Начинаещ в спининговия риболов

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Re: Начинаещ в спининговия риболов

Мнение от sestrata »

Отговорил съм ти по-горе:
sestrata написа:п.п.п. Като ти удари щука покрай костура я вадиш на общо основание и толкова. Ако си тръгнал за щуки си сложи метален повод. Като скъса - скъса. Няма да е нито първото, нито последното гадже което ти бие шута. Свиквай с това. :wink:
п.п. Спри да се страхуваш от щуката. Това е просто една риба.
HristoNN
новобранец
новобранец

Мнение от HristoNN »

sestrata написа:Отговорил съм ти по-горе:
sestrata написа:п.п.п. Като ти удари щука покрай костура я вадиш на общо основание и толкова. Ако си тръгнал за щуки си сложи метален повод. Като скъса - скъса. Няма да е нито първото, нито последното гадже което ти бие шута. Свиквай с това. :wink:
п.п. Спри да се страхуваш от щуката. Това е просто една риба.
Пак не съм догледал горе :) Ще я вадим ми няма каде да отиде. Сега остава да се оборувам и да видя какво ще излезне. Не очаквам да хвана нещо скоро. Първо ще чакам да се научак кое как трябва да се прави и кога и тепърва тогава.
HristoNN
новобранец
новобранец

Мнение от HristoNN »

Sestrata благодаря ти за съветите и на всички останали които помогнаха. Иначе щях да си взема някоя DAM поне сега ще си събера пари за нещо по-хубаво което ще ми върши работа.
Аватар
veselin spasow
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от veselin spasow »

Колега за пръчка бих ти препоръчал тази http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=8 доста се приближава до истинските и до цената която гониш.
А за поевтин брейд може би този 0.16 бити свършил работа http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=868 и най -вече мерак си требе :D
за всичко друго съм много изморен
но за риба мога да вися цяял ден...
levskisofia1488
новобранец
новобранец

Мнение от levskisofia1488 »

Здравейте колеги!
Като първо мнение в този форум мисля, че е редно да се представя - НАЧИНАЕЩ! :mrgreen:
Също като колегата създател на тази тема, аз също съм начинаещ в този риболов, с тази разлика, че вече имам закупен спининг ФорМакс Страйкър с кастинг 10-30.Та питането ми е относно тази пръчка, като първа не исках да давам пари за хубава въдица, а просто да взема оръжие с което да се науча на този специфичен риболов. Хвърлил ли съм си парите на вятъра, като съм си купил такава пръчка или може и да ми свърши работа в борбата с някоя и друга риба :rolleyes:
Благодаря предварително, на колегите които ще се отзоват!
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

[quote="levskisofia1488"]Здравейте колеги!
Като първо мнение в този форум мисля, че е редно да се представя - НАЧИНАЕЩ! :mrgreen:
Също като колегата създател на тази тема, аз също съм начинаещ в този риболов, с тази разлика, че вече имам закупен спининг ФорМакс Страйкър с кастинг 10-30.Та питането ми е относно тази пръчка, като първа не исках да давам пари за хубава въдица, а просто да взема оръжие с което да се науча на този специфичен риболов. Хвърлил ли съм си парите на вятъра, като съм си купил такава пръчка или може и да ми свърши работа в борбата с някоя и друга риба :rolley
Благодаря предварително, на колегите които ще се отзоват![/quote

Само по себеси пръчката като такава няма как да ти извоюва победите..Има макара (с добър аванс),както и зад макарна апаратура :D .Относно спининговата пръчка ,като начинаещ гледай размера 2,40-2,70 оптимален вариант.Това с акциите при по евтините сопи често е търговски трик.Гледай заедно с макарата да има добър баланс(като сложиш на показалеца си целия такъм с макарата в областа на държача да е на кантар).С една дума да си кажеш това е мойта сопа.След година почват инвестициите и майсторлъка :D :D :D На слука
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не се притеснявай от цената на въдицата. Точно тази не съм я виждал дори, но в последно време се залита яко по марки и цени, а те риба не ловят.
Скачай смело на реката и ги почвай рибите, другото няма значение.
Успех!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

И аз не съм я виждал, ама хич да не те притеснява, все ше става пръчката да вадиш риби.
Макарата обаче може да не е скъпа, ама да не е някоя ептен за нищо да не става, щото тя си е важна. Да не повечето време да разплиташ влакна, отколкото да ловиш риба.
А повече парички ако можеш, задели за примамките, че те са си наистина важни. Пък хич не са евтини, визирам воблерите специално :rolleyes:
Успех, и да пишеш при първия успешен риболов! :D
HristoNN
новобранец
новобранец

Мнение от HristoNN »

Аз като за първа спинингова въдица реших да си направя по-евтин комплект, за да видя как ще върви риболова, а след време като навлезна вече да мога да си избера такава която ще ми е по-удобна за спининг. И аз имам намерение да обърна внимание на примамките, защото каквито и да са въдицата и макарата със сигурност ще са по-добри от тези които използвам в момента. А все пак примамките са важни за риболова,а също о тяхното водене.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Най-важно е риби да има :D
Другото са гъделчета и удобства :wink:
HristoNN
новобранец
новобранец

Мнение от HristoNN »

pachosz написа:Най-важно е риби да има :D
Другото са гъделчета и удобства :wink:
Напълно си прав. Защото ако някои ме види в момента с какво практикувам спининга ще изпадне в бесъзнание :D Пръчката е от 8лв, макарата май има 2 или 3 лагера и превърта от време на време и изплюва монофила (нестават тъкъмите за нищо друго освен за риболов на леко (АМА МНОГО ЛЕКО :lol: )). А съм вадил с тях и щуки по 1кг :)
levskisofia1488
новобранец
новобранец

Мнение от levskisofia1488 »

Благодаря за коментарите на всички колеги! :smt023
Другата седмица ще ходя да закупя макара и плетено влакно за пръчката. Виждам, че всички акцентират върху макарата - да, мисля да взема някоя що-годе читава. 100-120лв мога да отделя и се надявам за тази сума да взема нещо сносно като за начало.А относно примамките... незнам, явно имам някъв фетиш към силикона :smt003 , защото вече съм дал най-малко 50лв за силикономи примамки, а още нямам влакно и макара дори :smt005 :smt005 .
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Щото идва сезона на силикона.
Не става реч за силикона в дамските пазви, той отдавна е дошъл :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”