Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

защо на някои от нас им се свиди да дават информация
Модератор: Paublo_Eskobar
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: защо на някои от нас им се свиди да дават информация
Че над половината членове на форума не могат и да пишат, бре!Marco Polo написа:КАЯ написа:... много ми е чудно защо в раздела за обща информация на водоемите където трябва да се сподели подход,места и т.н. за даден водоем също рядко се пише.

"Чукча читатель, Чукча не писатель!"

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
-
- новобранец
Примери много, но споделям мнението,че всеки сам трябва да се научи да лови риба, да си търси местата за риболов, защото не знаеш кой за колко риба е тръгнал. Говоря за свой горчив опит.Преди години живеехме в Разград и на един излет направих грешката да кажа на един уж "колега" на каква дълбочина и къде да лови. За мое съжаление на другият ден научих,че "баш рибаря" раздавал на комшии, та дори продавал и т.н.ОТ ТОГАВА ИНФОРМАЦИЯ ДАВАМ САМО НА НАЙ-БЛИЗКИ ЗА КОИТО ЗНАМ, ЧЕ НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ.Моето уважение към колегата повдигнал темата, но пътя към ада е посипан с дори намерения!
Информация за водоемите(особено малките), не мисля че е редно да се разнася.
Например има едно малко блато, на което ходя за каракуди, само за да си направя кефа, не за да ги прибирам, там има само едно място за риболов(направено от мен), ако пиша в темата че дава много на другия ден няма да мога да се доредя!
И аз много пъти съм ахвал от снимките на колеги от "тайни" язовири и реки, но ги разбирам, защо не обозначават мястото - прави са!
, това си е мое мнение.
Поздрави
Например има едно малко блато, на което ходя за каракуди, само за да си направя кефа, не за да ги прибирам, там има само едно място за риболов(направено от мен), ако пиша в темата че дава много на другия ден няма да мога да се доредя!
И аз много пъти съм ахвал от снимките на колеги от "тайни" язовири и реки, но ги разбирам, защо не обозначават мястото - прави са!
, това си е мое мнение.
Поздрави

Спининг Клуб " АБИЧИ "
- steven1969_bg
- научил се да хвърля
Здравейте,колеги.Темата е начевана и изоставяна много пъти.Инфо може и трябва да се дава за платени водоеми,за да си спестим нервите и излишните разходи.Едва ли колегата,започнал темата е искал да разбере къде точно си ловят балканките други колеги.Така че не му скачайте
Платените не трябва да са тайна но и инфото за тях трябва да е по-пълно от"бях - хванах".А да има достъп,качество на пътя,места,природа,възможност за преспиване,инфо за собствениците - ей такива полезни неща,които в крайна сметка ще ни спестят и пари и нерви а и ще ни осигурят приятен излет.Смятам,че това/или подобно/ инфо е имал предвид колегата.Наслука на всички и моля - оставяйте агресията на входа на форума.

не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
- danev69
- сериозен играч
много точно казано колега.има много язовири за платен риболов,но повечето арендатори гледат да ти вземат парите и нищо друго.steven1969_bg написа: Платените не трябва да са тайна но и инфото за тях трябва да е по-пълно от"бях - хванах".А да има достъп,качество на пътя,места,природа,възможност за преспиване,инфо за собствениците - ей такива полезни неща,които в крайна сметка ще ни спестят и пари и нерви

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- CERRUTI
- сериозен играч
Значи язовирите и местата не били частна собственос а обществени......А избора дали ще споделя инфо мой ли е или обществен?ivalpetkov написа:личното ми мнение е че би трябвало водоемите да са за всички,които са си платили и съвестно спазват правилата.ее сега че да има едно лесно само аз да съм там добре ама това не е частна собственост...
били ми заели местото-ма то не е мое това място-всеки има това право-това си е мое мнение и не го налагам на никойи в крайна сметка за какво служат форумите
![]()
Айде бегай от тука,сам си противоречиш,като си изясниш ти самия какво искаш тогава пиши,защото така се излагаш!!!
Никой не е длъжен да дава инфо....много са хората които вече съжаляват безвъзвратно че са споделяли инфо пред целия форум,и аз съм един от тях....Хора ще потвърдят че на ЛС съм давал горе-долу изчерпателна иформация ....но в темите по посничко....И никой не ти говори само за браконйери....става въпрос и за многото пишнам рибари след които райски кътчета стават на бунища!!!
Така че пич много ти здраве!!!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
За съжаление на всички съвестни рибари, сред нас има и много хора, които категорично не могат да се нарекат рибари. За да бъдеш рибар трябва преди всичко друго да обичаш природата, да милееш за нея и да я пазиш и браниш (говоря в безлична форма). Няма да споменавам месарите, няма да споменавам озлобелите кучета, които идват на водоема с озверели погледи да си изкарат комплексите хем на природата, хем на нейните обитатели, няма да споменавам и простаците, за които един риболовен излет е синоним на дискотека на открито с всичката му красота (мизерия в наследство), няма да споменавам и един куп други боклуци, които НЕ идват да се наслаждават на природата (опа, природа за тях НЕ съществува)!!! Като сложиш всички тези индивиди под един знаменател, се получава една дооооооооста голяма скоба, която едва ги побира всичките! А извън тази скоба остават много малко читави хора, които за мое съжаление са изключение, а не масово явление. Ето на тези хора, които са извън скобата, винаги и по всяко време бих дал всякакво инфо, което зная, защото знам, че и те ще го направят, защото им вярвам, че природата и след тях ще си бъде в същото състояние! За всички, които поставих под скобата на общия знаменател не само, че не бих искал да давам каквото и да е инфо, а по-скоро съм склонен да стигна към крайности, чието споменаване не е за този форум.
Така че, драги ми колеги, които се пробвате да защитавате тезата, че публичните водоеми са за публично ползване, първо вземете да се замислите какво означава това понятие "публично ползване на риболовен обект за любителски риболов", положете малко усилия да позапазите природата и водоема в частност, па чак тогава можете да ревете, че не се дава публично инфо

Така че, драги ми колеги, които се пробвате да защитавате тезата, че публичните водоеми са за публично ползване, първо вземете да се замислите какво означава това понятие "публично ползване на риболовен обект за любителски риболов", положете малко усилия да позапазите природата и водоема в частност, па чак тогава можете да ревете, че не се дава публично инфо

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Изцяло съм съгласен с теб ,инфо на всеки не се дава.
Болгарский дерьмо!!!!! Това е то!Бай Ганьо като почне да вади риба,вади за себе си,вади за зимата за буркани,вади за комшията,за комшията на комшията,лелята,батето,чичото,бабата,дядото,балдъзата,кварталния и да остане за продан ,че да избие това което е похарчил за риболова.Що е спортен риболов Бай Ганьо ОН НЕЗНАЕТ !!! ОН ПРОСТО СТРАШНИЬ ЧИЛОВЕК.NikiStoianov написа:Преди 3-4 години отвори един язовир - Пчелник (варненско). На третата седмица беше митинг. Стотина човека, през 3 метра. Вадеха някой по 30+ шарана за ден. Два месеца по-късно в язовира шаран почти нямаше. Аз за туй си мълча. Само за пример го давам.
На една тайна река с една тайна щука, един потаен селяндур ме видя как вадя щука. На другата седмица на вира имаше друг селяндур с 5-6 сопи, окупирал целия вир - буквално. След месец по тайната река имаше тълпи от народ за щука. А тва е река с много малка популация на риба. Пак само за пример.![]()
Сори, аз си мълча ако знам добри места.
Ако е например за Цонево - нищо не крия. Язовира е огромен, риба много, места колкото искаш.