Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Съвет относно влакното
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Съвет относно влакното
Чувствата са взаимниsimo72 написа: Айде батка и на теб, с най-добри чувства- същото жокерче.![]()
![]()

Лично аз на затворен водоем (където рядко ходя) никога не ползвам статична плувка.А още повече при лошо време (вятър).Но такава (статична) в комбинация с потъващо влакно наистина ми звучи странно.Още повече потъващото е варианта при вятър за да не бягаш от петното.Каква статична плувка ще ползваш с потъващо влакно ???
Може да съм изпуснал някой урок.Разказвай!

-
- кандидат преподавател
Плувка ще използвам, каквато е необходима според дадените условия. Дори и мачовото влакно не потъва веднага. Или ще го отречеш? От там на татък, няма нужда да пояснявам, гледам че ги разбираш нещата. Плувката според рибата и гьола. Аз също предпочитам да лавя на река.stich написа:Чувствата са взаимниsimo72 написа: Айде батка и на теб, с най-добри чувства- същото жокерче.![]()
![]()
Какво му е на хранителното петно ? То си е там!
![]()
Лично аз на затворен водоем (където рядко ходя) никога не ползвам статична плувка.А още повече при лошо време (вятър).Но такава (статична) в комбинация с потъващо влакно наистина ми звучи странно.Още повече потъващото е варианта при вятър за да не бягаш от петното.Каква статична плувка ще ползваш с потъващо влакно ???
Може да съм изпуснал някой урок.Разказвай!
Върл Shimano фен!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

Последно промяна от butnik на Нед Яну 31, 2010 11:13 pm, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Бисо
- сериозен играч
Що бе Симо,що да ме обидиш!?Много неща съм научил имено в тоя Форум.Ето,че има още какво......те хората са казали : "Човек се учи,докато е жив",а в това,нама нищо срамно или пък обидно........слушам те.
Уважението е взаимно.
Уважението е взаимно.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- кандидат преподавател
Бисо, ми кво толкова лсожно има в това? Стискаш малко от захранката върху оловото, и си хвърляш не на 15-20, ами на 20-25м. После като пресяцаш един- два пъти тва от оловото пада, а перото си идва върху петното. Дори и кал съм използвал по някога. Метода можеш да използваш и на гьол, и на река. Надявам се да съм ти вил полезен!!!Бисо написа:Що бе Симо,що да ме обидиш!?Много неща съм научил имено в тоя Форум.Ето,че има още какво......те хората са казали : "Човек се учи,докато е жив",а в това,нама нищо срамно или пък обидно........слушам те.
Уважението е взаимно.
Върл Shimano фен!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

-
- кандидат преподавател
Не бе ицо, въпроса беше как със статична плувка 0.5гр да постигнем дистанция 15-20м. А относно потапянето на мачовото влакно-butnik написа:ЕЕЕЕ,тва вече ме разби,Симо ай стига бе,това за мач риболова ли го правиш с храната на оловото,че нещо не ви схващам мислите след 20ч.Потъващата корда ,ако я чакаш сама да потъне ще се измести от петното ,ако ЗНАЕШ как да я накараш е друго.Пак отиваме към тема, която е дискутирана,измислете нещо ново.

Между другото, с такъма с който най-често ловя, дистанция от 15 м. с такъв грамаж плувка и с подходящо като размер влакно, не ми е никакъв проблем!!!
Върл Shimano фен!
- Бисо
- сериозен играч
Симо,мислех че има нещо ново....Тоя пиниз бива,но като си хванал дълбочина,а до тогава е ебати хамалогия,но понякога това начина.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- кандидат преподавател
Бисо, то ако е лесно и кмета, и попа да са се наредили!Бисо написа:Симо,мислех че има нещо ново....Тоя пиниз бива,но като си хванал дълбочина,а до тогава е ебати хамалогия,но понякога това начина.

Върл Shimano фен!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:

-
- кандидат преподавател
Ице, ми така съм си свикнал. Много по- ме кефи да ловя със статично перо, разбира се ако мястото го позволява!butnik написа:Симо,одеве на срещата нямахме възможност да дискутираме темата,но има малки размери ваглери,защо със статична плувка-в смисъл обикновенна.
Върл Shimano фен!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
И аз предпочитам винаги статичната плувка. Затова си ловя и с болонези на язовирите и ми се смеят
Но после ревът като е...ни цигани като видят улова
НО за по големи дистанции над 15-20 метра си ползвам фиксиран ваглер и мач. Ако позволява дълбочината де.
Много по чуствителен такъм от фиксираната плувка
Със Слайдери и Ваглери не обичам да ловя

Но после ревът като е...ни цигани като видят улова

НО за по големи дистанции над 15-20 метра си ползвам фиксиран ваглер и мач. Ако позволява дълбочината де.
Много по чуствителен такъм от фиксираната плувка

Със Слайдери и Ваглери не обичам да ловя