Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

как да си напрвим тежести за баластен колан
Модератор: nkolev66
- alex_vp
- научил се да хвърля
Re: как да си напрвим тежести за баластен колан
Благодаря Снайпер, доста интересни предложения и не трудни за непрофесионалист да ги направи. а ето линк за цялата работилница на руските колеги http://apox.ru/content/category/3/74/71/ , доста неща има вътре само да разбирате руски 

-
- научил се да хвърля
Браво за калъпите !!!
Мисля, че това е много полезно инфо за всички начинаещи харпунджии по отношение на тежестите за баластния колан. Предполагам, че не всеки би могъл да си купи всичките тежести които са му необходими и това е полезна информация поне с нещо да започне.
Мисля, че това е много полезно инфо за всички начинаещи харпунджии по отношение на тежестите за баластния колан. Предполагам, че не всеки би могъл да си купи всичките тежести които са му необходими и това е полезна информация поне с нещо да започне.
-
- научил се да хвърля
Аз това лято на морето като бяхме на почивка си купих към 5кг. баласт, които за без неопрен ми бяха достатъчни. Все пак съм и доста едър на килограми
, останалите тежести си отлях сам по модел подобен на този, който колегата предложи от руския сайт !!!

-
- научил се да хвърля
някой, от колегите който си е изработил баласт за гърба ще помоля да сподели своя опит в тази тема поне с някоя друга снимка !!!
Колеги, и аз ненамерих никакво инфо за баласт на гърба... как изглежда, как се закрепва, задължително ли е да си купим раничка за тежестите или има и друг начин ... то е ясно че всичко опира до пари
ако имаш в повече пазаруваш ако не си приспособяваш. Искам да попитам и за тежестите за крака, това е нещо ново за мен, та как изглеждат каде се слагат и за ккаво служат? неможе ли да си се сложат повечко на кръста ?
благодаря предварително на всички които споделят своя опит... без вас всичко ще е доста по трудно и бавно да не казвам, че ще се загуби от удоволствието да споделиш това което знаеш или си преживял

благодаря предварително на всички които споделят своя опит... без вас всичко ще е доста по трудно и бавно да не казвам, че ще се загуби от удоволствието да споделиш това което знаеш или си преживял

Само нинджа може да настъпи друга нинджа!
Браво Spiner! Руския инженерен гений може да се сравнява само с българския
.

- alex_vp
- научил се да хвърля
1. Тежест за гърба или т.н. самар - http://www.divingshopbg.com/kolani/harness-7kg.html, http://www.divingshopbg.com/neoprenovi- ... hesti.html Използва се предимно когато имаме нужда от повече баласт (повече подкожни мазнни, по-дебел неопрен и др). Служи за разпределяне не тежеста и намаляване напрежението от кръста като е пренася по гръбнака. Има различни модели както виждаш.
2. Тежести за глезените - http://diverstore.net/product.php?id_product=841. Прнципно се използват за намаляване плаваемоста на краката с плавниците защото като сложиш долнището, чорапите и предполагам в началото пласмасовите плавници. краката ти стават доста плаваеми все се вдигат към повърхноста, а това повярвай ми хич не е приятно докато си в засада зад някой камък
2. Тежести за глезените - http://diverstore.net/product.php?id_product=841. Прнципно се използват за намаляване плаваемоста на краката с плавниците защото като сложиш долнището, чорапите и предполагам в началото пласмасовите плавници. краката ти стават доста плаваеми все се вдигат към повърхноста, а това повярвай ми хич не е приятно докато си в засада зад някой камък

Супер полезно, мерси много сега съм една идея по просветен . . .
имам въпрос относно макарите дето се монтират на харпуните.
защо ги слагат ? все пак въжето което е около 4-6 метра не е ли достатъчно ? и понеже засега имам един турски харпун 80см с два ластика, ще ми е от полза ли да му слагам такава макара и лесно ли се слага?
имам въпрос относно макарите дето се монтират на харпуните.
защо ги слагат ? все пак въжето което е около 4-6 метра не е ли достатъчно ? и понеже засега имам един турски харпун 80см с два ластика, ще ми е от полза ли да му слагам такава макара и лесно ли се слага?
- alex_vp
- научил се да хвърля
Някак си да сложиш на този харпун мкара е като да сложиш на свинче - звънче
. То не че не може ама няма смисъл. Макарата се използва при улов на по-големи и силни риби. Целостната идеяе, че като удариш рибата и тя се изреля на пред мкарата й отпуска достатъчно въже рибата да не се скъса, а да може да се умори един вид или да се скрие в някоя цепка, а ловеца да може през това време да излезе да се подготви за новото гмуркане без да губи рибата. Както казах това е подходящо за по-големи риби защото платерините, които обикновено ловуваме не са тлкова силни и няма чак такава нужда да слагаш макара. Не съм особено запознат дали с макарата шанса да скъсаме риба е по-малък. И аз тука ще се надявам на отговор, защото сега точно този ъпгрейд ми се върти в главата заедно с една ергономична дръжка
.

Алекс
аз като незнам затова питам не съм се фукнал да я купувам ... а и без това незнам каде се ходи за големи риби
аз по скоро за калмари ранна пролет в гърция да се пробвам . . . не че знам каде точно там но ... се ще намеря 
просто се подготвям за да знам като вида киликандзер да стрелям или да не стрелям
се пак късмента на начинаещия не трябва да се подценява затова от сега съм се захванал да бистря неяснотиите че лятото да се доизшлайфам и да останат възможно най малко неща не купени че да не ми се съберат разходи накуп ... 

просто се подготвям за да знам като вида киликандзер да стрелям или да не стрелям

Батка може и да знаеш ама може и да не знаеш в гръцко требва разрешително и е забранено да ползваш фенерAmfibiq написа:аз по скоро за калмари ранна пролет в гърция да се пробвам . . . не че знам каде точно там но ...

СОРИ за СПАМА
Как така разрешително? за какво за каде за кога ? и защо да е забранено ползването на фенери? лелееее това е само ново инфо ? може ли повечко и по подробна светлина ?
Благодаря предвартелно ...
Благодаря предвартелно ...
Прочети това http://www.spearfish.org/e107_plugins/f ... .php?25651 особено последния пост и това http://www.spearfish.org/e107_plugins/f ... .php?31083

Вече се избистри мътилката
много благодарско колега ... незнам какво ще правя без пичове като вас 

Да използвам темата на колегата за тежестите и да попитам за моя проблем дали някои може да ми даде размери на тежести за жилетка с тегло 950гр.-1кг. за жилетка Апнея.