Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

идея за бъркалки за захранки ?
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
Re: идея за бъркалки за захранки ?
Ами от миналата пролет започнах да бъркам захранки не на ръка и също обичам да си правя това онова .Още помня първата си въдица с корда -размотана от бърсалка за загорели съдове , опъната на мотовилка и потопена в топла вода да се изправи ,кукичка подарена от не помня кой и тежест -проста гайка.Помня също ,че първите ми рибки бяха две червеноперки .Явно още от тогава ми е останал мерака да правя от непотребни неща това- онова.
Айде и от мен със здраве.

Спокойствие и само спокойствие.
- CrossFire
- разбира нещата
Пак да питам за тези акумулаторните...

Въпросният винтоверт е с една батерия 12V. Зарежда батерията за 3 часа.
Другият вариант е "куче" марка с 2 батереии 18V на половин цена. Зарежда батерията за 5-8 часа.
Знам, че евтиното излиза скъпо. Колебая се. Преди имах един измислен с някъде 14V батерия мисля, че беше и се скапваше на 20-30 видии.
Просто се колебая тези 12V, достатъчнили са?..................А 18V на измислена марка 18 ли са?
Сам си питам, сам си отговарям! Късно е.
Само лек наклон ми дайте.

Въпросният винтоверт е с една батерия 12V. Зарежда батерията за 3 часа.
Другият вариант е "куче" марка с 2 батереии 18V на половин цена. Зарежда батерията за 5-8 часа.

Знам, че евтиното излиза скъпо. Колебая се. Преди имах един измислен с някъде 14V батерия мисля, че беше и се скапваше на 20-30 видии.
Просто се колебая тези 12V, достатъчнили са?..................А 18V на измислена марка 18 ли са?
Сам си питам, сам си отговарям! Късно е.

Само лек наклон ми дайте.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Някъде съм писал каква имам,стига едва за едно разбъркване,а няма да дам 300лв за едната гъзария.Имам сита на стойност на хубав винтоверт.Ако имаш две батерии става,но купувай само марково ,даже и българските са добри.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- и господ не е толокова добър
В момента съм с Енхел 18 волта.Стига спокойно за едно разбъркване, за повече не съм пробвал.Преди имах Бош, но след повреда, се налагаше да ходи до столицата за ремонт и чаках сума ти време без машинка, затова съм с таз вече 2 г. като се скапи и хвърлям. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- CrossFire
- разбира нещата
Ами и аз имам 3 сита с различен размер на окото на мрежата, но напоследък ме мързи страшно много да пресявам. Иска ми се по 2 пъти даже
Спомням си преди години, когато нямах пари за сито как ползвах една мрежа за фритюрник
Ситата са идеални за добив на пръст, само някой път като ме видят край нивата и доста ме оглеждат.
Този от снимката Black Decker от утре е на промоция за 90 левачета. А в Практикер има Budget за 60 лева с 2 батерии и други боклуци в комплекта, но снощи поразрових из разни форуми и пише, че батериите били "дроБ" и имало бройки с леко биене в патронника. Така, че взимам марковото с по-слаба батерия и след първото готвене ще пиша.
В събота ще търся и "Ицовата" бъркалка по магазините.

Този от снимката Black Decker от утре е на промоция за 90 левачета. А в Практикер има Budget за 60 лева с 2 батерии и други боклуци в комплекта, но снощи поразрових из разни форуми и пише, че батериите били "дроБ" и имало бройки с леко биене в патронника. Така, че взимам марковото с по-слаба батерия и след първото готвене ще пиша.

В събота ще търся и "Ицовата" бъркалка по магазините.

- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега не го взимай тоя БлакендДекер
Всичко вътре е пластмаса и са много трошливи.По добре едно българско Спарки(с 2 батерии).Поне раяботя с тях и са големи кучета.А аз ги експлоатирам много.А и ще ти влезне в домашна употреба.Има и фенер на самата машина
може и вечер да бъркаш.Верно мало по скъпа е от китайчетата но си я правят в България сервизи бол,части бол,Само неприятното е че на всеки 6 месеца трябва д ходиш до сервис за профилактика за да ти одължават гаранцията.На промоция в Бриколаж беше на 120лв мисля скоро.
Само да те предопредя че не се ли използват редовно,батериите се скапват(няма значение каква марка е машината).Но ако вземеш ще ти обясня как се поддържат
12V са ти достатъчни.

Всичко вътре е пластмаса и са много трошливи.По добре едно българско Спарки(с 2 батерии).Поне раяботя с тях и са големи кучета.А аз ги експлоатирам много.А и ще ти влезне в домашна употреба.Има и фенер на самата машина

Само да те предопредя че не се ли използват редовно,батериите се скапват(няма значение каква марка е машината).Но ако вземеш ще ти обясня как се поддържат
12V са ти достатъчни.

Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
Доста мнения прочетох в темата, намного от тях се посмях а над други се замислих. Доколкото ми е известно адвали някои като ходи за риба си оставя колата на май....си , не се ли сештате, че тез винтоерти може спокойно са си ги закачите за акомулатора на колата и да си баркате на воля.За тез машинки волтажа не е от значение а ампеража, правиш си едно кабелче с произволна дължина и (бързо лесно вкусно ).
А за марката на машинката няма никакво значение, не си струва да давате куп пари на вятара, по добре купете нещо на децата
. И с риск да ядосам малко колегата lastika, ще кажа, че и Спаркито се прави у братята Китаици.
Имам познат дърводелец , който на свой ред пък има много добър познат във въпросната фирма и той му е казал че всичко вече се прави в КИТАЙ, та не бих дал такива пари за едното мързеливо бъркане на захранката.
А за марката на машинката няма никакво значение, не си струва да давате куп пари на вятара, по добре купете нещо на децата

Имам познат дърводелец , който на свой ред пък има много добър познат във въпросната фирма и той му е казал че всичко вече се прави в КИТАЙ, та не бих дал такива пари за едното мързеливо бъркане на захранката.
- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Никой не те е накарал на сила да даваш прита не бих дал такива пари за едното мързеливо бъркане на захранката.

Ако трябва да разбъркаш 2 кофи с храна на ръка бая ще си побъркаш,ама явно не го разбираш тванещо или поне не ти се е налагало но повярвай полезно е.
Относно спаркито-ползвам го 2 години и няма геле.А аз го експлоатирам много-повярвай ми.Относно къде ги произвеждат http://sparkypowertools.com/bg/sparkyeltos/history

Айде сега открий разликите колега и ми кажи за какво се плаща понякога за марка или за нещо друго

Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
Несъм запознат, но като гледам нямат много разлика, а относно парите всеки плаща за това което миси,че ще му свърши по добра работа.
Колега бибоин , това за закачането на винтоверта към акумулатора изпробвал ли си го и получава ли се ?
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Да, имам винтоверт енхел 14в, на който батерията му замина още на 2месец, и от тогава го полизвам само така вече 3 год, само внимавай с поляритета
Наздраве 

Мерси за идеята , като се позатопли ще пробвам и аз . Наздраве 

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
- krokibg
- учете се от него
Един приятелски съвет ще дам,на тези колеги,които искат да им работи по-дълго винтовера на батерии,просто да си направят сами бълкалка,с по-малка глава.Колкото е по-голяма главата,толкова повече тормози моторчето на винтовера и респективно,самото моторче дърпа повечеток.Аз го забелязах това,когато пробивам нещо с дебели и тънки бургии.С тънката,ползвам винтовера по-дълго време без зареждане,а с дебелите бургии,пада по бързо батерията 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Абсолютно съм съгласен за големината на бъркалката и за тормоза над машината
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA