Долни Богров-платеното

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
icelame
новобранец
новобранец

Re: Долни Богоров-платеното

Мнение от icelame »

Така, както казах днес бях на платеното на Долни Богров :)

Имаше само един колега с 3 дънарки и той яко ги вадеше, и то все по 6-7кг и един 10кг имаше извадени около 10 риби, като всяка кълване го вадеше :)

Аз и другите на язовира ловихме на мач. При нас много слабо, на един колега му кълвеше но пък явно не беше много кадърен и само късаше. При мен кълвеше, но нищо не успях да засека, немога да си обесня защо. Имаше случаи потапя плувката дърпам и никой, оставях ги да си играят, потапя, изкача, потапя, и така.. засичам и пак никой.
Докато малко преди да си тръгна едно зверче ми потопи и веднага засвири аванса без да засичам. Поне оттървах капото с едно 3,4кг шаранче.

Някой ако може да обясни как трябва да е построена линията за този водоем и тези риби, защотото ползвах същия монтаж и отежнения с които вадя и уклей и червеноперки и при тях като потопи, засичам и всичко е там.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Гадните кълванета са каракуди и между тях някое буфало. Практически няма начин да ги хванеш с грубия шарански такъм. Ако искаш да ги ловиш мини на малка кука / стръв и фин такъм. Активни са и едни злояди амурчета по около кило, но те се хващат въпреки, че кълвът тъпо.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

При мен в събота, риболова протече в мързел, вятър и студенина.

Изображение

Артилерията, и новата ретро макаричка Шимано ДХ400 с един лагер, но си е багер.

Изображение
Спасението от стъдения вятър.

Изображение
Искарах почти цял ден с една царевица, докато не дойде голямия амур и не я взе , заедно с куката.

Изображение
Рибите бяха красиви, жалко че нямах ток във фотото.

Снимките са правени с Айфон 4

Колегата да ме извини, но за 4 снимки не ми се пуска нова тема, е и риболова беше слаб особенно мързелив, но с емоци.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

chirusa_bg написа:Гадните кълванета са каракуди и между тях някое буфало. Практически няма начин да ги хванеш с грубия шарански такъм. Ако искаш да ги ловиш мини на малка кука / стръв и фин такъм. Активни са и едни злояди амурчета по около кило, но те се хващат въпреки, че кълвът тъпо.
Да ти кажа много екпериментирах с монтажите, някои от които бяха кука 12 или 14 с рибен пелет 8мм на силиконче. Пак кълвеше слабо, имаше и пълни потапяния но пак нищо закачено.

Шарана се хвана на 8ца кука на косъм 3 царевици, като едната е повдигаща. На 10см след куката сложих голяма съчма, която да преутежни ваглера. Тя лежеше на дъното за да може все пак да се показва ваглера :) и така...

Мислиш че са ми кълвали дребесъци и затова не са се засекли?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Сигурен съм. Не са дребни каракудите, но са много внимателни. Същото е с буфалото, кълве отвратително. Последните пъти беше същото, принудихме се да минеме на плувки с тънки антени и на 14 кука с една царевичка и .12 повод. Едва тогава ги подкарахме на всяко кълване. За щека говоря.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

Пък аз си мислех че нещо в монтажите ми не е наред и затова не ги хващам тези шарковци :) Иначе си прав, кълването на шарана беше по различно, плувката потъна светкавично и почна да взима аванс, даже и потопеното влакно почна да излиза нагоре. Общо взето беше голям кеф :P ... иначе аз ползвах стик ваглер на кралусо с куха антена.
Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zaribanask8 »

Мариане каква царевица ползваш :) , че цял ден с една си бил :)
Викат ми Николаев :)
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Царевицата е D.I.Y. на един шаранджия френд голям.

Даже му звънахме да пуска производство от нея, формата и е кръгла като сирийче.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

Пресни снимки от вчера :P

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Don Corleone
фен клуб-скобар

Мнение от Don Corleone »

Чудесен улов, колега! :) Би ли споделил на какви такъми, стръв и захранка го излъга този хубавец? :D
Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да :wink:
:D :D
Аватар
zaribanask8
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zaribanask8 »

Don Corleone написа:Чудесен улов, колега! :) Би ли споделил на какви такъми, стръв и захранка го излъга този хубавец? :D
Аз разбрах, че на парче баничка го е хванал да видим колко е вярно :D
Викат ми Николаев :)
Аватар
Don Corleone
фен клуб-скобар

Мнение от Don Corleone »

zaribanask8 написа:
Don Corleone написа:Чудесен улов, колега! :) Би ли споделил на какви такъми, стръв и захранка го излъга този хубавец? :D
Аз разбрах, че на парче баничка го е хванал да видим колко е вярно :D

Ааа напълно възможно! Но да клъвна аз :lol: :lol:
Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да :wink:
:D :D
icelame
новобранец
новобранец

Мнение от icelame »

Пръчката ми е мачова на Тубертини Призма, основно 0.20 потъващо, а повода и утежнението на 0.20 флоурокарбон. Захранка ползвах от тази която продават на язовира :), но незнам дали точно от нея имаше ефект.
Цял ден ги пробвах на топчета, пелети, царевица.. доста екпериментирах и нищо (само едно амурче).
Накрая вече от няма на къде видях че ми е останала малко закуска (тука в баничарницата се води македонска пица) , една тестена закуска със някакъв салам кашкавал и домат. Откъснах точно от парчето тесто където беше стоял домата миришеше много приятно на леко вкиснат домат :P . Хвърлих, придърах и веднага го лапна един големец, но тогава бях с малка кука за царевица и повод 0.13 и не напъвах мн мн, след около 20 мин се откачи. Сложих си хубава шаранска кука и 0.20 флоурокарбон. След хварлянето започна веднага да смуче леко... яко потрепва наляво.. после надясно,, изправя, леко надолу и така 2 мин. Вече ми писна и реших при поредното плавно и съвсем дребно потапяне да засичам и се получи.
Плувката ми е стик на кларусо, с куха антена и доста чуствителна. Шарко пипаше съвсем леко.
Предполагам че в закуската му хареса миризмата на домата и специфичната миризма на мазничко от мазнината която използват. Ползват и някаква странна подправка (баничарницата е на турци). Та това е :) следващия път пак ще ходя с тази закуска :)
Аватар
Milkonti
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Milkonti »

Don Corleone написа:Има, има. Даже ако не се лъжа и филмче има снимано за щуки там. :) Успех колега :)
дА прав си колега има филмче с системата ДРАШКОВИЧ копето е уникален начин за риболов на щука
m-kar.mobile.bg
Аватар
Milkonti
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Milkonti »

Don Corleone написа:
qno_zloo написа:Колега аз със удоволствие ще те придружа (светна) , ама друг път.
Вземиси по здрави такъми, удрят само тупалки, аз бях в събота и не ми се говори какви неща ми се случиха и какви риби излизаха на "Метеора"
Значи като ходя въобще да не се замислям над китайския мач, ми да си зимам Мичела, а?
Бате вземаи по дебели колци за там данети остане само спомена че си бил там а и вадици нямаш :lol:
m-kar.mobile.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”