Бензин, Дизел, Газ - кой кого??

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
nikolayyyyyy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Бензин, Дизел, Газ - кой кого??

Мнение от nikolayyyyyy »

MiTaKa™ написа:Стига сте хвалили тези печки , зимата ви знаем колко сте силни :lol: , ъъъ колега ще можели малко ток че пустия му дизел непали а е щогоде нова година ;).
Нафтата за топлене , газта за готвене , а бензина за каране , хората са си го казали.
Аз лично дизел дори е БМВ трудно бих си взел , освем ако не е 3.0 мотор
С бмв-то ми дава 12 градско с 17-ки джанти и голями гуми иначе 10.5 -11 с 15-ки джанти .
Извънградско дава много задоволителен разход , скоро да се надяваме ще съм с 2.8 бензин , там икономията е още повече разход 11-12 смесено със ръчки и нормално каране , а извънградско пада и до 5.5 - 6.0 при скорост 120-130 .
Този мотор е велик за времето си сас 193 коня и 280 въртящ момент - и реален разход колкото на 1.8 и 2.0 мотори , че и по малък
:D правилно ви казва колегата за 2.8 бензинката на БМВ ,но всеки си има личен избор на автомобил ,,БЕНЗИНОВ или ДИЗЕЛОВ,, на ДИЗЕЛА зимата слагаите парафин +добавка ,че ще 6те се движите много с ,,ТАXY,, :wink:
Изображение
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

На фона на всичките писания-карам на газ от 20+ години! Имаш ли читав майстор който да ти регулира качественно уретбата,си на далавера-ако не все си вътре!
elinpelin1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elinpelin1 »

Най добре си е бензина.Имам 2 коли на бензин.Едно рено 2л, и еин фиатпунто. :D Малката кола е кат оса, големият звер нема никакви проблеми.Имам и още 2 коли на газ, българска газ :D , за там са добре :D .Квато и кола да е с квото и гориво , ограниченията са същите, нелети а се търкаля :D
Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
bedo63
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bedo63 »

ако имаш хубав акумулатор зимата нямаш грижи.Карам рено сценик 1.9дт 90коня и икога не е замръзнала нафтата.всичко друго са глупости.Недей ги слушай и взимай по нов дизел.
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Знаете ли какво е webasto ?
Така, че глупости говорите!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

cucko написа:Знаете ли какво е webasto ?

Знаем и какво е топъл гараж, че и такси. Ама предпочитаме да не ни се НАЛАГА да ги ползваме :lol:
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

jamiemirror написа:

Знаем и какво е топъл гараж, че и такси. Ама предпочитаме да не ни се НАЛАГА да ги ползваме :lol:
За какво ви е тогава такъв предмет да ви заема място и да плащате на държавата дължимите за година! :lol:
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

Здравейте колеги.Притежавал съм почти всички Соцмодели автомобили,след това и някои така наречени западни,все на бензин.По-късно и газ-бензин.Няма автомобил без проблеми.Сега карам Пежо 405 1.9 тд.90 коня.Нямам думи,на баирите с газовото пежо превключвах на по-малка предавка,а с дизела даже ускорявям.По-икономичен и т.н.И предното пежо беше 405.Не виждам някаква разлика в цените на частите,не че съм правил много ремонти. :wink:
Но както писа един колега най-хубавата е новата кола.Всеки се разпростира според чергата си.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

nikolayyyyyy написа: на ДИЗЕЛА зимата слагаите парафин +добавка ,
Батка, ти нещо май не си в час.Зимата точно парафина в нафтата замръзва и прави проблем.Като ви чета мненията против дизела и разбирам колко сте в час.Пет години карам 1.9 чист дизел и нито веднъж не е запалила от вторият път.Независимо колко градуса е навън.Колата не стои в гараж.А Карлово не е от топлите градове зимата :wink:Просто си зареждам на читави бензиностанции. Не коментирайте издухани гробници,защото те си остават гробници независимо дали за дизеларки или бензинки :wink: А пък,че газовата уредба е бомба въобще неща да го коментирам.От двайсет години съм шофьор е не съм чул за гръмнала уредба.Може и да има случаи,но 100% някой неграмотник се е правил на майстор :wink:
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Trout
фен клуб-скобар

Мнение от Trout »

Бащами кара дизел 1,9 ТД разход повече от 6,5 никога не дал и нема и да даде 1992 година е тои я кара вече 5 години по двигатела нищо не е сменявано не и пипано,пали си нема ядове и според мене за секи един рибар е важно багажото пространство с газовата бутилка се губи доста место,а пък с бензина много се повишава разхода.За мене оптималния варянт е дизела :)
Изображение
фен клуб-скобар
DiE HarD
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от DiE HarD »

Тоя па Ивака глупости приказва още в пьрвият си пост ,че икономията от газта и дизела била 1-2 лева друг пьт.Нали знаеш ,че зависи каква е мощността на колата и как я караш,ама както и да е разликата не е 1-2 лева. На дизела като му се счупи помпата и се чудиш по коледа да празнуваш ли, помпи ли да правиш. Газта - за газовия котлон,Дизела - за камиона и бензина - за колата!
Последно промяна от DiE HarD на Сря Авг 25, 2010 10:21 pm, променено общо 1 път.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Много неграмотност се шири тука :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
snake94
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snake94 »

Die Hard не съм съгласен с теб ако случиш на читав дизел нямаш проблеми баща ми караше Форд Фиеста 1.8Д 1991г. и не имал проблеми нито с дюзи нито помпата като имай на предвид,че той е ел. техник и си я ползваше като служебна и не е спирана!Зимата също не е седяла в гараж спомням си само един единствен път да е имал проблеми(даже не си спомням годината) сега кара Ситроен Берлинго 1.9Д 1999г. (мисля,че е Lucas дизела докато Форда беше Bosch)и нея я ползва за служебна и е навъртял доста километри само консумативи са сменяни така,че ако случиш на дизел няма проблеми(е не винаги) но иначе си е здрава машина.Тая зима имаше и температури от -17 градуса и не е имал проблеми със паленето!
jamiemirror
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jamiemirror »

cucko написа:
jamiemirror написа:

За какво ви е тогава такъв предмет да ви заема място и да плащате на държавата дължимите за година! :lol:

За да си я ползваме без да се налага да плащаме допълнително за глупости - затова ни е тоя "предмет" :mrgreen:

Гледам много мнения "ако е читав". Бай бабо да не ме срещне мечка - това са дизелите. Стане ли белята - всички разноски по три и отгоре спрямо бензиновите аналози!
Аватар
serbezoff
новобранец
новобранец

Мнение от serbezoff »

Колеги по темата мога да кажа , че съм намерил оптималния вариянт за мен. Из града обикалям с yaris 1.0l бензин и съм много доволен . Гори ми 5-6 на 100 и влиза навсякъде . Дойде ли време за риболов - ситроен ц15 , който е дизелан и върши добра работа . Но определено съм на мнение - икономична кола на бензин вместо 2.5 , 200 коня ама на газ . Ако си решил да ставаш състезател по-добре събери кинта и си вземи качествена бензинова резачка , отколкото да се чудиш кое бмв да скопиш с една газова бутилка в багажника ....
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”