КЕФАЛОВИ - 2011 г.

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.

Мнение от roko-koko »

.....Ами на ......кой да мисли,кой да му каже на човека.Добре ,че има съобразителни и рационално мислещи съфорумци..... :D .Да се вземе под внимание :!: :!: :!: .
Аватар
КОРСАР
новобранец
новобранец

Мнение от КОРСАР »

По скоро да се затвори старата 2010 г.
Аватар
martinino
новобранец
новобранец

Мнение от martinino »

бате преди да коментираш законите защо не ги попиташ рекетата и даляните защо риболуват през забраната те да не са със два чивта или за едни може за други не
Аватар
martinino
новобранец
новобранец

Мнение от martinino »

колеги някой знаели на юг от Бургас дали хващат че постоянно ме питат хората ама незнам какво да им кажа
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Колеги вчера бях наработа бачкам на бензиностанция мина един клиент който заредих видях че има тъкъми за риболов в колата и го питах накъде е бил и той каза че сутринта за няколко часа бил на Дюни и изкарал само една малка илария , имал един удър за няколко часа. Но рибата не съм я видял и непознавам човека не е от редовните клиенти и не съм 100 процента сигорен за инфото но реших да споделя чутото.Наслука на всички
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
radostin71
новобранец
новобранец

Мнение от radostin71 »

недялко радков написа:Всички истински кефалджии(иларджии)ловят с 2 куки с монтаж много по- различен от магазинските такъми,много по-успешно е!Тези такъми от магазините се ползваха до преди 10-15 години.Предимствата на новия модел са:

1.Хабят се по-малкоп червеи(които,ако ги купуваш,неса никак евтини)
2.Повода на куката е 20-30 см,което отдалечава стръвта от нахалните попчета,без да се оплита.
3.При замятане поради по-малкото съпротивление отива по-далече,което в някои случаи има мн голямо значение.
4.Абе,има още много предимства,но който се съмнява в тях да отиде някъде,където има много кефалджии и да наблюдава :)

На слука на всички!
колега щети кажа нещо тези монтажи за кефал са пален ташак защото като ти одари по едар кифал и зи заминава сас монтажати те затоваги продават като скасаш да си купиш пак по добре сам сиго направи зада знаеш че монтажа тие сигорен несе подвеждаи и сас чепаретата е така играчкае да си направиш но си заслужава.
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Колеги прясно инфо от Дюни до 12 аз и останалите десетина човека капо.В един момент идат некви чички с по 2 метра гегички и ние хихимихи бахти смешките обаче единия 10 мин след хвърлянето изкара много добра платерина мисля че беше и единствената в нашия район.Аз по принцип си имам място на този плаж и винаги ходя там но този път се набутах в тълпата в началото и за първи път видях че в морето се влива рекичка идваща от резервата и там в по заблатеното до пътя жената и хлапето видяли некви колеги да хвърлят на рибка в камъша .Някой знае ли нещо по въпроса.
ivan ivanov ivanov
новобранец
новобранец

Мнение от ivan ivanov ivanov »

днес на ,,рибката,, даваше добре платерина,на дъно,морето-тава,
Raptorr
фен клуб-скобар

Мнение от Raptorr »

Аматьора Бс написа:Колеги прясно инфо от Дюни до 12 аз и останалите десетина човека капо.В един момент идат некви чички с по 2 метра гегички и ние хихимихи бахти смешките обаче единия 10 мин след хвърлянето изкара много добра платерина мисля че беше и единствената в нашия район.Аз по принцип си имам място на този плаж и винаги ходя там но този път се набутах в тълпата в началото и за първи път видях че в морето се влива рекичка идваща от резервата и там в по заблатеното до пътя жената и хлапето видяли некви колеги да хвърлят на рибка в камъша .Някой знае ли нещо по въпроса.
Попринцип в блатата от другата страна на пътя има щука,но както каза там е резерват и риболова е забранен.Казвали са ми,че в каналчето което ти споменаваш не е забранено и там хващали щука,но никога не съм ловил там.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Архив температура на морската вода Може да прецените кога ще дойде, като знаете кога сте я ловили предните години.
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

radostin71 написа:
недялко радков написа:Всички истински кефалджии(иларджии)ловят с 2 куки с монтаж много по- различен от магазинските такъми,много по-успешно е!Тези такъми от магазините се ползваха до преди 10-15 години.Предимствата на новия модел са:

1.Хабят се по-малкоп червеи(които,ако ги купуваш,неса никак евтини)
2.Повода на куката е 20-30 см,което отдалечава стръвта от нахалните попчета,без да се оплита.
3.При замятане поради по-малкото съпротивление отива по-далече,което в някои случаи има мн голямо значение.
4.Абе,има още много предимства,но който се съмнява в тях да отиде някъде,където има много кефалджии и да наблюдава :)

На слука на всички!
колега щети кажа нещо тези монтажи за кефал са пален ташак защото като ти одари по едар кифал и зи заминава сас монтажати те затоваги продават като скасаш да си купиш пак по добре сам сиго направи зада знаеш че монтажа тие сигорен несе подвеждаи и сас чепаретата е така играчкае да си направиш но си заслужава.
Колега ,не знам кой монтаж визираш,че е ташак,но тези с 2 куки не ги продават в магазините(поне не в Бургас).Всеки себеуважаващ се кефалджия не се доверява на магазински такъм,освен ако не е ръчна изработка на самия магазинер,каквито има.Голяма риба няма как да ти скъса,ако си нонтирал повода към основата правилно без излишни възли и пречупвания.Може да се извади риба над 2 кг с 0.28 повод при правилен монтаж с поставяне на ластичен амортсьор и заплитане на повода към основата без възел,но това си е висш пилотаж и не можеш да си го купиш,защото за приготвянето на такъв такъм е необходимо мн. повече време,отколкото може да се отдели за такъм за продажба.
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

И пак дойде до неговата приказка.
– направи си сам такъма. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

Миналия четвъртък, 12 май, направих сефтето - четири педарки.
Изображение
Бургашкия Черноморец :D
Изображение
Тази сутрин, вместо да е по-добре, то излезе по-зле - три броя от същия размер. Едри няма :evil:
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Вчера колегата на плажа на Ахтопол - 46 платерини около 30см. :shock:
Добре че му свършил червея към 09.30 инак сещайте се :)
Вервам му безусловно :wink:
Инак и ние в събота на Дюни до рекичката от резервата до 13,30ч. - 0:0 :evil:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
radostin71
новобранец
новобранец

Мнение от radostin71 »

колега и кифалови монтажи продават аз сащо сам от бургас и познавам хора които ги правят и продават затова ти казах че са пален ташак зада имаш представа а моите монтажи сам си ги правя и за кефал и чепарета за сафрит и и паламут сам сиги правя а кефали има и над 4 килограмо отиди да ловиш на славянка на престанището точно до канала кадето се истича водата от рибните цехове ако не знаеш но лошотое че гонят от там.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”