Съвет за две Пенн-ки.

Модератор: sapuna

Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Re: Съвет за две Пенн-ки.

Мнение от orion30 »

Да бе и аз чувам едни "филми" за шараните по Тунджа. Съседа е с пръчки 2.7м, акция 100-500гр, и влакно 0,5мм телескопи на балзер и с тия сопи вади по 7-8 килограма "диваци". Под стъклопласт имах предвид кух стъклопласт а не плътен. Те плътните ги знаем че са за копане. :D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Това е некво недоразумение! :shock: Със спинингови-квалитетни макари да фърляш на дъно за шаран и да търсиш евтини стъклопластики на три части! :shock: Манджа с грозде! :D Паднах от смех,па и три страници нема ли шаранджии тука,бре? :D :D :D
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Колега Троли,
Пенн-ките в Щатите ги ползват за спининг, ама тука честно казано малко "големички" ми идват за спининг. Да ловя кефали 200-2000гр. с макари дето дърпат Туни и Марлини. :D
Честно казано са прекалено "мощни" за шаран, но за какво друго да ги ползвам. Може би за сом. Но доста намляха сомовете последно време. :D
Защо ги взех, ами писна ми от "пластмасови"/карбонови/ макарички. Имам доста сега ги подарявам на кварталните хлапета. :D
Ми то в България най голямата риба е в реката а не в морето както е в Щатско. :D
Иначе отговарят на една англиска дума само-DURABILITY-/издръжливост, здравина/. Грозни, ръбати, неугледни, но функционални. :D
Ще ги сложа на шаранки пък квото стане. :D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Съгласен съм с твоята логика! :wink: Има резон в избора,но всичко зависи от цената! :wink: Ако за същите пари намериш байт-рънери,ще е екстра!Имам ссм-650,но знам,че шаранджийската макара трябва да е със заден аванс или двоен!Моля те,понеже макарите ти са чудесни,да ги комбинираш с шаранджийски карбонки 3-4лбр.,за да стане такъмът ЕКСЕЛЕНТ!Това ще ти се отрази на кефа при ваденето! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Забравих нещо!Узуна ти е предложил неква оферта да те отърве,па ти го подмина! :D Той е по-луд риболовец и сигурно ще си на далавера от него! :D
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Ако не е тайна, за какво ползваш твоя SSM-650. Щото реално приложение на тези макари освен за сом аз не виждам. :D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Взех я,заради цената 100лв. и навих 0.70мм. монофил за кльонк!Понеже нямах успех миналата година,сега ще навия по-тънък плетеняк за да троля!Само че,за втора шпула тия гадове искат 30-40 долара и сега треа да хвърля 50-60 метра от монофила,за да остане място за плетеняка.Другото приложение за тая макара е в Гърция или Турция,там ще се докаже! :wink: :drinkers:
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Troli Rapala написа:..но знам,че шаранджийската макара трябва да е със заден аванс или двоен!
Те тук хич не можа да ме съгласиш, Тролка :mrgreen:
Байтрънър - да! Ама ако не е, що пък баш със заден аванс да е шаранската :?: :?: :?:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Не те познавам,колегата ама смятам,че добре си се ориентирал,щом се отнася до риболов на дъно на река за шаран и евентуално сом.Тези,които те съветват за карбонки и др. въдици не знаят,че в реката 80% и повече от ударите са максимум на метър от укритието/паднали дървета и др./,поради което се налага силова игра без аванси и тям подобни глупости,така че стъклопластовите въдици си имат своите преимущества,като към тях се прибави и възможността да се лови по време на гръмотевична лятна буря/шаранско време поне на Марица/,то може би наистина изборът ти е добър.В крайна сметка риболовът на река е "малко" по-различен този на язовир.Хич да не ти пука с какво ще ловиш....важното е да ги ловиш,което искренно ти пожелавам през настоящата година!
валатът не най-лошото нещо на света
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Пачосз,не съм шаранджия-специалист!Може да си прав,ма питай некой от Карп.бг.примерно и ми предай отговорът!Задният аванс е по-мощен,а предният по-прецизен!Във всеки каталог,шаранджийските макари са представени със заден или двоен,но НИКОГА с преден.Спинингът си е спининг,па на-дъно си е отделен вид риболов.! :!: :!: Така ги виждам нещата,ако бъркам ми кажи,къде? :rolleyes:
diletant
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от diletant »

...Задният аванс е по-мощен,а предният по-прецизен!Във всеки каталог,шаранджийските макари са представени със заден или двоен,но НИКОГА с преден
Съветвам те да не си вярваш на т'ва твърдение!
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

понеже и аз ползвам penn от дълги години в доста екстремни условия - 2-3 пъти по солена вода от Черно море,престояват отвън на открито на лодката по 1-2 седмици на солени пръски,дъжд. без да са водоплътни само ги изплаквам с прясна вода и на тази цена на която ги продават няма други макари да устискат на такива условия. е верно че топ моделите на шимано и daiwa ще устискат но и цените са им други. има и модел на пен/като Сламера е/ с баитрънер - аз полсвам и такава при риболов с жива стръв и съм доволен и от нея. по отношениа на аванса - не сам попадал на макара с по мощтен аванс - авансовата плочка е с голям диаметър и е от долната страна на барабана - това осигурява голяма мощ и важно за мен -добро охлаждане без зацепване при загряване - ако се развие 80-100м с голяма скорост загряването е осезаемо.

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1

та от мен - ползваи си ги с кеф и понеже въпроса беше за пръчки - комбинираи ги с пръчки на Пенн /абе вече се правят в Китаи но имам и една от тех - Torque - карбонова като горната 1/3 от пръчката е от плътен карбон/ не са лоши.други които им пасват добре са UglyStik прачките - Gold или Platinum модели.
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Е колега Хохо,
знам че с пръчки на Пенн е най добре или ъглистика на Шекспир. То и в сайта на Пенн са тия две комбинации, ама в БГ няма откъде да ги взема, пък и са необосновано скъпи тука. За морето малко големи са, гледам на твойте снимки имаш Сламър 360, той е най добрия за нашия спининг тука. Мойте са по "едрички" . На шарански сопи ще е работата..... :D
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Да,исказах се неподготвен! :oops: Всички баяти шаранджийски макари на Шимано,Дайва и Корморан са с преден аванс! :shock: Заблудил съм се,че отличителният белег на дънарките е задният аванс! :oops:
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

това е снимка от малък сламер/направен в китаи/ взех е за голямата си внучка де е уча със спининг макара/ но не и допада - свикнала е с мулти но си е добре направена и не виждам разлика от старите направените в USA
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”