Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Закриване на кефалския сезон 2009
Re: Закриване на кефалския сезон 2009
С това опа опа направо ме закопа
Не знам колко е лош Лошото момче,ама ти си много лош батко за тези невинни рибки

-
- разбира нещата
Перфектен излет.
И двамата сте невероятни.Браво.
- carpsliven2
- сериозен играч
Бате .. твойте репортажи са истински .. ти си си майстор по реката .. ама защо ще закриваш риболова.. рано е още ... ние чакаме да ни радваш с още теми

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Невероятни професионалисти.Поздравления. 

-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
браво супер ,май няма да ти е за последно тази година 

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
Уникално като за закриване
Представям си как ще е откриването

Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Добре сте се справили,на това лошо време- на воблер и блесна ... Супер! Аз се загледах в нивото, до което е стигала водата при пълноводието си, белязано с оставените клони в основите на моста...Още 2 метра нагоре!borislav58 написа:... като ви гледам на снимките на мен ми стана студено ...

sestrata написа: Водата е стихия!
Последно промяна от Herodot на Пет Ное 13, 2009 11:11 pm, променено общо 1 път.

Даа... глобалното затопляне ни изненада с един почти пролетен ноември.

Днес от 08-12 ч се получи нещо като римейк на закриването. И тъй като ден с ден не си прилича, рибата реши да взема само изкуствени примамки, като преобладаваха необичайно едри за района кефали.
Успешните примамки бяха Chubby 38F Mat Chart, Rigge 35F Akkakin и Aglia Longcast №3, като чъбито улови най-много риби.
Зле се представи Aile Gobi - много удари без нито една засечена.
Най-интензивно беше кълването от 8 до 8:30 ч, когато на почти всяко замятане следваше удар и риба.
Отново печеливша беше много бавна проводка с периодични леки подсечки за изпъване на линията.
И тъй като иде Никулден, а Дунав спря да дава, си задържах точно една норма риби 33-37 см.

- каридата
- учете се от него
Ми много добре Павка.Поздравления.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

Вчера след работа отскочих до Дунава за контролна инспекция с оглед избора на място за традиционния Никулденски риболов. Оценката на ситуацията се движеше от "сива" до "скучна", както ще видите от снимката с която запечатах моментното състояние на Великата Река.

Затова си нагласих леките такъми и рано в мъглата зацепих към Янтра. Колкото и рано да бях, пак имаше хора, но откачалките които газят посред зима сме малко и за нас винаги има още едно място. Рибите си бяха там, вземаха по същия начин на Риджи и Мепс 3, макар и по-нарядко. Калибър - около 33 см

До обяд дръпнах двайсетина добри риби и слязох по течението до друго култово място. Тук се повтори ситуацията, като влязоха в силата си Цикадата на Страйкпро и култовото Чъби с което взех и най-голямата си риба за излета - 39 см

Чъбито за една бройка да стане и герой, след като го нападна щука около 60-те см. Видях цялата атака, зъбатката се стрелна от бързея и го захапа с върха на муцуната. Потегли мощно няколко пъти, почти я прибрах към себе си и се откачи. Този факт обаче не ме разстрои ни най-малко. Честит празник, Колеги!

Затова си нагласих леките такъми и рано в мъглата зацепих към Янтра. Колкото и рано да бях, пак имаше хора, но откачалките които газят посред зима сме малко и за нас винаги има още едно място. Рибите си бяха там, вземаха по същия начин на Риджи и Мепс 3, макар и по-нарядко. Калибър - около 33 см

До обяд дръпнах двайсетина добри риби и слязох по течението до друго култово място. Тук се повтори ситуацията, като влязоха в силата си Цикадата на Страйкпро и култовото Чъби с което взех и най-голямата си риба за излета - 39 см

Чъбито за една бройка да стане и герой, след като го нападна щука около 60-те см. Видях цялата атака, зъбатката се стрелна от бързея и го захапа с върха на муцуната. Потегли мощно няколко пъти, почти я прибрах към себе си и се откачи. Този факт обаче не ме разстрои ни най-малко. Честит празник, Колеги!