Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Препоръчайте пръчка
Модератор: bobopeli
Re: Препоръчайте пръчка
Ходих аз,ама...миналата седмица си я гепил.Има от Сашковия размер-2.10.Пръчлето е добро/води се за тролинг с планер/,но 2.55 е супер.Оптималния размер е около 2.40.Тук искам да споделя,че пръчките "interline"са нещо почти без алтернатива за даунригера.Тук е важно да се отбележе,че пръчката освен на огъване е подложена и на усукване,което я прави много уязвима на около 20см от върха.Затова ви препоръчвам идеята на DAIWA/незнам друга фирма с такъв модел/или бюджетния вариант с вибростъкло.Спинингови карбонови пръчки са неподходящи-лесно се чупят върховете и колкото са по-къси толкова по зле/говорим за пръчки с водачи/.При interline дължината на пръчката вече не е от такова значение и е възможно и по-къса.При тях усукване няма при натягането от даунригера.Толкова от мен,опита ми с "кранчетата" е доста скромен,но това за пръчките го имайте в предвид,защото обикновено много боли със скъпите моделиEmo-83 написа:Има я бре.Казваш ми и ти я взимам.....знаеш с отстъпка от едровите цени.Скоро ще се видим и ще прецениш.Само за леко инфо едната пръчка ми я докараха от Ст.З.....Сега са останали само късите с размер 2.10м.Ходи ги виж в Практиса......Geo написа:Eмка 8 март мина,но всеки момент жената трябва да има рожден ден.Ако тази гъзария на DAIWA я има и у нас моля малко инфо,ако не, ще се спасявам само с цвете...

Научих нещо ново от Гео.Купил съм тези пръчки без да зная защо.
Харесаха ми и тъй-като за кльонк използвам подобни с акция 20-50 либри на 1.90 дължина....реших да ги сдвоя.Още не зная дали съм допуснал грешка.Ще ви отговоря....може би другата седмица след пускането на някой воблер.Ще заснема всичко това. 

- Don4o_62
- учете се от него
Не виждам с какво стъклопластовите отстъпват на марковите.Оня ден си взех още една.Досега не съм чул за счупена стъклопластова.Но ако трябва да сме в крак с модата,това е друг въпрос
.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Стъклопластова пръчка никога не можеш да я счупиш.Трудно е даже от коленце.Но ние говорим за акции,чувствителност при кълване,тежина на такъма и т.н.т.Don4o_62 написа:Не виждам с какво стъклопластовите отстъпват на марковите.Оня ден си взех още една.Досега не съм чул за счупена стъклопластова.Но ако трябва да сме в крак с модата,това е друг въпрос.
Не знаех,че стъклопласта е откритието на миналия век,който държи първенство и през този.

Има композиции между фибро стъкло и карбон....за съвместяване на качествата и здравина при усукване и големи натоварвания.Но само стъклопласт има на Илиенци при Китайците с цени между 2 и 10лв.Със това е ловил дядо ми.....с това ще ловя и аз,защото съм динозавър и вкаменелост.Добре,че си пазя директния бамбук,който е с цена на антика и със здравина на бамбук.Така,че аз не съм модерен.

За макарите няма ли да кажем нещо

Хората отдавна стъпиха на луната благодарение на качествата на стъклопласта.Карбоновите нишки нямат никакво приложение.Сега остава да видя булид от F1 от фибростъкло

- Don4o_62
- учете се от него
Аз като традиционалист ще си карам със стъклопластовите.Нека да е тежка и груба,но поне е надеждна на 100пр.За кви акций говорим,да се усещал сома.Да не се хваща плевел, та да го усещаш като го вадиш.Тука няма лиготий,а трябва здрава пръчка и здрава корда.Изобщо няма да ходя по модните дефилета,а ще си ходя с ямурлука
,образно казано.

Ооооооооо не знаех,че говориш за сомски тояги.Чакай ме да ги счупя.Тия нито калъфи им слагам,нито ги пазя по някакъв начин.Имал съм само фибростъкло....навие се по борда и си я вадя на макара.Типично шкембе без рамо.

Ако закача една кофа с вода,стъклопласта ще се събере дръжката и върха в едно....верно без да се счупи.

Ако закача една кофа с вода,стъклопласта ще се събере дръжката и върха в едно....верно без да се счупи.

- Don4o_62
- учете се от него
Емко,тоя дървен чокъл дето още малко напън,и си го дигнал,само недей казва че е с вибростъкло,че всички ще хукнат да си купуват 

Напълни една кофа 15л. с вода и се снимай как я вдигаш с фибростъклото.Аз имам такава снимка за да сравняваме...мога да я пусна веднага.А въдицата от снимката е Ъгли Стик на Шекспир....Композит от фибростъкло и карбон,но не само фибростъкло.....губи се рамото при напън и чувствителноста на върха дори при леки почуквания.Don4o_62 написа:Емко,тоя дървен чокъл дето още малко напън,и си го дигнал,само недей казва че е с вибростъкло,че всички ще хукнат да си купуват
- Don4o_62
- учете се от него
Що не каза по рано бе човек.Но утре,че днес няма да ме има цял ден.Цяла лодка с двама човека дърпах на буксир 1,5км. закачени на пръчката,та едва се огъваше при ударите на вълните, та няква 15л. кофичка няма да издържи
.Веднага съм го пробвал и документирал.Там на кофата, ще се разбере дали е здраво фибростъклото 

Дончо,разсмя ме.Don4o_62 написа:Що не каза по рано бе човек.Но утре,че днес няма да ме има цял ден.Цяла лодка с двама човека дърпах на буксир 1,5км. закачени на пръчката,та едва се огъваше при ударите на вълните, та няква 15л. кофичка няма да издържи.Веднага съм го пробвал и документирал.Там на кофата, ще се разбере дали е здраво фибростъклото

Нарочно ли се правиш,че не ме разбираш или наистина не знаеш,защо се правят въдиците от карбон.....още се смея.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ето информация за карбонова въдица http://vbox7.com/play:438eaca9 

- Don4o_62
- учете се от него
Нарочно ли се правиш,че не ме разбираш или наистина не знаеш,защо се правят въдиците от карбон.....още се смея.
[/quote]
Смей се ти смей се,ама аз ще се смея като си вътре и почне буря с гръмотевици.Колко пъти съм го ял,и как съм се снишавал от страх,като я гледам как забива надолу.Тоя карбон ще се чудиш къде да го скриеш.
Задавал съм си въпроса,като си с лодка вътре,дали може да те удари гръм(на никой да не се случва),но нали са гумирани и ако няма нещо метална спуснато във водата,мисля че няма.Не че искам да го разбера като съм вътре
,но по принцип.

Смей се ти смей се,ама аз ще се смея като си вътре и почне буря с гръмотевици.Колко пъти съм го ял,и как съм се снишавал от страх,като я гледам как забива надолу.Тоя карбон ще се чудиш къде да го скриеш.
Задавал съм си въпроса,като си с лодка вътре,дали може да те удари гръм(на никой да не се случва),но нали са гумирани и ако няма нещо метална спуснато във водата,мисля че няма.Не че искам да го разбера като съм вътре

Пробвах тези въдици....супер са.Усещат и най-малката тревичка.Хванаха с тях 4 рибки....възхитен съм(според моя критерий в тролинга)
http://www.daiwa.de/dw/en/products_1/bo ... -model.htm

http://www.daiwa.de/dw/en/products_1/bo ... -model.htm