идея за бъркалки за захранки ?

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

gurgapiti4
новобранец
новобранец

Re: идея за бъркалки за захранки ?

Мнение от gurgapiti4 »

Ами от миналата пролет започнах да бъркам захранки не на ръка и също обичам да си правя това онова .Още помня първата си въдица с корда -размотана от бърсалка за загорели съдове , опъната на мотовилка и потопена в топла вода да се изправи ,кукичка подарена от не помня кой и тежест -проста гайка.Помня също ,че първите ми рибки бяха две червеноперки .Явно още от тогава ми е останал мерака да правя от непотребни неща това- онова. :D :D :D Айде и от мен със здраве.
Спокойствие и само спокойствие.
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

СПАМ !!!
slivnalia
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Пак да питам за тези акумулаторните...
Изображение
Въпросният винтоверт е с една батерия 12V. Зарежда батерията за 3 часа.
Другият вариант е "куче" марка с 2 батереии 18V на половин цена. Зарежда батерията за 5-8 часа. :shock:
Знам, че евтиното излиза скъпо. Колебая се. Преди имах един измислен с някъде 14V батерия мисля, че беше и се скапваше на 20-30 видии.
Просто се колебая тези 12V, достатъчнили са?..................А 18V на измислена марка 18 ли са?
Сам си питам, сам си отговарям! Късно е. :lol:
Само лек наклон ми дайте.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Някъде съм писал каква имам,стига едва за едно разбъркване,а няма да дам 300лв за едната гъзария.Имам сита на стойност на хубав винтоверт.Ако имаш две батерии става,но купувай само марково ,даже и българските са добри.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

В момента съм с Енхел 18 волта.Стига спокойно за едно разбъркване, за повече не съм пробвал.Преди имах Бош, но след повреда, се налагаше да ходи до столицата за ремонт и чаках сума ти време без машинка, затова съм с таз вече 2 г. като се скапи и хвърлям. :D
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Ами и аз имам 3 сита с различен размер на окото на мрежата, но напоследък ме мързи страшно много да пресявам. Иска ми се по 2 пъти даже :lol: Спомням си преди години, когато нямах пари за сито как ползвах една мрежа за фритюрник :) Ситата са идеални за добив на пръст, само някой път като ме видят край нивата и доста ме оглеждат. :lol:
Този от снимката Black Decker от утре е на промоция за 90 левачета. А в Практикер има Budget за 60 лева с 2 батерии и други боклуци в комплекта, но снощи поразрових из разни форуми и пише, че батериите били "дроБ" и имало бройки с леко биене в патронника. Така, че взимам марковото с по-слаба батерия и след първото готвене ще пиша. :)
В събота ще търся и "Ицовата" бъркалка по магазините. :)
Изображение
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

Колега не го взимай тоя БлакендДекер :idea:
Всичко вътре е пластмаса и са много трошливи.По добре едно българско Спарки(с 2 батерии).Поне раяботя с тях и са големи кучета.А аз ги експлоатирам много.А и ще ти влезне в домашна употреба.Има и фенер на самата машина :idea: може и вечер да бъркаш.Верно мало по скъпа е от китайчетата но си я правят в България сервизи бол,части бол,Само неприятното е че на всеки 6 месеца трябва д ходиш до сервис за профилактика за да ти одължават гаранцията.На промоция в Бриколаж беше на 120лв мисля скоро.
Само да те предопредя че не се ли използват редовно,батериите се скапват(няма значение каква марка е машината).Но ако вземеш ще ти обясня как се поддържат
12V са ти достатъчни.
Изображение
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
biboin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от biboin »

Доста мнения прочетох в темата, намного от тях се посмях а над други се замислих. Доколкото ми е известно адвали някои като ходи за риба си оставя колата на май....си , не се ли сештате, че тез винтоерти може спокойно са си ги закачите за акомулатора на колата и да си баркате на воля.За тез машинки волтажа не е от значение а ампеража, правиш си едно кабелче с произволна дължина и (бързо лесно вкусно ).
А за марката на машинката няма никакво значение, не си струва да давате куп пари на вятара, по добре купете нещо на децата :D. И с риск да ядосам малко колегата lastika, ще кажа, че и Спаркито се прави у братята Китаици.
Имам познат дърводелец , който на свой ред пък има много добър познат във въпросната фирма и той му е казал че всичко вече се прави в КИТАЙ, та не бих дал такива пари за едното мързеливо бъркане на захранката.
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

та не бих дал такива пари за едното мързеливо бъркане на захранката.
Никой не те е накарал на сила да даваш при :wink:
Ако трябва да разбъркаш 2 кофи с храна на ръка бая ще си побъркаш,ама явно не го разбираш тванещо или поне не ти се е налагало но повярвай полезно е.
Относно спаркито-ползвам го 2 години и няма геле.А аз го експлоатирам много-повярвай ми.Относно къде ги произвеждат http://sparkypowertools.com/bg/sparkyeltos/history :D А те братята китайци не са за подценяване.Ето ти доказателство
Изображение
Изображение

Айде сега открий разликите колега и ми кажи за какво се плаща понякога за марка или за нещо друго :D
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
biboin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от biboin »

Несъм запознат, но като гледам нямат много разлика, а относно парите всеки плаща за това което миси,че ще му свърши по добра работа.
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Колега бибоин , това за закачането на винтоверта към акумулатора изпробвал ли си го и получава ли се ?
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
biboin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от biboin »

Да, имам винтоверт енхел 14в, на който батерията му замина още на 2месец, и от тогава го полизвам само така вече 3 год, само внимавай с поляритета :!: Наздраве :drinkers:
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Мерси за идеята , като се позатопли ще пробвам и аз . Наздраве :drinkers:
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Един приятелски съвет ще дам,на тези колеги,които искат да им работи по-дълго винтовера на батерии,просто да си направят сами бълкалка,с по-малка глава.Колкото е по-голяма главата,толкова повече тормози моторчето на винтовера и респективно,самото моторче дърпа повечеток.Аз го забелязах това,когато пробивам нещо с дебели и тънки бургии.С тънката,ползвам винтовера по-дълго време без зареждане,а с дебелите бургии,пада по бързо батерията :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

Абсолютно съм съгласен за големината на бъркалката и за тормоза над машината
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”