Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Долни Богров-платеното
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Долни Богоров-платеното
Така, както казах днес бях на платеното на Долни Богров 
Имаше само един колега с 3 дънарки и той яко ги вадеше, и то все по 6-7кг и един 10кг имаше извадени около 10 риби, като всяка кълване го вадеше
Аз и другите на язовира ловихме на мач. При нас много слабо, на един колега му кълвеше но пък явно не беше много кадърен и само късаше. При мен кълвеше, но нищо не успях да засека, немога да си обесня защо. Имаше случаи потапя плувката дърпам и никой, оставях ги да си играят, потапя, изкача, потапя, и така.. засичам и пак никой.
Докато малко преди да си тръгна едно зверче ми потопи и веднага засвири аванса без да засичам. Поне оттървах капото с едно 3,4кг шаранче.
Някой ако може да обясни как трябва да е построена линията за този водоем и тези риби, защотото ползвах същия монтаж и отежнения с които вадя и уклей и червеноперки и при тях като потопи, засичам и всичко е там.

Имаше само един колега с 3 дънарки и той яко ги вадеше, и то все по 6-7кг и един 10кг имаше извадени около 10 риби, като всяка кълване го вадеше

Аз и другите на язовира ловихме на мач. При нас много слабо, на един колега му кълвеше но пък явно не беше много кадърен и само късаше. При мен кълвеше, но нищо не успях да засека, немога да си обесня защо. Имаше случаи потапя плувката дърпам и никой, оставях ги да си играят, потапя, изкача, потапя, и така.. засичам и пак никой.
Докато малко преди да си тръгна едно зверче ми потопи и веднага засвири аванса без да засичам. Поне оттървах капото с едно 3,4кг шаранче.
Някой ако може да обясни как трябва да е построена линията за този водоем и тези риби, защотото ползвах същия монтаж и отежнения с които вадя и уклей и червеноперки и при тях като потопи, засичам и всичко е там.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Гадните кълванета са каракуди и между тях някое буфало. Практически няма начин да ги хванеш с грубия шарански такъм. Ако искаш да ги ловиш мини на малка кука / стръв и фин такъм. Активни са и едни злояди амурчета по около кило, но те се хващат въпреки, че кълвът тъпо.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
При мен в събота, риболова протече в мързел, вятър и студенина.

Артилерията, и новата ретро макаричка Шимано ДХ400 с един лагер, но си е багер.
Спасението от стъдения вятър.

Искарах почти цял ден с една царевица, докато не дойде голямия амур и не я взе , заедно с куката.

Рибите бяха красиви, жалко че нямах ток във фотото.
Снимките са правени с Айфон 4
Колегата да ме извини, но за 4 снимки не ми се пуска нова тема, е и риболова беше слаб особенно мързелив, но с емоци.

Артилерията, и новата ретро макаричка Шимано ДХ400 с един лагер, но си е багер.

Спасението от стъдения вятър.

Искарах почти цял ден с една царевица, докато не дойде голямия амур и не я взе , заедно с куката.

Рибите бяха красиви, жалко че нямах ток във фотото.
Снимките са правени с Айфон 4
Колегата да ме извини, но за 4 снимки не ми се пуска нова тема, е и риболова беше слаб особенно мързелив, но с емоци.
Да ти кажа много екпериментирах с монтажите, някои от които бяха кука 12 или 14 с рибен пелет 8мм на силиконче. Пак кълвеше слабо, имаше и пълни потапяния но пак нищо закачено.chirusa_bg написа:Гадните кълванета са каракуди и между тях някое буфало. Практически няма начин да ги хванеш с грубия шарански такъм. Ако искаш да ги ловиш мини на малка кука / стръв и фин такъм. Активни са и едни злояди амурчета по около кило, но те се хващат въпреки, че кълвът тъпо.
Шарана се хвана на 8ца кука на косъм 3 царевици, като едната е повдигаща. На 10см след куката сложих голяма съчма, която да преутежни ваглера. Тя лежеше на дъното за да може все пак да се показва ваглера

Мислиш че са ми кълвали дребесъци и затова не са се засекли?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Сигурен съм. Не са дребни каракудите, но са много внимателни. Същото е с буфалото, кълве отвратително. Последните пъти беше същото, принудихме се да минеме на плувки с тънки антени и на 14 кука с една царевичка и .12 повод. Едва тогава ги подкарахме на всяко кълване. За щека говоря.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Пък аз си мислех че нещо в монтажите ми не е наред и затова не ги хващам тези шарковци
Иначе си прав, кълването на шарана беше по различно, плувката потъна светкавично и почна да взима аванс, даже и потопеното влакно почна да излиза нагоре. Общо взето беше голям кеф
... иначе аз ползвах стик ваглер на кралусо с куха антена.

- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Мариане каква царевица ползваш
, че цял ден с една си бил 

Викат ми Николаев 

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Царевицата е D.I.Y. на един шаранджия френд голям.
Даже му звънахме да пуска производство от нея, формата и е кръгла като сирийче.
Даже му звънахме да пуска производство от нея, формата и е кръгла като сирийче.
Пресни снимки от вчера 

- Don Corleone
- фен клуб-скобар
Чудесен улов, колега!
Би ли споделил на какви такъми, стръв и захранка го излъга този хубавец? 

Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да

- zaribanask8
- вече хвърля и на тежко
Аз разбрах, че на парче баничка го е хванал да видим колко е вярноDon Corleone написа:Чудесен улов, колега!Би ли споделил на какви такъми, стръв и захранка го излъга този хубавец?

Викат ми Николаев 

- Don Corleone
- фен клуб-скобар
zaribanask8 написа:Аз разбрах, че на парче баничка го е хванал да видим колко е вярноDon Corleone написа:Чудесен улов, колега!Би ли споделил на какви такъми, стръв и захранка го излъга този хубавец?
Ааа напълно възможно! Но да клъвна аз

Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да

Пръчката ми е мачова на Тубертини Призма, основно 0.20 потъващо, а повода и утежнението на 0.20 флоурокарбон. Захранка ползвах от тази която продават на язовира
, но незнам дали точно от нея имаше ефект.
Цял ден ги пробвах на топчета, пелети, царевица.. доста екпериментирах и нищо (само едно амурче).
Накрая вече от няма на къде видях че ми е останала малко закуска (тука в баничарницата се води македонска пица) , една тестена закуска със някакъв салам кашкавал и домат. Откъснах точно от парчето тесто където беше стоял домата миришеше много приятно на леко вкиснат домат
. Хвърлих, придърах и веднага го лапна един големец, но тогава бях с малка кука за царевица и повод 0.13 и не напъвах мн мн, след около 20 мин се откачи. Сложих си хубава шаранска кука и 0.20 флоурокарбон. След хварлянето започна веднага да смуче леко... яко потрепва наляво.. после надясно,, изправя, леко надолу и така 2 мин. Вече ми писна и реших при поредното плавно и съвсем дребно потапяне да засичам и се получи.
Плувката ми е стик на кларусо, с куха антена и доста чуствителна. Шарко пипаше съвсем леко.
Предполагам че в закуската му хареса миризмата на домата и специфичната миризма на мазничко от мазнината която използват. Ползват и някаква странна подправка (баничарницата е на турци). Та това е
следващия път пак ще ходя с тази закуска 

Цял ден ги пробвах на топчета, пелети, царевица.. доста екпериментирах и нищо (само едно амурче).
Накрая вече от няма на къде видях че ми е останала малко закуска (тука в баничарницата се води македонска пица) , една тестена закуска със някакъв салам кашкавал и домат. Откъснах точно от парчето тесто където беше стоял домата миришеше много приятно на леко вкиснат домат

Плувката ми е стик на кларусо, с куха антена и доста чуствителна. Шарко пипаше съвсем леко.
Предполагам че в закуската му хареса миризмата на домата и специфичната миризма на мазничко от мазнината която използват. Ползват и някаква странна подправка (баничарницата е на турци). Та това е

дА прав си колега има филмче с системата ДРАШКОВИЧ копето е уникален начин за риболов на щукаDon Corleone написа:Има, има. Даже ако не се лъжа и филмче има снимано за щуки там.Успех колега
m-kar.mobile.bg
Бате вземаи по дебели колци за там данети остане само спомена че си бил там а и вадици нямашDon Corleone написа:Значи като ходя въобще да не се замислям над китайския мач, ми да си зимам Мичела, а?qno_zloo написа:Колега аз със удоволствие ще те придружа (светна) , ама друг път.
Вземиси по здрави такъми, удрят само тупалки, аз бях в събота и не ми се говори какви неща ми се случиха и какви риби излизаха на "Метеора"

m-kar.mobile.bg