Добри скобари - р. Струма

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Re: Добри скобари - р. Струма

Мнение от indalo »

Kroumoff написа:Чист бранкониер и груба селска проява.

Поне като се учите от някои от форума, вижте как си взимат по няколко риби и пускат останалите.
Иначе рибите са супер и ако не са ловени на тройки, кефа е бил на макс, но всичките мъртви... :twisted: След като си направиме кефа, е хубаво да помислим и за утре. Като гледам рибите са килници, 3-4 са в нормата, вземи пет. Другите ги върни. Пробвай следващия път, ще се почувстваш добре. Краси много добре го е казал. Докато четете форума се учете. Аз направих така и сега смея да твърдя, се чувствам по добре. Пускам рибата извън нормата , а и не само, почивствам си мястото от мойте боклуци, понякога и от другите. Благодаря на форума за това.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

indalo написа:............След като си направиме кефа, е хубаво да помислим и за утре........вземи пет. Другите ги върни. Докато четете форума се учете. Аз направих така и сега смея да твърдя, се чувствам по добре. Пускам рибата извън нормата , а и не само, почивствам си мястото от мойте боклуци, понякога и от другите. Благодаря на форума за това.
Толкова е хубаво,че не знам дали може да стане истина ,или са само утопични пожелания !? :smt017
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Големи скобари голямо нещо браво !
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
kilden
новобранец
новобранец

Мнение от kilden »

Другия път ще снимам само част от рибите да не дразня някои от колегите.. :lol: А за захранката мятам, но малко... все пак сме януари.
maistor Mitko
Аватар
Kroumoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Kroumoff »

Снимай си колкото хванеш, само си вземи толкова, колкото закона позволява.

Щото ако те мерна да убиваш толкова много риба, ще бъдеш изненадан неприятно.
Catch & Release Club
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

Без да се сърдиш..кофти тема :x Рибите са над нормата...такова нещо,като да пуснеш ,някоя друга обратно във водата май не ти е познато.Кво ще я правиш тая арматура?Вземи си за една вечеря и другото обратно...толкова ли е трудно :roll:
Цял ден да висиш на реката и 5 мин. време да не намериш да почистиш,около себе си,така че на теб самия да ти е приятно :!:
Снимките щяха да станат супер,ако бе снимал как връщаш 2 риби обратно и бе събрал една торбичка отпадъци.Тва с мръсотията ми е най-странно по нашите водоеми...седят си рибарите в мръсното и после ...а за кво да ги събирам да не са мои боклуците :cry: Сякаш ръцете ще им се скъсат.

Четете форума,учете се или поне се опитвайте малко или много да промените начина си на мислене!Не е трудно,пък и после усещането,от един ПЪЛНОЦЕНЕН рибарски излет сред природата е съвсем друго.Няма безгрешни хора и аз съм правил,разни неща(свързани с риболова)за които сега съжалявам...Работата е там,че човек трябва да се замисли и разбере,че риболова не е само това да отиде и да напълни един фризер риба.Не е геройство да напълниш една кофа риба,всеки който ходи рано или късно ги хваща.Доста по-комплексно е!Никой не е единствен,идват други после!
Одавна не бях писал толкова у форума,ма време беше да си кажем някои неща отново.Та дано някои хора го прочетат и наистина погледнат нещата,от друга(правилната) гледна точка!!!
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

kilden написа:Другия път ще снимам само част от рибите да не дразня някои от колегите.. :lol: А за захранката мятам, но малко... все пак сме януари.
Баце, явно не си схванал за кво иде реч. Евала за риболова, и ако е на стръв, евала и за майсторията. Не всеки може да хване толкова добри риби в тоя сезон. Проблема ти е, че си взел всичките. Има си закон и ако обичаш риболова и искаш и в бъдеще да упражняваш любимото хоби вземи си 3-4 риби, другото във водата. Така и следващия път имаш шанса да хванеш тези риби. За боклука същата работа. Всеки пищи- мърсотия, ако на 50 процента си събираме боклуците, реките/ а и не само те/ ще са ни чисти и когато сме на риба релакса ще е по добър. Ма явно ти си от самохвалковците. Целта е да фанеш много и да те видат у маалата. Там със сигурност ще ти се кефят яко, ама и няма да те порицаят. Тук никой не ти се дразни на това, че си хванал толко риби, а на това че всичките са станали на салата и няма да се закачат не нечия друга въдица, няма пролетта да си хвърлят хайвера и да се размножат, та в годините напред да има повече такива излети....Ама кво ти обяснявам, май само си хабя времето и нервите. Дано ти дойде акъл някога, а и на други като тебе. Може да е далечно, но все пак има светлинка в тунела. И ти пожелавам следващия път 20 да хванеш и да пуснеш снимки как ги релийзваш повечето и да видиш дали тогава ще ти се дразним или ще има само адмирации. :idea:
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

Вчера и аз реших да се разходя по Струма следобедно с един приятел, да подишаме чист въздух.
Тройкаджиите са окупирали всеки вир. Минах през Невестино и ги погледах от моста, после продължихме към Пастух. На вира беше митинг. Хората са наредени един до друг и маат с тройките. Само един човек видях, които ловеше на стръв, и май само той знаеше защо е на реката. Видя ми се познат, но се сетих чак като тръгнахме, че май беше Чичо Коле. Ма не ми се връщаше през калта да го видя. :oops:
Спряхме в Бобошево и заметнах един фидер, който на няколко пъти бе закачван от тези над мен, та имах честа да им видя такъмите... корда 0.30 и тройки 3, 4 номер... Всички тея които ме закачиха, докато се разплитахме , бяха искрено изненадани, че ловя на стръв.
Пияната компания и сръбската музика надута до пръсване на колконите нема какво да я коментирам, тя е вечна.
Хората захранваха много интензивно , но с камъни колкото павета. Мятат ги във вира за да се изплаши рибата и да се събере накуп и по лесно да се закача на тройките, като е по-нагъсто...
И при всичкия тоя труд резултата бе един скобар изваден на отсрещния бряг.
Тъжно, тъжно...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Отвратителна картинка ... която не виждам кога и как може да свърши ... :evil:
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Кърцата написа:Вчера и аз реших да се разходя по Струма следобедно с един приятел, да подишаме чист въздух.
Тройкаджиите са окупирали всеки вир. Минах през Невестино и ги погледах от моста
Е Кърца, в парка поне в горния край към новия мост нямаше троери, знам щот с Бисо бехме там. Кат разбирам, че си минал от там направо ме доядява че не се видяхме. Иначе от към риболов- ниенте. Е направих сефтето- уна бройка :D с последното хвърляне. И Бисо хвана един. Щети пратя тел на лични ако тръгнеш за Струма да звънкаш. Или пък ако случайно си на Панчарево пак дрънкай, нали там бачкам, ако може така да се каже. :wink:
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

chanio написа:Без да се сърдиш..кофти тема :x Рибите са над нормата...такова нещо,като да пуснеш ,някоя друга обратно във водата май не ти е познато....Вземи си за една вечеря и другото обратно...толкова ли е трудно :roll:
Цял ден да висиш на реката и 5 мин. време да не намериш да почистиш,около себе си,така че на теб самия да ти е приятно :!:
Снимките щяха да станат супер,ако бе снимал как връщаш 2 риби обратно и бе събрал една торбичка отпадъци.Тва с мръсотията ми е най-странно по нашите водоеми...седят си рибарите в мръсното и после ...а за кво да ги събирам да не са мои боклуците :cry: Сякаш ръцете ще им се скъсат.

Четете форума,учете се или поне се опитвайте малко или много да промените начина си на мислене!Не е трудно,пък и после усещането,от един ПЪЛНОЦЕНЕН рибарски излет сред природата е съвсем друго...........Работата е там,че човек трябва да се замисли и разбере,че риболова не е само това да отиде и да напълни един фризер риба.Не е геройство да напълниш една кофа риба,всеки който ходи рано или късно ги хваща................Та дано някои хора го прочетат и наистина погледнат нещата,от друга(правилната) гледна точка!!!
:smt023 :smt023 :smt023
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Кърцата написа:Вчера и аз реших да се разходя по Струма следобедно с един приятел, да подишаме чист въздух.
Тройкаджиите са окупирали всеки вир. Минах през Невестино и ги погледах от моста, после продължихме към Пастух. На вира беше митинг. Хората са наредени един до друг и маат с тройките. Само един човек видях, които ловеше на стръв, и май само той знаеше защо е на реката. Видя ми се познат, но се сетих чак като тръгнахме, че май беше Чичо Коле. Ма не ми се връщаше през калта да го видя. :oops:
Спряхме в Бобошево и заметнах един фидер, който на няколко пъти бе закачван от тези над мен, та имах честа да им видя такъмите... корда 0.30 и тройки 3, 4 номер... Всички тея които ме закачиха, докато се разплитахме , бяха искрено изненадани, че ловя на стръв.
Пияната компания и сръбската музика надута до пръсване на колконите нема какво да я коментирам, тя е вечна.
Хората захранваха много интензивно , но с камъни колкото павета. Мятат ги във вира за да се изплаши рибата и да се събере накуп и по лесно да се закача на тройките, като е по-нагъсто...
И при всичкия тоя труд резултата бе един скобар изваден на отсрещния бряг.
Тъжно, тъжно...
Не само тъжно,колега. То е очайващо тъжно и посъвместно. Това с тройките го има и по язовирите. А пък да не говорим за ония прословути"електровъдици!" Мисленето ни е ужасно изкривено,просто нямам думи....Изображение
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Всичко ни е от пусти манталитет..."пълни раницата догоре,че утре не се знае" това трябва да се промени , но за жалост няма да е скоро.Като прибереш 10 кила риба си вредиш сам на себе си, защото това е реката ,в която ловиш,"това е твойта река" и следващата година там ще записваш поредното капо, за което ти самия си допринесъл.Псувайки ще си викаш "аз билет за к'во да вадя като няма риба?"
Не на последно място с риск да засегна част от съфорумците(всяко правило си има изключения) искам да кажа ,че почти не познавам някой от по-възрастните колеги риболовци(става въпрос само за такива,които познавам лично) който да връща обратно улова над нормата.Та в този ред на мисли промяната малко или много трябва да почне от по-младите,а пък колегата от репортажа не е никак възрастен :( ,така че май само си пишем тука.......а е добре да почнем и да четем
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Прекрасен излет колега
а колкото да релийза много отдавна не съм виждал при нас такова нещо
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
joko75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от joko75 »

Браво за риболова :D а относно релийза има и грешка,има и прошка!!!
Няма нужда от напразни закани и заплахи,може да му се обясни на човека тихо,кротко,сигурен съм че ще разбере и ще си вземе поука.А тук някой даже и на псевдо бабаитлък го удрят,ако го видел какво щяло да му се случи...то се не знае,хора всякакви има.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”