Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

И пак линчета
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Re: И пак линчета
Братле,пробвай на хлебец другият път,ама заложи по едро топче на 12 номер орловка и дано ти удари някой "батко".Търпение му е майката!Успех!
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Моята версия е следната - като се зарибяват язовири без шавари и водорасли самият лин губи от способността си да възпроизвежда слузта по тялото си и става лесна жертва за хищните риби,защото линът лежи на ъното,а ако има повече пясък и лепса на тина това е пагубно за естественото му развитие и ослузяване.Не съм специалист,но смятам,че е логично.naskobo написа:Аз знам, че лина няма сериозни врагове-риби хишници.За това в книгите пише, че не е добра стръв. Преди години, когато дребосъка лин беше навсякъде и децата се учеха на него на риболов, също не се използваше за стръв за хишник. Интересно защо изчезва и дори след зарибяване на язовири с него не се създава трайна популация.Бракониерството е причина, но тя засяга всички рибиeliboi написа:лин, каленик, блатна пъстърва все едно.това е една от най-красивите риби, но за съжаление поради бавното си развитие преобладава в менюто на сом и щука и все по рядко се лови.
перфектен риболов!
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
-
- разбира нещата
Прекрасни риби и снимки.
Перничани да, но не ги познавам лошото е че бях самLynyrdSkynyrd написа:Ти ме разби. Познаваш ли ги тези, които са ги изловили? Там линчетата са по 10-15 см. Миналата година също гледах как пълниха живарниците там пенсионерите от Перник. Такива локви с такава популация от лин ртябва с ток да ги обградят и на месо да се стреля и никой да не се пуска там, ама. . .

Браво за снимките ,уникални са. По-важното тук обаче е ,че рибите са пуснати обратно. Адмирации !!! Не всеки би направил това .
В риболова , както и в много други области на живота в България келепира и авантата са повод за гордост. Когато почнем всички да си плащаме данъците , да спазваме закона за движение по пътищата , както и всички други закони -морални и административни ,можем да очакваме и в риболова може да се вдигне културата .
Това са десетки години работа на ИАРА , учителите и родителите в ранните години , когато се гради възпитанието.
В риболова , както и в много други области на живота в България келепира и авантата са повод за гордост. Когато почнем всички да си плащаме данъците , да спазваме закона за движение по пътищата , както и всички други закони -морални и административни ,можем да очакваме и в риболова може да се вдигне културата .
Това са десетки години работа на ИАРА , учителите и родителите в ранните години , когато се гради възпитанието.

-
- сериозен играч
Наистина всичко опира до възпитание, но не само това. Аз примерно доста неща научих от риболовните форуми. Тук за пръв път видях как колегите пускат рибата обратно във водата, за пръв път видях как колеги със собствени средства закупуват зарибителен материял и го пускат във реки и водоеми. Мисълта ми е, че в тези форуми (не говоря само за този, а за всички) доста колеги дават пример как трябва да се отнасяме с дивата природа. От този и други подобни форуми се научих и аз да пускам уловената от мен риба, не защото преди не съм имал възпитание, а просто не съм се замислял никога върху това. И като се замислиш колко можеш да се наядеш с уловената от теб риба. . . като 10 кюфтета в магазина ти струват 3 лева.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
malkojinji написа:Много красива риба,жалко че много рядко се ловят по едри екземпляри.
Прекрасен излет,направо ти завиждам колега и прекрасни снимки,само си вардете водоема ,че такава красота,рядко се среща.
Жистоко...

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Жорка прекрасен снимков репортаж, както винаги де
пп. какво направи със спининга ?

пп. какво направи със спининга ?
Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
да не знеш срам за цял живот.
-
- сериозен играч
Аз със Кроато си ги лових само, че на плувка.pa4o написа:пп. какво направи със спининга ?

Няколко пъти ходих да пробвам речните пъстърви, но без никакъв резултат и подгоних блатните.

- каридата
- учете се от него

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

LynyrdSkynyrd написа:....От този и други подобни форуми се научих и аз да пускам уловената от мен риба, не защото преди не съм имал възпитание, а просто не съм се замислял никога върху това.И като се замислиш колко можеш да се наядеш с уловената от теб риба. . . като 10 кюфтета в магазина ти струват 3 лева.

Абе,друго си е за се "изфукаш" в махалата как си ги "натръшкал"рибоците-без значение дали са малки или големи "ВАЖНА" е бройката !!!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- ще става разбирач
супер риболов и много яки снимки