Сгъваема лодка - плоскодънка Т1

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Сгъваема лодка - плоскодънка Т1

Мнение от gogibo »

Христов, гледах внимателно и снимките,и клипа.На клипа,при 4.40мин. ми се стори,
че или си седнал наобратно,или гребеш на обратно,.... или го правиш против уроки
като за пръв път.Лодката ми харесва,добре стои във водата с 1 човек. Въпрос-
колко тежи лодката като конструкция ?
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

Привет,
gogibo написа:...гребеш на обратно,.... или ... против уроки...
8) разкрит съм - стар навик на първи качване :wink:
gogibo написа:Въпрос-колко тежи лодката като конструкция ?
:arrow: както споменах в началото - малко под 15кг., без греблата. На клипчето се вижда как я слагам на вода с изпънати ръце, а аз не съм "бат Здравко" :lol: :arrow: много лека се получи. Единствените железни/тежки части са разглобяемите панти на седалките. Не ми се търсеше алуминиева алтернатива. Хванати са с алуминиеви поп нитове. Иначе всичко други си е ПВЦ. Подложките на пантите са от пенесто ПВЦ. В началото мислех цялата лодка да е от плоскости пенесто ПВЦ, но цената ме отказа :? Ако беше от пенесто ПВЦ, нямаше да и слагам такива "панти" на сгъвките и нямаше да я обличам с винил, но едно приятелче ме снабди с винила - той е от рекламите по магазините-била, кауфланд, т-маркет и т.н - дето ги слагат над продуктите. Та и този винил е от "тежките" части на лодката.
:arrow: Това продиктува и цялостния проект де - материалите, които имах :idea: Пазарувани са само ПВЦ ламперия, лепилото, нитове, панти и универсална лента. Другото е от "каквото има на тавана" и по къщата :wink:

:arrow: този уикенд има вероятност да я завлека до яз. Огоста за тест с ел.двигателче - ще пиша ако има снимки или видео. 8)

Поздрав

:drinkers:
...и наслука
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

:arrow:

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/v0i7z5rhO88?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/v0i7z5rhO88?hl=bg&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

...и наслука
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Творецо, Христов,
гледах клипа ти с внимание и интерес. И през цялото време се .....облизвах...? заради "Милката".Лодката дето си сътворил изглежда "супер",а също така и стабилна
с двама на борда.Дамата до тебе,в клипа,е голям пич и ако е жена ти, си щастливец.
Малцина имат такъв късмет. Сега ти трябва нещо да ти бута лодката и си готов за
подвизи-електро или квото и да е малко, бензиново. Не можах да определя водоема
на тестовете.? Обезателно си осигури спас.жилетки за пасажерите и ако прогнозата е
ветровита-не рискувай да влизаш навътре.
Ato
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ato »

браво колега , много тарикатска лека лотчица си направил , нека ти донесе много емоции и да доведе до разработването и усъворшенстването до модел Т2
ще следим темата с интерес
а иначе и аз мисля , че с едно ел двигателче дриго нема да ти е необходимо
успех
пускай дребосъка ако искаш да хванеш ЙЕдро
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

gogibo написа:Творецо, Христов,
гледах клипа ти с внимание и интерес. И през цялото време се .....облизвах...? заради "Милката".Лодката дето си сътворил изглежда "супер",а също така и стабилна
с двама на борда.Дамата до тебе,в клипа,е голям пич и ако е жена ти, си щастливец.
на тестовете.? Обезателно си осигури спас.жилетки за пасажерите и ако прогнозата е
:arrow: 8) Привет колега,

... :shock: и аз се изненадах колко е устойчива 8) а девойчето :arrow: надявам се да стане :rolleyes:
за двигателя - не мисля за такива задвижвания :arrow: видя постовете ми в твоята тема :!: :arrow: искам нещо самостоятелно. Вярно, че в лошо време няма да е приложимо, но... това съм АЗ. Сега ако имам възможност - направих проект за каяк - само на гребло - и мисля да го реализирам... :( първата ми лодка, която направих беше кану и още тъгувам по него... та мисля да спретна нещо кану-каякско :rolleyes: - пък ще видим :wink:
...иначе идеи много, ама с годините - знаеш - намаляват реализациите. Иначе за мъжете е казано : "по-големи - по-големи играчки :goodman:
Ако мога да помагам с нещо - сигнализирай :arrow: хареса ми лодката с педали :drinkers: ,но нямам възможност за такова "развихряне" - иначе какъв "ураган" ще вдигна :lol: .

:arrow: интересно ми е :arrow: дали съм бил полезен на някой колега с поста в тази тем :!: :?: :!:
:roll: честно да си кажа очаквах по-голям интерес към темата :| като се има в предвид цената на лодките...именно това ме подтикна да ги правя сам :!: ..., но както и да е

Поздрави от мен.

...и наслука
omsi1
новобранец
новобранец

Мнение от omsi1 »

szhristov написа:

... :shock: и аз се изненадах колко е устойчива 8) а девойчето :arrow: надявам се да стане :rolleyes:
за двигателя - не мисля за такива задвижвания :arrow: видя постовете ми в твоята тема :!: :arrow: искам нещо самостоятелно. Вярно, че в лошо време няма да е приложимо, но... това съм АЗ. Сега ако имам възможност - направих проект за каяк - само на гребло - и мисля да го реализирам... :( първата ми лодка, която направих беше кану и още тъгувам по него... та мисля да спретна нещо кану-каякско :rolleyes: - пък ще видим :wink:
...иначе идеи много, ама с годините - знаеш - намаляват реализациите. Иначе за мъжете е казано : "по-големи - по-големи играчки :goodman:
Ако мога да помагам с нещо - сигнализирай :arrow: хареса ми лодката с педали :drinkers: ,но нямам възможност за такова "развихряне" - иначе какъв "ураган" ще вдигна :lol: .

:arrow: интересно ми е :arrow: дали съм бил полезен на някой колега с поста в тази тем :!: :?: :!:
:roll: честно да си кажа очаквах по-голям интерес към темата :| като се има в предвид цената на лодките...именно това ме подтикна да ги правя сам :!: ..., но както и да е

Поздрави от мен.

колеха лодката е страхотна следиа от на4алното и развитие.. колко ти стружаха материалите да иа направиш.. поздрави
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

omsi1 написа:.. колко ти стружаха материалите да иа направиш.. поздрави
Привет,

Виж в предишните постове съм писал за стойността на проекта :)

Поздрави

...и наслука
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Христов,браво,макар да не харесвам такива лодки,ентусиазма ти е заразителен и подпали чергите на доста хора,нищо че не ръкопляскат :lol: :wink: :wink: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

Христов, разбира се,че си полезен с темата. Аз вече си набавих винил,но затънах в
работа.Когато се освободя ще потърся консултация и чертежи от теб,пък и ще се
радвам да обменим идеи на живо. Поздрави !
Аватар
niki_61
новобранец
новобранец

Мнение от niki_61 »

szhristov написа:

Поздрави от мен.

здравей колега страхотна лодка си проектирал и направил....нямаш си идея колко ме подпали с нетърпение очакваме проект Т2 а относно пенестото пвц при него само с лепене ли става.....
уважавай за да те уважават......
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

niki_61 написа:... а относно пенестото пвц при него само с лепене ли става.....
Привет,

ако питаш за панти - мислех да го правя с лепене и нитване + външна лайсна от същия материал - пенесто ПВЦ, но както казах - :cry: цената ме отказа.

Поздрави
...и наслука
Аватар
Milkonti
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Milkonti »

Браво колега страхотно произведение в домашни условия :D направо ти завиждам чеси мнг.упорит и старателен в всеки един детаил с мнг.здраве дасия ползваш и наслука :drinkers:
m-kar.mobile.bg
Аватар
szhristov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szhristov »

Milkonti написа:Браво колега страхотно произведение в домашни условия :D направо ти завиждам чеси мнг.упорит и старателен в всеки един детаил с мнг.здраве дасия ползваш и наслука :drinkers:

:prayer: :smt006 :prayer:

...и наслука
ggogov
новобранец
новобранец

Мнение от ggogov »

Браво !! Много съм впечатлен и смятам да я почвам и аз :) Имам няколко уточняващи въпроса и искам да помоля автора за отговорите им . 1. От клипа се вижда, че стъпваш по дъното на лодката не се ли пука ламперията? или има някакво подсилване? 2. Размерите са ясни горе долу според листовете ламперия, но как да намеря вярната дъга на носа? 3. Когато си сам май малко забива носа?
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”