хапе ли сома

Модератор: sapuna

Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от dimitar baharov »

И мен ме е хапал а беше само 3 кг.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Спрете да пишете такива страхотий че ще уплашите начинаещите колеги.Някой ще закачи нещо едро и ще се чуди дали да го вади или да среже линията та да неби сома да му отхапе нещо!!!!!!!
А сега сериозно.Момчета и "момичета",когато хвана сом и е още рано да се пребирам,задължително го вързвам до мене на въже като за целта му прекарвам въпросното въже през устата и оттам през хрилете.Уверявам ви че съм си навирал ръката до китката в устите им и никога дори и за секунда не съм бил хапан.Както писах и преди,този прекрасен обект за риболов-СОМА,също като мене и вас -ДИША.Когато не ни достига въздух и сме заклещени и ние ще подскачаме и зяпаме с усти като шарани за едната глътка въздух.Това заедно с факта че сома се подмята,плюс незнанието,плюс тези несериозни писаници,плюс изненадата че в момента в който си посегнал да го хванеш той подскача и се плъзга към глезена и се удря във теб понеже е точно на височината на глезените ни когато е изваден вече от вадата,ами във топките ни ли да се удари,упазил ни бог,щяхме да си ходим скопени.Нямам нищо против да си твърдите такива небивалици,но това че си посегнал към него и че в същия момент рибата започва да се мята и че ви е изненадала и в същото време те е одраскал със четките си неозначава че - СОМА ХАПЕ.Да и аз съм се стряскал признавам си че съм го пускал веднага когато не съм му бръкнал в устата хубаво и когато е по-големичък и се замята го пускам и го хващам на ново като му бъркам пак във въпросната хапеща усто,но внимавам да не ме нарани със хилядите си остри иглички в устата му.За мен това което пишете че сома хапел,е толкова несериозно че чак е смешно,но всеки си има мнение и неискам да споря,затова ви оставям да ви хапят сомовете,даги освобождавате преди даги извадите от водата и да растат че да може чичо ви кроки да си ги хваща пък те нека ме хапят. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

Krokibg написа:..Някой ще закачи нещо едро и ще се чуди дали да го вади или да среже линията та да неби сома да му отхапе нещо!!!!!!!
...той подскача и се плъзга към глезена и се удря във теб понеже е точно на височината на глезените ни когато е изваден вече от вадата,ами във топките ни ли да се удари,упазил ни бог,щяхме да си ходим скопени.
:lol: :lol: :lol:
Господ може всичко чада мой !
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Та бучкам си аз на селскио гиол и кво стана,удари ми едно соме 3-4 килца слагам го в живарника и почвам да греба към палатката,а след лодката ме следят две усверепели очи и една сомска уста потраква със кътници :shock: и така 5км.Викам си тва ще е сигурно баща му на сомето ще взема да карам лодката на осморки белким му избегам да ама не,гониме чак до брега.Слизам аз на брега да се поизмия и оня дзвер като ме захапа за боксеките та взе че ги свали,срам :oops: кво ще правя сега без гащи,това е само маика му.Цяла нощ не ме остави да спя,вие като чакал на месечина и се принудих да пусна сомето белким престане,така и направих.Дзверо си прибра челядта узъби ми се два пъти и си тръгна.ЧЕСНА РИБАРСКА :lol: :lol: :lol: Та колеги като ходите за сом си носете 2-3 чифта гащи. :wink:
Фуцата
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Фуцата »

Като гледам всички сме разбирачи(особено някои) Прочетете какво разказва човека който улови най голямия сом тая година.Или ще кажем : Маниго тоя той лъже.Присъща ГАНЬОВЩИНА,аз знам всичко и нема нужда да се уча а?

Някой ви беше пояснил по горе че темата е "Хапе ли сома" а не хранили се с хора :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Матеряла може да го прочетете в сп. На риба
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Верно някой ни беше пояснил ,че темата е "ХАПЕ ЛИ СОМА" ама тоя някой е пропуснал продължението сиреч поста който допълва и променя темата.Или накратко казано това:
t68 написа:чух че по дунава имало рибари с отхапани ръце от сом на кльонк че го дразни кльонка да ама чак отхапани ръце май е малко пресилено
Преди десетина години когато започвах риболова с кльонк попивах всичко свързано (като всеки един начинаещ) с него та тогава ми попадна една видео касета в която беше заснета атака на сом точно в момент на бучкане .Само където сома не захапва стръвта а ръката на рибара барабар с кльонка.Затраях си за този филм защото не беше в мен а като нямам аргументи знам колко опоненти ще се появят :wink: . Днес обещаха да ми донесат касетата с филма който ще постна за да стане ясно аджеба хапе ли сома ,отхапва ли и как точно. :wink: :lol: :lol: :lol:
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

браво barutchiata - ей тва е работа сега
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
kalins
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kalins »

Фуцата написа:Като гледам всички сме разбирачи(особено някои) Прочетете какво разказва човека който улови най голямия сом тая година.Или ще кажем : Маниго тоя той лъже.Присъща ГАНЬОВЩИНА,аз знам всичко и нема нужда да се уча а?

Някой ви беше пояснил по горе че темата е "Хапе ли сома" а не хранили се с хора :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Матеряла може да го прочетете в сп. На риба
А и Емката не лъже.Може да се попита и Канибала.Него го е ухапал още в лодката.После и другия Емил на брега.
Добре е да си добър
Торбалан
новобранец
новобранец

Мнение от Торбалан »

Извода е, че трябва много да се внимава с големите риби,
ако можем да ги хванем разбира се!
Ръката МУ отдава всекиму - дължимото.
Stormyweather
новобранец
новобранец

Мнение от Stormyweather »

Хапе и още как :twisted: Мен ме е хапал уловн,когато посегнах да си го прибирам- рязко движение на главата вдясно и захапка,но пусна веднага.Другият случай си е комичен,но потвърждава тезата: Познат кебапчия беше пуснал към 10 кила сом в шадравана на кръчмата за забавление на клиентите.Една вечер пиян фатмак решил да се направи на мъж и да го улови с ръце...Накрая го притиснал в единия ъгъл,но животинчето скочило '' като куче'' и го захапало за ръката :D С рев и одрана кожа на ръката шапкарят напуснал полесражението.Случаят е истински,мой приятел рибар е бил там и е наблюдавал ''битката'',та му вярвам безрезервно :!:
Аватар
just_killer
новобранец
новобранец

сас

Мнение от just_killer »

аз хванах сом с раце-целите ми раце бяха изпонахапани
аз мислия че сома хапе(но много редко)
обаче сам чувал за сомове мотанти по 200кг които излизали до плажовете и отвличали хора към дълбините
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

абе ша си доем на думата...леко по леко...че хапе е и видно и ясно...ако некой колега се е измъкнал досега нехапван...да не разчита на това...има време и него ще го захапят.... :lol: :lol: :lol:

е че нема да ви изяде е сигурно...но че ви обели ръчичките е сигурно...или крачето...зависи на кое сте му по удобни...а и кво се чудите...защитен рефлекс...нормално си е...голяма риба !
Господ може всичко чада мой !
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ха сега, се върнете по-назад и вижте какво съм написал при какво обстоятелство сома може да захапе и то е точно визираното от Барутчията.Нормално е сома раздразнен от кльнка,да нападне не стръвта а точно ръката с кльонка,но чак отхапани ръце и завлечени хора във водата ??????? Намерете касета или човек с поне един отхапан пръст и ще поварвам на всичко въпреки мойте съвсем различни наблюдения.Оправдавам млади колеги,който са виждали сомове само на снимка,и изказват мнение за сома че хапел,без да са се допирали до такъв,но вас по-ерудираните и със опит просто не ви разбирам.Аз също знам за нападения към ръцете на кльнкаджията,понеже живитното е раздразнено и си мисли че напада стръв,враг или там каквото си мисли,но изявления от рода "хапе като куче" и разтърсва глава,това е като от филм на ужасите.Него приемайте този пост като някакво заяждане,а просто намерете найстина човек с отхапан пръст и документирано на лента.След 43 г може някой да ме изненада.Пожелавам ви успех във търсенето,защото аз се опитах но не успях да намеря дори и една секунда видео !!!!!!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

На мнение съм че 5кг.щука може да ви нанесе по големи наранявания от 50 кг.сом ако решите да и бръкнете в устата както на сома. :wink:
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

В това отношение спор няма!
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”