Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Захранка за каракуда
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- ще става разбирач
Re: Захранка за каракуда
Аха
ти с каква захранка си имал най-голям успех

- Георги Кръстев
- сериозен играч
Храната за каракуди според мен трябва да е неактиван и с добавки, като фуил , накълцан торен ( ако нямате накълцайте едър вердевас
.) или изпънат бял . Каракудата си пада малко по мръвките..

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
По някой път когато нямам торен да накълцан слагам от течния ароматизатор на Сенсас
ефекта е Почти същия.

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Е да, но с ароматизатора е по-скъпо, а и ефекта не е същия .Ribko написа:По някой път когато нямам торен да накълцан слагам от течния ароматизатор на Сенсасефекта е Почти същия.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
-
- ще става разбирач
А захранвали ли сте на някое място кадето е много плитко в порядака на 50 см >? ако каракуд при захранването бяга , и се връща чак след 30-40 минути .. апък ако няма ша изпушим доста цигари докато я чакаме 

Пробвай със стрелба на червеи 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Това е! Ако държиш и захранка да има,то еднократно в началото и после стрелба!rumci написа:Пробвай със стрелба на червеи

-
- ще става разбирач
Но като почна да стрелям червей няма ли да дигна рибата над дъното 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Е то на тия 50 см колко да я вдигнеш ???Lusi_vg написа:Но като почна да стрелям червей няма ли да дигна рибата над дъното

-
- ще става разбирач

-
- фен клуб-скобар
А как ще я накарате да се дигне горе щото на дъното не може да се лови от водорасли
Скоро ще дойде времето на млечната царевица. По това време ползвам за захранка и стръв млечна царевица рязана от кочана , а не ронена. Хващат се по-едри отколкото с друга захранка и стръв. Пробвал съм с обикновенна захранка и жито и срелба на червеи и такава стръв, но се ловят дребни. Щом премина на захранване с млечна и стръв от нея идват едрите.
-
- ще става разбирач
Принципно си прав но аз вчера направо онемях:Бяхме на Шановските баластиерни както миналата седмица уловихме много морунаж и малко каракуда.Но ето че се умотахме вместо тръгване в 3,302 тръгнахме в 4,20 и хоп мястото заето та се наложи да се измести м на по- плитката баластиерна никой не ловеше скиптично разбърках и захраних с :1,5 навлажнено кюспе смесено с около 1 хляб и 1 пакет ванилия с коноп като за по-голяма плътнос/дане се събира дребнака/ го стегнах с лепило с мириз на ягода сладникъв.Миналия пат даде чудесен резуртат само ние вадихме.До нас се настаниха едни пловдивчани и като я започнаха гол след гол захранка само ванилия с коноп и бял.При мене 3 каракуди а при тях 10 кг сигурно като се сметне че никой не ловеше по-вече от перки.Е моя извод е че просто когато не иска да кълве и се групира на определео място каквото и да мяташ за захранка все тая аз бях на 5м от тия момчета.При мене се завъртя само за малко и тва е.
Ако може някой да ме обори .За мене най-вече мястото оказва влияние.
Ако може някой да ме обори .За мене най-вече мястото оказва влияние.
- tsvetkoff
- ще става разбирач
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=35180
Храната ми беше кюспе и едро смляна царевица,запарени от предишната вечер,пакет ванилия с коноп,малко царевица от консерва и доста бял червей.Като започна интензивното кълване дори не съм дохранвал,само отвреме-навреме по някоя прашка бял червей.До мен се домъкна един циганин,който почти замеряше моята плувка с неговата - той извади доста,а на около 7-8 м. от мен имаше други хора,те дойдоха почти заедно с ромския индивид,ама почти нищо не хванаха.......извода ми е ,че каракудата може да бъде доста своенравна риба...
Храната ми беше кюспе и едро смляна царевица,запарени от предишната вечер,пакет ванилия с коноп,малко царевица от консерва и доста бял червей.Като започна интензивното кълване дори не съм дохранвал,само отвреме-навреме по някоя прашка бял червей.До мен се домъкна един циганин,който почти замеряше моята плувка с неговата - той извади доста,а на около 7-8 м. от мен имаше други хора,те дойдоха почти заедно с ромския индивид,ама почти нищо не хванаха.......извода ми е ,че каракудата може да бъде доста своенравна риба...
Аз съм забелязал, че във водоеми, където има много и различна плевелна риба, каракудите се въртят на горе долу едни места и искат търсене. Забелязъл съм, че обикновено това е около някаква неравност на дъното - голям камък или яма, абе нещо характерно. Намериш ли ги, само да се хранят, излизат на конвеер на каквото и да е. От друга страна съм имал успехи на хляб с кюспе, ползвано и като захранка и като стръв.