съвет за макара

Модератор: sapuna

Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Re: съвет за макара

Мнение от CrossFire »

Понеже доста от постовете не са съвсем по темата и аз ще напиша един.
Към колегите, които се оплакват от Кормораните и влизането на влакното под шпулата: "Каква е причината да се случва това?"
Освен употреба на дебели и твърди влакна, аз не виждам друга.
Изображение
Аватар
demi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от demi »

CrossFire написа:Понеже доста от постовете не са съвсем по темата и аз ще напиша един.
Към колегите, които се оплакват от Кормораните и влизането на влакното под шпулата: "Каква е причината да се случва това?"
Освен употреба на дебели и твърди влакна, аз не виждам друга.
аз също предпалагам че и от това може все пак корморан и дайва са в един завод
кълве ли...
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Е то има ТИКИ,ама кой да ги види... 8)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

господин steaven, гледам във всеки пост отбелязвате,че ловите с шимано.Еее,не всеки е като вас от голямото добрутро,че да лови с шимана :prayer: .Ние простосмъртните, дето ловим с други макари не разбираме кое е хубаво и кое не. :lol:
Above us only sky
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

lfc_boy написа:господин steaven, гледам във всеки пост отбелязвате,че ловите с шимано.Еее,не всеки е като вас от голямото добрутро,че да лови с шимана :prayer: .Ние простосмъртните, дето ловим с други макари не разбираме кое е хубаво и кое не. :lol:
Ти пък нищо не каза.Никой не набива Шиманото в очите ти господине,но рано или късно се стига до тях -двете истини.Е това е,не ловя само с Шимано,защото има и други достойни макари,но някои марки отбягвам заради слаба инженерна мисъл.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Еее,не всеки е като вас от голямото добрутро,че да лови с шимана :prayer: .Ние простосмъртните, дето ловим с други макари не разбираме кое е хубаво и кое не. :lol:
Колега както ни нарече ние от голямото добрутро ловим с шимана защото риболова не е просто риболов а страст и до някаква степен задължение
ние не че имамаме излищни пари за шимана ние просто разбираме че като купим шимано ще ни бъде приятно да ходим за риба,а не
да ходя на риба с пет килограмовите стъклоплатови ТОЯГИ който като ги сложиш на стойка стойката се огъва.
....Никой не набива Шиманото в очите ти господине,но рано или късно се стига до тях -двете истини...
butnik,е абсолютно прав.
Изображение Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ако е строго между посочените две марки,предлагам да се ориентираш към "Шекспир",но потърси по-стар модел,ако намериш някъде.Специално за мачов риболов на язовир /за перки,платики,каракуди и др.такива/ използвам един " Шекспир Съмит"-мачов модел.Доказано здрава макара,от това че от три години насам е експлоатирана при варварски условия /не пазя от удари,не смазвам /.За новите им модели нямам преки впечатления.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

INCUBUS написа:Ако е строго между посочените две марки,предлагам да се ориентираш към "Шекспир",но потърси по-стар модел,ако намериш някъде.Специално за мачов риболов на язовир /за перки,платики,каракуди и др.такива/ използвам един " Шекспир Съмит"-мачов модел.Доказано здрава макара,от това че от три години насам е експлоатирана при варварски условия /не пазя от удари,не смазвам /.За новите им модели нямам преки впечатления.
Абе вие не разбрахте ли,че няма вече Шекспир.Все що е останало е залежало-непродадено.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Точно за това съм му писал "да търси по-стар модел,ако намери някъде"...
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Аре и аз да са включа в мелето. Аз ще предложа една друга макара която е много по-хубава и от корморана и от шекспира а ето и нея
Daiwa Exceler
Изображение
По принцип струва 170 лв. но ако я купиш до края на Янури може да я вземеш за 130 лв. Ако те интересива пиши ми на ЛС.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Момчета,оставете ги тия грозни макари,правени в час по трудово обучение и дялани с тесли :idea: :idea: :idea: Толкова ли е сложно да видите че другите фирми вървят напред с дизаин,нови неща внедрени в макарите и т.н.Само като видя макара,която ми прилича на кютук и съм я виждал преди години,само дето сега е малко по заоблена понеже теслата се е истъпила малко и не реже :lol: :lol: :lol: направо ми се пресира.Има неимоверни Тики,Спро,Абу Гарсия и т.н.Като не искате квалитетните и доказали се марки,поне си подбирайте що годе такъмите когато ходите в магазините.В много теми преди тази,многократно е станавало вапрос че и с черничеви пръчки се лови,че може и на шише да се хвърли,но удоволствието липсва и като доидет колеги да застанат до вас,да се чудите дали да си криете такъма или да си ходите.Идва,вади триподи,мриподи,стоики и всякакви квалитетни или поне близо до тях такъми.Поне,ако риба не се хване,да имате с какво да се гордеете - това е разковничето,по това си личи,колко си запален по риболова.Биш дал и жена ми,само не и въдиците си,понеже съм си ги купувал с мерак и огромно желание.Доставя ми удоволствие,когато навивам,макарата да пее постоянно а не след една година да търся други да купувам.Аз ще искарам макари на 13 г,които и до сега,когато ги сложа на въдицата,няма да ме подведат и не бих се срамувал да се гледат зяащото са перфектни.Още си ги държа и не ги продавам,макар да са морално остарели.Е,дано си намери колегата неговата марка макара и да си лови с кеф :idea: :idea: :idea: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

steaven написа:
Ето гледам пак някой е пуснал някаква тема за някакъв Корморан ...
В предния пост визирах колегага стивън относно пренебрежението му към възможностите на някои колеги от форума.
Не всеки има възможност да дава по 200 и нагоре за макара.Човека има 80 лв за макара и пита за мнение.
Аз като имам директен за 350 кинта и някой колега от форума моли за съвет за определен телескоп от 120 лв., трябва да почна да се бъзикам с него ли?Демек ,нямаш ли 300 лв за директен, пич по-добре се откажи от риболова.
И на децата от детската градина им е ясно,че шимано е дъ бест.Нямат нужда от реклама.
Above us only sky
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Е,точно за това му предложих стар модел -нищо чудно да ги има тук-там,а цената е доста под 80 лева.Иначе,аз имам възможност да купувам макари на всякаква цена,ама принципно няма да го направя за макара това -по 200 и кусур лева,защото макарата е консуматив в риболова,не е основно средство :lol: Предпочитам да имам един кашон с "Риоби" /средна цена по 110-115 лева/,"Тики"/средна цена по 60-100 лева/"Шекспири","Окуми" и "Линеафе" /средна цена по 50 -70 лева /,отколкото сал две-три "Дайви" и две "Шимано" :)
Аватар
demi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от demi »

INCUBUS написа:Ако е строго между посочените две марки,предлагам да се ориентираш към "Шекспир",но потърси по-стар модел,ако намериш някъде.Специално за мачов риболов на язовир /за перки,платики,каракуди и др.такива/ използвам един " Шекспир Съмит"-мачов модел.Доказано здрава макара,от това че от три години насам е експлоатирана при варварски условия /не пазя от удари,не смазвам /.За новите им модели нямам преки впечатления.
азимам на мача Шекспир Съмит много е добра просто искам да взема и някоя друга ,за болото
кълве ли...
Аватар
demi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от demi »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Момчета,оставете ги тия грозни макари,правени в час по трудово обучение и дялани с тесли :idea: :idea: :idea: Толкова ли е сложно да видите че другите фирми вървят напред с дизаин,нови неща внедрени в макарите и т.н.Само като видя макара,която ми прилича на кютук и съм я виждал преди години,само дето сега е малко по заоблена понеже теслата се е истъпила малко и не реже :lol: :lol: :lol: направо ми се пресира.Има неимоверни Тики,Спро,Абу Гарсия и т.н.Като не искате квалитетните и доказали се марки,поне си подбирайте що годе такъмите когато ходите в магазините.В много теми преди тази,многократно е станавало вапрос че и с черничеви пръчки се лови,че може и на шише да се хвърли,но удоволствието липсва и като доидет колеги да застанат до вас,да се чудите дали да си криете такъма или да си ходите.Идва,вади триподи,мриподи,стоики и всякакви квалитетни или поне близо до тях такъми.Поне,ако риба не се хване,да имате с какво да се гордеете - това е разковничето,по това си личи,колко си запален по риболова.Биш дал и жена ми,само не и въдиците си,понеже съм си ги купувал с мерак и огромно желание.Доставя ми удоволствие,когато навивам,макарата да пее постоянно а не след една година да търся други да купувам.Аз ще искарам макари на 13 г,които и до сега,когато ги сложа на въдицата,няма да ме подведат и не бих се срамувал да се гледат зяащото са перфектни.Още си ги държа и не ги продавам,макар да са морално остарели.Е,дано си намери колегата неговата марка макара и да си лови с кеф :idea: :idea: :idea: :lol: :wink:
мерси колега
кълве ли...
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”