Самоков и клуб "Балканка" - 6500 пъстърви

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Re: Самоков и клуб "Балканка" - 6500 пъстърви

Мнение от indalo »

antivik написа:
batstiv написа:Браво на всички , мисля че е време за по-мащабна операция по този въпрос . Защо не и национална. Трябва да се разбере ,че риболова отдавна не е препитание !!!
Моля ,ако е удачно модератора да открие нова тема и да разберем мнението на всички риболовци.
Интересна идея, но ме терзае смътно съмнение :? . Какъв ще бъде процента на хората взели участие в зарибяването/по какъвто и да е начин/ и какъв ще е на тези които след това ще си пълнят гушите за тяхна сметка:evil: :?:
Това няма как да се избегне, все пак сме от БГ. Но със сигурност ще порасне някоя рибка. И ще има ефект. И аз съм за.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Разбира се, че такова хубаво дело требе да се подкрепи :supz: , а и ако може да се поопази по-вечко стока и да се свият сърмите на браконери, мрежри, цигания и всяка друга измет :axe: , ще е още по-вече ОК.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
batstiv
новобранец
новобранец

Мнение от batstiv »

Нормално е човек да си помисли как доволно ще потриват ръце бракониерите след една такава дейност. Мисля все пак ,че ще оцелеят доста рибки . Трябва да се спомене и за по-високото ниво на активно опазване от страна на риболовци и органите на властта.
Организирането и провеждането на такова мащабно мероприятие изисква - проучване , план , събиране на средства , прозрачност на дейността и евентуално провеждане . Всички изброени ,а вероятно и други възникнали в процеса са непосилни за един клуб или група хора. По мое скромно мнение трябва да се привлече СЪЮЗА НА ЛОВЦИТЕ И РИБОЛОВЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ или друга недържавна организация имаща опит и възможност за провеждането на такива дейности, стига да не се правят опити за някакви облаги и опорочаване на идеята.

Не можем от раз да направим фауната във водите на България като тези в развита европейска страна ,но можем да опитаме.
Изображение
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

antivik написа: Интересна идея, но ме терзае смътно съмнение :? . Какъв ще бъде процента на хората взели участие в зарибяването/по какъвто и да е начин/ и какъв ще е на тези които след това ще си пълнят гушите за тяхна сметка:evil: :?:
Колега, това първо не струва чак толкова много пари, че да има хем за зарибяване, хем за пълнене на гуши. Нашето излезе 300 лв. за 2500 балканки, една рибка е с цена 12 стотинки. Освен това зарибяването се прави публично, няма начин да напишеш в протокола, че си пуснал риби, пък всъщност да не си. В Самоков например парите бяха събрани от 30 души, поне 20 от тях бяха дошли да пускат рибите в реката. При нас 11 души дадоха пари, 6 от тях участвахме в зарибяването. Не бъдете толкова мнителни, като е налице желание и добра организация, нещата се получават.
Аватар
jorro11
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от jorro11 »

Даването на пари от повече хора има и друга положителна страна-колкото повече хора са дали пари толкова повече хора ще ги е грижа какво става с рибетата в реката и с тяхното най-вече опазване.И няма да ти е все едно ако някой си прибира 15-20см балканки пък било то и ловени с въдица.Повече ангажирани по един или друг начин с зарибяването = респективно и на повече дорасли до зрялост рибета....
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Искам малко да разчопля темата:
- колкото повече се зарибява - толкова по-голяма вероятност за пораснали риби
- опита ми с всевъзможни държавни, общински и други големи неправителствени организации ( а той не е малко) е крайно негативен. Идеята на Бат Стан е друга - може да се направи аналогия с гръбнака на икономиката в развитите държави - именно семейния, малкия и среден бизнес . Ако във всеки регион малки групи хора се обединят, а това е по-лесно от национални обединения, нещата ще се случват полека, но последователно и качествено.
- както казва колегата преди мен - колкото повече хора са привлечени към идеята и са дали пари - толкова повече колеги, на които няма да им е безразлично ако някой бракониерства, вкл прибира маломерки.
В тази връзка - толкова по-голяма вероятност всеки от привлечените да популяризира идеята, включително като се "кара" на недобросъвестни колеги, или пък престава да общува с тях, да споделя информация и т.н.
И току виж след 10 - 15 години, някой настоящ тийнейджър подобри рекорда за балканска пъстърва!!!
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Аватар
atufektchi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от atufektchi »

Колеги, дайте го малко по-оптимистично!
Един репортаж за едно добро дело, 100 поздрава, 100 песимистични мнения, че май няма смисъл от цялата работа и 200 мисли, кой, как, колко изкярил от цялата работа?!

Ако нещо се прави - прави се. Помагаш, благодариш или се мотивираш ти да го направиш по-добре!

Мен ако питате, да зарибим, да се наядат и си препълнят фризерите бракониерите и после останалото да си остане за нас да си го ловим.

Дерзайте :)
хайде :drinkers:
Риболовен клуб "Балканка"
www.balkanka.bg
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

misho_tsakov написа:Искам малко да разчопля темата:
- колкото повече се зарибява - толкова по-голяма вероятност за пораснали риби
- опита ми с всевъзможни държавни, общински и други големи неправителствени организации ( а той не е малко) е крайно негативен. Идеята на Бат Стан е друга - може да се направи аналогия с гръбнака на икономиката в развитите държави - именно семейния, малкия и среден бизнес . Ако във всеки регион малки групи хора се обединят, а това е по-лесно от национални обединения, нещата ще се случват полека, но последователно и качествено.
- както казва колегата преди мен - колкото повече хора са привлечени към идеята и са дали пари - толкова повече колеги, на които няма да им е безразлично ако някой бракониерства, вкл прибира маломерки.
В тази връзка - толкова по-голяма вероятност всеки от привлечените да популяризира идеята, включително като се "кара" на недобросъвестни колеги, или пък престава да общува с тях, да споделя информация и т.н.
И току виж след 10 - 15 години, някой настоящ тийнейджър подобри рекорда за балканска пъстърва!!!
Мишо, това имах предвид и аз. На малки групи по градове, региони и евентуално клубове, ако има такива. Колегите от Самоков не бяха клуб, но бяха тези, които ловят пъстърва всеки уикенд по Искъра. Мисля, че това е най-рационалната формула. Рибки за зарибяване има, въпросът е да се организираме и да действаме.
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Така де, поста ми естествено е в твоя подкрепа с допълнителни размисли и разяснения по темата.
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
blagoi07
новобранец
новобранец

Мнение от blagoi07 »

ignatov78 написа:Адмирации и от мен! :prayer: :prayer: :prayer: :smt023
моите най искрени благодарности,колеги.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Бат Стан написа:
antivik написа: Интересна идея, но ме терзае смътно съмнение :? . Какъв ще бъде процента на хората взели участие в зарибяването/по какъвто и да е начин/ и какъв ще е на тези които след това ще си пълнят гушите за тяхна сметка:evil: :?:
Колега, това първо не струва чак толкова много пари, че да има хем за зарибяване, хем за пълнене на гуши. Нашето излезе 300 лв. за 2500 балканки, една рибка е с цена 12 стотинки. Освен това зарибяването се прави публично, няма начин да напишеш в протокола, че си пуснал риби, пък всъщност да не си. В Самоков например парите бяха събрани от 30 души, поне 20 от тях бяха дошли да пускат рибите в реката. При нас 11 души дадоха пари, 6 от тях участвахме в зарибяването. Не бъдете толкова мнителни, като е налице желание и добра организация, нещата се получават.
Имах в предвид разните бракониери и мрежари, които на базата на това мероприятие ще си пълнят гушите-ще въртят алъш-вериш. Не организаторите, участниците и обикновените въдичари подкрепили мероприятието. Изглежда съм се изразил неточно, МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ!
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
nikki_76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikki_76 »

Има надежда за рибата в Българиа докато има такива хора.
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Как само се радвам да чета подобни репортажи.
Поклон пред цялата група зарибители. От личен опит знам какво е прекрасното усещане да дариш живот и макар да знаеш , че 100 да градят един да руши трудно се смогва - това не те спира , а те амбицира допълнително.
Още веднъж евала за прекрасното дело - нека който може поне да го повтори ако не и да го надмине. Обадете се следващия път да взема участие и аз.
Респек :supz: :supz:
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
monkata3
новобранец
новобранец

Мнение от monkata3 »

:prayer: :prayer: :smt041 :smt041 бравоо!
ПФК ЧЕРНО МОРЕ
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Браво Големи сте .То нашите пари от билети пак ще ходят за пенсии.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”