сом на антона

Модератор: sapuna

Васил Илиев
новобранец
новобранец

Re: сом на антона

Мнение от Васил Илиев »

Сега не ходим за риба и повечето от нас само си чешем езиците тук ама само да кажа,че аз съм виждал как малко живо патенце изчесва пред очие ми изядено от сом. А аз в същото това време го чаках на дрозд червеи. Така, че има логика сома яде всичко стига да си попаднал на правилното място в подходящото време :D и за колегата който питаше за стръвта...........: По добре започни с риби и жаби за стръв и после ако се повлечеш по течението ако искаш пробвай и на печено прасе, лошо няма :D Успех на всички през новия сезон :D
Спецялно за по любопитните с какво се храни сома виште тук...... http://www.silurusglanis-video.com/homme_silure_3/
joro-t
новобранец
новобранец

Мнение от joro-t »

Don4o_62 написа:От водата,но най много дето са седяли между 2 и 3 м.дълбочина :D .На който не му е ясно защо до такава дълбочина :roll: ,да пита :lol:
Здрасти колега-незнам защо,но немога да ти пусна ЛС.!!!!!!!!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

joro-t написа:
Don4o_62 написа:От водата,но най много дето са седяли между 2 и 3 м.дълбочина :D .На който не му е ясно защо до такава дълбочина :roll: ,да пита :lol:
Колега,нали не го вземаш всичко на сериозно това с каманите.Но това с пилешките черва е сериозно,на дъно става.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
joro-t
новобранец
новобранец

Мнение от joro-t »

Don4o_62 написа:
joro-t написа:
Колега,нали не го вземаш всичко на сериозно това с каманите.Но това с пилешките черва е сериозно,на дъно става.
не за каманите.........
не мога да ти пусна лично съобщение!!!!
joro-t
новобранец
новобранец

Мнение от joro-t »

Don4o_62 написа:Аз пък няма да кажа колко голям сом съм хванал на тоя метод(един дъртак ми го каза),но и колко камъни за тежест в раницата съм суркал, и колко кафеза с пилета съм носил на язовира,аз си знам :lol: .Но който не пробва няма да хване :D
Здрасти пак.
Извинявам се че не съм уточнил-мерака ми е да закача сома на пръчка.но и с пилето ша пробвам.та пак за съвет........щото :shock: ,незнам как да си направя монтажа на такъма.Ако ти се пише.......ще съм ти пак много благодарен и задалжен!!!!!!Това което незнам е след като кордата излезе от пръчката как по добре и по здрав монтаж да скалъпя.тройка или канджа(както и викат).какви възли да използвам за да не се пречупва влакното.ако имаш желанието да ми опишеш последователно как да ги навържа,пък ако не.....,пак ще съм ти благодарен,достатъчно вече ми помогна,а и съм ти задължен за съветите ти!!!!!
Поздрави.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Най лесния и масов монтаж е,оловото отгоре на основното,отдолу един повод към 40см.с вирбел.Ако ловиш на река,слагай жаба,но средна,да не е голяма колкото каскет :D .Също жива риба(мряната я обича най много),може и грозд червей, попово прасе или пилешки черва по няколко броя нанизани на тройката. На Марица съм забелязал,че най много ги къртят на жаба и мряна,но от надвечер нататъка.Аз не ходя вечер,че комарите къртят мен :lol: .Тоя монтаж става и за язовир,на запомни,винаги по близо до брега ще хвърляш нощно време.
Нека и други колеги помагат.Момчето е сериозно и има мерак :D
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Да му помогна,ама не за Антона - куче място е там и сом "на дъно"е ....си е....мамата.Лодка и тролинг - по има некъв шанс.Иначе с монтажа,дето Дончо го казва,ги къртех на разсъмване на "нулата"на яз.Кърджали,за стръв прост грозд торни /бая дебелшки/червеи.
мирославмладенов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от мирославмладенов »

де е нулата?>
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

На устието викат нулата.
joro-t
новобранец
новобранец

Мнение от joro-t »

INCUBUS написа:Да му помогна,ама не за Антона - куче място е там и сом "на дъно"е ....си е....мамата.Лодка и тролинг - по има некъв шанс.Иначе с монтажа,дето Дончо го казва,ги къртех на разсъмване на "нулата"на яз.Кърджали,за стръв прост грозд торни /бая дебелшки/червеи.
Здрасти колега.
Като не става на Антона-каде другаде?Не че се отказвам от Антона,но пък защо не и понякога някаде другаде?!?но основно там ще си търся сома!!! :P :P :P ,за там ми е мерака.Много колеги споделят твоето мнение,но невиждам нищо лошо да се пробвам и аз.Баща ми казва същото-ще те карам на едни места по марица-ми вика-добре-ама съм се запалил яката на антона да го изкарвам..........все пак кат малък там съм израсал кажи-речи.Баща ми е рибар и доста съм киснал по антона с дни......(пък и сме си от оня край-кричим)ех едно време като се сетя на антона кво беше..........ама основно там ша го мъча-отсреща в някое дере ме чака той.....миналата година ходих 4-5 пъти-нищо-ама все пак съм си и новобранец в рибарството-нямах и такъми като за пред хората!!!! :( .имах една пръчка на перце за 30 кинта с макарата,после си взех една за 60 кинта с макарата за дъно,и общо взето тва си беше в началото на лятото-ставах сутрин рано и докато си пиех кафето решавах да отивам за риба и през рибарския за стръв и такъм и на антона.......ама.......след забраната пък имах доста работа и нямах много време да ходя на антона-почти цялото лято изкарах в Русе-там ходех на Текето-язовирче до с.Николово.на 2-3 пъти като си идвах в Пловдив ходехме компания на пясъка-ама там митинг-няма каде да хвърлиш...........ще видим тази година.........
Поздрави
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Поздрави,Жоре,не че ни ти желая успех на Антона за сомчо,ама шансовете са...От пет години насам поне двайсе пъти съм пробвал и там,но всичко друго -не и сом.Хем по тъмно,хем на убаво дъно,на суперски стръвки и кво-я грамаден кефал,я пъстърва или никой не е барал. :) Имам само няколко маломерни,и то на влачене на воблер от лодка покрай гоненето на бяла риба с един малоумен и направо побъркан лодкар.За Антона специализирай други риби - има хубави платики,костури и бели риби.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

По добре ходи на Марица.Там няма начин да не хванеш,само да не те е страх от комарите :D .
joro-t
новобранец
новобранец

Мнение от joro-t »

Здрасти колега.
С комарите въртим голяма любов :D :D :D ,много се обичаме и не можем едни без дгуги :D :D :D .Ама има едно мазало дето им разказва играта-само :( ,дето не помня как се казваше.Ще го потърся-и веднага ще ви го издам :D .Колкото до мустакатата прахосмукачка-ще го мъкна аз него :wink: -ще послушам съветите ви,ама от антона не се отказвам-цял живот ша го чакам-ама ша го изкарам-поне един-едно животно-големоооооооо.един път да е-ама за гинес да е.......(а дано-и една молитва ша фърля ако трябва).Незнам що-ама съм убеден че на антона-ИМА ГОЛЕМИ ЖИВОТНИ.
КОЛЕГИ-ПОМАГАЙТЕ ДА ИЗКАРАМЕ ПОНЕ ЕДНО ОТ ТЯХ.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Don4o_62 написа:Нека да знае,няма само едни да фащат,други да гледат :lol: .Колега не ги слушай тия.Страх ги е да не им фанеш сомовете :lol: .Последния коз,който ще ти кажа е най уловист.Правиш шамандури от стиропор-35 на 45см.Правиш си различни поводи по дължина(по горе ти казах какви),като за тежест използваш плосък камък,средна големина.Но трябва да е от язовира,иначе сома усеща разликата,и почва нещо да се услушва и неще да яде.А стръвта която сома обожава е младо пиле(домашно) около 300-500гр.,но прясно и кървящо.Зареждането става,като си ги носиш в един кашон с теб и на място късаш главата на пилето,като му раздърпваш задника,за по голяма миризма.Надяваш ченгела, който трябва да стърчи от задника на пилето :D ,че сома атакува винаги откъм задника. Шамандурите ги мяташ от брега надвечер,но не по рано от 20ч.,след което залягаш някъде и чакаш.Гаранция след няколко часа ще си хванал :D .
:arrow: абре дончо пил ли си си хапчетата за лудост :) кви са тия глупости не знам
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

А познай де :roll:.Кат не вярваш,ще ти снимам на живо как стърчи ченгела от задника на пилето :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”