Морска гара Варна - ПОБЕДА!!!

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Морска гара Варна - ПОБЕДА!!!

Мнение от kuku »

Има и друг вариянт - след ремонтът вълноломът от външната страна предлага условия за риболов. Само да беше по светло. Верно че при източен вятър става за риболов ама .... друг път, обаче то като духа и на Гарата не е много подходящо.
Иначе ако ще се сформира манифестация и аз ще се включа.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

само си чещем езиците тука,хайде да кажем една дата и да се съберем и да поискаме среща с директора на морска гара.
да направим няколко предложения и да видим дали може да променим нещо (може да извикаме и някоя телевизия примерно)

ето едно предложение и от мен
да се допускат рибари САМО които имат риболовни билети(така и ИАРА може да се позастъпи за нас).
Охраната да изисква риболовен билет на който влиза както и да проверява за такива когато си поиска (защото пак ще има нарушения)
относно боклука,не искам да виня никого но по мое наблюдение пенсионерите рибари правят лош пример и замърсяват много повече(и аз да съм директор и да намеря л......о пред панорамния асансьор и аз бих издал такава заповед)а тоалетната си работеше тогава.

решаваме на коя дата ще отидем и поне да знаем има ли някаква надежда или не...
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

dobria1 написа:само си чещем езиците тука,хайде да кажем една дата и да се съберем и да поискаме среща с директора на морска гара.
да направим няколко предложения и да видим дали може да променим нещо (може да извикаме и някоя телевизия примерно)

Ето едно наистина добро предложение! Диалог трябва да има - културен! Ако получим взаимност - добре, ако не ни се обърне внимание тогава бихме могли и да протестираме по-така... А и предложенията на Добрия са си точно на място! Подкрепям идеята!
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Приемам в основни линии идеята на dobria1! Т.е. много по-добре е да се опитаме да направим нещо, за да променим положението към по-добро отколкото нищо да не правим и да чакаме да видим какво ще стане, защото в първият случай имаме много повече шансове нещата да се развият по-благоприятно за нас въдичарите! А това, че някой се бил проявил, като оставил следствието от метаболизма си на неправилно, място това не значи, че това непременно е бил някой рибар, нали(освен ако човекът не се е избърсал с картонче от чепаре, например :lol: , и по този начин е злепоставил цялата гилдия)! Не знам хора на каква възраст замърсяват повече и това едва ли има много голямо значение - просто никой не трябва да замърсява, нито брега, нито водата в морето! Едва ли ще е толкова лесно да се прокара дори идеята ИАРА да проверява за риболовен билет там, защото това означава, че ще са нужни и поправки в закона за рибарство и аквакултури, а и пристанищната администрация и ИАРА нямат нищо общо едни с други, въпреки, че и едните и другите поставят ограничения върху риболова, но тези ограничения са продиктувани от съвсем различни цели, които преследват и едните и другите! Т.е. ИАРА се интересува от запазване и увеличаване на рибното богатство, а другите от това, че някъде си било митница и гранична зона, или пък можело някой си да открадне нещо си(какъвто май е случая с плочата и Яхт-клуба), може тежък товар да падне върху някой си(където има товаро-разтоварителни дейности около крановете), другаде, че се замърсявало и т.н. Ако обаче наистина определим някаква дата, на която да се съберем ще направя всичко възможно да се домъкна и аз :D , въпреки, че съм на другия край на България в момента! :? Но няма ли да е по-ефективно да направим нещо като подписка за това, че желаем просто да ловим риба и няколко човека да занесат копия от нея в общината(за да я види кмета на Варна), да я представим на морска администрация(или и аз не знам как се нарича и коя е административната единица, която има нещо против риболова на Морска Гара) и на медиите(вестници, списания, телевизии и радио станции, интернет сайтове и т.н.)! Една подписка със сигурност ще може да даде възможност на много повече хора да вземат участие и да подкрепят дадена идея, защото едва ли всички, които искат да ловят риба ще бъдат свободни от всякакви други задължения в един и същ момент от време! Разбира се не пречи да се съберем, колкото се може повече хора, когато връчваме подписката! И още нещо, аз лично НЕ знам защо не ни пускат да ловим риба на Морска Гара! Не съм чувал никаква официална позиция! Чух, че кметът се бил застъпил в полза на ловящите риба, че в съда било решено, че пристанищните власти нямали право да забраняват риболова на това място, но последните пък сега били обжалвали това решение на съда! Е, добре, ама ние все още не можем да ловим риба там, а сме като ВИНОВНИ до доказване на противното, 'що не сме НЕВИННИ до доказване на противното и просто вече да ни разрешат да ловим риба там!? Иначе откъде да ги знам аз дали в случая не са си стиснали ръцете, пристанищната администрация, кметът и съдиите - кметът демонстрирайки загриженост за рибарите(които са и негови бъдещи потенциални избиратели), пристанищната администрация също си е много добре, защото сега става точно както те си искат(не се лови риба там), а за съдиите е ясно, че спокойно биха могли да се застъпят, за който и да е(даже няма да се учудя ако си взимат рушвети и от двете страни в спора, така де, на едните помагат за предизборната им кампания, а на другите не пречат да си поставят някакви си забрани за риболов)! Но ако и медиите бъдат уведомени за нередностите в конкретния случай, вече нещата придобиват малко по-различно звучене! Разбира се в подписката е добре да укажем, че сме против замърсяването на Морска Гара и че сме готови дори да понасяме и някакъв вид санкции в случай, че се провиним в това отношение и т.н., т.е. добре е да има разбиране от наша страна на проблема, който има и отсрещната страна! Аз, например, дори и да ме пуснат да ловя риба на Морска Гара, защото в съда се е решило, че е незаконна забраната за риболов там, пак не бих изхвърлял наоколо отпадъци, нищо, че пристанищните власти не могат да ми забранят да си ловя там, искам да кажа, че не бих желал да върша нещо, което не се нрави на някой друг и затова ИСКАМ ДА ЗНАМ КАКВИ СА ИМ ДОВОДИТЕ НА ТЕЗИ ХОРА, ЗА ДА ИСКАТ ТАМ РИБОЛОВЪТ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕН, защото искам впоследствие да се съобразявам и с техните претенции и изискавания иначе те постоянно ще са на нож със нас рибарите! :!:
iliev68
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от iliev68 »

Имам предложение: охраната да има право да глобява този който замърсява примерно 5лв. и без това нямат друга робота.Бройте и мен ще помагам с каквото мога.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Ако ще има среща,нека поканим и словохотлив представител на общината,поне за тежест,иначе,я някой обърне внимание,я не(ще слезе някой и ще каже разотивайте се -няма да стане)когато има и някой представител на общината(по-така)ще дойде и ТиВито :)
А сега де? :roll:
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

Моряка написа:Ако ще има среща,нека поканим и словохотлив представител на общината,поне за тежест,иначе,я някой обърне внимание,я не(ще слезе някой и ще каже разотивайте се -няма да стане)когато има и някой представител на общината(по-така)ще дойде и ТиВито :)
Браво, това е много добра идея.
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

:arrow:
Последно промяна от lusienn на Сря Окт 13, 2010 10:19 pm, променено общо 1 път.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

колега 1000n до колкото знам доводите да се спре достъпа на рибари е основно,писах го по горе но пак ще го кажа

(относно боклука,не искам да виня никого но по мое наблюдение пенсионерите рибари правят лош пример и замърсяват много повече(и аз да съм директор и да намеря л......о пред панорамния асансьор и аз бих издал такава заповед)а тоалетната си работеше тогава.)

представи си че който отиде рано сутрин и види кочината която остава след нас(и аз съм рибар и аз се влючвам в това число) Макар че ЕДВА ли някога ще отида да клатя и не ми е чак толкова важно,НО говорим за принципи
едва ли е красива гледката и пияните рибари (Шайката например) а ти си седнал на тераската са си хапваш или по кафе и под теб се вдига врява до небето от прегракналия (не му знам името но е винаги там) че и това малък довод ли е?
но това с лайното пред асансьора е било гвоздея

дайте и други предложения за да не се стигне до там да се появим и да не знаем какво да предложим като споразумение
това за човек от общината пък и от ИАРА е добра идея може да се доберем и до някоя месна ТВ защото репортажа няма да е като в БТВ да го отразят просто а ще са доста по нахъсани.
Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Моряка написа:Ако ще има среща,нека поканим и словохотлив представител на общината,поне за тежест,иначе,я някой обърне внимание,я не(ще слезе някой и ще каже разотивайте се -няма да стане)когато има и някой представител на общината(по-така)ще дойде и ТиВито :)
Да извикаме Неделчо Михайлов :D ,май беше общински съветник,а пък и е пичага човека.
Зарганолог
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

dobria 1 написа:....но това с лайното пред асансьора е било гвоздея
И управата на пристанището ако изкара още 2-3 такива довода,как ще ги оборите ?
Тепърва почва сезона,тези дето идват с големите кораби направо ще останат възхитени от
българската ни култура.
Преди да се действа импулсивно,трябва да се помисли добре.
Не ходя на вълнолома и не съм запознат със ситуацията там,но на думите на Митака вярвам.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

dobria1 написа:колега 1000n до колкото знам доводите да се спре достъпа на рибари е основно,писах го по горе но пак ще го кажа

(относно боклука,не искам да виня никого но по мое наблюдение пенсионерите рибари правят лош пример и замърсяват много повече(и аз да съм директор и да намеря л......о пред панорамния асансьор и аз бих издал такава заповед)а тоалетната си работеше тогава.)

представи си че който отиде рано сутрин и види кочината която остава след нас(и аз съм рибар и аз се влючвам в това число) Макар че ЕДВА ли някога ще отида да клатя и не ми е чак толкова важно,НО говорим за принципи
едва ли е красива гледката и пияните рибари (Шайката например) а ти си седнал на тераската са си хапваш или по кафе и под теб се вдига врява до небето от прегракналия (не му знам името но е винаги там) че и това малък довод ли е?
но това с лайното пред асансьора е било гвоздея

дайте и други предложения за да не се стигне до там да се появим и да не знаем какво да предложим като споразумение
това за човек от общината пък и от ИАРА е добра идея може да се доберем и до някоя месна ТВ защото репортажа няма да е като в БТВ да го отразят просто а ще са доста по нахъсани.
Май не съм се изразил правилно, мене ме интересува знае ли някой за съществуването на заповед НАПИСАНА ЧЕРНО НА БЯЛО(във вестник, списание, сайт и т.н.), че се забранява риболова на Морска Гара въз основа на еди си кой си закон, наредба или правилник от еди си кой си(директор или началник на еди си какво си), иначе излиза, че е прав tatkoogi като казва, че един пъдар не ни допуска да ловим риба на това място (не отричам възможността пъдаря да е получил устна заповед, но тя не може да бъде меродавна без да е юридически обоснована, т.е. не мога аз, например, ако съм домоуправител във входа на нашия блок, да заградя тротоара пред входа и да кажа на нает за охрана пенсионер "Няма да пускаш да минават от тука хора, защото изхвърлят отпадъци и говорят много високо с дрезгав глас, а аз искам да ми е чисто и тихо пред нас", просто няма закон, който да ми позволи подобно нещо) и също така цитирани ли са точно доводите и аргументите за забраната във НАПИСАНАТА ЧЕРНО НА БЯЛО заповед за забрана на риболова на това място, защото иначе ще стане точно както ти се опасяваш, че ще се стигне до там да се появим и да не знаем какво да предложим като споразумение, защото ние дори все още НЕ ЗНАЕМ В КАКВО СМЕ ОБВИНЕНИ, КАК ТОГАВА ДА СЕ ЗАЩИТИМ, ОТ КАКВО ТОЧНО ДА СЕ ЗАЩИТИМ!?

И това, че някой си се е изтропал не където трябва, това означава ли, че непременно е бил някой ловящ риба наоколо(само въдичарите ли изхвърлят екскременти)!? Не може ли в ресторанта да са предложили в менюто ястие, което е било развалено като храна, което обаче няколко човека са си почъчали и в един момент се е получила опашка пред вратите на двете нули и какво да прави човек тогава - в гащите ли да я свърши тая работа!? ТАКА, ЧЕ НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ МИЗЕРИЯТА Е ИЗВЪРШЕНА ОТ НЯКОЙ РИБАР!
И пак казвам ИАРА няма нищо общо в случая! Те не биха могли да ни помогнат, а и изобщо не се интересуват от факта, че на Зеления фар ни пускат да ловим риба пък на 100 метра на север и 100 метра на юг вече не ни било позволено! До някъде положението е като на някаква улица спирането и паркирането да не са забранени със пътни знаци, но там някой си плащал на някой пенсионер, за да стои по цял ден и да пази никой да не паркира на дадено място, но пък ти искаш да паркираш точно там, и отиваш да потърсиш някой от КАТ, защото на тебе ти се искало да паркираш точно там - ами той КАТаджията ще ти каже, че там няма забрана за паркиране и да си се разбирате вие кой къде да си паркира, него това последното изобщо не го интересува, а и да иска едва ли може да помогне, то по-скоро в такъв случай е по-добре да се извика полиция, тъй като въпросният пенсионер си превишава правомощията и ти нарушава правата(точно както май е и в случая с Морска Гара)! ИАРА(която е като КАТ в предходния случай, даден като пример, т.е. на въпросното място, пред Морска Гара риболовът с въдица принципиално си е разрешен) би наложила санкции, например, ако някой лови не с чепаре и такъмът му е с повече от две куки(т.е. сещате се, че такъм за илария и/или платерина на дъно с три куки вече НЕ Е ЗАКОНЕН и ИАРА има право да ви санкционира - актове, глоби и т.н.)! Наслука! :D
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

един цитат от нета,малко е старо инфото но ......

Шефът на пристанище Варна Данаил Папазов обясни, че е забранил достъпа до исканото от рибарите място от съображения за сигурност. Те били заложени в Международния код за сигурност на пристанищата и пристанищните съоръжения. Той допълни, че няма нищо против рибарите, но не можело те да се разполагат в охраняемата зона. За да практикуват хобито си, имали на разположение целия вълнолом, откъдето никой не ги гонел. Папазов заяви, че ще върне рибарите на “Плочата”, ако това му бъде наредено от “Морска администрация”. Оказа се обаче, че такова не му е нужно. Началникът на дирекция “Пристанищна администрация” Румен Арабаджиев е категоричен, че ведомството му няма нищо общо със забраната. Това било еднолично решение на Папазов. Арабаджиев добави, че територията е дадена за стопанисване на оператора - “Пристанище Варна” ЕАД, и той решава какви норми за сигурност да въведе там.
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Koe е ПЛОЧАТА ?
Това пред ресторанта ли ?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

КИРО написа:Koe е ПЛОЧАТА ?
Това пред ресторанта ли ?
не в дъното на пътя до където може да се стигне с кола след бариерата :wink: :wink:

там където стои кораба "ПЕРУН"
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”