Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Въпрос за монтаж на пружина
Модератор: sapuna
- danev69
- сериозен играч
Re: Въпрос за монтаж на пружина
Здравейте,колеги. Според мен,ако куката със закачената на нея стръв се забива в пружината има голяма вероятност,като падне на дъното куката да се озове от долу и рибата няма как да я засмуче. Според мен е по добре куката да е с по-къс повод/5-10см./ и да си лежи до пружината. За използването на повече от една кука съм против,защото вероятноста свободната кука да се закачи някъде в закачка по време на борбата с рибата е много голяма. Аз използвам инлаин пружини и повод около 10см..Повода гледам да е по-твърд за да избегна заплитането. Имам доста хванати риби така.
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
Камъка е хвърлен отдавна,колега. 
Здрасти,колега. За река се слага плоско олово 80-100гр зад пружината,като идеята е рибата да се самозасече,защото течението много бързо ще ти онесе захранката и пружината става недостатъчно тежка. Ако използваш по-стегната захранка благодарение на оловото целия монтаж си стои където си го хвърлил/течението не го мести/. Имай предвид,че с оловото монтажа става доста тежък и се замята по-плавно.sand0 написа:извинете но на стандартния монтаж на пружина с 2 куки 1 от горе а другата от долу трябва ли да се слага олово някакво било под пружината или над нея моля ви отговорете.ще го използвам на риболов на Дунава

1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- sa4kov
- научил се да хвърля
Re: Въпрос за монтаж на пружина
danev69 написа:................ Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;Камъка е хвърлен отдавна,колега.
Аз говорих и за риболова на илария примерно , там по малко от 3 куки никой не ползва до колкото знам, закона го видях , но ми се вижда малко безмислено написано , но както и да е.... мое мнение

ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!