Алаите искат студ и ..... кеп (допълнение)

Модератори: bobopeli, sapuna

jultopepi
фен клуб-скобар

Re: Алаите искат студ и ..... кеп

Мнение от jultopepi »

Браво колега прекрасен излет и скобари
НО внимавай със обясненията и снимките другия път,ако питаш мен ще трябва да направим видео клипове за това как се хващат скобари щото във форума има колеги които квото им кажеш се за тройките говорят ама не се ядосвай и ние си ги ловим на стръв
Каквато и снимка да качиш все ще има некой майстор на тройките дето ще те упрекне
Позрави и много успешни излети :D :D :D :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
sote
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sote »

Браво Симо добър излет :smt023
Аватар
andrean_dimitrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от andrean_dimitrov »

Интересна тема се е заформила.За първи път виждам да се лови на водорасло :roll:
Браво на колегата за репортажа.
Рибата не говори,защото энае всичко!!!
nikki_76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikki_76 »

Поздравления за излета Симе.Знам за водораслото от мой приятел който ходи за скубари на река Дрина там само на тово ловят.Обясняваше ми нещо че монтажа им е с две единични кукички една над друга но не можах да разбера как точно става,ще го попитам и ако те интересува ще пробвам да направя снимка и ще ти пратя ако те интересува де.Още поздрав.
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Я, да се озаптим малко! Поздрави на колегата Симо за успешния риболов. Ако някой ми каже, че ловенето на риба с изцяло покрита със стръв кука, пък била тя и тройна е косене или бракониерство - да има много здраве. Аз така на тройна кука №16 до 14 ловя лин в блата и езерца, където няма никакво течение и възможност за косене. Обвивам я цялата с мачкано тесто от пресен хляб, обилно смесено със сладък червен пипер, просто стръвта се държи по-дълго. Руснаците ловят с водорасли и миниатюрни тройки вобла, плотва /не се сещам сега за българските им имена/, но и платика в големите им реки в летния сезон. Чест му прави на Симо, че се е сетил това да го пробва у нас през зимата. За да не е пълно "бракониерство" в очите на някои колеги - предлагам му да ползва за същата стръв единична кука с навита хлабаво около стръвта микроспирала от копринена бримка от дамски чорап. Не се будалкам - това с бримката го ползват братушките и то успешно. Пробвай , Симо, и го покажи в снимки. Иначе и аз съм ловил каракуда на гола единична кука за опашката, даваше съпротива като двукилограмов шаран, деева...
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Браво,Симо.Много добър риболов. :wink:
TICA FAN
albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от albundi29 »

тука някой хора търсят под вола теле :D :D :D кой нормален човек ще нарушава закона и после ще качва снимки точно тук :?: :?: :?: най-малко пък симо-човек който винаги ще ти даде съвет. без коментар.вие пък много знаете как е в европа кое е забранено и кое не е
Жаден съм а вода не ми се пие
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

albundi29 написа:тука някой хора търсят под вола теле :D :D :D кой нормален човек ще нарушава закона и после ще качва снимки точно тук :?: :?: :?: най-малко пък симо-човек който винаги ще ти даде съвет.
именно затова става на вьпрос :) снощи Симката ми звьнна преди да качи темата и ми каза че умишлено ще е качи да видят хората за какво става на вьпрос :wink: и по какьв начин се лови на водорасло :) защото този метод сьм сигорен че много хора не са запознати с него и за пьрви пьт го виждат :D между другото аз бях сигорен че ще се реагира така и той сьщо го знаеше но вьпреки това дьржеше да покаже което му прави чест че е искрен за монтажа а можеше да ни каже че е с единична кука и никой нямаше да разбере но както и да е :D

п.п поне аз не познавам косач които да тьрмьчи с такьми за 600 кинта на река или кьдето и да било:lol: :lol:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Евала бе накъсал си ги :drinkers:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Симо,отивай пак на реката и режеш тройката,но да се види, и ги почвай с единична кука.Тогава да видим каква песен ще се запее :D .Струва ми се че ония(лявите)дето недоволстват,нещичко леко завиждат :lol:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Wikstil
новобранец
новобранец

Мнение от Wikstil »

Браво колега.Мисля че някои колеги не могат да намерят разликата между риболова с ГОЛА тройка и начина по който ти ловиш.Браво и за това че си се подготвил с водорасли и си ги поднесъл на алаите по най добрия и уловист начин.Самият факт че си пробвал и с единична кука ,но резултата е в полза на тройната кука говори че просто търсиш и намираш най добрия начин за риболов на алай със СТРЪВ.Това няма нищо общо със излъчения вчера в 14.00 часа репортаж по Хоби ТВ за риболов на скобар на Марица /4ти километър/ за риболов с ГОЛА тройка и мъниста.Нагледал съм се на косачи но това което правиш ти си е чист риболов от РИБОЛОВЕЦ.Поздравлиния.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Гледам че модераторите се намесиха , за което им благодаря. Ще споделя обаче още нещо. Значи това водорасло за да го имам в този сезон, в това състояние- не е проста работа. Сърал съм го, и съм го приготвиа още есента, което си е доста сложна и изискваща време и познания процедута. Не случайно ловя точно на него в точно този сезон. Мисля че които познава начина на хранене на скобара, ще разбере какво съм искал да кажа, и да покажа. Благодаря на всички колеги които ме подкрепиха. Този репортаж го направих точно за онагледяване и информация на въпросния монтаж , който е доказал своята ефективност през изминалите доста години и безброй излети. Още веднъж Благодаря!!! :D
Върл Shimano фен!
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Хубав, майсторски излет, поздрави за което :)
Искам да подкрепя и изложения от Доцента метод, като леко отмествам темата на Симо, но и без това стана дума за закрепянето на нестабилна стръв. По нашия край из дивите водоеми, един от най-сигурните начини да се отсее едрата риба от дребосъка е ползването на омесено тесто от пресен хляб, но в доста по-мека консистенция. Като по-малък съм си играл часове, но винаги резултата е бил нестабилна стръв, която при леко побутване обикновено пада. Ако направя стръвта по-твърда, ситнежа се намесва. Та тогава пробвах да омесвам "мекото тесто" с добре раздърпани малки нишки от памук. При доброто му омесване се получаваше поразителен ефект - доста по-меко тесто си стои стабилно на единична кука. Тествано и многократно карало ме да ползвам кепа :) Това, което Доцента предлага също според мен би могло да ви улесни при ползването на нестабилна стръв.
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
динго
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от динго »

Kолега много съм съгласен с метода за памучните нишки!всеки знае че когато се сложи памук в хляб или тесто стръвта става по стабилна на еденична кука,ама аз не мога да си обесня как примерно ще закрепя зеленишката(която е кажо живак )на еденична кука с памук :!: :!: :!: :?: :?: :?:
Последно промяна от динго на Сря Фев 10, 2010 10:53 am, променено общо 1 път.
Най-много обичам бобеца и леба и га е...а
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Симо , поздравления за майсторския риболов :D
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”