съвет за двигател

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: съвет за двигател

Мнение от krokibg »

nikgeo написа:За колесар парите вече са заделени и първото нещо на пролет ще е той. Искам първо да пробвам десятката, с лодка 3.8о м. как ще се държи и тогава ще предприемам по-драстични промени в окомплектоването. :D
Абе,щом веднъж са ти влезнали водата и ватъра в задника,отърване нема.Ще има смяна с по-мощен гаранция :lol: :lol: :lol:
Последно промяна от krokibg на Чет Мар 04, 2010 12:24 pm, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

nikgeo написа: Все пак разчета на средствата винаги е по-определящ от мераците ни.
Мен ми се струва все пак, че мераците са определящи. :lol: :lol: :lol: Някъде август реших да сменям лодката с нова на 4.20м. Обаче се оказа, че няма къде да я държа,та сега съм почнал първо един гараж да и правя. :lol: Както казват хората "Мерак с пари се гаси". :lol: :lol: :lol:

А, на колегите дето препоръчват двигател 5 к.с. за Дунава ще им кажа, че двигателя не е самостоятелна бойна единица а е в комбина с лодката. На лодките си е ясно написано за каква мощност са разчетени. Тутраканка на 6.50м. е за двигател до 8 к.с. и 20 да и сложиш (виждал съм и такава комбинация) пак няма да глисира, ама е на мамеца с 30 може и да стане. :lol: :lol: :lol:
nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nikgeo »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа: ...

Абе,щом веднъж ти е влезнали водата и ватъра м задника,отърване нема.Ще има смяна с по-мощен гаранция :lol: :lol: :lol:
Аааааааааа... :axe: То, че е така, така си е. Ама, айде да се позалъгваме от време на време, че инак, съвсем ще я ударим през просото! :D
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Сега си стегнах лодка каквато трябва и както трябва.Остава да продам старите двигатели и да си взема нов 4т 50кс и да мирясам за следващите 3-4 години.За какво са ми толкова играчки,просто идея си нямам,но съм ги купувал преди време и сега стоят без да ги ползвам пък и не се сещам да ги продам :lol: :lol: :lol: Явно им дойде времето и ще ги обявя за продан пък каквото стане :mrgreen:

Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:...За какво са ми толкова играчки,просто идея си нямам,но съм ги купувал преди време и сега стоят без да ги ползвам...
Ще ти кажа защо. Щото от всеки търговец не става! Сигурно си като мен. Аз само купувам, пък до сега никога и нищо не съм продал. Стоят си по мазета, тавани и гаражи разни играчки, които не ползвам, ама да ги продам не мога. И не се опитвам, щото не става от мен търговец.
След като обаче си минал по пътя, който аз по-късно поех, може и да се наредя за някоя от твойте играчки на опашката - с купуването поне се оправям, много съм смел там :D :D :D :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:

toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
обявата е за спорта, но ако се продаде:
http://www.nitro.com/boat/?boat=3106
ако ли пък не заминава за ъпгрейд, смяна на конзолота с по-малка и още доста екстри и прикачни за новия сезон.
Пък след некоя и друга годинка пожелавам на всеки:
http://www.nitro.com/boat/?boat=3209
или
http://www.nitro.com/boat/?boat=3212

Успех!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Тоше,вече на Дедо Коледа му писах писмо.Незнам дали ще ми влезе м положение да ми донесе и Нитрото,кво са за него некакви си 15 000 доларес :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Страшна е баце,направо кърти мивки !!!

Дядо Коледа
новобранец
новобранец

Мнение от Дядо Коледа »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Тоше,вече на Дедо Коледа му писах писмо.Незнам дали ще ми влезе м положение да ми донесе и Нитрото,кво са за него некакви си 15 000 доларес :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Страшна е баце,направо кърти мивки !!!

Човек не може да ти угоди на тебе,сега чак цяла лодка ли ще поискаш :o :shock: :? :roll: :shock: :o :shock: :o :roll: :roll:
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от краси12345678 »

Той, Любо много слушаше през годината :lol: аз съм "свидетел" тъй че не се стискай ами направи на човека подарък :smt031 .И да не забравиш да сложиш" НИТРОТО" на колесар, ама-ха няма на ръце да я носи. :lol: :lol:
Който нож вади сам пада в него.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:lol: :lol: :lol:

zanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zanev »

Вече съм за черпене, първият ми извънбордов двигател е факт! :lol: :lol:
Послушах ви и купих 15кс.(2т.Johnson - 1990г.). Мотора дойде от Англия и както е ясно на много голям риск(нямаше как да го видя или пробвам... :mrgreen: ). С помоща на няколко приятели (ел.и маш.инж.)се постарах горе-долу да му направя инспекция по сервизните документи.Фактите са и добри и лоши..
добрите:
- пали от раз, нови и добре работещи свещи ,очаквах да е доста шумен но се изненадах-работи страшно тихо и като часовник
-силна струя вода от контролния отвор,импелера изглежда нов, зъбните предавки са без видимо износване,лагерите също
-отлично превключва скоростите
-компресия 110psi и на двата цилиндъра (около 100 по документи, с допустима разлика м/у двата 15)
-горивната помпа с налягане в нормите
-работещ извод за ел.захранване на малки консуматори, много добре смазван двигател (от точките за тази цел)
лошите:
-пресечено масло в ботуша,изтича около пропелера,стари следи от сменявани семеринги като на това място-наварван и престъргван вал )
-забил на отворено положение термостат
-за нова боя
Сега за частите.За колегите, които се чудят от къде и има ли ги...?
Да! Има всичко,отново от Англия :mrgreen: .Можеше и от Щатите но не исках да чакам а и митниците са ми мътни нещо. Вече съм платил и чакам: ремонтен кит с абсолютно всички уплътнения по ботуша(72лв), термостат и о-пръстен за капачката му(80лв), както и едни свещи Champion QL77JC4 (защото сега не e с препоръчваните по документи)-22лв.за 2бр.
Това е засега, новак съм и ако има нещо не се хилете много... :wink: :wink: :lol:
Последно промяна от zanev на Пет Мар 12, 2010 5:55 pm, променено общо 9 пъти.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Само за маслото да кажа. Другото не се чувствам компетентен. :D
Колкото пише на мотора с толкова го карай. Не слушай никакви други съвети. Карай го с безпепелно масло. Предназначено за извънбордови мотори. С НИЩО друго :!:
Аватар
ескимос
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ескимос »

Поздравления,мисля че си избрал верният като мощност двигател.
Сега няма да бързаш,смени всичко което трябва,направи няколко пробни плавания и ако всичко е наред-няма да имаш главоболия доста време.
Сипвай масло според указанията на производителя и си купи едни резервни свещи-NGK в България можеш да намериш за около 6-7 лв бройката,ако няма такива за твоя двг погледни Denso-също много добри свещи.
Много време за излети ти желая!
bobiklima
новобранец
новобранец

Мнение от bobiklima »

Колега и аз съм на твоето положение от началото на темата.Разликата между мен и теб е, че аз ще ползвам лодката в морето. Много моля отново колегите да да се впуснат в компетентни коментари да дадат мнението си за комбинация Tohamaran 3,6 и чисто нов Mercuy F8s 4т.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”