ИСТОРИЯТА ЗА ЯЗОВИРА АНТОН ИВАНОВ

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

MarviN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MarviN »

КрасиПловдив написа:
MarviN написа:на последното Тармъчене извадих толкова риба колкото ти не си хващал през целия си съзнателен и несъзнателен живот.А за риби от по над 80 кг може да ти прата някоя снимчица да се по облещиш и ти.Но нека те оставя с мечтите ти за по едри чаушани и амджурки да ти кълват били те и с по малко от 200 люспи. Приятен риболов.
Риболовец с главно "Р" си!!!Спор няма!Дано в съзнателния и в несъзнателния си живот се наядеш на риба, уловена с бракониерските ти методи!!!
Аз на риба съм се наял,ама ти с тея чаушани и амджурки дето ги ловиш трудно ще се заситиш.За методите ми на риболов колко са бракониерски и колко не друг трябва да решава не си ти човека!И още нещо:Скукичка #22 за чаушан трудно,ще хванеш дори и двукилограмов толостолоб или шаран,но сом съм сигурен че ще хванеш,макар и в зародиш :lol: ....
Колега не гледай в на другите чинията,опитай се да напълниш твоята,че дъното и се виджа :D
ГОЛ ШАРАН ...
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

MarviN написа:
КрасиПловдив написа:
MarviN написа:на последното Тармъчене извадих толкова риба колкото ти не си хващал през целия си съзнателен и несъзнателен живот.А за риби от по над 80 кг може да ти прата някоя снимчица да се по облещиш и ти.Но нека те оставя с мечтите ти за по едри чаушани и амджурки да ти кълват били те и с по малко от 200 люспи. Приятен риболов.
Риболовец с главно "Р" си!!!Спор няма!Дано в съзнателния и в несъзнателния си живот се наядеш на риба, уловена с бракониерските ти методи!!!
Аз на риба съм се наял,ама ти с тея чаушани и амджурки дето ги ловиш трудно ще се заситиш.За методите ми на риболов колко са бракониерски и колко не друг трябва да решава не си ти човека!И още нещо:Скукичка #22 за чаушан трудно,ще хванеш дори и двукилограмов толостолоб или шаран,но сом съм сигурен че ще хванеш,макар и в зародиш :lol: ....
Колега не гледай в на другите чинията,опитай се да напълниш твоята,че дъното и се виджа :D
За разлика от теб аз не отивам на риболов с цел да си напълня стомаха!Не ми ги разправяй тия....с големите улови, с които се хвалиш...едва ли им се случва нещо ралично от това да ти минат през корема!Тук сме се събрали колеги, които редовно си плащаме риболовната такса и ни интересува спортия метод на риболов!Ти НЕ си от тези!Аз НЕ решавам дали метода ти е бракониерски или НЕ...това го "казва" Закона за рибарство и аквакултури!Едва ли знаеш какво гласи!!!
И за твое инфо-с #22 Kamasan..основно 0.10,повод 0.08 -шаран-1,8кг..
Място на улова-р. Банска,28.04.2005г.
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Колеги, не опорочавайте темата за любимия МИ язовир. По-дорбе, този който знае нещо любопитно да напише.

За толстолобите знам какво пише в дебелите книги, но знам и какво се продава по магазините по Дунав. Очевидно теория с практика много се различават и съм склонен вече да вярвам в чудовища над 100 кг.

За сомовете обаче никой не споменява нищо - 25 кг и това е. Дори и на мрежи ли не се хващат по-големи. А условия очевидно има, както и време, за да пораснат до тия размери.

За големите амури и щуки пуснете някой лаф.

А за търмъченето и на мен не ми е приятна тема, та по-добре да не я коментираме повече. Всеки съвестен риболовец може сам да прецени, кое е правилно и кое не. То и мрежите в язовира не ми харесват, но такава е действителността. :(
От Въча по-хубав няма.
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

сега за писанията на некви си учени дето барутчиятя ги е пуснал

пълни глупости щото аз лично от язБатак 47кг. толостолоб съм вадил

а отделно съм присъствал пак от там на ваденето и тегленето на 79 кг. толостолоб междо другото на пясъчник също има такива параходи

тия стари писания да си ги заврат удзат учените щото уж неможел да се развъжда по естествен път ама да ги закарам тогава на батак да видят миналогодишни люпила и тогава да говорят

аз лятото почти всяка събота и неделя съм на Антона

и да ви кажа че там говеда има и то доста големи за кг. не ми се говори

сама искам да кажа на някои хора тук дето пишат

първо хванете по една риба над 10кг. и тогава се правете на майстори

преди години източиха яз голям Беглик /Васил Коларов/

високо планински язовир студен....по всички писания шарана не би трябвало да се развва добре

само дето с очите си видях няколко по над 30кг.

тука нестава въпрос за популации или пасажи от говеда а за отделни екземпляри
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Никой от опониращите не се прави на майстор :!:Не знам защо се изопачава темата :?:Прави ми впечатление,че не може да се води спокоен диалог :idea: Защо :?:
За сом и толстолоб с цитираните размери ще повярвам,когато видя снимки.И то направени така,че да има ориентир за размера им.Никой да не се сърди,но не съм склонен да вярвам.Не съм виновен,че се съмнявам и имам собствено мнение по въпроса(както и останалите "неверници").
п.п.Само искам да кажа на някои хора,тук дето пишат,че болшинството от нас ходят да си направят кефа и хич не им дреме,кой колко кг. риби вади.Що ли ми се струва,че има бая различни гледни точки относно един риболовен излет?И ако някои искат да попаднат в графата "майстори" - ем значи са там,щом имат риби от по над 10 кг.,едно голямо "евала".Аз и риба да не хвана,пак съм доволен от досега с природата,пък ако ще в очите на колегите да си остана "чирак" :wink:Не се заяждам или пък искам да обидя някого,просто мнение.
Последно промяна от Николай Ангелов на Нед Мар 19, 2006 10:41 pm, променено общо 1 път.
Аватар
КрасиПловдив
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от КрасиПловдив »

петър власев написа:сега за писанията на некви си учени дето барутчиятя ги е пуснал

а отделно съм присъствал пак от там на ваденето и тегленето на 79 кг. толостолоб
Колега, би ли споделил за техниката на риболов при улова на тези риби?Ще ни е интересно да споделиш опита си с нас!
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

КрасиПловдив написа:...И за твое инфо-с #22 Kamasan..основно 0.10,повод 0.08 -шаран-1,8кг..
Място на улова-р. Банска,28.04.2005г.
Опс, не се сдържах: влакно 0.10 на 0.08, 24 номер кука, шаран 2.450 кг. Това е засега моя рекорд. :wink: Имаше двама състезатели, които са ми свидетели. Та нищо не се знае.

Ама да ви питам, какво има да ги мислим големите толстолоби. Те и без това се ловят почти само на търмък или с мрежи. Мен поне не ме е грижа за тях, защото не са обект на спортен риболов (но знам че има изключения). Виж, когато търмечеха платиката преди забраната на устието през 2001 и горските гледаха безучастно отгоре, тогава много ме беше яд.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

петър власев написа:сега за писанията на некви си учени дето барутчиятя ги е пуснал

а отделно съм присъствал пак от там на ваденето и тегленето на 79 кг. толостолоб междо другото на пясъчник също има такива параходи

тия стари писания да си ги заврат удзат учените щото уж неможел да се развъжда по естествен път ама да ги закарам тогава на батак да видят миналогодишни люпила и тогава да говорят

аз лятото почти всяка събота и неделя съм на Антона

и да ви кажа че там говеда има и то доста големи за кг. не ми се говори

сама искам да кажа на някои хора тук дето пишат

първо хванете по една риба над 10кг. и тогава се правете на майстори

преди години източиха яз голям Беглик /Васил Коларов/

високо планински язовир студен....по всички писания шарана не би трябвало да се развва добре

само дето с очите си видях няколко по над 30кг.

тука нестава въпрос за популации или пасажи от говеда а за отделни екземпляри

Специално за толстолоба няма да споря защото не съм хващал никога, опитвам се да вярвам на ихтиолозите ако те лъжат значи и аз лъжа.До колкото знам и съм виждал хванати са все с бракониерски методи,за това не съм и пробвал.Сложи си ръката на сърцето и кажи тези толстолоби дето си ги дърпал на кво ги хвана не се заяждам просто ми е интересно.Искам да питам като си присъствал на ваденето на 79 кг. тостолоб теглихте го на кантар или изгглеждаше толкова :lol: а и тези шарани дето си ги видял с очите си от по над 30 кг на кантара ли ги видя или ги притегли на око.Тези миналогодишни люпила на Батак от къде си сигурен ,че не са пуснати от зарибители а и как го позна люпилото ,че е точно толстолоб .Не виждам в сучая кой ти се прави на майстор а и дори да се прави ,в това няма нищо лошо. Ако визираш мен , хващал съм риби над 10 кг, и то доста дори един 13 кг на Антона ,рекорда ми е сом 43кг .Виж тостолоби такива големи не съм хващал ,и това не ме прави неразбиращ риболова. :lol:И като за последно съобразявай се с речника във форума .
Желая ти успех в риболова
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

барутчия признавам си че точно този големия беше хванат на търмък но това беше преди 5год. такъв риболов вече непрактикувам даже го мразя просто с хващането на тази риба ми мина мерака дано ме разбереш за какво ти говоря

иначе съм вадил доста екземпляри от 12 до 15 кг. на пружина незнам дали знаете че и така също се хваща толостолоб както и на копче ама тва е друга тема

и ако съм засегнал някой моля да ме извините не е съзнателно :)
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

за тези кг. дето говоря всичко е минало през кантара батка за това говоря в кг. за това не ми се споменаваше за кг. на Антона щото не съм ги теглил аз на око не тегля

а за люпилото ..... аз лично незнам да е зарибявано от 3 год. на батак

а едногодишно люпило на толостолоб си се разпознава доста добре

като видиш голямата глава спрямо тялото на рибата :wink:

ама ай да спрем до тук щот шъ съ изпокараме пак на мен тва ич не ми се нрави
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Браво :D ,с последното изречение съм съгласен и аз(предполагам и останалите).
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

петър власев написа:ама ай да спрем до тук щот шъ съ изпокараме пак на мен тва ич не ми се нрави
Аз също не искам да се карам с никой тук. :lol: Нека спазваме добрия тон и да си говориме приятелски,все пак сме се събрали да споделяме радости и неволи свързани с любимото ни хоби риболова :lol: :lol:
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

петър власев написа: на пружина незнам дали знаете че и така също се хваща толостолоб както и на копче ама тва е друга тема
Копче от БАЛТОН, или с ръкавелите на ЕЛВИС :lol: :lol:
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Van Helsing
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Van Helsing »

Единствено знам толстолоб да се лови на кука тройка! На копче не ми е ясно къде ще се захване- може би по хрилете!...но не ми се вярва особено! Щом се хващат големи риби чрез търмъчене със спинингова въдица, значи и това е вид риболов, независимо дали е официално разрешен, морален и т. н.- важното е, че е практикуван!, та и уловените по този начин яки рибета са повод за гордост на незаловени бракониери!
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

айде сега да ви обасна как се лови на копче първо трябва да познаваш дадения водоем перфектно ама не само това ами да знаеш къде цъфти планктон и като духне еди къв си вятър /южен,северен,западен итн./

еди къде си излиза толостолоба :wink:

та метода е такъв пак се взема тройка 000 избира се копче , което да плува а не да потъва на него се пробиват дупки така ,че дръжката и трите разклонения да минат през копчето трудно ми е дави го обясня

на 60 см над копчето олово в зависимос колко далече ще трябва да замяташ и вече през дупките прекарваш 1 или две стръкчета магданоз
която миризма незнайно защо привлича тази гад

хвърляш и чакаш да дойде хайвано да филтрира вода близко до твойта примамака за другото вече се сещате

малко не съм обяснил както трябва ама е трудно по лесно е да се покаже
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”