Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Сребърни стрели
-
- научил се да хвърля
Re: Сребърни стрели

-
- фен клуб-скобар
Кърцони мисля че трябва да си намериш издател как само Ти идват думите за тези репортажи само направо Ти завиждам
Пък и където и да идеш винаги успяваш да хванеш риби

Пък и където и да идеш винаги успяваш да хванеш риби

Все пак тези уклеи са от вида Alburnus alburnus , по-скоро са от вида едра уклейка , защото това им е биологичното наименование , което се прилага и за вашата бриана , която пък е от вида Chalcalbunus chalcoides , пак и викат уклей , ама не и уклейка ! Най-простата разлика при разпознаването на двата вида риби е местонахождението им ! Едното е брияна /уклей/ ,среща се в Югоизточна Б-я и устатата и е мното по-голяма от тази на уклейката /па уклей/, която е масово разпространена ,както в репортажа с Огняново ! Ми това от тази тема е вида Albunus albunus или т.н Уклейка , която майсторите в риболова за по-кратко наричат със съкратеното "Уклей"brineketo написа:Прекрасен излет и още по-прекрасен репортаж.Тея уклеи горе долу като нащи брени

Последно промяна от Trias на Вто Мар 22, 2011 10:04 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Брилянтен репортаж за пореден път! 

-
- вече хвърля и на тежко
Винаги съм ти харесвал темите! ЗА МЕН НАИСТИНА СИ ГОЛЯМ РИБАР! На Огняново винаги съм харесвал да ловя, та даже на същото място откъдето са снимките! Браво!

На това му викам Chalcalburnus chalcoides , понеже може да захапе дори кука осмица - голяма му е муцунката . А на това отдолу му викам Alburnus alburnus , щото не е , като на горното изображение
Те го и брат му мутант :
Да де , ама твоето плюска пинки и бял червей , а моето кльопа гранулиКърцата написа:...
Те го и брат му мутант:
Междувременно дъжда се усилва и скоро по-слабохарактерните колеги почват един по един да се изнизват. Разстоянието помежду ни се увеличава:

-
- вече хвърля и на тежко
Току що се прибрах от същото място на яз.Огняново! От 7.30 до 12.00 - едно кефлаче! Навалицата дойде към 10.00, доста напориста,бяха около 22 зарибени явно от темата за сребърните стрели ! От тях никой не видях да улови поне една! Имаше пред мен 1 червеноперка с обърнат корем, което ме води на мисълта за напаст от мрежари или токаджии през ноща! Дано да съм ви бил полезен и някой да допише какво е хванал все пак до края на деня!
Хем ги предупредихме, че слуката там не се повтаряdilval написа:Току що се прибрах от същото място на яз.Огняново! От 7.30 до 12.00 - едно кефлаче! Навалицата дойде към 10.00, доста напориста,бяха около 22 зарибени явно от темата за сребърните стрели ! От тях никой не видях да улови поне една! Имаше пред мен 1 червеноперка с обърнат корем, което ме води на мисълта за напаст от мрежари или токаджии през ноща! Дано да съм ви бил полезен и някой да допише какво е хванал все пак до края на деня!

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Еми,няма да видиш.Нямало го е Кърцата! Рибата си иска майстора!!!dilval написа:.... От тях никой не видях да улови поне една!..........

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- разбира нещата
Отново с удоволствие прочетох репортажа