Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

съвет за макара
Модератор: sapuna
- CrossFire
- разбира нещата
Re: съвет за макара
Понеже доста от постовете не са съвсем по темата и аз ще напиша един.
Към колегите, които се оплакват от Кормораните и влизането на влакното под шпулата: "Каква е причината да се случва това?"
Освен употреба на дебели и твърди влакна, аз не виждам друга.
Към колегите, които се оплакват от Кормораните и влизането на влакното под шпулата: "Каква е причината да се случва това?"

- demi
- вече хвърля и на тежко
аз също предпалагам че и от това може все пак корморан и дайва са в един заводCrossFire написа:Понеже доста от постовете не са съвсем по темата и аз ще напиша един.
кълве ли...
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Е то има ТИКИ,ама кой да ги види... 

господин steaven, гледам във всеки пост отбелязвате,че ловите с шимано.Еее,не всеки е като вас от голямото добрутро,че да лови с шимана
.Ние простосмъртните, дето ловим с други макари не разбираме кое е хубаво и кое не. 

Above us only sky
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ти пък нищо не каза.Никой не набива Шиманото в очите ти господине,но рано или късно се стига до тях -двете истини.Е това е,не ловя само с Шимано,защото има и други достойни макари,но някои марки отбягвам заради слаба инженерна мисъл.lfc_boy написа:господин steaven, гледам във всеки пост отбелязвате,че ловите с шимано.Еее,не всеки е като вас от голямото добрутро,че да лови с шимана.Ние простосмъртните, дето ловим с други макари не разбираме кое е хубаво и кое не.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Колега както ни нарече ние от голямото добрутро ловим с шимана защото риболова не е просто риболов а страст и до някаква степен задължениеЕее,не всеки е като вас от голямото добрутро,че да лови с шимана.Ние простосмъртните, дето ловим с други макари не разбираме кое е хубаво и кое не.
![]()
ние не че имамаме излищни пари за шимана ние просто разбираме че като купим шимано ще ни бъде приятно да ходим за риба,а не
да ходя на риба с пет килограмовите стъклоплатови ТОЯГИ който като ги сложиш на стойка стойката се огъва.
butnik,е абсолютно прав.....Никой не набива Шиманото в очите ти господине,но рано или късно се стига до тях -двете истини...

-
- кандидат преподавател
Ако е строго между посочените две марки,предлагам да се ориентираш към "Шекспир",но потърси по-стар модел,ако намериш някъде.Специално за мачов риболов на язовир /за перки,платики,каракуди и др.такива/ използвам един " Шекспир Съмит"-мачов модел.Доказано здрава макара,от това че от три години насам е експлоатирана при варварски условия /не пазя от удари,не смазвам /.За новите им модели нямам преки впечатления.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Абе вие не разбрахте ли,че няма вече Шекспир.Все що е останало е залежало-непродадено.INCUBUS написа:Ако е строго между посочените две марки,предлагам да се ориентираш към "Шекспир",но потърси по-стар модел,ако намериш някъде.Специално за мачов риболов на язовир /за перки,платики,каракуди и др.такива/ използвам един " Шекспир Съмит"-мачов модел.Доказано здрава макара,от това че от три години насам е експлоатирана при варварски условия /не пазя от удари,не смазвам /.За новите им модели нямам преки впечатления.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
Точно за това съм му писал "да търси по-стар модел,ако намери някъде"...
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аре и аз да са включа в мелето. Аз ще предложа една друга макара която е много по-хубава и от корморана и от шекспира а ето и нея
Daiwa Exceler

По принцип струва 170 лв. но ако я купиш до края на Янури може да я вземеш за 130 лв. Ако те интересива пиши ми на ЛС.
Daiwa Exceler

По принцип струва 170 лв. но ако я купиш до края на Янури може да я вземеш за 130 лв. Ако те интересива пиши ми на ЛС.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- krokibg
- учете се от него
Момчета,оставете ги тия грозни макари,правени в час по трудово обучение и дялани с тесли
Толкова ли е сложно да видите че другите фирми вървят напред с дизаин,нови неща внедрени в макарите и т.н.Само като видя макара,която ми прилича на кютук и съм я виждал преди години,само дето сега е малко по заоблена понеже теслата се е истъпила малко и не реже
направо ми се пресира.Има неимоверни Тики,Спро,Абу Гарсия и т.н.Като не искате квалитетните и доказали се марки,поне си подбирайте що годе такъмите когато ходите в магазините.В много теми преди тази,многократно е станавало вапрос че и с черничеви пръчки се лови,че може и на шише да се хвърли,но удоволствието липсва и като доидет колеги да застанат до вас,да се чудите дали да си криете такъма или да си ходите.Идва,вади триподи,мриподи,стоики и всякакви квалитетни или поне близо до тях такъми.Поне,ако риба не се хване,да имате с какво да се гордеете - това е разковничето,по това си личи,колко си запален по риболова.Биш дал и жена ми,само не и въдиците си,понеже съм си ги купувал с мерак и огромно желание.Доставя ми удоволствие,когато навивам,макарата да пее постоянно а не след една година да търся други да купувам.Аз ще искарам макари на 13 г,които и до сега,когато ги сложа на въдицата,няма да ме подведат и не бих се срамувал да се гледат зяащото са перфектни.Още си ги държа и не ги продавам,макар да са морално остарели.Е,дано си намери колегата неговата марка макара и да си лови с кеф

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
В предния пост визирах колегага стивън относно пренебрежението му към възможностите на някои колеги от форума.steaven написа:
Ето гледам пак някой е пуснал някаква тема за някакъв Корморан ...
Не всеки има възможност да дава по 200 и нагоре за макара.Човека има 80 лв за макара и пита за мнение.
Аз като имам директен за 350 кинта и някой колега от форума моли за съвет за определен телескоп от 120 лв., трябва да почна да се бъзикам с него ли?Демек ,нямаш ли 300 лв за директен, пич по-добре се откажи от риболова.
И на децата от детската градина им е ясно,че шимано е дъ бест.Нямат нужда от реклама.
Above us only sky
-
- кандидат преподавател
Е,точно за това му предложих стар модел -нищо чудно да ги има тук-там,а цената е доста под 80 лева.Иначе,аз имам възможност да купувам макари на всякаква цена,ама принципно няма да го направя за макара това -по 200 и кусур лева,защото макарата е консуматив в риболова,не е основно средство
Предпочитам да имам един кашон с "Риоби" /средна цена по 110-115 лева/,"Тики"/средна цена по 60-100 лева/"Шекспири","Окуми" и "Линеафе" /средна цена по 50 -70 лева /,отколкото сал две-три "Дайви" и две "Шимано" 

- demi
- вече хвърля и на тежко
азимам на мача Шекспир Съмит много е добра просто искам да взема и някоя друга ,за болотоINCUBUS написа:Ако е строго между посочените две марки,предлагам да се ориентираш към "Шекспир",но потърси по-стар модел,ако намериш някъде.Специално за мачов риболов на язовир /за перки,платики,каракуди и др.такива/ използвам един " Шекспир Съмит"-мачов модел.Доказано здрава макара,от това че от три години насам е експлоатирана при варварски условия /не пазя от удари,не смазвам /.За новите им модели нямам преки впечатления.
кълве ли...
- demi
- вече хвърля и на тежко
мерси колегаЛ.ВИЧЕВ- krokibg написа:Момчета,оставете ги тия грозни макари,правени в час по трудово обучение и дялани с тесли![]()
![]()
Толкова ли е сложно да видите че другите фирми вървят напред с дизаин,нови неща внедрени в макарите и т.н.Само като видя макара,която ми прилича на кютук и съм я виждал преди години,само дето сега е малко по заоблена понеже теслата се е истъпила малко и не реже
![]()
![]()
направо ми се пресира.Има неимоверни Тики,Спро,Абу Гарсия и т.н.Като не искате квалитетните и доказали се марки,поне си подбирайте що годе такъмите когато ходите в магазините.В много теми преди тази,многократно е станавало вапрос че и с черничеви пръчки се лови,че може и на шише да се хвърли,но удоволствието липсва и като доидет колеги да застанат до вас,да се чудите дали да си криете такъма или да си ходите.Идва,вади триподи,мриподи,стоики и всякакви квалитетни или поне близо до тях такъми.Поне,ако риба не се хване,да имате с какво да се гордеете - това е разковничето,по това си личи,колко си запален по риболова.Биш дал и жена ми,само не и въдиците си,понеже съм си ги купувал с мерак и огромно желание.Доставя ми удоволствие,когато навивам,макарата да пее постоянно а не след една година да търся други да купувам.Аз ще искарам макари на 13 г,които и до сега,когато ги сложа на въдицата,няма да ме подведат и не бих се срамувал да се гледат зяащото са перфектни.Още си ги държа и не ги продавам,макар да са морално остарели.Е,дано си намери колегата неговата марка макара и да си лови с кеф
![]()
![]()
![]()
![]()
кълве ли...