Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

За стопер-възела
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: За стопер-възела
Рядко сменям възлите, освен ако не скъсам или ако не се повреди нещо самият възел. Та в този смисъл ползвам готови възли, имам 10тина, които не съм изразходил за година! Може би рядко вадя мача... Ползвам ето тези вирбели за ваглерите:

Много добре са направени, здрави са... Едонственият проблем, който съм имал с тях досега е, че когато имам мал;ко утежнение по линията , след замятане влакното не се изнизва свободно през мънистото!

Много добре са направени, здрави са... Едонственият проблем, който съм имал с тях досега е, че когато имам мал;ко утежнение по линията , след замятане влакното не се изнизва свободно през мънистото!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!

Аз ползвам тия карабинки и съм много доволен. Сори Митак, че ти ползвам снимката от съседната тема

Малко са скъпички около 2 кинта
- CrossFire
- разбира нещата
Те и без това не бяха за другата тема 
А, чируса наистина си мълчи, ама и ние нищо не казваме

А, чируса наистина си мълчи, ама и ние нищо не казваме

-
- кандидат преподавател
Пичове, ма аз не се сърдя! Прссто споделям скромното си мнение с желание да съм полезен. Човек се учи цял живот!!!!!!!!!

Върл Shimano фен!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бате Насо ме е разбрал напълно.naso написа:когато засичаме, стопвъзела и ваглера отиват в противоположни посоки, така че няма начин възела да мине през ухото на ваглера. Това искаше да каже чируза![]()

Никакъв упрек към никой не съм отправял

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Но когато замяташ с неутежнен ваглер или с такъв на който голяма част от утежнението е на линията се получава чувствително натоварване на възела.
-
- кандидат преподавател
Ето че колегата се досети какво точно имах предвит. Абсолютно споделям неговото мнение. Тази монета, с подвижните пера, винаги трябва да се разглежда с особено внимание и от двете страни!!!КАЯ написа:Но когато замяташ с неутежнен ваглер или с такъв на който голяма част от утежнението е на линията се получава чувствително натоварване на възела.

Върл Shimano фен!
Точно това няма как да се случиКАЯ написа:Но когато замяташ с неутежнен ваглер или с такъв на който голяма част от утежнението е на линията се получава чувствително натоварване на възела.

За справка погледни съседната тема за слайдер
Възелът на колегата STICH е правилният избор - и задължително от жилка. Поздрави.
- Георги Кръстев
- сериозен играч
А аз ползвам искрящо оранжево плетено влакно. По- меко възлите стават добри а и възела се вижда по-добре. 

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Не съм се сещал да пробвам с плетеняк. Това е идея! Мерси, колега! Понякога вариантите ни са пред очите, ама...Георги Кръстев написа:А аз ползвам искрящо оранжево плетено влакно. По- меко възлите стават добри а и възела се вижда по-добре.
Бутник, в цяла северозападна България наричат влакното "жилка". Северозападна България, да не е по-малка от югоизточна, бе ей ?

Ако пък и кълве... Още по-добре!
Абсолютно съм "ЗА" книжовният изказ! Спор нямя. Но някоя и друга диалектна дума, ако е казана на място и с умереност, не само, че не пречи ами е и като подправка върху филия с масълце...
Със сигурност обогатява езикът на форума. Мнението ми за непремереното диалектничене във форума е сходно на твоето. За нас от северозапада, някои от думите, които използвате и на които не обръщате внимание също са неизвестни, но по интуиция се сещаме за какво става дума и не се чуствами длъжни да се ангажираме с педагогически похвати. 
Не знам какво е аклама и ще ми е интересно да ми кажеш.
И за да не оспамим съвсем темата ще се върна на нея като кажа, че за стоп възел използвам два обикновени Гринера, вирбел № 20 или 22 с обла закопчалка и много малко мънисто с широк за размера си отвор. Купих ги от една кинкалерия и са най-доброто което ми е попадало... Преди време използавах джаджите на Стонфо, дето Насо ги е постнал, но ги хванах, че ми цепят влакното и ги презрях...

Не знам какво е аклама и ще ми е интересно да ми кажеш.
А зъбка?stich написа:Не съм срещал "жилка"

И за да не оспамим съвсем темата ще се върна на нея като кажа, че за стоп възел използвам два обикновени Гринера, вирбел № 20 или 22 с обла закопчалка и много малко мънисто с широк за размера си отвор. Купих ги от една кинкалерия и са най-доброто което ми е попадало... Преди време използавах джаджите на Стонфо, дето Насо ги е постнал, но ги хванах, че ми цепят влакното и ги презрях...

Последно промяна от Hobby на Съб Фев 06, 2010 12:36 am, променено общо 1 път.
Ако пък и кълве... Още по-добре!
- TRAP
- ще става разбирач
Лично аз ползвам на Балцер готовите възли и съм много доволен къде ще се занимавам да правя като са само 0.70ст за 6бр.възелчета и не се изразходват много тъй като след риболов си ги оставам на влакното трябва нещо да ги скъсам, че да сложа нови следващият път.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
- krokibg
- учете се от него
За маниста,ползвам безцветни пайети,които са с малка дупка,цвят си избирам какъвто си искам,а са и малки.Минават през всякакви видове водачи,без да се спират.Има два вида,едните са като маниста а другите са леко удължени.Много съм доволен и ги купувам от Кинкалерия-Галантерия,нали имаше такива магазини.Или ги търсете в магазините за копчета,конци и прежди.Много съм доволен от тях а в магазините за конци,има перфектни,здрави копринени конци,които позволяват направата на много нежен възел,които не минава през дупката на пайетите.Пробвайте 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
и аз ги ползвам готовите на Балцер, екстра са !TRAP написа:Лично аз ползвам на Балцер готовите възли и съм много доволен къде ще се занимавам да правя като са само 0.70ст за 6бр.възелчета и не се изразходват много тъй като след риболов си ги оставам на влакното трябва нещо да ги скъсам, че да сложа нови следващият път.

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !