене в ляво!
Въобще ако може да ме насочите на някъде.
Благодаря, Поздрави.
Въобще ако може да ме насочите на някъде.
Благодаря, Поздрави.
-
- вече хвърля и на тежко
Ходихме в сряда до Роман имаше много хора, но риба не толкова много. На мен ми беше за сефте на реката и очаквано се изложих. Съветвам ако ходите на там да си приготвите качествена захранка и много бели червеи, защото много се храни и от всички, и конкуренцията е голяма. И на плувка и на фидер излизаха предимно скубари по-рядко мряна и морунаж. Реката беше идеална за риболов леко мътна като нито се покачи нито спадна през целия ден. Заслужава си да се посети реката, аз лично с нетърпение очаквам втората ни среща.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
До колкото разбирам от поста ти, говориш за едно и също място. Просто след разклона в ляво може да стигнеш и паркираш по-близо до реката.fi4kata написа: Прочетох за някакъв "голям вир след чешмата" - при гр. Роман(този вир в посока с.Кунино ли е?, и влизали се въобще в гр. Роман?

А иначе е в посока Кунино след Роман.
The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural 

Ясно, ориентирах се по ГУУГЪЛ МАПС. Много благодаря и на двама ви за информацията. 

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
и да ходиш на роман просто нямаш шанс да хванеш нещо,изключително много захранване,от толкоз захранка дъното се е покачило с около 10 см.от мозаиката и камъните които се слагат в захранката,но все пак опитаи,ако си от софия по добре ходи някаде по струмата

- leeds
- вече хвърля и на тежко
По принцип колега има много риба по Искър,не само около Роман ...лошото е че ти трябва много захранка и различна стръв под ръка и най-вече търпение.А още по лошо е, че когато се похвалим тук в сайта къде какво сме хванали отиват с парашути и ток ...преди две седмици имаше един такъв инди :вид с парашут, и ми заявява е кво значение има дали съм с въдица или с парашут..за риба съм дошъл,добре е че бяхме с децата и му се размина леко 

ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
Разбирам те добре колега. Все пак ще отскочим до гр.Роман, така и така не съм ходил никога по този край.leeds написа:По принцип колега има много риба по Искър,не само около Роман ...лошото е че ти трябва много захранка и различна стръв под ръка и най-вече търпение.А още по лошо е, че когато се похвалим тук в сайта къде какво сме хванали отиват с парашути и ток ...преди две седмици имаше един такъв инди :вид с парашут, и ми заявява е кво значение има дали съм с въдица или с парашут..за риба съм дошъл,добре е че бяхме с децата и му се размина леко
Поздрави
-
- кандидат преподавател
Успех Жоре и чакаме репортажfi4kata написа:
Все пак ще отскочим до гр.Роман, така и така не съм ходил никога по този край.
Поздрави

Привет, събота бяхме на Искъра при гр. Роман, по скоро по вировете преди Кунино. Цял ден нямаше пипане на фидера
- MIR4EV
- ще става разбирач
в събота на брегаре-КАПО
за целият ден на вира се хванаха 10-12 морунажа

Добър вечер
Някъква актуална информация за участака Своге - Лакатник , планувам сега идната неделя с един приятел да хванеме влака и да потърсиме някой друг клен.. Къде ще ни посъветвате,аз попринцип селото ми е гр. Своге ,но не съм ходил за риба , роднини ме посъветваха при електроцентралите към Лакатник да търся риба..
п.с. може да не е тука мястото , но как мислите на малко воблерче дали ще е удачно да ги подразним или?
Някъква актуална информация за участака Своге - Лакатник , планувам сега идната неделя с един приятел да хванеме влака и да потърсиме някой друг клен.. Къде ще ни посъветвате,аз попринцип селото ми е гр. Своге ,но не съм ходил за риба , роднини ме посъветваха при електроцентралите към Лакатник да търся риба..
п.с. може да не е тука мястото , но как мислите на малко воблерче дали ще е удачно да ги подразним или?
Привет, в неделя бях в този район. На воблери и блесна ме пипаше, но един местен от другата страна на реката за 2 часа направи една торба клен. До колкото успях да видя ги ловеше на царевица или жито.
Интересно,аз получих информация ,че се навъртат много рибоци в тая част на реката.. преди година и аз така слезнах и нищо не хванах ,а до мене един дядо ги уби направо ! Сега ще вдиим дано застудее до неделя и неделя към 8 ако успеем да сме се закотвили някъде .. Лично аз за първи път ще пробвам воблера,дано хвана нещо.