Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

ПЛАВНИЦИ
Модератор: nkolev66
Re: ПЛАВНИЦИ
Ами тежа 70/182... слабичак сам и краката са ми слаби... другото за което питате,ами влизам от брега и плувам дали малко или много зависи от това,до каде се стига с колата и пеша.Предполагам че мек плавник ще ми е по подходящ?Някакви препораки за плавници до 150ле 

- alex_vp
- научил се да хвърля
Колега мисля, че тези ще ти свършат работа http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... b128646f1e. Колегата Булти знам, че скоро си купи такива и може да си каже мнението дали си заслужават, но за тази цена мисля че са супер , на предната страница има и едни на бюша, които също се поместват в бюджета ти. А това е следващия модел http://store.spearfish.org/product_info ... cts_id=542. За тази цена можеш да си вземеш и пикасо фаст тейл (най-меките на пикасо), но не мога да видя някъде.
Тези който ти е препоръчал Алекс http://store.spearfish.org/product_info ... cts_id=542 са супер твърди и не са за теб.Имах такива преди доста време и затова не ти ги препоръчвам.Виш новия модел на Сеак мисля,че ще ти вършат работа.
- alex_vp
- научил се да хвърля
Не знаех, че новите на спорасъб са тврди. Пипал съм старите и знам че са меки и за това ги препоръчах. А иначе тука ги има тези, които Лъчо ти каза за тях http://www.divingshopbg.com/plavnitsi/28.html (двата модела с "ново")
от пластмасите креси GARA 3000 са най-добрите, с най-удобния пантоф. В момента в спиърфиш в секция "продавам" има едни почти нови за 70 лв. Стига да ти стане номера.
Потвърждавам на 100%. Ползвам такива (с черно перо, по-твърдите) и се чувствам много комфортно. Ползвал съм ги до темперарура 12-13 град. Не знам как ще се държат при по-ниски температури. Каня се да пробвам тези дниspear написа:от пластмасите креси GARA 3000 са най-добрите, с най-удобния пантоф. В момента в спиърфиш в секция "продавам" има едни почти нови за 70 лв. Стига да ти стане номера.

- определено си увеличих престоя на дъното с тия плавнициalex_vp написа: Колегата Булти знам, че скоро си купи такива и може да си каже мнението дали си заслужават, но за тази цена мисля че са супер

Коментирайте ако имате някакъв опит с тези модели

днес се разходих из магазините,разгледах какво предлагат и се спрях на 3 модела(по скоро2,3-я като препорака).Та парво погледнах cresi 3000na 150лв,но дори сивите,които предлагат за по меки ми се сториха тварди!!!Вторите бяха mundial competition 148lw те са по меки,накрая сa omer stingray-175lw които наи ми харесаха,те сащо са по меки от кресит.Двуомя се между последните 2 според вас кое е по добре?
- Jack Daniels
- разбира нещата
обуй ги с чорапите с които ще гмуркаш и постой известно време на всеки крак с различен плавник и избери тези с които ти е по-комфортно / ако са в различни магазини ще ти е по-трудно 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Колеги ползвам от миналата пролет Омер Стингрей и съм изключително доволен!
Широк, мек и удобен пантоф, много по-голям ъгъл , отлично перо !
Достъпна цена!
Доста колеги знам които си купиха и не съм чул дори един да изрази някакви забележки!
Досега съм ползвал- Есклапез-шампион , Креси Гара 3000 черни, Пантоф Омер с перо от фибростъкро Апнеа,водолазни и руски
.
Широк, мек и удобен пантоф, много по-голям ъгъл , отлично перо !
Достъпна цена!
Доста колеги знам които си купиха и не съм чул дори един да изрази някакви забележки!
Досега съм ползвал- Есклапез-шампион , Креси Гара 3000 черни, Пантоф Омер с перо от фибростъкро Апнеа,водолазни и руски

Като потребител на "харпундийски" плавници поне по 300 дена в годината през последните 19 години, имам известен опит и наблюдение на почти всичко по-значимо което се прдлагана пазара в момента.
От горе показаните плавници, най-твърди са Креси, следват Пикасо, Бюша ,, Спорасусб и най-меки са Омер.
Определено за слаб и лек (на тегло) гмуркач, избора на меки пера трябва да приоритет при избора .Същото важи и при избра а плавници педназначени глвно за преходи.
Колкото до Стингрей -в момента е хит при пластмасовите плавници.А колкото до Креси -при тях по-правилен избор ми се струват моделите Гара 2000 -само не знам дали все още се намират по магазините.Това по въпроса -решението ще си е твое.Ако искаш и аналитичено за всеки един от моделите -не е проблем.
От горе показаните плавници, най-твърди са Креси, следват Пикасо, Бюша ,, Спорасусб и най-меки са Омер.
Определено за слаб и лек (на тегло) гмуркач, избора на меки пера трябва да приоритет при избора .Същото важи и при избра а плавници педназначени глвно за преходи.
Колкото до Стингрей -в момента е хит при пластмасовите плавници.А колкото до Креси -при тях по-правилен избор ми се струват моделите Гара 2000 -само не знам дали все още се намират по магазините.Това по въпроса -решението ще си е твое.Ако искаш и аналитичено за всеки един от моделите -не е проблем.
Яворе едно въпросче ?
Може ли да се правят пера в домашни условия от карбон?
За харпуните знаеме че правиш превъзходни пушки от карбон.та за това те моля ако желаеш да споделиш с нас некой тънкости и за правенето на пера за плавници ,мисля че на всички ще е интересно
Може ли да се правят пера в домашни условия от карбон?
За харпуните знаеме че правиш превъзходни пушки от карбон.та за това те моля ако желаеш да споделиш с нас некой тънкости и за правенето на пера за плавници ,мисля че на всички ще е интересно

Аз лично не съм ползвал, но от доста колеги и приятели чувам добри отзиви за Омер- Стингрей.
Никоя риба не е по - важна от живота !
@Мишел :Смело напред към ОМЕРа -в момента като пластмасов еквивалент нямат конкурент.Даже и пластк=масата на перото освен по-мека от останалите е и най нервна.Другия плюс е ъгъла -доста голям и изнесен по-напред от другите -това се изразява в по-лесно плуване и редуциране на умората.Перата се сменят и ако в бъдеще решиш -можеш да минеш и на композитни .
@Аустралия :Да -може да се направят карбонови пера в домашни условия.Много по -лесни за направа са от един харпун. НО !Изключително трудно е да направиш ДОБЪР композитен плавник в домашни условия.Постоянно ми задават въпроса защо не правя и плавници.
Отговора ми :Ако сега започна да правя пера , ще са ми нужни поне 4-5000евро за да стигна до задоволителен резултат .Такъв какъвто добрите фирми имаха преди 3-4 години.А после колко време и стредства ще са ми нужни за да ги настигна и евентуално да ги конкурирам?
По добре да си човъркам там дето ми върви и съм "силен" .Плавника е може би най-личния елемент от екипировката на един гмуркач.И маската и костюма са важни, даже и шнорхела дето повечето хора пренебрегват е по-важен от някои други важни елементи, но плавника е най-труден за подбор и най-личен.Слава богу -на пазара вече има всичко.
@Аустралия :Да -може да се направят карбонови пера в домашни условия.Много по -лесни за направа са от един харпун. НО !Изключително трудно е да направиш ДОБЪР композитен плавник в домашни условия.Постоянно ми задават въпроса защо не правя и плавници.
Отговора ми :Ако сега започна да правя пера , ще са ми нужни поне 4-5000евро за да стигна до задоволителен резултат .Такъв какъвто добрите фирми имаха преди 3-4 години.А после колко време и стредства ще са ми нужни за да ги настигна и евентуално да ги конкурирам?
По добре да си човъркам там дето ми върви и съм "силен" .Плавника е може би най-личния елемент от екипировката на един гмуркач.И маската и костюма са важни, даже и шнорхела дето повечето хора пренебрегват е по-важен от някои други важни елементи, но плавника е най-труден за подбор и най-личен.Слава богу -на пазара вече има всичко.