Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Помощ при избора на неопрен
Модератор: nkolev66
-
- научил се да хвърля
Re: ИЗБОР НА КОСТЮМ (НЕОПРЕН)
Няма русалка,
няма и "sunshine when shе's gone..."
А от неопрени ми се е подула главата. Само глупусти намирам.
Отивам в магазина и ще пробвам.
А между другото долнища продават ли се отделно от горнищата?
И тия NAVA 5mm някой има ли мнение за тях. Търся нещо за 200 300лв максимум
Обачее,
руска салата има,
когато има Рикия...
няма и "sunshine when shе's gone..."
А от неопрени ми се е подула главата. Само глупусти намирам.
Отивам в магазина и ще пробвам.
А между другото долнища продават ли се отделно от горнищата?
И тия NAVA 5mm някой има ли мнение за тях. Търся нещо за 200 300лв максимум

Обачее,
руска салата има,
когато има Рикия...
Взимай Навата и няма да згрешиш без значение 5 или 7мм.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега 4х100 и т.н.,
Ще те помоля внимателно да прочетеш отново онова, което ти е написал vatus56. Обмисли го добре и тогава прецени, дали да си изхарчиш с лека ръка парите, или да се оборудваш според всички изисквания за подводния риболов. Предполагам, че словосъчетанието "всички изисквания", ще ти прозвучи като клише. За да внеса яснота -при спазване на всички изисквания си осигуряваш минималните, подчертавам дебело-минималните сигурност и комфорт. Всеки компромис с екипировката може да ти струва скъпо. Далеч съм от мисълта да ти рекламирам най-скъпото, което се намира в момента на пазара- виждал съм много манекени без риба и пичове със стандратно оборудване, които сами не могат да носят рибата,която са взели през деня.
Успех и наслука!
Ще те помоля внимателно да прочетеш отново онова, което ти е написал vatus56. Обмисли го добре и тогава прецени, дали да си изхарчиш с лека ръка парите, или да се оборудваш според всички изисквания за подводния риболов. Предполагам, че словосъчетанието "всички изисквания", ще ти прозвучи като клише. За да внеса яснота -при спазване на всички изисквания си осигуряваш минималните, подчертавам дебело-минималните сигурност и комфорт. Всеки компромис с екипировката може да ти струва скъпо. Далеч съм от мисълта да ти рекламирам най-скъпото, което се намира в момента на пазара- виждал съм много манекени без риба и пичове със стандратно оборудване, които сами не могат да носят рибата,която са взели през деня.
Успех и наслука!
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
-
- научил се да хвърля
Колега justinian,
чета много внимателно всяка препоръка или съвет който ми давате. Точно за това съм тук и не смятам да се отказвам нито от форума нито от гмуркането. Просто понеже съм пълен дилетант а и спортът е опасен питам. Благодарен съм за всеки добронамерен и конкретен съвет.
П.С.
Едва ли ще сбъркам рибата от бой
чета много внимателно всяка препоръка или съвет който ми давате. Точно за това съм тук и не смятам да се отказвам нито от форума нито от гмуркането. Просто понеже съм пълен дилетант а и спортът е опасен питам. Благодарен съм за всеки добронамерен и конкретен съвет.
Не ми звучи като клише, а като доста лаконично и неясно предупреждение за нещо неизбежно. Не ми става ясно друго освен, че без съвет сигурно ще сбъркам при избора на екипировка или недай Боже във водата.Ще те помоля внимателно да прочетеш отново онова, което ти е написал vatus56. Обмисли го добре и тогава прецени, дали да си изхарчиш с лека ръка парите, или да се оборудваш според всички изисквания за подводния риболов.
П.С.
Едва ли ще сбъркам рибата от бой

4х100.... не мисля, че някой от нас иска да те откаже или пък да те плаши. Просто те предупреждаваме да не направиш грешките които много от нас са допускали при избор на екипировката. Че ще хвърлиш пари, ще хвърлиш, но поне да не се псуваш после, че си постъпил прибързано и спонтанно. Например неопреновият костюм трябва задължително да го пробваш преди да го купиш, за да си сигурен, че ти пасва идеално. Плавниците задължително трябва да ги пробваш с неопренов чорап и да постоиш поне 10-15 мин. с тях, за да усетиш дали не ти изтръпват краката и едва тогава да ги купиш. Ако ти стягат дори и малко, един час във водата с тях и усещането е непоносимо. Маската е един от най-важните атрибути, но за всичко това е писано много и не ми се иска отново да повтарям. Мисълта ми е, че не трябва да се бърза и да се купува импулсивно, а трябва да се пита много и много да се премислят нещата защото ще хвърлиш една камара пари и впоследствие да си разочарован от покупките си. Отиди в сайта на "Спеарфиш", както и в магазина им и там ще намриш много отговори на твоите въпроси.
Никоя риба не е по - важна от живота !
-
- научил се да хвърля
Благодаря за съветите vatus56,
Искам да подчертая, че това което ми казвате ТУК е най-важно. Живот и здраве като минат години и се поочукам вече ще зная кое е по-добро и кое не си струва, но засега всеки добронамерен съвет от експерт в занаята е от голяма полза. Вярно е че има много информация в спеарфиш сайта, но там е направо гмеш от информация. Все едно да не си карал кола и да идеш за съвети на Горубляне.
Това което съм чел тук за шнорхел, маска, плавници, техники на риболов и безопасност ми изглежда доста по-истинско и синтезирано. Естествено не смятам да питам къде има риба и къде - не, а после да се гоним с харпуните
, но за неопрените сякаш всеки избягва да изказва конкрени мнения. Днес ходих до ####-та (1 от магазините в ц. на София) и се сблъсках със следния проблем - има ограничен асортимент от марки, още по-ограничен асортимент от размери и дебелини, а най-лошото е че тия неопрени трябва да се мокрят с някаква течнист за да се облекат
. КАК ДА РАЗБЕРА ПОНЕ КОЙ РАЗМЕР ОТ ДАДЕНА МАРКА МИ ПАСВА? Ми то джинсови панталони дет се вика да си търсиш трябва да пробваш няколко за да си купиш
. Как се взима за сефте неопрен? Аз мога ли да опикая 5 неопрена там в магазина и да си ида с празни ръце:|
? Ми те там всичките им бяха 5...
- Все едно трябва да вляза, да посегна и малко преди да го купя да го пробвам:). Ся ако имаше 50 чишита неопрени щях да извадя кинти и пробване или не - да купя 1 накрая. С това което предлагат обаче най-вероятно накрая няма да си стиснем ръцете. Да не стана накрая вместо гмуркач - човекът от новините дето в пирогоф му вадиха харпун-стрела от задника.
Някой знае ли къде ИМА неопрени? Освен по интернет магазините...
А като видях цена 10 кинта/кило олово
и иии... Сигурен съм че продавачката прочете моите мисли макар и с все сила да се опитвах да го докарвам на Дж. Бонд
.
Четох за апнеята, за различни тактики при ЛОВА, заа, заа кво ли не и ми се струва, че за риболовци вие тук изобщо не сте лъжци.
Искам да подчертая, че това което ми казвате ТУК е най-важно. Живот и здраве като минат години и се поочукам вече ще зная кое е по-добро и кое не си струва, но засега всеки добронамерен съвет от експерт в занаята е от голяма полза. Вярно е че има много информация в спеарфиш сайта, но там е направо гмеш от информация. Все едно да не си карал кола и да идеш за съвети на Горубляне.
Това което съм чел тук за шнорхел, маска, плавници, техники на риболов и безопасност ми изглежда доста по-истинско и синтезирано. Естествено не смятам да питам къде има риба и къде - не, а после да се гоним с харпуните

Някой знае ли къде ИМА неопрени? Освен по интернет магазините...
А като видях цена 10 кинта/кило олово

Четох за апнеята, за различни тактики при ЛОВА, заа, заа кво ли не и ми се струва, че за риболовци вие тук изобщо не сте лъжци.
Колега търси магазина на бате Влади там ще намериш всичко от което се нуждаеш,а и ще получиш ценни съвети.А като пробваш неопрен вендуза просто го обръщаш на обратно и го обличаш с лицевата част на вътре и това е варианта. 

При възможност минаваш през Варна.Магазини има,оборудване също,от нета това не се купува.
Костюм 300лв.обувки 70лв.маска с плавници 100лв.тежести към 100лв, буй, 20лв.Ако има нещо
продавачите си разбират от работата където и да влезеш тук.Ще си готов за нула време само манги ти трябват.
Препоръчително,вземай седмица,при десет градуса нямаш грижа.Да е от две части също.
Това е мое мнение.Осигурявам гмуркачи и от тях съм чувал тези неща.По горе цените са
за екипировка не виш пилотаж, но ще ти върши идеална работа.Другото е марка и цени да
ти се завие свят,но всеки според въз. си ,каквото можеш да си позволиш.Пак ти казвам
отиди в някой от магазините и си готов.Хората си разбират от работата.
Костюм 300лв.обувки 70лв.маска с плавници 100лв.тежести към 100лв, буй, 20лв.Ако има нещо
продавачите си разбират от работата където и да влезеш тук.Ще си готов за нула време само манги ти трябват.
Препоръчително,вземай седмица,при десет градуса нямаш грижа.Да е от две части също.
Това е мое мнение.Осигурявам гмуркачи и от тях съм чувал тези неща.По горе цените са
за екипировка не виш пилотаж, но ще ти върши идеална работа.Другото е марка и цени да
ти се завие свят,но всеки според въз. си ,каквото можеш да си позволиш.Пак ти казвам
отиди в някой от магазините и си готов.Хората си разбират от работата.

ако ходиш в Бургас търси Краставицата 

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега 4х100,
Препоръчвам ти този неопрен. Мисля, че към настоящия момент няма по-евтино и по-добро предложение на пазара.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1494
Препоръчвам ти този неопрен. Мисля, че към настоящия момент няма по-евтино и по-добро предложение на пазара.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1494
тъй като гледам и аз май ще си купувам
, зарибихте ма
...само че L , ще ми е голям , въпроса е в кой магазин ги продават тая марка и дали на същата цена , че може и някъде по-тънко да ги има , не е невъзможно - убедих се от плавниците
....колеги ако ще пробвате в някой магазин , купувайте от там , не правете цигански работи да пробвате само в магазините и после да купувате същия размер от нета
...продавачите рано или късно ще се усетят и забравете после някъде нещо да се пробва 

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Митак, можеш да си го поръчаш директно от сайта на видракс, с наложен платеж. Ще ти го донесат до входната врата на апартамента още на следващия ден-срещу 10 лв. за превоза. Може да го поръчаш от онлайн магазина на Спиърфиш, а най-бързо и лесно-като позвъниш директно на Добс.
Ай наслука!
Ай наслука!

Ясно и Мерси , но въпроса е как ще го пробвам
...Спиърфиш имат ли нещо като склад в Бургас
...бих си купил доста неща от тях , стига да мога да ги пробвам
...ще видя и при Локала как е хавата 

- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Виж си ЛС.
знам , че и Добс влиза тук
...ако може да напише има ли възможност да се пробват техните костюми , инфото ще е ценно за всички
...също ако влиза някой от Видракс също може да напише ...тях ги знам , че влизат в Манията , в крайна сметка нали за това са форумите