Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?
Ми нещо такова върши перфектна работаpatter написа:...само се зачудих на размера,...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
И по-къса да е, няма да е грешно. Аз съм категоричен противник на тези винтове на макародържача. Гарболиното, което е показал византиецо е друга работа - финес. Имам такава, тези гривни са маниашка работа..... като пръчката.
-
- вече хвърля и на тежко
Получава се една страхотна тема. Почти 100% съм сигурен, че с моето търсене из Плевен за UL пръчка съм подбудил Автора на темата за създаването и
Понеже това е най-актуалната тема в спинингов риболов искам да пусна една снимка ако може да ми кажете каква е тая пръчка. Купувана е от Италиянския магазин (внасяше стока от Италия, много хубави неща виждани само по каталозите ) в Плевен преди 11-13 години. Няма надписи по нея, карбонова е и дръжката е дървена (не е коркова). Водачите са качествени и разположени само по втората става. Дълга е 1'60м.
Понеже не съм писал пряко по темата, спокойно модератора може да премести отговора ми или да го изтрие.

Понеже не съм писал пряко по темата, спокойно модератора може да премести отговора ми или да го изтрие.

- stancom
- ще става разбирач
Да не става на въпрос за тази пръчка, на която задната снадка е фибро стъкло и е по къса от предната, която е карбонова и червеникаво-кафява на цвят
. Ако е тя , е китайска или корейска, като предната снадка е много качествена и с добри водачи . Намери си задна карбонова снадка, с подходяща дължина и конус и се получава много прилична въдица за кефал и костур .

-
- вече хвърля и на тежко
Моля, г-н Иванов изтрийте ми поста със снимката защото намерих отговор на моя въпрос. Няма смисъл да стои и само да спами така или иначе хубавата Ви тема. 

- Павел Иванов
Защо да го трия ? Имаме конкретен въпрос и на него е даден конкретен отговор а не някакъв вид спам примерно
Все пак ако наистина държиш да бастисам последните три поста в темата пиши едно ЛС и ще го направя , но аз лично не виждам нищо нередно .

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- фен клуб-скобар
Не е ли време да попишеме малко за макаричките,кои с какви и как,
или нещо такова маи беше
.
или нещо такова маи беше

Последно промяна от vizantieco на Вто Яну 19, 2010 1:17 am, променено общо 1 път.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
колега, аз като сравнително най-нов потребител в този форум, ще ти заявя, че от прочетеното дотук има само една марка макари-Шимано, чат-пат Дайва останалото е боклук.vizantieco написа:Не е ли време да попишеме малко за макаричките,кои с какви и как,
или нещо такова маи беше.

Тъй като, темата е за спининговата въдица, нека да си остане само за пръчката, нека да си остане такава.За макарите е писано много.Лично мнение колеги не искам да ви обидя
- Павел Иванов
Ще попишеме , що да не попишемеvizantieco написа:Не е ли време да попишеме малко за макаричките...

Дайва Лувиас размер 2004 . При този размер макарата тежи 190 гр. което я прави идеална за УЛ риболов . При размер 1003 падаме на 170 гр. ако търсиме баланс при още по-леки пръчки . И в двата си варианта макарата е с Max Drag 2кг. . При 2004 е със 7 + 1 лагера а при 1003 е 6 + 1 . При 2004 предавателното и число е 4.8 : 1 а при 1003 е 4.7 : 1 . В тези си варианти Лувиаса е една превъзходна УЛ макара с прос но много здрав механизъм . Тяло пълна отливка :

произведено от Зайон :

Resin , Magnesium , ZAION
Много твърд полимер даващ ни свободата да ловиме с тази макара навсякъде без да се притесняваме от солени пръски , наситени с химикали води , потапяне в карстови води , овъргалване в пясък и пр.
По-евтин еквивалент на Лувиаса е DAIWA Team Daiwa Fuego :

в размер 1000А имаме една перфектна УЛ макара направена почти като Лувиаса при това с две шпули докато при Лувиас имаме една .
Друга превъзходна макара е Daiwa PRESSO 1003 :

Макарата е съизмерима с Лувиаса ( и по цена ) като има характерен външен вид , дръжка от пресован корк и пр. неща които доставят удоволствие на ловящият с нея . При модела 1003 е с 5гр. по лека от Лувиас 1003 . Тялото и също е от Зайон .
Не може да отминеме с безразличие и :
TEAM DAIWA AEGIS

която е изцяло метална .
EXIST STEEZ CUSTOM 2004 / 2506

За който думите са излишни и т.н.
Общо взето УЛ риболова може да се окачестви като най-спорният спининг . При него търсиме спорта , усещането за сила и борбеност дори и при най-малката рибка , красотата от детайла на супер финният такъм . Макар че на УЛ се закачват не само малки риби то при по-едрите борбата е на съвсем друго естетикодонасящо ниво и самият УЛ е много далече от мисълта че всяка закачена риба непременно трябва да бъде извадена а се набляга на удоволствието от самият риболов .
пп - Parabellum , никъде не съм упоменал че в темата иде реч само за пръчки . По-скоро се опитвам да направя цялостен разбор на окомплектовката при даден строй на въдицата

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Аз се притеснявам темата да не се отплесне по посока макарите, защото наблюдавам такова нещо.Хубаво е да споделяш с какви макари окомплектоваш пръчките си, но нека да даваш теглото им-на макарите и да споменаваш няколко аналога.Павел Иванов написа:
пп - Parabellum , никъде не съм упоменал че в темата иде реч само за пръчки . По-скоро се опитвам да направя цялостен разбор на окомплектовката при даден строй на въдицата

Опитът ми с форумите-с форуми се занимавам от 2002-ра година,включително имам и собствен такъв-ми показва, че има определена група потребители, които са на "всяка манджа мирудия" и само дебнат от засада.
Затова ми е много интересен анализът ви относно пръчките и воденето им в реални условия и нека темата да си остане за тях.
Освен вас знам, че има и други майстори-спинингисти.В момента се уча на този вид риболов и ми е адски интересно и досега съм прочел всичко написано за спининга-даже съм разпечатал някои изводи и заключения.

Ето едни макарета за УЛ спининг,всичките са размер 2000
1- EVER GREEN-японско макаре

2-Shimano CARDIFF

3-Новият TWINPOWER

4-SHIMANO EXCENCE

5-SHIMANO COMPLEX

6-SHIMANO STEELA

7-SHIMANO RARENIUM

Всички тези макари са японски,в европа почти не се продават.Утре ще покажа и японски пръчки уникати.Надявам се,че възбудих любопитството на някои ценители на Шиманата
1- EVER GREEN-японско макаре

2-Shimano CARDIFF

3-Новият TWINPOWER

4-SHIMANO EXCENCE

5-SHIMANO COMPLEX

6-SHIMANO STEELA

7-SHIMANO RARENIUM

Всички тези макари са японски,в европа почти не се продават.Утре ще покажа и японски пръчки уникати.Надявам се,че възбудих любопитството на някои ценители на Шиманата

- Павел Иванов
Ся като селектираш макаретата до 200гр. впредвид все още УЛ стоенето ще се окаже че си пущал ей тъй да има разнообразие след мойте Дайви 
пп - като за начало може да оставиш Кардифа

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Тези Шимана повечи ли струват от 130 лева,щот само толкоз съм събрал от сурвакани..? 
А! И да питам,дали размер 3000 ще ми става за въдица като вашта,с къса дръшка..?

А! И да питам,дали размер 3000 ще ми става за въдица като вашта,с къса дръшка..?
- Павел Иванов
Митенцеееееее
щТи дръпам ушето 

Павел Иванов
Павел Иванов
Павка,нали темата ти е добре да бъде разнообразна,нагледна и интереснаПавел Иванов написа:Ся като селектираш макаретата до 200гр. впредвид все още УЛ стоенето ще се окаже че си пущал ей тъй да има разнообразие след мойте Дайви