Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Тича
Модератор: Paublo_Eskobar
- B.Dimitrov
- новобранец
Re: Какво кълве на яз.Тича
Привет момчета
Нов съм, ходил съм 1 път на яз. Тича и то преди 2 седмици с 1 нощувка до с.Ловец останах много доволен. Наловихме бая каракуди и червеноперка
Искам да попитам пак там с.Ловец дали има шанс от брега на тапа/блесна или лакатушка да се хвърля или само ще си губя времето
Защото сега през почивните дни ще се запътим обратно към язовира
Блягодаря за отзивите предварително.

Блягодаря за отзивите предварително.
- B.Dimitrov
- новобранец
Забравих да спомена за мястото, а то е след Ловец на каманите където се падат дясно от острова, там дълбочината е над 6м 

- B.Dimitrov
- новобранец
Айде да споделя малко информация и аз от излета ми на Data: 23-24.09 / Location: с.Ловец
Първият ден беше голям позор и скука.... общо 15 рибки и то само червеноперка. На другия ден вече стана по интересно излязоха каракудите и платиките заедно с едрите червеноперки
, за стръв използвахме само торни червеи и мятахме на дълбочина не по-малка от 7м. На нищо друго не искаше да взема, но все пак резултата беше 8 килограма рибоци, не колкото преди 2-3 седмици когато бяхме пак там, но все пак доволно
http://i259.photobucket.com/albums/hh28 ... igenqD.jpg
http://i259.photobucket.com/albums/hh28 ... ondjyl.jpg
http://i259.photobucket.com/albums/hh28 ... npiper.jpg
Първият ден беше голям позор и скука.... общо 15 рибки и то само червеноперка. На другия ден вече стана по интересно излязоха каракудите и платиките заедно с едрите червеноперки

http://i259.photobucket.com/albums/hh28 ... igenqD.jpg
http://i259.photobucket.com/albums/hh28 ... ondjyl.jpg
http://i259.photobucket.com/albums/hh28 ... npiper.jpg
Здравейте колеги,има ли някой актуална информация, за джиг риболова в момента на язовира.Благодаря предварително. 

NDGZMG написа:Здравейте колеги,има ли някой актуална информация, за джиг риболова в момента на язовира.Благодаря предварително.
в неделя сутринта язовира под хижа тича (2км над стената, на старият път за с.сушина,който влиза в язовира) беше много тих и бистър. поизплакнах си изкуствените примамки от брега от 08:30 до към 10, но нямах слука. 2 видри се гмуркаха покрай брега на 300-400 м. западно от мен, ама и те май бяха валат - поне не ги видях да излизат на брега да се хранят.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Понеже след около 2 седмици ми се очертава ходене до с. Ловец, искам да попитам дали под селото има места за спининг? Няма да имам време да обикалям много, но все пак мога ли да се надявам на някой костур (за бяла не питам, щото мисията май е невъзможна там) или само напразно ще размъквам гегата? Е, това при положение, че леда се е стопил до тогава. 

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Колеги, никой ли не знае поне горе-долу какво да очаквам там? 

На язовир Тича се лови уклей и червеноперка в момента.Аз ходих на реката в село ловец точно под моста.А и имаше доста народ и на залива който е почнал да се размразява,но там общо взето вървеше слабо.Но все пак е пролет и ден с ден не си приличат.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
А костур или сулка в тоя залив не се ли завърта? 

Да ти кажа честно много мрежи се завъртат,иначе сме хващали и сулка там но имай предвид,че залива е размразен на 50 процента.Утре пак съм там за перки.Ако има нещо ще споделя.
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Аз ще бъда там чак другата събота и неделя, до тогава все ще се е размразил пустият му язовир. Благодаря за инфото, колега! 

-
- научил се да хвърля
Малко е инфото за язовир Тича защото сега не е сезона на язовира, ПИК-овите моменти са през лятото там. Посещавам този язовир от няколко години , но само през лятото и есента. Получихме малко информация от колеги, че имало слука и решихме да посетим язовира в неделя. Това което очаквах се потвърди този язовир дава само лятото!!!
не, че не е имало риболов на дупка, че и паднало момче се оказа, че се е цопанло, но това са моменти за които не си струва според мен да се обръща чак толкова голямо внимание. Като цяло обстановката е такава, язовира е обхванат от огромни площи лед които само около Кьолмен и Ловец са пропукани, риболовци не липсват,но риба няма!! за цял ден хванахме общо 7 рибки червеноперки доста малки и не представляващи за нас интерес. Въпреки всичко ще спомена,че риболов "става" на залива около Ловец на дъно на бели и торни червейчета и на Кьолмен на чешмата както им казват 2-та чешма минавасе покрай селото посока Изток през нивите не далече от селото можеби 200-300метра и там като на Ловец само на дъно и пак Перки, водата е паднала много и пада и сега поради това, че го изпускат и сега....за жалост.
Успех колеги все пак ще трябва да се проверява.!!!

Успех колеги все пак ще трябва да се проверява.!!!
Колеги нещо ново за Тича,някой да е ходил скоро,мисля тези дни да направя риболов на мач,ще съм благодарен за малко информация...
Под моста на с Конево,след с Ловец........на бял червей някоя друга червеноперка и дребна каракуда.Уклея е бонус !!! На разлива на Менгишево..уклей на булдо!Не съм чувал за сом тази година,което не значи че не са го подкарали!На разлива към с.Иваново някоя друга червеноперка и каракуда,както и под ''Сушилните''.Там обаче си е вододайна зона!Говоря по допитвания сред приятели.Аз не съм направил сефтето още ,но след разрешаването смятам да утрепя платиките на директен по Къолмен.....На слука))))
Чух отзиви за Кьолмен че излизало каракуда но дали е вярно незнам...