Любимия воблер!

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
toyo1

Re: Любимия воблер!

Мнение от toyo1 »

Колеги вместо да си ги мерите :idea: ПО-ЖЕЛАНИЕ КОИТО ИСКА ДА КАЖЕ ПО КОЕ ВРЕМЕ НА ГОДИНАТА НА КОИ Е ИМАЛ СЛУКА :idea: А че късмета е в основата на всичко ТО Е ЯСНО
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

:D Нека поясня, от силикон разборам колкото абориген от компютър. Давам един пример. 5 броя са хванари на този зеления и още 3 маломерни<на тролинг>
Колега, защо не ни споделиш нещо за твоите подвизи по Жребчево отпреди седмица.
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

val написа:Колега, защо не ни споделиш нещо за твоите подвизи по Жребчево отпреди седмица.
Колега, срам ме е... изложих се... вероятно малко съм прескочил нормите, защото ходя на риба с фотоапарат а не с кантар :lol:
На платено не одим !
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Андрей имам един вьпрост кьм теб като ги ползваш тези воблери на frenzy подменяш ли им тройките с нови по здрави или си ги оставяш тези,понеже и аз имам такива но ми се струват доста меки куките.В интерес на истината нямам и една риба на тях и причината е че може би не сьм ги слагал до сега. :oops:Посьветвай ме какво да направя да ги сменя ли оригалните или да ги оставя,конкретно за този модел.
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Николай,имам едно уклейска разцветка от тоя модел и доста риби съм закачал.Не много големи,но мой човек от който го видях, има на него бели около5-6кг. и сом 8кг.Не мисля че тройките са проблем,колкото захващането на халката на лопатката.Аз съм привърженик на захващане открай до край,като например на Салмо.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа:Па,много ясно,че има риба на него,ма ква е? :D Недорасло кленче ли,е? :D На река Шибуми,остров Наготеки! :drinkers: Реално любимият воблер е,този дето "ТРЯБВА" да се избере от 100-200 намиращи се у торбата,който да ги "РАЗБИЕ" рибите,а не да ги "успива"! :wink: Значи успехът се дължи на "ПРАВИЛНИЯТ" избор от риболовецът,а не от самият воблер,щот любимите са много-много-много,но БИЯЧЪТ за МОМЕНТА,МОМЕНТА или следващият МОМЕНТ е един,просто треа късмет или акъл да го УЦЕЛИШ! :drinkers: Това е СЪЩНОСТТА при тролинга! :idea: :drinkers: ИЗБОРЪТ,ИЗБОРЪТ и пак правилният ИЗБОР за момента!Изглежда елементарно,но точно това е най-трудното!Колкото повече "любими" воблера имаш,толко е по-трудно да ИЗБЕРЕШ,това което е нужно в МОМЕНТА!ИЗБОР и МОМЕНТ,това е рецептата в тролинга и за това се радвам,когато някой целенасочено заложи на "някой" воблер и спечели!Дори и да е случайно,пак е стойностно,щот е играл късметът или интуицията! :drinkers:
Изглежда има какво да науча.Опитвам се да разсъждавам,но ми е трудно при избора на воблер.Не говоря за дълбочини,а за модели.Нямам опит и разчитам на случайноста или ако някой ми запали лампата.А тази лампа,макар и цъкната в повечето случаи не свети.Едно съм сигурен,че имам закупени воблери,които въобще не ми трябват.
Не мога да асимилирам как така големи сомове кълват на воблерчата,които до сега съм използвал за улавяне на стръв.
Ще дам пример за това.Едно малко Ъгли тип пъстръвка и 8 удара на сом.През останалото време хиляди подобни воблерчета без докосване.
Тактиките на всеки са различни.Тази на Гуджо е възможно най-бавно тролене на огромно разстояние.Самия той казва,че има чувството,че те(воблерите) дори не играят.Въпреки това хващаше сом на всеки язовир и всеки излет.
Друг ловящ колега пък лови на 30м. зад лодката и също хваща сомове и то големи.Познавам воблерите имам ги,но не хващам.Явно съм много тъпо Саше и има какво да се науча.И до сега отдавам повечето неща в този риболов на късмета.Но явно не е така,щом едни постоянно ловят,а други само зяпаме,като апльовци.
Краси ми казва,че трябва да имам предвид 5 неща.....но не ми споделя кои са.Аз изпълнявам само 4-ри от тях и за това не хващам сом.
Никой до сега не е седнал да ми разкаже теорията си за улов при тролинг.Но явно всеки има такава.Когато започна да ги ловя.....да знаете....някой нещо ми е казал за 5-тото нещо.Тук във форума не разчитам на това,но да знаете голям крадец и хитрец съм.......Така,че моля не се изпускайте....Ще ми заформите картина от която ще ви боли главичката,а после сами знаете....сипвам храна с количката. :wink:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

sampo написа: Колега, срам ме е... изложих се... вероятно малко съм прескочил нормите, защото ходя на риба с фотоапарат а не с кантар :lol:
Ти пък не ме научи нито на фото,нито на тролинг.....ще ти го върна. :wink: :D :P :D
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

Е то точно това е работата и аз се уча, пък и както знаем know-how никой не дава :D

От брега ясно 15 -тина години маам от брега и що годе се ориентирах, щом и риба хващам, но тук е друго - опита е друг.

Макар и странно да ми звучи,дори и костур да ме е разделял от капото на тролинг за 8 излета ( т.е. всичките ми :D )

още нямам капо - то никога не е късно де :D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

petro_op написа: още нямам капо - то никога не е късно де :D
В случая това дали си капо не е важо.Тръгнал съм за сом на тролинг и щом не съм го хванал,значи съм капо.Ако през това време съм закачил костур,клен или дребна сулка....не го броя.
При мен гъдела е да разбера,дали има гъдел.....това е интересното. :wink:
И понеже темата е за любимия ми воблер(публикувал съм го).Да имам любим,защото хванах с него 1-вото си сомче.А то макар и дребно ме е радвало,все едно съм хванал някой големец.Чак на мене ми беше странно от емоцията ми.Ако беше на кльонк нямаше да го спомена никъде.....Както правя цяла година,защото не съм хванал една читава риба,но все пак съм хванал(а това не е успех). :idea: :arrow:
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

Don4o_62 написа:Николай,имам едно уклейска разцветка от тоя модел и доста риби съм закачал.Не много големи,но мой човек от който го видях, има на него бели около5-6кг. и сом 8кг.Не мисля че тройките са проблем,колкото захващането на халката на лопатката.Аз съм привърженик на захващане открай до край,като например на Салмо.
Дончо относно захващането на лопатките си много прав. На жребеца по време на състезанието след удър и известно развиване ми излезе само лопатата на едно DT 10. Относно куките не съм ги сменял но на него нямам риба на 5-6 кила.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

petro_op написа:
Andrey_76 написа: Този е един от отлиниците!
A случайно някой да му е сменял куките с по-големи и дали му развалят играта ?!!! :shock:

Нещо малки ми идват куките ....
Куките нямат проблем. С този модел мойте хора икараха 45 кг на Ивайловград.
Кажи на някой,че има 300 милиарда звезди във Вселената и той ще ти повярва.Кажи му ,обаче че пейката е с неизсъхнала боя и той ще я пипне,за да се убеди,че е така.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Най-добрият учител в тролинга е да се довериш на себе си и да достигнеш до рибите сам,без готови рецепти и да трупаш опит,като си избираш воблерите отново сам!Има някакви готови рецепти,но не винаги дават резултат.Тролингът е най-активният риболов,щот трябва постоянно да търсиш рибите,а ги намира самият воблер!Сега рибите са от 6метра надолу,но пак има изключения,да удари на 5 метра!При друг риболов привличаш рибите със звук или миризма,а тук ти трябват познания за конкретния хищник и съответната тактика да ги достигнеш.Лично аз,разчитам не само на воблера,но и на определена тактика,така не опирам само до късмета за крайният резултат!Тук за разлика от кльонка,рибите винаги кълват,но не се знае само-КЪДЕ ТОЧНО? :D :D :drinkers:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Ех, лесно ви е на вас по язовирите...
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Andrey_76
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Andrey_76 »

GODzillata написа:Ех, лесно ви е на вас по язовирите...
Да бе да :D Аиде да се сменим малко. Една река с риба има и ти си на нея. Ама догодина ще дойдем на гости :D
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

Emo-83 написа:
petro_op написа: още нямам капо - то никога не е късно де :D
В случая това дали си капо не е важо.Тръгнал съм за сом на тролинг и щом не съм го хванал,значи съм капо.Ако през това време съм закачил костур,клен или дребна сулка....не го броя.
При мен гъдела е да разбера,дали има гъдел.....това е интересното. :wink:
И понеже темата е за любимия ми воблер(публикувал съм го).Да имам любим,защото хванах с него 1-вото си сомче.А то макар и дребно ме е радвало,все едно съм хванал някой големец.Чак на мене ми беше странно от емоцията ми.Ако беше на кльонк нямаше да го спомена никъде.....Както правя цяла година,защото не съм хванал една читава риба,но все пак съм хванал(а това не е успех). :idea: :arrow:
Е аз на подборен (целенасочен) рибоЛОВ на тролинг още не съм тръгнал :D както казах още се ориентирам в обстановката. :oops:

Имам там 2 сомчета хванати и 1 сом изпуснат :)
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”