Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Фидер с каква акция предпочитаме?!
Модератор: Paublo_Eskobar
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Фидер с каква акция предпочитаме?!
hristotihov:
Колега, потърси из нета инфо за ето този модел - Shakespeare Mach 1 XT Power Feeder. Би ли ми обяснил, като какъв определяш строя на това "дърво" /по твоето разделение на видовете фидери/?За това по своя строй фидерите могат да се разделят на два вида - с параболичен и полупараболичен строй и дървета (тояги, пръчки, геги, винкели, Шекспири и т.н.).
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Адаш,ходи по-често за риба с фидера,натрупай малко от опита ,който имаме малцина с него и сподели тогава мисли,които някой е изказал.Ако следиш постовете ми,някъде съм писал как да си тествате въдица на "сухо".Извинявай,но мисля,че нямаш опит и стаж натрупан с него.Много съм директен да знаеш,за това съм и неудобен,като пиша истини.И не се учи само от писаното,иска и да го приложиш.А какво стана......Извинявам се предварително,но ми е късно да си сменям кожата.Тия философски разсъждения-полупараболичен и т.н. може да ги установиш по един начин преди да си се набутал с дръвце-чети из нета,писал съм го.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пише че е с прогресивен строй за голям кастинг, пише че е с широки водачи, включително и на върха, което също е направено за да подобри кастинга и за да позволи употребата на шок лидери и плетени влакна. Пише че е от карбон 24Т. На снимката ми изглежда със сравнително тъка бланка. Сравнително лек е, което доказва че е от хубав карбон. Класическа триколенна конструкция. Само суперлативи, Mach 1,2,3, са им топ моделите от доста години.Николай Ангелов написа:[... Shakespeare Mach 1 XT Power Feeder ...
Ще коментирам така:
Шакспир е търговска марка, която поръчва, пакетира и продава китайска стока. Има един уеб сайт, хубаво лого и контакти с фирми дистрибутори по цял свят. В това няма нищо лошо, защото почти всички други търговски марки правят същото. Различното при Шекспир е че те продават стока в много по-нисък ценови сегмент, следователно по-долнопробен китайски боклук. Имат серии от продукти, включително фидери като "IN2" и "Omni Х", които са по 50-60 лева. Първия ми фидер беше IN2, бедна ви е фантазията за какво дърво става дума. Получава се така че продуктите на Шекспир, като Мач 1,2,3 ... които за тях са най-висок клас отговарят на най-ниския клас на водещите марки.
Кокретно този Мач 1 фидер, който за Шекспир е връх на сладоледа може да се сравнява само с най-ниския клас фидери на Шимано, Колмик, Тика и тн., даже Тика май изобщо нямат нискобюджетни фидери от такъв клас.
И в това няма лошо, лошото е че Шекспир има стара слава, слава на марка лидер, която в момента не отговаря на реалността. Лошото е че както аз така и много други колеги избират първия им фидер да е Шекспир заради ниската цена и заради старата репутация на марката. Набутват се жестоко е някое дърво и тъй като до момента не са притежавали нещо по-добро и нямат база за сравнение казват че Шекспир е супер.
Същото е мнението ми за ДАМ и Мичел. Днешните лидери са други.
нямам живарник
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Прогресивен строй казваш. А, ама нали бяха само полупараболик и параболик. О, да - забравих "дърветата". Явно този спада към тях. Абе...здраве да е.
- Skorpi
- сериозен играч
Същото е мнението ми за ДАМ и Мичел. Днешните лидери са други
Е тук пък аз не сам съгласен новите пръчки са с много малка разлика и почти всички марки имат и добри модели
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

-
- научил се да хвърля
Аз не съм съгласен с това мнение използвам доста неща на тази фирма и не мисля че продуктите им са дървета имам и фидер,мач,спининг,макари и всички ми доставят удоволствие при риболова е вярно не съм използвал неща на shimano но те са поне 2 пъти по скъпи .Всеки си има база за сравнение но не всеки може да си го позволи .hristotihov написа:. Лошото е че както аз така и много други колеги избират първия им фидер да е Шекспир заради ниската цена и заради старата репутация на марката. Набутват се жестоко е някое дърво и тъй като до момента не са притежавали нещо по-добро и нямат база за сравнение казват че Шекспир е супер..Николай Ангелов написа:[... Shakespeare Mach 1 XT Power Feeder ...
А относно ниската цена мисля че за всеки тя е различна .
Тук работата е като орел,рак и риба.Всеки си клони към своето си.Аз вече съм решил как да си избера следващия фидер.Ами много просто.Купувам си няколко фидера с различни строеве.Параболици,полупараболици,хиперболици,антагоници и още каквото ви дойде на ум
Отивам на водоема и започвам да маам като изоглавен.След тестовете си избирам сопата,която се представи най-добре,а другите отиват в под форум Магазин и се решава проблема.

Above us only sky
-
- новобранец
- Обратна връзка:

The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural 

...с удоволствие колега.След като вносителите не ни дават възможността за тест ние сами трябва да си го организираме.А това с теста осигурен от производителя и дистрибутора по белите страни мисля,че съществува.Ех ще доживеем ли това удоволствие в Бг.razor81 написа:...Е, като ги купиш свирни да дойдем, да направим един тест фишинг.....
...
Above us only sky
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Ако се съберем достатъчно хора и се разберем с някой голям магазин, не виждам защо да не си направим един такъв тест. Всички ще сме на печалба...
Може да помислим за нещо такова напролет.....

The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural 

-
- ще става разбирач
Чета това , което е написал колегата hristotihov и ми идват наум няколко въпроса..... Коя фирма не произвежда в Китай?!?!?!? Наистина ли по - скъпото е и по - качествено ? От своя опит в България мога да кажа , че това не е точно така. Да , Шекспир е фирма , която е скромна бих казал. Но има продукти , които са и попадения. Не ,че искам да правя реклама , но все повече ми става ясно ,че не е необходимо да се робува на фирми. Просто има модели на фирми , които са си добри и такива , които не чак толкова. Затова и съм в този форум , за да научавам това , което не зная , тъй като пазара в определен град понякога ограничава възможността да познаваме и онова , което отсъства на места.
Христо - наслука на всички
Какво ще кажете за марката Грaувел.Решил съм да си взема фидер на Граувел.
има хубави модели.По горе в темата съм писал за един.Мисля,че се води competition carp feeder нещо от сорта.Тествах му строя в магазина както съветват опитните колеги.С макара и влакно прокарано през водачите.Влакното застопоряваме ниско и вдигаме върха на горе(плавно).Въдицата направи парабола буквално от дръжката.Абе лека,чувствителна и ...bisoc написа:Какво ще кажете за марката Грaувел.Решил съм да си взема фидер на Граувел.
За цената си сега е супер.Не зная ти кой си харесал.Сподели.
Above us only sky
този който съм харесел е с много здрава акция.за съжаление не мога да ти кажа точно модела .На мен ми трябва по здрав защото искам да го ползвам на Овчарица за шарани но нямам наблюдиния за марката Граувел но ми се стори добър
- Skorpi
- сериозен играч
Ако искаш наистина корав фидер вземи си Еврохолд блу кристал-150г акция и е баш за Теца шараните ще ги късаш кат репички

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти