Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно за риболов на щука...?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Плетено влакно за риболов на щука...?
Не е захапване а предложение
На времето имаше един лав .. там за сметката в ресторанта - ако мине .. мине 

-
- ще става разбирач
Нищо не му давайте, тоя не слушаsandista написа:Не е захапване а предложениеНа времето имаше един лав .. там за сметката в ресторанта - ако мине .. мине

Здравейте колеги! Изчетох всички коментари и имаше толкова много отклонения от темата че ми стана лошо...
Аз имам същия проблем като колегата отворил темата. Използвам плетено влакно 0.12 (не знам марката), което си е старо и съм наясно че не е много надеждно. Все пак, имам уловени с него няколко щуки от порядъка на 1 - 2.5 кг. Вчера ми удари щука която беше голяма, не знам колко тежеше но ми отнесе воблера като " пате - дуда ". Ползвам метален повод винаги!
Въпроса ми е като на колегата...Да търся ли ново плетено влакно в което да започна да се съмнявам догодина или да не набивам пари изобщо за плетени влакна?
Благодаря и наслука!
Аз имам същия проблем като колегата отворил темата. Използвам плетено влакно 0.12 (не знам марката), което си е старо и съм наясно че не е много надеждно. Все пак, имам уловени с него няколко щуки от порядъка на 1 - 2.5 кг. Вчера ми удари щука която беше голяма, не знам колко тежеше но ми отнесе воблера като " пате - дуда ". Ползвам метален повод винаги!
Въпроса ми е като на колегата...Да търся ли ново плетено влакно в което да започна да се съмнявам догодина или да не набивам пари изобщо за плетени влакна?
Благодаря и наслука!
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
За да "набиваш" пари в читави брейдове е нужно като начало да си "набил" такива в читави въдица и макара . Няма никакъв смисъл да си вземеш отличен брейд на стойност по-висока от въдицата и макарата взети заедно и като го съсипеш още на първият риболов да излееш тонове негативи относно него . Не друго ами това е максимално срещан случай във форумните среди , лично впечатление .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Колега,какво разбираш под читава въдица и макара?
-
- новобранец
Аз не използвам метален повод и съм с плетено влакно за 15 лв. от китайският магазин и до сега не съм късал !!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Съответстващи като цяло с останалата част на комплекта - линия и примамки .suravia написа:Колега,какво разбираш под читава въдица и макара?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
За щука /не комбиниран спининг/ се хвърля с плетено влакно поне 0.25, има добри и за 15 лв, аз лично хвърлям с 0.35, но и не използвам леки примамки. Дебелото влакно спасява доста примамки от закачки. Когато щуката кълве НЕ СЕ ВЛИЯЕ от дебелината на влакното, ако можеш да хвърляш примамката и с въже ще удари. За щука всичко под 0.25 плетено е просто етап в еволюцията на спининга за щука, с най-добри чувства го казвам, сменил съм много тънки влакна и съм изгубил МНОГО примамки... Метален повод - тук е важно металният повод да е хубав, не от простите китайски за 50 ст, вземете от по-скъпите, или си правете сами и да не са много тънки... Въдица и макара е друга тема.. препоръчвам ниския клас на Шимано за щукарска макара, преден аванс FB4000, струва 35-40 лв и върши работа, държи се добе с плетеняци; въдици има много, там е въпрос на вкус, аз минах на 2.40 дължина, по-лека и по-бърза е ... Поздравявам ви и с тази прясна ноемврийска щука от река Тунджа, която плува обратно в реката, сега е времето за тях, 8кг , 100 см, на спининга
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Много ми е интересно защо Бъркли УиПЛАШ е добро за тролинг и капут за спининг от брега.