Какъв е смисълът ...

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Шморхи
разбира нещата
разбира нещата

Re: Какъв е смисълът ...

Мнение от Шморхи »

Аз спирам да пиша и за сафриди, и за чернокопи, и за излети в морето и за всичко. Малко ми омръзна да получавам инфо за положението във Варна от 3-4 човека и за положението в Бургас от 1-2. Съжалявам!
Да правим села от по над 100 лодки и после да мълчите като мушнати гайди....ша ма прощавате ама....нали! ;) Айде, кой каквото си хване, за него да е. Лекинко, да се не задавите. :twisted:
И с Киро ще ви правим тема да си помагаме при неприятности??? :shock:
Ма нема нужда, кой как се е наредил, така да си я кара. :|
Успех с излетите, телефона е 112 и се молете да ви вземат насериозно. ;) Инак, ша се търсим къде Босфора. :ANAL:
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Шморхи написа:Аз спирам да пиша и за сафриди, и за чернокопи, и за излети в морето и за всичко. Малко ми омръзна да получавам инфо за положението във Варна от 3-4 човека и за положението в Бургас от 1-2. Съжалявам!
Да правим села от по над 100 лодки и после да мълчите като мушнати гайди....ша ма прощавате ама....нали! ;) Айде, кой каквото си хване, за него да е. Лекинко, да се не задавите. :twisted:
Успех с излетите, телефона е 112 и се молете да ви вземат насериозно. ;) Инак, ша се търсим къде Босфора. :ANAL:
Напълно съм съгласен :!: Ами мисля, че въпросът "Има ли смисъл" намери и своя отговор :( Ако модовете решат, да тургат Изображение
Наслука колеги :wink:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Даааа,вчера пред Галата ногу лотка.
И ний там - поне показахме как се лови сафрида,ама
Ама предния ден там е било МНОГО риба, а никой и лаф не обели.
Не че ще ми хванете рибата или аз вашата.
Но не можахте да разберете,че при пасажните риби многото лодки задържат пасажа с дни.
Ами търсете си я.
Нашата армада си има и други начини за инфо - приятно ми беше де.
То пак ще си пиша тука,ама няма да ви е интересно.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Ей, най-накрая и аз не издържаФ и реших да драсна два реда.
Това българинът не е като хората. Ти го плюеш , той си мисли че дъжд вали.
Тоше, Мънца, Киро, Булти, Стрижок-Ванко, Шморхи и още няколко други момчета, не се ядосвайте. Ние ще се оправяме както си знаем.
пп. - Аз не съм вярвящ, но Господ гледа отгоре.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Приятели това не се отнася само за хората които влизат с лодка ,отнася се и за другите дисциплини :),писано е много,но няма смисъл в отговор на заглавието на темата.

http://vbox7.com/play:a20ecfd4
Зарганолог
Аватар
mrhunday
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mrhunday »

Еми,почвайте банове на потребители регистрирани над година с по малко от 30 мнения,забранете досъпа до форума ако нямаш регистрация и тогава много бързо ще започнат да си казват.А ако се спамя темите само заради броя мнения,предупреждение и бан :).
Eat,Sleep,Go Fishing!

Изображение

Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

mrhunday написа:Еми,почвайте банове на потребители регистрирани над година с по малко от 30 мнения,забранете досъпа до форума ако нямаш регистрация и тогава много бързо ще започнат да си казват.А ако се спамя темите само заради броя мнения,предупреждение и бан :).
Ееее, не става така.Всеки е свободен да пише или не в този форум.
Насила не става де - все пак сме демокрация.
Съзнанието е друга бира вече.
Изображение

pako
новобранец
новобранец

Мнение от pako »

миналата година излизах мого често за риба, особенно на скалите нслед тюленово, а и няколко пъти с лодка на болата и дори писах 2-3 пъти за улова, но се намериха хора които веднага ме скастриха и казаха че "си измислям" и че те били там и нямало такова нещо. Като ме посъветваха да давам само "изпитана информация. Та след това реших да не давам никаква информация вместо да ме хокат и да ми викат че съм ги бил пращал за зелен хайвер. Иначе аз чета форума но не ходя по вашите места (нито около Варна нито около Бургас или созопол). Дали има или няма риба в момента , като намеря свободен ден, съм вътре (въпреки че тази година имам 3-4 излизания с новата лодка). То затова не съм и писал.
А относно тези които пишат повече искам да ви кажа че аз се радвам като видя и другите колеги-рибари да се радват от улова си и това как са намерили пасажа и как са се накефили. Всички ние знаем какво е това чувство.
За съжление пишещите са под 1% от рибарещите... Излезте някоя вечер (особенно петък - неделя) на камъните между Тюленово и Паметника... там не можете си намерите място, а светлините са повече отколкото на магистралите в Белгия. И въпреки че познавам поне 50% от хората които ходят там, никой не ми се обажда нито пък пише в този форум. (може би има 1-2 изключения).

Успех на всички, дано ми се отворят малко свободни дни следващия месец, че така ме сърби пъпката... и после ще пиша..... иначе ще чета и ще се радвам на вашите успехи момчета, защото ние сме от един отбор.
addicted to the wind !
Аватар
devesil4o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от devesil4o »

Картината е тъжна,но това е явно българския манталитет-всеки да се спасява поединично :( Много жалко
Мечката се мие ,чисти
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Пако,ами май е така дето викаш.
Казваш им,не ти вярват ( то и аз съм го правил навремето това,надявам се Плувчо да ми е простил вече ).
Ама скоро бях свидетел,как някои си ловят,другите гледат и после - нямало.
И такива моменти има в морето.
Изображение

Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте!

Мънца, аз съм си малко тъп и не мога да разбера въпроса, който се явява и заглавие на тази тема! :roll: Защо просто не изписа докрай изречението, а си оставил многоточие? :roll:
Тук, в последствие, всеки си довършва сам този твой въпрос и започва да дава някакви отговори и в резултат май колегите тук си говорим за различни неща! :wink:
Така, че и аз ще отговоря на въпроса така както го разбирам и/или предполагам, че е зададен!

Ако въпросът е "Какъв е смисълът да пишеш ти или който и да е в този форум?"

То за мен отговорът е, че като споделя информация, човек прави и другите хора щастливи споделяйки риболовния си излет и неговото щастие се предава и на другите хора и те се чувстват така все едно самите те са били за риба и радостта им е голяма! :D Както се пее в една детска песничка
"Поделись улыбкою своей,
И она к тебе не раз еще вернется."
т.е. "Сподели усмивката си
И тя многократно ще ти се върне." - Нещо като верижна реакция! :!: :D
И обратно някой, когато сподели инфо от улова си с другите колеги (включително и с теб) това веднага и на тебе ти се отразява положително, защото хем се радваш да успеха на колегите уловили рибата, хем това ти дава и реалната надежда да знаеш, че можеш да хванеш риба и ти.
dobria1 написа: отговора е лесен Мънца НЯМА СМИСЪЛ

сори за спама ама си е САМАТА истина
който иска си прави регистрация тук (няма лошо)ама на по 1-2години регистрирани с по 2-3 мнения хора колкото искаш има ама пък всеки ден си гледкат тука форума и не се лутат къде да ходят и за каква риба.
Виждам, че dobria1 явно е разбрал въпроса "Какъв е смисълът ....." като "Има ли смисъл (да се пише във форума)?" и е отговорил веднага с големи букви, че нямало смисъл, с което не мога да се съглася. А и какво от това, че имало хора, които имали 2-3 мнения за 1-2 години!? А ако не бяха написали и 2-3 мнения по-добре ли щеше да е!? :wink: Ами толкова са искали и/или могли - толкова са написали! Причини да са написали толкова има много! Тук всеки пише на добра воля и по собствено желание! Аз не искам никой да се чувства задължен да пише тук! Но много се радвам ако прецени, че може да отдели някоя друга минута от времето си и въведе с клавиатурата на компютъра два реда! И dobria1, мислиш ли, че ти като упрекнеш някой, че не бил пишел достатъчно той изведнъж ще се амбицира и ще започне да пише всеки ден тук!? Или май по-скоро ще стане обратното! :wink: Ако се държиш с някой човек добре, то вероятността и към теб той да се отнесе човешки е доста по-голяма в сравнение със случая, в който ти не се отнасяш добре с човека, та дори и да имаш някакво основание за упреците си към него! :wink: Така, че приятелю, по-скоро хората с 2-3 мнения няма да напишат и ред повече във форума след подобно изказване от твоя страна, отколкото да продължат да пишат та макар и рядко тук! :roll: Сега да не се нацупиш пак! :? Казвам ти какво мисля! Ако смяташ, че има грешка в реда ми на мисли - кажи! Може и да не съм 100% прав(никой не е безгрешен), но твърдя, че не съм и на напълно погрешна позиция! :wink: Човек, оценявам високо приноса ти за форума, но в случая не мога да кажа, че си напълно прав! :? Нали си добър! Бъди наистина такъв, а не само на думи! :wink:
Мънцата написа: ......Защото всички знаят - сговорна дружина... Спомни си и какво пише на сградата на Народното събрание...
Мънца поздравления, че ни напомняш за надписа на сградата на Народното събрание! :D Всички го знаем какво гласи и често си го повтаряме като папагали, но май като че ли не сме отделили време, за да го разберем и осъзнаем! :? Между другото същата основна идея стои и в легендата, в която се разказва за това как Хан Кубрат накарал синовете си(Аспарух и братята му) да счупят голям сноп стрели или съчки и след като никой от здравеняците не се справил, Хан Кубрат взел снопа стрели и макар вече изнемощял, започнал да чупи стрелите една по една и в заключение казал на синовете си, че докато са единни, както е едно цяло снопа стрели, ще бъдат силни и непобедими, но разделят ли се - лесно ще могат да бъдат надвити! И така - колкото е по-голяма групата от пишещи във форума, толкова и по-силни(по-информирани) ще бъдем всички! :wink: :D
chipi_ написа: Мани мани тука мноого се писа за това.Неам нерви веке :D То се крият като плахоци бре и на сладко и на солено.
Мене наи ме радва всички да знаят да дойдат и да ловиме ловиме,тогава атмосферата е празник,ама нейде не го разбират.
Който иска пише които не ще,да е жив и здрав да чете.
Според мене си е до човека,таквоз не мойш оправи.,то си е характер.
Съгласен съм с chipi_ почти на 100%, :D без обаче последното изречение, което ми се видя малко песимистично! :? Вярно е, че характерът на хората трудно се променя, но е и вярно, че с каквито се събереш - такъв ставаш! :!: Или, което е подобно на последното - "Кажи ми какви са приятелите ти, за да ти кажа какъв си"! :!: Е, аз гледам да се държа добре и като приятел със всички хора около мене, независимо дали те се държат винаги добре с мене и понеже нямам ама никакво намерение да се променям в това отношение, то по-скоро хората около мене ще стават по-добри отколко аз по-зъл! :D :lol:
Булти написа: ...все си мисля , че нас споделящите инфо , ни мислят за АБДАЛИ ...на практика в Морския риболов се оформят две основни , форумни и затворени групи - първо се заформи Го-фишинга, с преобладаващо варненско присъствие и после бургаската група в На рибата ...аз членувам и на двете места :D ...като почнат хората масово да пишат ТУК , тогава ще почна и аз...омръзна ми приятелите ( не от форумите ) да ми викат : " Аве , Будала , трай си ве ! "...и донякъде са прави :D

:drinkers:
Ама, Булти, аз и много други хора не ви имаме за АБДАЛИ! Защо мнението на тези споменати от теб хора е по-важно за теб от мнението на другите споменати от мен хора!? :shock:
Мънцата написа:
Шморхи написа: Шморхи написа:Аз спирам да пиша и за сафриди, и за чернокопи, и за излети в морето и за всичко. Малко ми омръзна да получавам инфо за положението във Варна от 3-4 човека и за положението в Бургас от 1-2. Съжалявам!
Напълно съм съгласен :!: Ами мисля, че въпросът "Има ли смисъл" намери и своя отговор :( Ако модовете решат, да тургат Изображение
Наслука колеги :wink:
Мънца, тук ме изненада и то не мога да кажа, че особено приятно! :? Като си напълно съгласен със Шморхи и отговорът "Има ли смисъл" бил намерил своя отговор и желаеш темата да бъде заключена, ами защо тогава, приятелю, просто не зададе този въпрос, а задаваш въпроса "Какъв е смисълът....." като заглавие на тази тема? :roll:
Между другото, можеш ли с ръка на сърцето да кажеш, че идеята да стартираш тази тема е била само и единствено твоя? Ако не отговориш - то приемам отговорът ти за - "Не! Не мога!" :wink: :?
Ами ако не искаш - не пиши, бе, човек! :roll: Всеки е свободен в избора си! :D Аз съм ти благодарен за всичко, което си написал дотук и отсега предварително ти благодаря за евентуалното ти решение отново да започнеш да пишеш тук! :D
КИРО написа:
mrhunday написа: Еми,почвайте банове на потребители регистрирани над година с по малко от 30 мнения,забранете досъпа до форума ако нямаш регистрация и тогава много бързо ще започнат да си казват.А ако се спамя темите само заради броя мнения,предупреждение и бан :).

Ееее, не става така.Всеки е свободен да пише или не в този форум.
Насила не става де - все пак сме демокрация.
Съзнанието е друга бира вече.
Е, Киро, винаги съм бил на мнение, че си заслужаваш напълно честта да бъдеш модератор тук и сега за пореден път се убеждавам в последното! :D
pako написа: миналата година излизах мого често за риба, особенно на скалите нслед тюленово, а и няколко пъти с лодка на болата и дори писах 2-3 пъти за улова, но се намериха хора които веднага ме скастриха и казаха че "си измислям" и че те били там и нямало такова нещо. Като ме посъветваха да давам само "изпитана информация. Та след това реших да не давам никаква информация вместо да ме хокат и да ми викат че съм ги бил пращал за зелен хайвер. Иначе аз чета форума но не ходя по вашите места (нито около Варна нито около Бургас или созопол). Дали има или няма риба в момента , като намеря свободен ден, съм вътре (въпреки че тази година имам 3-4 излизания с новата лодка). То затова не съм и писал.
А относно тези които пишат повече искам да ви кажа че аз се радвам като видя и другите колеги-рибари да се радват от улова си и това как са намерили пасажа и как са се накефили. Всички ние знаем какво е това чувство.
За съжление пишещите са под 1% от рибарещите... Излезте някоя вечер (особенно петък - неделя) на камъните между Тюленово и Паметника... там не можете си намерите място, а светлините са повече отколкото на магистралите в Белгия. И въпреки че познавам поне 50% от хората които ходят там, никой не ми се обажда нито пък пише в този форум. (може би има 1-2 изключения).

Успех на всички, дано ми се отворят малко свободни дни следващия месец, че така ме сърби пъпката... и после ще пиша..... иначе ще чета и ще се радвам на вашите успехи момчета, защото ние сме от един отбор.
pako, изобщо да не ти пука! Ти прави добро, а че няма всички и винаги да се отнасят добре с тебе си е ясно предварително, но то си е за тяхна сметка! Аз съм на твоя страна - на страната на доброто и на позитивизма! :D

devesil4o написа: Картината е тъжна,но това е явно българския манталитет-всеки да се спасява поединично :( Много жалко
Да има нещо такова(с поединичното)! Това ни прави по-значими като индивидуалности всравнение със другите народи, но пък и ни прави много по-незначителни на макрониво(като държава, например)! Най-добре би било ако успеем да запазим индивидуализма си и едновременно с това да осъзнаем важността на народа и държавата ни(а в частния случай - на форума и да пишем по-често там)! :wink:
КИРО написа:Пако,ами май е така дето викаш.
Казваш им,не ти вярват ( то и аз съм го правил навремето това,надявам се Плувчо да ми е простил вече ).
Ама скоро бях свидетел,как някои си ловят,другите гледат и после - нямало.
И такива моменти има в морето.
За пореден път съм напълно съгласен с Киро! И аз съм имал случаи, в които един или двама да ловят и да хващат риба, а ние останалите 40-ина души наоколо преди всичко само да ловим(но не и да хващаме)! :wink: :lol:

И така в заключение искам да кажа, че аз не мога да давам ежедневно инфо, къде има риба в морето, защото от 30-ина години живея на другия край на страната. :? Докато бях ученик, например, бях по вълнолома и по буните всеки ден, от юни до септември, но сега това не ми е възможно. Но да ви кажа, дори и да се случи подобно нещо с вас(да заживеете някъде далеч от морето) - не се страхувайте, защото едва ли ще забравите как се лови риба! :wink: Т.е. подобно е на това да забрави някой да кара колело! Също така понякога просто нямам никакво време и не мога нито да пиша нито дори и да чета написаното във форума и съм сигурен, че има много други хора с този проблем! :? Но както и да е, аз гледам да пиша, когато и колкото мога, когато имам възможността да мога да помогна някак си на някого си! :D Наслука на всички! :D
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Мънцата написа:Редовните в морето, така или иначе се познаваме, имаме си телефоните и не е проблем да си обменяме информацията помежду си /както и правим/. Давам Ви съвсем пресен пример от вчера. Вижте тези снимки .

Изображение

Изображение

На живо армадата е още по впечатляваща ! Поне 90% от хората в тези лодки са членове на форума. Само че, повечето от тези хора информация НЕ дават ! Но четат ! ! Защото тогава този и всички останали форуми са обречени !
И остава въпросът - Какъв е смисълът ...?

.

Тук добре се разбира смисъла на темата колега 1000n

п.п. добре че темата е само 2 страници :lol: :lol:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

1000n написа:Здравейте!
1000н ти си за парламента братле.
Зарганолог
str.hadjiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от str.hadjiev »

Даа...
Когато си направим "риболовна " партия :lol:
Мънцата

Мнение от Мънцата »

1000n, на първо място искам най-искрено да ти благодаря за това, че даваш своето становище по темата. Нямам претенции, че винаги съм прав /пази Боже/, макар че в този случай държа на мнението си. Защото тук съм израсъл и много добре си спомням как е било преди и как е сега. Ще се постарая да съм кратък.
1000n написа:Защо просто не изписа докрай изречението, а си оставил многоточие? :roll:
Тук, в последствие, всеки си довършва сам този твой въпрос и започва да дава някакви отговори и в резултат май колегите тук си говорим за различни неща! :wink:
Мисля, че сам си си отговорил на този въпрос. Отново подчертавам, че темата е за хората от Морски риболов. От там нататък всеки е свободен да я интерпретира както му е удобно.
1000n написа:И така - колкото е по-голяма групата от пишещи във форума, толкова и по-силни(по-информирани) ще бъдем всички! :wink: :D
Имаме участник, познал верния отговор! Ама ти защо изобщо си писал толкова много, след като сам си отговорил на ОСНОВНИЯ въпрос ! Това приятелю, беше целта на темата :D
Публикувай отговор

Обратно към “На раздумка за морето!”