Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

съвет за двигател
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- krokibg
- учете се от него
Re: съвет за двигател
Абе,щом веднъж са ти влезнали водата и ватъра в задника,отърване нема.Ще има смяна с по-мощен гаранцияnikgeo написа:За колесар парите вече са заделени и първото нещо на пролет ще е той. Искам първо да пробвам десятката, с лодка 3.8о м. как ще се държи и тогава ще предприемам по-драстични промени в окомплектоването.

Последно промяна от krokibg на Чет Мар 04, 2010 12:24 pm, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- ceno cenov
- разбира нещата
Мен ми се струва все пак, че мераците са определящи.nikgeo написа: Все пак разчета на средствата винаги е по-определящ от мераците ни.

А, на колегите дето препоръчват двигател 5 к.с. за Дунава ще им кажа, че двигателя не е самостоятелна бойна единица а е в комбина с лодката. На лодките си е ясно написано за каква мощност са разчетени. Тутраканка на 6.50м. е за двигател до 8 к.с. и 20 да и сложиш (виждал съм и такава комбинация) пак няма да глисира, ама е на мамеца с 30 може и да стане.

-
- вече хвърля и на тежко
Аааааааааа...Л.ВИЧЕВ- krokibg написа: ...
Абе,щом веднъж ти е влезнали водата и ватъра м задника,отърване нема.Ще има смяна с по-мощен гаранция![]()
![]()

!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
- krokibg
- учете се от него
Сега си стегнах лодка каквато трябва и както трябва.Остава да продам старите двигатели и да си взема нов 4т 50кс и да мирясам за следващите 3-4 години.За какво са ми толкова играчки,просто идея си нямам,но съм ги купувал преди време и сега стоят без да ги ползвам пък и не се сещам да ги продам
Явно им дойде времето и ще ги обявя за продан пък каквото стане 

- pachosz
- сериозен играч
Ще ти кажа защо. Щото от всеки търговец не става! Сигурно си като мен. Аз само купувам, пък до сега никога и нищо не съм продал. Стоят си по мазета, тавани и гаражи разни играчки, които не ползвам, ама да ги продам не мога. И не се опитвам, щото не става от мен търговец.Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...За какво са ми толкова играчки,просто идея си нямам,но съм ги купувал преди време и сега стоят без да ги ползвам...
След като обаче си минал по пътя, който аз по-късно поех, може и да се наредя за някоя от твойте играчки на опашката - с купуването поне се оправям, много съм смел там

- krokibg
- учете се от него

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
обявата е за спорта, но ако се продаде:
http://www.nitro.com/boat/?boat=3106
ако ли пък не заминава за ъпгрейд, смяна на конзолота с по-малка и още доста екстри и прикачни за новия сезон.
Пък след некоя и друга годинка пожелавам на всеки:
http://www.nitro.com/boat/?boat=3209
или
http://www.nitro.com/boat/?boat=3212
Успех!
обявата е за спорта, но ако се продаде:
http://www.nitro.com/boat/?boat=3106
ако ли пък не заминава за ъпгрейд, смяна на конзолота с по-малка и още доста екстри и прикачни за новия сезон.
Пък след некоя и друга годинка пожелавам на всеки:
http://www.nitro.com/boat/?boat=3209
или
http://www.nitro.com/boat/?boat=3212
Успех!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
- krokibg
- учете се от него
Тоше,вече на Дедо Коледа му писах писмо.Незнам дали ще ми влезе м положение да ми донесе и Нитрото,кво са за него некакви си 15 000 доларес
Страшна е баце,направо кърти мивки !!!

-
- новобранец
Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Тоше,вече на Дедо Коледа му писах писмо.Незнам дали ще ми влезе м положение да ми донесе и Нитрото,кво са за него некакви си 15 000 доларес![]()
![]()
![]()
Човек не може да ти угоди на тебе,сега чак цяла лодка ли ще поискаш

- краси12345678
- ще става разбирач
Той, Любо много слушаше през годината
аз съм "свидетел" тъй че не се стискай ами направи на човека подарък
.И да не забравиш да сложиш" НИТРОТО" на колесар, ама-ха няма на ръце да я носи.

Който нож вади сам пада в него.
- krokibg
- учете се от него

-
- научил се да хвърля
Вече съм за черпене, първият ми извънбордов двигател е факт!
Послушах ви и купих 15кс.(2т.Johnson - 1990г.). Мотора дойде от Англия и както е ясно на много голям риск(нямаше как да го видя или пробвам...
). С помоща на няколко приятели (ел.и маш.инж.)се постарах горе-долу да му направя инспекция по сервизните документи.Фактите са и добри и лоши..
добрите:
- пали от раз, нови и добре работещи свещи ,очаквах да е доста шумен но се изненадах-работи страшно тихо и като часовник
-силна струя вода от контролния отвор,импелера изглежда нов, зъбните предавки са без видимо износване,лагерите също
-отлично превключва скоростите
-компресия 110psi и на двата цилиндъра (около 100 по документи, с допустима разлика м/у двата 15)
-горивната помпа с налягане в нормите
-работещ извод за ел.захранване на малки консуматори, много добре смазван двигател (от точките за тази цел)
лошите:
-пресечено масло в ботуша,изтича около пропелера,стари следи от сменявани семеринги като на това място-наварван и престъргван вал )
-забил на отворено положение термостат
-за нова боя
Сега за частите.За колегите, които се чудят от къде и има ли ги...?
Да! Има всичко,отново от Англия
.Можеше и от Щатите но не исках да чакам а и митниците са ми мътни нещо. Вече съм платил и чакам: ремонтен кит с абсолютно всички уплътнения по ботуша(72лв), термостат и о-пръстен за капачката му(80лв), както и едни свещи Champion QL77JC4 (защото сега не e с препоръчваните по документи)-22лв.за 2бр.
Това е засега, новак съм и ако има нещо не се хилете много...

Послушах ви и купих 15кс.(2т.Johnson - 1990г.). Мотора дойде от Англия и както е ясно на много голям риск(нямаше как да го видя или пробвам...

добрите:
- пали от раз, нови и добре работещи свещи ,очаквах да е доста шумен но се изненадах-работи страшно тихо и като часовник
-силна струя вода от контролния отвор,импелера изглежда нов, зъбните предавки са без видимо износване,лагерите също
-отлично превключва скоростите
-компресия 110psi и на двата цилиндъра (около 100 по документи, с допустима разлика м/у двата 15)
-горивната помпа с налягане в нормите
-работещ извод за ел.захранване на малки консуматори, много добре смазван двигател (от точките за тази цел)
лошите:
-пресечено масло в ботуша,изтича около пропелера,стари следи от сменявани семеринги като на това място-наварван и престъргван вал )
-забил на отворено положение термостат
-за нова боя
Сега за частите.За колегите, които се чудят от къде и има ли ги...?
Да! Има всичко,отново от Англия

Това е засега, новак съм и ако има нещо не се хилете много...

Последно промяна от zanev на Пет Мар 12, 2010 5:55 pm, променено общо 9 пъти.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Само за маслото да кажа. Другото не се чувствам компетентен.
Колкото пише на мотора с толкова го карай. Не слушай никакви други съвети. Карай го с безпепелно масло. Предназначено за извънбордови мотори. С НИЩО друго

Колкото пише на мотора с толкова го карай. Не слушай никакви други съвети. Карай го с безпепелно масло. Предназначено за извънбордови мотори. С НИЩО друго

Поздравления,мисля че си избрал верният като мощност двигател.
Сега няма да бързаш,смени всичко което трябва,направи няколко пробни плавания и ако всичко е наред-няма да имаш главоболия доста време.
Сипвай масло според указанията на производителя и си купи едни резервни свещи-NGK в България можеш да намериш за около 6-7 лв бройката,ако няма такива за твоя двг погледни Denso-също много добри свещи.
Много време за излети ти желая!
Сега няма да бързаш,смени всичко което трябва,направи няколко пробни плавания и ако всичко е наред-няма да имаш главоболия доста време.
Сипвай масло според указанията на производителя и си купи едни резервни свещи-NGK в България можеш да намериш за около 6-7 лв бройката,ако няма такива за твоя двг погледни Denso-също много добри свещи.
Много време за излети ти желая!
Колега и аз съм на твоето положение от началото на темата.Разликата между мен и теб е, че аз ще ползвам лодката в морето. Много моля отново колегите да да се впуснат в компетентни коментари да дадат мнението си за комбинация Tohamaran 3,6 и чисто нов Mercuy F8s 4т.