Мач и шарански риболов ???

Модератор: Paublo_Eskobar

VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Явно самия ваглер е скапан, и да му махна шайбичките пак потъва прекаленно много. Поръчал съм си да ми купят хубави от Сф.
А за съвместния риболов заедно .. :) .. естественно съм за, нО или догодина или ми идваш на гости :). МОже да се намери спане и по 15 Евро. А де да се ходи на риба има много, само времето да е добре, че чакам вече 3-та седмица да спре да вали и да духа :x .
mic
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mic »

Такива ваглери са за малка дълбочина и голяма дистанция! Монтират се стационарно.Застъпени са изключително много в Англияпо техните така наречени "фишерии"-изкуствени водоеми с малка дълбочина. Леките ваглери се стопират с малки съчни, а при тежките се използват специални адаптори / най-добрите са на STONFO /,тъй като маха е по-силен и от тежестта си слизат надоло.При някой от този тип ваглери, утежнение не се използва , а само вирбел с повод. На коя фирма е ваглера???
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Ами тук някои от водоемите не надминават 3-5 мерта , но аз стигам до към 2 - 2.5 м с мача. Та незнам дали е удачен този специално, та затова си взех един 6+6 г .
Та този 12+1 нямам и идея на коя фирма е на него пише само "GUT - MIX" и на другия ред "E. Gutkiewicz".
Но май вярно трябва да направя риболов с някой от вас или пък може цяла група да направим :) .
Само да попрактикувам малко , че живи и здрави като се видим да не ме ебавате :) ... много
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Момчета , хваля се :)
Първи мач излет днес 5 часа и :
Платика 53 см
Шаранче 43 см
Платика 45 см
Доста платики и червенопер за у дома и поне 15 кила обратно в гьола :)
да ви кажа накефих се

Благодаря за съветите :) и а дано живи и здрави скоро и аз да давам акъл :)
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Дай боже :wink: :lol: ........продължавай да се усъвършенстваш 8)
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Какво ще мислите за идеята да сложа косъм на куката и да слагам голяма царевица, така че да не я лапат дребосъци. Дали ще стане номера а ?
Или ако имате някоя друга идея.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Опитах да ти снимам един специален вирбел,който е много финен / явно още немога да правя такива прецизни снимки/ и единия край на вирбела се закача за подвижното перо,а на другия има много финна и запретната бронзова пластинка през която се прекарва кордата / може би си ги виждал по магазините но не си обърнал внимание/.Над всички отежнения,може би на метър над тях,задължително слагам една много малка съчма,която да не влияе по никакъв начин на линията,но да зъдържа подвижното перо по високо от основните утежнения,при което хвърлям по-лесно и стръфта ми пада винаги по-бързо,без значение на къкъв вид подвижно перо ловя.Незнам дали някой от вас го е пробвал,но аз съм доволен.Това е равносилно,да сложиж вместо ситна съчма - силиконов стопер,който пък изобщо не влияе на линията,и при замятане,по-рядко ти се зоплита линията.Ако не ме разбра,питай и успех.
P.S За царевицата - експериментирай и не само със царвица.Тамошните шарани са научени и на протеинови топчета,така че пробвай и на тях!!!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Това за вирбела го използвам но не е месинг а пластмасов и ми създава проблеми понеже се протрива от кордата.
Ако си намеря месингов супер :)
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Иди и си потърси.Има много нови неща,който като влезнеш във магазина са толкова дребни и ги слагат по разни затънтени места и ако не попиташ кое за какво служи,няма и да се сетиш.Незнам но мисля че не ме разбра.Вирбело си е нормален,от пред със карабинка и както нормалнита вирбели но от свободното страна,около самата халкичка има ,или по точно е обкована със месингова ламаринка която е направена така че когато прекараш през нея кордата или там с каквото ловиш,да него протрива.Има и едни силиконови шлаухи,който накрая завършват със вирбел,който е вграден във пластмаса.Та този шлаух го нанизваш на ваглера или на вида подвижно перо което ползуваш ,през другия край,където е края на вирбела прекарваш линията.
1.Силиконов стопер за дълбочината
2.Безцветно манисто
3.Подвижно перо
4.безцветно манисто
5.Стопер който да държи перото на 70-80 см от тежестите
6.Сачми -тежести
7.Кукичка.
Всичко това монтирам на цяла линия без вирбели и възли,на корда минимум 0.14 - максимум 0.18.
Така аз ловя шаран .Едрите шарани са много хитри и много тарикатски опипват почвата ако се усъмнят във нещо.Но пък съм имал случай когато до мене лови човек със черничева пръчка и на нея корда от онези гъби дето бяха за чиний.аз стоя а той ги вади един след друг,аиде иди го разбери тоя луд шаран,неще да взима на скъп такъм.Затова експериментирай и това е.Барутчията е прав,ако трябва ще ти нарисуваме всеки своя метод и тогава ще пробваш.Успех !!!

P.S Манистото го слагам тогава когато дупката през която прекарвам линията е по широка и перото преминава през стопера и запецва и неможеш да ловиш спокойно.На този монтаж съм извадил от моя язовир доста големи шарани.Погледни ми галерията и ще видиш снимката.Специално ще ти я кача.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Мерси приятелю,
ако остане време за риба ще пробвам и твоя метод.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Хей, една година по късно :)
много съм задобрял на мача но ми писна от платика, адйде пак към шарана някой има ли идея как да го излъжа. Със сигурност има шаран защото гепих един 3 килаама за повече от 15 излета хич не е добре. А тия платики по 50 сантима ме побъркаха и въобще кеф не правят излизат като джапанки а и не ги ям (много кости пушините имат).
Та казвайте с кво да мъча тоя шаран , с подхранка ли с кво си на мача само протеиново топче не съм слагал, ма и него ще го гътнат тия платики.
Някой ако знае подхранка дето гони платика и събира шаран да казва :).
mic
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mic »

Никои истински МАЧ РИБОЛОВЕЦ не се изхранва с рибата която лови по този начин!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Това за платиките и костите НЕ ТРЯБВАЩЕ ДА ГО ПИШЕШ!!!!!!!Даваи си парите за свинско и хляб вместо за ваглери!!Дано успееш да изхраниш семеиството,макар да се съмнявам с вашите капризи относно КОСТИТЕ!Съжалявам за всичко с което съм ти помогнал, но това ще ми е за урок ,за да не помагам и на други МЕСАРИ като теб!!!!Купи си мрежи,ще ти ходят повече!!!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Е добре няма ли право човека да си вземе малко риба за ядене.

Пък и доколкото следя форума, май не лови в България и в повечето страни не е престъплиние яденето на риба :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Нищо лично колега, просто не го разбирам тотални и цялостен кеч и релийз. Ако ям риба , трябва да отида до магазина да си купя , а не да си взема малко от тази която съм хванал. Е то хубаво, но тя в магазина е ловена с мрежи, какъв е смисъла :roll:
mic
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mic »

В грешка си!В повечето цивилизовани страни е под достоинство да вземаш риба за ядене,даже някъде е и наказуемо!А камо ли шаран и платика? Имат си достатъчно евтина сьомга и пастърва по магазините!Даже е няколко качества според размера!Повярвай ми и аз бях там и аз ядох,и аз пих ,и азсе веселих!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Вярно е това, ама ни си нямаме евтина сьомга, пък пъстървата ни е кът и не е противозаконно да се вземе малко риба за ядене.(пъстърва в никъкъв случай) :D

По лични наблюдения в Гърция , сладководната риба се лови почти и само с мрежи и то километрични, но пак си имат хората риби.

Много народи не ядат сладководна риба, просто ги е гнус което е неразбираемо за мен :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”