И пак линчета

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: И пак линчета

Мнение от Mr.Fish »

Братле,пробвай на хлебец другият път,ама заложи по едро топче на 12 номер орловка и дано ти удари някой "батко".Търпение му е майката!Успех!
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mr.Fish »

naskobo написа:
eliboi написа:лин, каленик, блатна пъстърва все едно.това е една от най-красивите риби, но за съжаление поради бавното си развитие преобладава в менюто на сом и щука и все по рядко се лови.
перфектен риболов!
Аз знам, че лина няма сериозни врагове-риби хишници.За това в книгите пише, че не е добра стръв. Преди години, когато дребосъка лин беше навсякъде и децата се учеха на него на риболов, също не се използваше за стръв за хишник. Интересно защо изчезва и дори след зарибяване на язовири с него не се създава трайна популация.Бракониерството е причина, но тя засяга всички риби
Моята версия е следната - като се зарибяват язовири без шавари и водорасли самият лин губи от способността си да възпроизвежда слузта по тялото си и става лесна жертва за хищните риби,защото линът лежи на ъното,а ако има повече пясък и лепса на тина това е пагубно за естественото му развитие и ослузяване.Не съм специалист,но смятам,че е логично.
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
sava_1968
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от sava_1968 »

Прекрасни риби и снимки.
bisoc
новобранец
новобранец

Мнение от bisoc »

LynyrdSkynyrd написа:Ти ме разби. Познаваш ли ги тези, които са ги изловили? Там линчетата са по 10-15 см. Миналата година също гледах как пълниха живарниците там пенсионерите от Перник. Такива локви с такава популация от лин ртябва с ток да ги обградят и на месо да се стреля и никой да не се пуска там, ама. . .
Перничани да, но не ги познавам лошото е че бях сам :oops:
Аватар
batstiv
новобранец
новобранец

Мнение от batstiv »

Браво за снимките ,уникални са. По-важното тук обаче е ,че рибите са пуснати обратно. Адмирации !!! Не всеки би направил това .
В риболова , както и в много други области на живота в България келепира и авантата са повод за гордост. Когато почнем всички да си плащаме данъците , да спазваме закона за движение по пътищата , както и всички други закони -морални и административни ,можем да очакваме и в риболова може да се вдигне културата .
Това са десетки години работа на ИАРА , учителите и родителите в ранните години , когато се гради възпитанието.
Изображение
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от LynyrdSkynyrd »

Наистина всичко опира до възпитание, но не само това. Аз примерно доста неща научих от риболовните форуми. Тук за пръв път видях как колегите пускат рибата обратно във водата, за пръв път видях как колеги със собствени средства закупуват зарибителен материял и го пускат във реки и водоеми. Мисълта ми е, че в тези форуми (не говоря само за този, а за всички) доста колеги дават пример как трябва да се отнасяме с дивата природа. От този и други подобни форуми се научих и аз да пускам уловената от мен риба, не защото преди не съм имал възпитание, а просто не съм се замислял никога върху това. И като се замислиш колко можеш да се наядеш с уловената от теб риба. . . като 10 кюфтета в магазина ти струват 3 лева.
Изображение Изображение
Аватар
Sc00by
фен клуб-скобар

Мнение от Sc00by »

:smt041 ПРекрасни снимки
Изображение
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

malkojinji написа:Много красива риба :) ,жалко че много рядко се ловят по едри екземпляри.
Прекрасен излет,направо ти завиждам колега и прекрасни снимки,само си вардете водоема ,че такава красота,рядко се среща.
Жистоко... :smt023
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
pa4o
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от pa4o »

Жорка прекрасен снимков репортаж, както винаги де :wink:
пп. какво направи със спининга ?
Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
LynyrdSkynyrd
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от LynyrdSkynyrd »

pa4o написа:пп. какво направи със спининга ?
Аз със Кроато си ги лових само, че на плувка. :oops: :oops:
Няколко пъти ходих да пробвам речните пъстърви, но без никакъв резултат и подгоних блатните.
Изображение Изображение
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

:smt023
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

LynyrdSkynyrd написа:....От този и други подобни форуми се научих и аз да пускам уловената от мен риба, не защото преди не съм имал възпитание, а просто не съм се замислял никога върху това.И като се замислиш колко можеш да се наядеш с уловената от теб риба. . . като 10 кюфтета в магазина ти струват 3 лева.
:smt023 :smt023 :smt023
Абе,друго си е за се "изфукаш" в махалата как си ги "натръшкал"рибоците-без значение дали са малки или големи "ВАЖНА" е бройката !!! :roll:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
tisho_9610
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tisho_9610 »

супер риболов и много яки снимки
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”