Списък на гадните язовири

Модератори: bobopeli, sapuna

Стефан
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Стефан »

Колега Кроки, бях на почивка и чак днес прочетох вашите и на другите колеги мнения по повдигнатия от мен въпрос. С някой работи съм съгласен, с други не. Не съм казал, че абсолютно всички арендатори са печалбари /под печалбар разбирам човек, който иска да печели без да вложи средства, труд и т.н./, но смятам, че ПОВЕЧЕТО СА ТАКИВА. Факта, че вие писахте и се вълнувате по темата говори, че сте от малкото изключения. Написах това за платените водоеми като се надявах повече хора като вас да пишат и разкажат как се справят и стопанисват тези съоражения. Както виждате вие сте единствения, който се опита да обясни нещо на нас ,обикновените риболовци и ваши клиенти. Ако ме познавахте щяхте да знаете, че съм много далеч от комунизма, освен това се препитавам от частен и честен бизнес, но не мога примерно да кажа на хората "като ви е скъп моя хляб- яжте пасти". Колега, вие не сте построили тези водоеми и те не са ваша собственост, нали? Вие сте ги наели с договор /надявам се/ при определени условия. Въпроса е, че при наемането на водоем от даден арендатор държавата би следвало да изисква ясно определение за какви цели наемате водоема - дали ще го ползвате за рибовъдство, дали за спортен риболов, дали за напоителни системи и т.н. и да контролира спазването на договора. Говорим за спортен риболов. Например във вашия водоем - кой ви контролира като вземате такса на риболовеца какво му предлагате срещу тази такса. Какво и колко сте зарибили, какви условия сте създали -с една дума дали не го лъжете, че във вашия водоем има риба.
Много неща мога да напиша по темата, но стана едно дълго писание :D Бих искал да пишете още и за вашите проблеми като арендатор.
Ако ме уверите, че във вашия водоем може да се улови риба с въдица, ако има път до него, добри условия за преспиване и лодка, която евентуално да наема за риболов, уверявам ви ще дойда при първа възможност.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Колега,съгласен съм че темата е много обширна за коментар,пък и аз също се дистанцирах от некоректните арендатори.Но за какъв контрол от държавата говорим,след като аз съм наел нещо и си плащам наема за това,никой не може да ми се бърка по какъв начин ще си продавам рибата,дали ще я ловя със гриб и ще япласирам на пазара,или ще пускам някой да я лови и за което ще си плати,това си е мой проблем,след като си плащам наемите,които са огромни.Пак се върнахме щем нещем до планираното от държавата стопанство.Както споменах и по рано,държавата е абдикирала от всичко и ни е оставила сами да се оправяме,визирам здравеопазване,пенсий и т.н,кокво остава държавата да зарибява и редовите рибари да ловят само срещу риболовен билет,както съм казал това вече го няма и няма да го има.По същата логика,ако ти си наел апартамент под наем,мога ли аз да дойда там( защото ако ти плащаш наем,значи по закон до момента в който си плащаш си собственик на наетия имот) и да се разпореждам със същия този апартамент,ти като наемател да спиш във тоалетната а пък аз като гостенин да ти легна във спалнята.Така че всичко казано за контрола на държавата е просто несериозно и смешно и колкото повече ровичкаме по тази тема,толкова повече мирише.Всички който имаме бизнес,знаем колко е трудно да оцелеешвъв днешно време на пазара,и че ако сами не намерим реализация на продуктите предлагани от нас всичко отива по дяволите,и е несериозно да очакваме държавата да се намесва винаги когато нещо при нас не върви или не ни харесва.Незнам какъв бизнес имаш,но ние арендаторите който сме взели язовири под аренда и влагаме пари който ще си върнем евентуално някога( защото от доста години само давам)несме за завиждане,уверявам те,и не бих искал държавата да ми казва какво да правя или който и да е.Риска във всяко мое начинание си е МОЙ И САМО МОЙ,и искам когато някой ми дойде на гости да спи там където го поканя а не във моята спалня при жена ми.Надявам се че няма да се засегнеш от написаното от мен,и очаквам да ми докажеш със някакви факти защо трябва някой било то и държавата или някой друг да ми се бърка в мойте работи ако на някой мой клиент не му харесва какво му предлагам.Бъди сигурен че 95% от моите и твоите клиенти не са доволни от това което им предлагаме и винаги ще е така,или от завист или от неконпетентност или просто за това че живеем във българия.Що се отнася до моя язовир,пътя до него е перфектен,и сега съм направил панорамен път около цялата дясна страна от единия до другия край.В най-скоро време ще го чакълирам и ще може до се лови дори и при дъждовно време,за да не се налага клиентите ми да бягат като луди да излизат от калта при първите капки дъжд.Ще има беседки по протежение на целия водоем и ще ги обособя като места за риболов на една група гости,за да не влизат във конфликти помежду си за места и кой къде ще хвърли въдиците.Ще се радвам да вникнеш по навътре във нещата и да признаеш че съм прав що се отнася до намесата на който и да е във часния бизнес,защото всичко друго е само приказки.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

КРАЙ,спирам да пиша по този въпрос и моля и вас да спрете,защото отнехме темата на ВЕРОНИКА,и започнахме един спор......не ти е майко работа

ВЕРОНИКА,дължа ти извинение,и ако ме псуваш няма да се сърдя,защото имаш право че колегите трябва да знаят кой-кой е от арендаторите,и имената на водоемите ,за да не лъжат.Още веднъж се извинявам за обсебената тема,моля продължете си я.Успех!!!

Стефан
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

от Стефан

Мнение от Стефан »

И аз се извинявам, защото неволно подмених темата.
Zodiak
новобранец
новобранец

Мнение от Zodiak »

Кроки има ли кефал на твоя водоем?
Поздрави!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Има,но неще да взима на нищо.Има толкова много дребосък да яде че нито той,нито щуката барат а вероятно и сома който съм пуснал няма да взима.Знам че когато съм наяден ,каквото и да ми даваш,като няма къде да го събера............,нали ме разбираш!!!

Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Аз също се извинявам на Вероника но немога да пропусна някой ваши изказвания колега Krokibg . Значи от това което прочетох разбирам напълно какво се опитва да ви каже колегата Стефан сащото което се опитват да кажат и повечето от "ПИЩЯЩИТЕ рибари и което май много не го разбрахте ! Така вие казвате цитиеам ".Но за какъв контрол от държавата говорим,след като аз съм наел нещо и си плащам наема за това,никой не може да ми се бърка по какъв начин ще си продавам рибата,дали ще я ловя със гриб и ще япласирам на пазара,или ще пускам някой да я лови и за което ще си плати,това си е мой проблем,след като си плащам наемите,които са огромни

Значи вие зимате язовир който е бил държавен и свободен за риболов само срещо платен риболовен билет за съответната година ! Предполага се че и в този язовир има някакво количесто риба!
Взимаики язовира по аренда и плащайки си вискоките наеми вие можете да разполагате с това количество риба което преди това е било там благодарение в по голяма степен на природата и в по малка степен зарибено от даржавата с пари които пак са сабирани от риболовните билети и обикноенните данекоплатци като нас!

Решавате да сложите такса за риболов която да плачат всички които искат да посетят вече не даржавния а арендования язовир (който преди това са посещавали свободно само срещо риболовния си билет)
и по този начин да въстановите парите който сте платили за да го наемете !

До тук не виждаме нищо което да е направено в полза на риболовците или на рибите който обитават язовира ! Таксата която те ще платят е за да си върнете вашите пари който сте вложили !

Сега тук идва момента в който колега Krokibg можете да се разграничите от Печалбарите и да станете парвия арендатор от който обикновенните риболовци няма да "ПИЩЯТ".

Ако вие зарибите този язовир и направите така че рибното богатство в него стане повече и по разнообразно от преди да бъдете негов арендатор, то аз и всичките колеги ще ви кажем едно голямо БРАВО защото сте направили нещо за нас и без никакви огризения и яд ще си платим таксата и ще бъдем ваши редовни кленти.

Но какво става в деиствителност с арендованите язовири искам да дам един пример от който още ме боли и всеки път щом се сетя ме хваща яд и тегля по една на арендаторите ! Става дума за язовир Лобош малко след град Радомир ! Този язовир преди години нямам представа 5-6 може малко повече или малко по малко беше любимото място на мен и на баща ми за риболов и защо: защото в язовира бъкаше от едър шаран и каракуда имаше и много други риби но ние главно ловяхме шарана и каракудата ! Като казвам бъкаше имам в предвит че като се покажеш от скалистия бяг можеш да видиш шарани от 2 до към 15-16 кг и то в сериозни бройки а пък за каракудата достатъчно беше само да метнеш на някаква стръв без значение бял торен хляб и започваха да се вадят каракуди от по 200г до към 1кг .
Да така беше преди да доидат въпросните арендатори.
Когато язовират бе даден под аренда те започнаха да сабират по 3 лв на човек в определен район на язовира!
И какво отиваме ние за риба с баща признавам малко преди откриването на риболова рибата още хвърля хаивер но пък това няма голямо значение защото ако хванем каракуди ги пускаме ако хванем шарани най-много да вземем 1 за да го хапнем останалите ги връщаме , да ама не в момента в които разпъвам въдицата си пред мен се разкрива ужасяваща гледка от брега към вътретщноста на залива в които рибата излиза пролетно време бяха разпънати 13 мрежи на арендаторите като се редуваха плаваща и дънна !

След тази случка ходих още 10-тина пати на този язовир но шараните които помня одавна ги нямаше бяха останали само бабъшки и дребни каракуди и то не в количествата който бяха преди арендаторите да се "ПОГРИЖАТ ЗА ЯЗОВИРА" през тези 10-тина излета засякох още 1 пат мрежите на господата но вече не ми правеше впечатление !

Та искам да ви кажа колега Krokibg че именно заради такива арендатори "ПИЩЯТ" всички риболовци.

И тук исма да цитирам още нещо от вашите постове "
По същата логика,ако ти си наел апартамент под наем,мога ли аз да дойда там( защото ако ти плащаш наем,значи по закон до момента в който си плащаш си собственик на наетия имот) и да се разпореждам със същия този апартамент,ти като наемател да спиш във тоалетната а пък аз като гостенин да ти легна във спалнята.

Ако аз съм наел апартамент(язовир) който вероятно е на някои в случая апартамента на друг човек а язовира на даржавата(а даржавата това сме ние хората) то едва ли този човек чийто апартамент съм наел би му харесало да го онищожа по вашата логика че след като си плащам наема мога да разполагам с имота както пожелая. Защото точно това пряват арендаторите онишожават рибата която има в арендования от тях водоем !
Мога да ми дам още примери като този с язовир Лобош но няма смисал всички ние си ги знаем !

Това се опитваше да ви каже колегата Стефан че до сега нито един арендатор не е направил нещо за водоема който арендова освен да излови рибата в него !

Искам само да знаете че моя пост не е с цел да ви обиди или нешо подобно аз не твардя че вие сте един от тези арендатори който онищожават водоемите в България и както казах ако вие направите това което сте си поставили за цел аз с гордост ще ви стисна ръката и ще стана ваш клиент !

ПС: Тук искам да дам един друг пример в който никои колега не би св възмотил от арендаторите или в случая собствениците!

Става въпрос за платеното езерце в Герман то представлява циментово корито дълбоко около 2.5 м в което собствениците зарибяват с определени видове риба който си имат и определена цена ! Значи това циментово корито не знам дали е било създадено спецялно за риболов или преди това е било нещо друго но със сигорност не е било даржавен язовир ! Там собствениците спокойно могат да кажат ако при нас не ви харесва не идваите ! Те не са взели нещо което преди това ние сме посещавали свободно, са са му сложили такса напротив да са направили удобен и лесен начин да си наловиш риба без да онищожават нещо създадено от природата !
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Колега Платика,появяваш се от някъде и започваш да умуваш кой ,какво,защо........неискам да споря сега и със тебе.Темата е приключена много отдавна,ако си прочел всичко написано ще си разбрал.Твойте доводи са плитки,като този бетонен водоем който цитираш последен.Комунизма умря..........да живее комунизма !!!!!

Върни се назад и прочети по обстойно,ако търсиш одговори на твойте въпроси.

Да бяха държавни,но вече неса и то не благодарение на теб.

Да държавата ги зарибяваше а ние ги опустошавахме,но и това свърши.

Да,Да,Да,Да.

Има много ДА-ТА който ще получиш като одговор,но и те свършват като държавното зарибяване на водоемите както беше в миналотоооооооооооооо.

Молбата ми е да запомниш тази проста думичка "МИНОЛО" и прочети последният ми пост.В него съм написал спирам с тази тема,защото не си в състояние да ме обориш,и понеже съм приключил наистина с тази тема повече няма да одговарям,за това хаиде със здраве.

Plat1ka
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Plat1ka »

Да прочетох го явно неможем да се раберем много много ! Няма значение само времето ще покаже какво ще стане на теб ти пожелавам касмет дано да сполучиш парите които влагаш да ти се върнат тройно и повече и ние рибарите да има и каде да ловим на твоя водоем :) ! СПираме с темата Вероника да не ни се сарди много !

ПС: Преди да пиша по тази тема съм прочел абсолютно всички постове ! И не съм се появил от нищото както виждаш имам около 41 мнения в този форум просто не коментирам много много само давам информация каквато мога на който се интересува !
Стефан
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

За Кроки и Платиката

Мнение от Стефан »

Е, понеже аз започнах тази тема сега трябва да ви сдобрявам. :lol: Всеки си има своите доводи и разбирания. Кроки като арендатор е прав - аз стопанисвам водоема, имам си разходи и предоставям услугата риболов с/у съответната такса. И си е прав човека, това са условията на пазарната икономика /най просто казано/. От друга страна пък риболовеца е клиент, който с/у парите си иска качествена услуга т.е. във водоема да има някакво количество риба, която той евентуално да улови. И понеже няма как да се преброят рибите във водоема, клиента-риболовец остава на честната дума на собственика на водоема. Икономистите казват, че в условията на пазарната икономика всичко след време се намества - напр. ако в даден водоем не се улавя риба, риболовците ще спрат да го посещават. Затова е хубаво да споделяме информация за водоемите. А на Кроки спрях да му опонирам, понеже от разговорите тук разбрах, че е стар рибар, има много приятели рибари и живее с чувствата на риболовците. Даже си мисля, че той като арендатор прави каквото може за нас. Кроки, ако ни съобщиш къве се намира твоя водоем с колегата Платика напролет ще ти дойдем на гости. :)
Пиша на две ракии - дано не е излязло много глупаво. :D
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Стефан,само хора печалбари,не ги интересува нищо,само пари,пари и пак пари.Някъде по-назад съм писал че съм много запален рибар,и то от най-запалените.За мен е нормално,да милея за всичко което е свързано със риболова и затова се боря със зъби и нокти да направя нещо хубаво.Днес за малко да направя беля на язовира,защото единия от кметовете на едното село до язовира им дал на някъкви идиоти,бележка да си нарежели дърва от общинските петна.До тук добре, ама те не обират само сухото ами режат наред.Добре че раздигах горски и полиция та да ги спрат иначе трябваше аз да се расправям,но това щеше да ми навлече неприятности.Ходил съм по много водоеми,който няма със какво да се запомнят защото са голи и нямат дори и едно храстче.От години се боря да опазя дърветата около язовира,защото те му придават чар и радват окото и пролет и есен.Та колега Стефан,нека да дойде пролетта,ще ви кажа къде да ме намерите,и дано до тогава съм започнал да изпълнявам проектите които имам.За сега чао !!!

Аватар
георги н.
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от георги н. »

Платения язовир на Правец. 3 лева на пръчка и костури концлагеристи. никакво зарибяване и грижи за водоема . от един от предпочитаните места за риболов се е превърнал в красив обезрибен полигон за моторни лодки
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”