Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Самоков и клуб "Балканка" - 6500 пъстърви
- indalo
- фен клуб-скобар
Re: Самоков и клуб "Балканка" - 6500 пъстърви
Това няма как да се избегне, все пак сме от БГ. Но със сигурност ще порасне някоя рибка. И ще има ефект. И аз съм за.antivik написа:Интересна идея, но ме терзае смътно съмнениеbatstiv написа:Браво на всички , мисля че е време за по-мащабна операция по този въпрос . Защо не и национална. Трябва да се разбере ,че риболова отдавна не е препитание !!!
Моля ,ако е удачно модератора да открие нова тема и да разберем мнението на всички риболовци.. Какъв ще бъде процента на хората взели участие в зарибяването/по какъвто и да е начин/ и какъв ще е на тези които след това ще си пълнят гушите за тяхна сметка:evil:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- antivik
- кандидат преподавател
Разбира се, че такова хубаво дело требе да се подкрепи
, а и ако може да се поопази по-вечко стока и да се свият сърмите на браконери, мрежри, цигания и всяка друга измет
, ще е още по-вече ОК.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Нормално е човек да си помисли как доволно ще потриват ръце бракониерите след една такава дейност. Мисля все пак ,че ще оцелеят доста рибки . Трябва да се спомене и за по-високото ниво на активно опазване от страна на риболовци и органите на властта.
Организирането и провеждането на такова мащабно мероприятие изисква - проучване , план , събиране на средства , прозрачност на дейността и евентуално провеждане . Всички изброени ,а вероятно и други възникнали в процеса са непосилни за един клуб или група хора. По мое скромно мнение трябва да се привлече СЪЮЗА НА ЛОВЦИТЕ И РИБОЛОВЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ или друга недържавна организация имаща опит и възможност за провеждането на такива дейности, стига да не се правят опити за някакви облаги и опорочаване на идеята.
Не можем от раз да направим фауната във водите на България като тези в развита европейска страна ,но можем да опитаме.
Организирането и провеждането на такова мащабно мероприятие изисква - проучване , план , събиране на средства , прозрачност на дейността и евентуално провеждане . Всички изброени ,а вероятно и други възникнали в процеса са непосилни за един клуб или група хора. По мое скромно мнение трябва да се привлече СЪЮЗА НА ЛОВЦИТЕ И РИБОЛОВЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ или друга недържавна организация имаща опит и възможност за провеждането на такива дейности, стига да не се правят опити за някакви облаги и опорочаване на идеята.
Не можем от раз да направим фауната във водите на България като тези в развита европейска страна ,но можем да опитаме.

Колега, това първо не струва чак толкова много пари, че да има хем за зарибяване, хем за пълнене на гуши. Нашето излезе 300 лв. за 2500 балканки, една рибка е с цена 12 стотинки. Освен това зарибяването се прави публично, няма начин да напишеш в протокола, че си пуснал риби, пък всъщност да не си. В Самоков например парите бяха събрани от 30 души, поне 20 от тях бяха дошли да пускат рибите в реката. При нас 11 души дадоха пари, 6 от тях участвахме в зарибяването. Не бъдете толкова мнителни, като е налице желание и добра организация, нещата се получават.antivik написа: Интересна идея, но ме терзае смътно съмнение. Какъв ще бъде процента на хората взели участие в зарибяването/по какъвто и да е начин/ и какъв ще е на тези които след това ще си пълнят гушите за тяхна сметка:evil:
- jorro11
- ще става разбирач
Даването на пари от повече хора има и друга положителна страна-колкото повече хора са дали пари толкова повече хора ще ги е грижа какво става с рибетата в реката и с тяхното най-вече опазване.И няма да ти е все едно ако някой си прибира 15-20см балканки пък било то и ловени с въдица.Повече ангажирани по един или друг начин с зарибяването = респективно и на повече дорасли до зрялост рибета....
- misho_tsakov
- ще става разбирач
Искам малко да разчопля темата:
- колкото повече се зарибява - толкова по-голяма вероятност за пораснали риби
- опита ми с всевъзможни държавни, общински и други големи неправителствени организации ( а той не е малко) е крайно негативен. Идеята на Бат Стан е друга - може да се направи аналогия с гръбнака на икономиката в развитите държави - именно семейния, малкия и среден бизнес . Ако във всеки регион малки групи хора се обединят, а това е по-лесно от национални обединения, нещата ще се случват полека, но последователно и качествено.
- както казва колегата преди мен - колкото повече хора са привлечени към идеята и са дали пари - толкова повече колеги, на които няма да им е безразлично ако някой бракониерства, вкл прибира маломерки.
В тази връзка - толкова по-голяма вероятност всеки от привлечените да популяризира идеята, включително като се "кара" на недобросъвестни колеги, или пък престава да общува с тях, да споделя информация и т.н.
И току виж след 10 - 15 години, някой настоящ тийнейджър подобри рекорда за балканска пъстърва!!!
- опита ми с всевъзможни държавни, общински и други големи неправителствени организации ( а той не е малко) е крайно негативен. Идеята на Бат Стан е друга - може да се направи аналогия с гръбнака на икономиката в развитите държави - именно семейния, малкия и среден бизнес . Ако във всеки регион малки групи хора се обединят, а това е по-лесно от национални обединения, нещата ще се случват полека, но последователно и качествено.
- както казва колегата преди мен - колкото повече хора са привлечени към идеята и са дали пари - толкова повече колеги, на които няма да им е безразлично ако някой бракониерства, вкл прибира маломерки.
В тази връзка - толкова по-голяма вероятност всеки от привлечените да популяризира идеята, включително като се "кара" на недобросъвестни колеги, или пък престава да общува с тях, да споделя информация и т.н.
И току виж след 10 - 15 години, някой настоящ тийнейджър подобри рекорда за балканска пъстърва!!!
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
- atufektchi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колеги, дайте го малко по-оптимистично!
Един репортаж за едно добро дело, 100 поздрава, 100 песимистични мнения, че май няма смисъл от цялата работа и 200 мисли, кой, как, колко изкярил от цялата работа?!
Ако нещо се прави - прави се. Помагаш, благодариш или се мотивираш ти да го направиш по-добре!
Мен ако питате, да зарибим, да се наядат и си препълнят фризерите бракониерите и после останалото да си остане за нас да си го ловим.
Дерзайте
хайде
Един репортаж за едно добро дело, 100 поздрава, 100 песимистични мнения, че май няма смисъл от цялата работа и 200 мисли, кой, как, колко изкярил от цялата работа?!
Ако нещо се прави - прави се. Помагаш, благодариш или се мотивираш ти да го направиш по-добре!
Мен ако питате, да зарибим, да се наядат и си препълнят фризерите бракониерите и после останалото да си остане за нас да си го ловим.
Дерзайте

хайде

Риболовен клуб "Балканка"
www.balkanka.bg
www.balkanka.bg
Мишо, това имах предвид и аз. На малки групи по градове, региони и евентуално клубове, ако има такива. Колегите от Самоков не бяха клуб, но бяха тези, които ловят пъстърва всеки уикенд по Искъра. Мисля, че това е най-рационалната формула. Рибки за зарибяване има, въпросът е да се организираме и да действаме.misho_tsakov написа:Искам малко да разчопля темата:
- misho_tsakov
- ще става разбирач
Така де, поста ми естествено е в твоя подкрепа с допълнителни размисли и разяснения по темата.
Който ходи в мола - умира!
моите най искрени благодарности,колеги.ignatov78 написа:Адмирации и от мен!![]()
![]()
![]()
- antivik
- кандидат преподавател
Имах в предвид разните бракониери и мрежари, които на базата на това мероприятие ще си пълнят гушите-ще въртят алъш-вериш. Не организаторите, участниците и обикновените въдичари подкрепили мероприятието. Изглежда съм се изразил неточно, МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ!Бат Стан написа:Колега, това първо не струва чак толкова много пари, че да има хем за зарибяване, хем за пълнене на гуши. Нашето излезе 300 лв. за 2500 балканки, една рибка е с цена 12 стотинки. Освен това зарибяването се прави публично, няма начин да напишеш в протокола, че си пуснал риби, пък всъщност да не си. В Самоков например парите бяха събрани от 30 души, поне 20 от тях бяха дошли да пускат рибите в реката. При нас 11 души дадоха пари, 6 от тях участвахме в зарибяването. Не бъдете толкова мнителни, като е налице желание и добра организация, нещата се получават.antivik написа: Интересна идея, но ме терзае смътно съмнение. Какъв ще бъде процента на хората взели участие в зарибяването/по какъвто и да е начин/ и какъв ще е на тези които след това ще си пълнят гушите за тяхна сметка:evil:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Има надежда за рибата в Българиа докато има такива хора.
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Как само се радвам да чета подобни репортажи.
Поклон пред цялата група зарибители. От личен опит знам какво е прекрасното усещане да дариш живот и макар да знаеш , че 100 да градят един да руши трудно се смогва - това не те спира , а те амбицира допълнително.
Още веднъж евала за прекрасното дело - нека който може поне да го повтори ако не и да го надмине. Обадете се следващия път да взема участие и аз.
Респек

Поклон пред цялата група зарибители. От личен опит знам какво е прекрасното усещане да дариш живот и макар да знаеш , че 100 да градят един да руши трудно се смогва - това не те спира , а те амбицира допълнително.
Още веднъж евала за прекрасното дело - нека който може поне да го повтори ако не и да го надмине. Обадете се следващия път да взема участие и аз.
Респек

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- Поморийския
- ще става разбирач
Браво Големи сте .То нашите пари от билети пак ще ходят за пенсии.