Сребърни стрели

Модератори: bobopeli, sapuna

ilia93to6kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Сребърни стрели

Мнение от ilia93to6kov »

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :prayer: :prayer: :prayer: nqma6 spirka ti si nai dobriq ribar za mene .
jultopepi
фен клуб-скобар

Мнение от jultopepi »

Кърцони мисля че трябва да си намериш издател как само Ти идват думите за тези репортажи само направо Ти завиждам
Пък и където и да идеш винаги успяваш да хванеш риби
:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
Има недохранени риби и жадни рибари
фен клуб скобар
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

brineketo написа:Прекрасен излет и още по-прекрасен репортаж.Тея уклеи горе долу като нащи брени :D
Все пак тези уклеи са от вида Alburnus alburnus , по-скоро са от вида едра уклейка , защото това им е биологичното наименование , което се прилага и за вашата бриана , която пък е от вида Chalcalbunus chalcoides , пак и викат уклей , ама не и уклейка ! Най-простата разлика при разпознаването на двата вида риби е местонахождението им ! Едното е брияна /уклей/ ,среща се в Югоизточна Б-я и устатата и е мното по-голяма от тази на уклейката /па уклей/, която е масово разпространена ,както в репортажа с Огняново ! Ми това от тази тема е вида Albunus albunus или т.н Уклейка , която майсторите в риболова за по-кратко наричат със съкратеното "Уклей" :) "Спецовете" в риболовно отношение за по-бързо наричат "перки" всичко ,де що е бабушка или червеноперка щото там е важно не видовете , а количеството ...
Последно промяна от Trias на Вто Мар 22, 2011 10:04 pm, променено общо 1 път.
speysi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от speysi »

Брилянтен репортаж за пореден път! :drinkers:
dilval
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dilval »

Винаги съм ти харесвал темите! ЗА МЕН НАИСТИНА СИ ГОЛЯМ РИБАР! На Огняново винаги съм харесвал да ловя, та даже на същото място откъдето са снимките! Браво!
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Изображение

На това му викам Chalcalburnus chalcoides , понеже може да захапе дори кука осмица - голяма му е муцунката . А на това отдолу му викам Alburnus alburnus , щото не е , като на горното изображение

Те го и брат му мутант :
Кърцата написа:...
Те го и брат му мутант:
Изображение
Междувременно дъжда се усилва и скоро по-слабохарактерните колеги почват един по един да се изнизват. Разстоянието помежду ни се увеличава:
Да де , ама твоето плюска пинки и бял червей , а моето кльопа гранули :mrgreen:
dilval
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dilval »

Току що се прибрах от същото място на яз.Огняново! От 7.30 до 12.00 - едно кефлаче! Навалицата дойде към 10.00, доста напориста,бяха около 22 зарибени явно от темата за сребърните стрели ! От тях никой не видях да улови поне една! Имаше пред мен 1 червеноперка с обърнат корем, което ме води на мисълта за напаст от мрежари или токаджии през ноща! Дано да съм ви бил полезен и някой да допише какво е хванал все пак до края на деня!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

dilval написа:Току що се прибрах от същото място на яз.Огняново! От 7.30 до 12.00 - едно кефлаче! Навалицата дойде към 10.00, доста напориста,бяха около 22 зарибени явно от темата за сребърните стрели ! От тях никой не видях да улови поне една! Имаше пред мен 1 червеноперка с обърнат корем, което ме води на мисълта за напаст от мрежари или токаджии през ноща! Дано да съм ви бил полезен и някой да допише какво е хванал все пак до края на деня!
Хем ги предупредихме, че слуката там не се повтаря :ANAL:Следващите удари ще са в последователност: яки кленове, каракуда, леко - полека костур, а след забраната тролинга ще се отчете с някоя-друга бяла.За всяка риба си има пиниз и място :wink: И пак ви предлагам- ако не сте чак толкова гладни :lol: релийзвайте поне до забраната и седмица след него, че язовира е яко обезрибен :!: И въпреки, че няма голяма полза обаждайте се , досаждайте на ИАРА за бракониери :axe:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

dilval написа:.... От тях никой не видях да улови поне една!..........
Еми,няма да видиш.Нямало го е Кърцата! Рибата си иска майстора!!! :wink:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

:smt006 :drinkers:
Върл Shimano фен!
esho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от esho »