Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ - 2011 г.
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КЕФАЛОВИ - 2011 г.
.....Ами на ......кой да мисли,кой да му каже на човека.Добре ,че има съобразителни и рационално мислещи съфорумци.....
.Да се вземе под внимание
.

По скоро да се затвори старата 2010 г.
бате преди да коментираш законите защо не ги попиташ рекетата и даляните защо риболуват през забраната те да не са със два чивта или за едни може за други не
колеги някой знаели на юг от Бургас дали хващат че постоянно ме питат хората ама незнам какво да им кажа
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колеги вчера бях наработа бачкам на бензиностанция мина един клиент който заредих видях че има тъкъми за риболов в колата и го питах накъде е бил и той каза че сутринта за няколко часа бил на Дюни и изкарал само една малка илария , имал един удър за няколко часа. Но рибата не съм я видял и непознавам човека не е от редовните клиенти и не съм 100 процента сигорен за инфото но реших да споделя чутото.Наслука на всички
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- новобранец
колега щети кажа нещо тези монтажи за кефал са пален ташак защото като ти одари по едар кифал и зи заминава сас монтажати те затоваги продават като скасаш да си купиш пак по добре сам сиго направи зада знаеш че монтажа тие сигорен несе подвеждаи и сас чепаретата е така играчкае да си направиш но си заслужава.недялко радков написа:Всички истински кефалджии(иларджии)ловят с 2 куки с монтаж много по- различен от магазинските такъми,много по-успешно е!Тези такъми от магазините се ползваха до преди 10-15 години.Предимствата на новия модел са:
1.Хабят се по-малкоп червеи(които,ако ги купуваш,неса никак евтини)
2.Повода на куката е 20-30 см,което отдалечава стръвта от нахалните попчета,без да се оплита.
3.При замятане поради по-малкото съпротивление отива по-далече,което в някои случаи има мн голямо значение.
4.Абе,има още много предимства,но който се съмнява в тях да отиде някъде,където има много кефалджии и да наблюдава![]()
На слука на всички!
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Колеги прясно инфо от Дюни до 12 аз и останалите десетина човека капо.В един момент идат некви чички с по 2 метра гегички и ние хихимихи бахти смешките обаче единия 10 мин след хвърлянето изкара много добра платерина мисля че беше и единствената в нашия район.Аз по принцип си имам място на този плаж и винаги ходя там но този път се набутах в тълпата в началото и за първи път видях че в морето се влива рекичка идваща от резервата и там в по заблатеното до пътя жената и хлапето видяли некви колеги да хвърлят на рибка в камъша .Някой знае ли нещо по въпроса.
-
- новобранец
днес на ,,рибката,, даваше добре платерина,на дъно,морето-тава,
Попринцип в блатата от другата страна на пътя има щука,но както каза там е резерват и риболова е забранен.Казвали са ми,че в каналчето което ти споменаваш не е забранено и там хващали щука,но никога не съм ловил там.Аматьора Бс написа:Колеги прясно инфо от Дюни до 12 аз и останалите десетина човека капо.В един момент идат некви чички с по 2 метра гегички и ние хихимихи бахти смешките обаче единия 10 мин след хвърлянето изкара много добра платерина мисля че беше и единствената в нашия район.Аз по принцип си имам място на този плаж и винаги ходя там но този път се набутах в тълпата в началото и за първи път видях че в морето се влива рекичка идваща от резервата и там в по заблатеното до пътя жената и хлапето видяли некви колеги да хвърлят на рибка в камъша .Някой знае ли нещо по въпроса.
Архив температура на морската вода Може да прецените кога ще дойде, като знаете кога сте я ловили предните години.
- недялко радков
- ще става разбирач
Колега ,не знам кой монтаж визираш,че е ташак,но тези с 2 куки не ги продават в магазините(поне не в Бургас).Всеки себеуважаващ се кефалджия не се доверява на магазински такъм,освен ако не е ръчна изработка на самия магазинер,каквито има.Голяма риба няма как да ти скъса,ако си нонтирал повода към основата правилно без излишни възли и пречупвания.Може да се извади риба над 2 кг с 0.28 повод при правилен монтаж с поставяне на ластичен амортсьор и заплитане на повода към основата без възел,но това си е висш пилотаж и не можеш да си го купиш,защото за приготвянето на такъв такъм е необходимо мн. повече време,отколкото може да се отдели за такъм за продажба.radostin71 написа:колега щети кажа нещо тези монтажи за кефал са пален ташак защото като ти одари по едар кифал и зи заминава сас монтажати те затоваги продават като скасаш да си купиш пак по добре сам сиго направи зада знаеш че монтажа тие сигорен несе подвеждаи и сас чепаретата е така играчкае да си направиш но си заслужава.недялко радков написа:Всички истински кефалджии(иларджии)ловят с 2 куки с монтаж много по- различен от магазинските такъми,много по-успешно е!Тези такъми от магазините се ползваха до преди 10-15 години.Предимствата на новия модел са:
1.Хабят се по-малкоп червеи(които,ако ги купуваш,неса никак евтини)
2.Повода на куката е 20-30 см,което отдалечава стръвта от нахалните попчета,без да се оплита.
3.При замятане поради по-малкото съпротивление отива по-далече,което в някои случаи има мн голямо значение.
4.Абе,има още много предимства,но който се съмнява в тях да отиде някъде,където има много кефалджии и да наблюдава![]()
На слука на всички!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И пак дойде до неговата приказка.
– направи си сам такъма.
– направи си сам такъма.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Миналия четвъртък, 12 май, направих сефтето - четири педарки.

Бургашкия Черноморец

Тази сутрин, вместо да е по-добре, то излезе по-зле - три броя от същия размер. Едри няма

Бургашкия Черноморец

Тази сутрин, вместо да е по-добре, то излезе по-зле - три броя от същия размер. Едри няма

-
- учете се от него
Вчера колегата на плажа на Ахтопол - 46 платерини около 30см.
Добре че му свършил червея към 09.30 инак сещайте се
Вервам му безусловно
Инак и ние в събота на Дюни до рекичката от резервата до 13,30ч. - 0:0

Добре че му свършил червея към 09.30 инак сещайте се

Вервам му безусловно

Инак и ние в събота на Дюни до рекичката от резервата до 13,30ч. - 0:0

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- новобранец
колега и кифалови монтажи продават аз сащо сам от бургас и познавам хора които ги правят и продават затова ти казах че са пален ташак зада имаш представа а моите монтажи сам си ги правя и за кефал и чепарета за сафрит и и паламут сам сиги правя а кефали има и над 4 килограмо отиди да ловиш на славянка на престанището точно до канала кадето се истича водата от рибните цехове ако не знаеш но лошотое че гонят от там.