Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Шапка с радио без батерии
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Шапка с радио без батерии
Преди време, имаше една промоция на Каменица, при която заедно с няколко бири ти подаряваха и едно малко радийце. То е с една 3 V литиева батерийка тип "копче". Прежалих и една градинска соларна лампа на 3 V. Получи се, но само на силно слънце. Иначе не се получава. Значи трябва да вържа поне два панела (паралелно). Радийцето консумира много малко, но явно панелчето не дава достатъчно ток. Работи само при силно слънце. Та пробите продължават. Сега се чудя, коя друга лампа да бракувам
.

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
И аз минах по тоя път,та затова сложих две панелчета и няма проблеми.
А ,която и лампа да "бракуваш" се ще е добре.Ще си слушаш радиото
без да се грижиш за батерии.
А, ако сложиш двете акумул.батерии от лампите,ще си го слушаш и нощем,
а пък денем ще се дозареждат.
А ,която и лампа да "бракуваш" се ще е добре.Ще си слушаш радиото
без да се грижиш за батерии.
А, ако сложиш двете акумул.батерии от лампите,ще си го слушаш и нощем,
а пък денем ще се дозареждат.
Последния успешен експеримент със 2 бр.соларни клетки направих за 8 дни в Гърция.
Включих ги да захранват вентилатора за газовия ми фризер и резултата не закъсня-
от -9 гр.,температурата падна до -14 гр. При температура на въздуха/на сянка/33-35гр.
Радвахме се на добра слука на заргани и фризера си оправда газта и соларната придобивка.
Включих ги да захранват вентилатора за газовия ми фризер и резултата не закъсня-
от -9 гр.,температурата падна до -14 гр. При температура на въздуха/на сянка/33-35гр.
Радвахме се на добра слука на заргани и фризера си оправда газта и соларната придобивка.