Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

хапе ли сома
Модератор: sapuna
- dimitar baharov
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- krokibg
- учете се от него
Спрете да пишете такива страхотий че ще уплашите начинаещите колеги.Някой ще закачи нещо едро и ще се чуди дали да го вади или да среже линията та да неби сома да му отхапе нещо!!!!!!!
А сега сериозно.Момчета и "момичета",когато хвана сом и е още рано да се пребирам,задължително го вързвам до мене на въже като за целта му прекарвам въпросното въже през устата и оттам през хрилете.Уверявам ви че съм си навирал ръката до китката в устите им и никога дори и за секунда не съм бил хапан.Както писах и преди,този прекрасен обект за риболов-СОМА,също като мене и вас -ДИША.Когато не ни достига въздух и сме заклещени и ние ще подскачаме и зяпаме с усти като шарани за едната глътка въздух.Това заедно с факта че сома се подмята,плюс незнанието,плюс тези несериозни писаници,плюс изненадата че в момента в който си посегнал да го хванеш той подскача и се плъзга към глезена и се удря във теб понеже е точно на височината на глезените ни когато е изваден вече от вадата,ами във топките ни ли да се удари,упазил ни бог,щяхме да си ходим скопени.Нямам нищо против да си твърдите такива небивалици,но това че си посегнал към него и че в същия момент рибата започва да се мята и че ви е изненадала и в същото време те е одраскал със четките си неозначава че - СОМА ХАПЕ.Да и аз съм се стряскал признавам си че съм го пускал веднага когато не съм му бръкнал в устата хубаво и когато е по-големичък и се замята го пускам и го хващам на ново като му бъркам пак във въпросната хапеща усто,но внимавам да не ме нарани със хилядите си остри иглички в устата му.За мен това което пишете че сома хапел,е толкова несериозно че чак е смешно,но всеки си има мнение и неискам да споря,затова ви оставям да ви хапят сомовете,даги освобождавате преди даги извадите от водата и да растат че да може чичо ви кроки да си ги хваща пък те нека ме хапят.

А сега сериозно.Момчета и "момичета",когато хвана сом и е още рано да се пребирам,задължително го вързвам до мене на въже като за целта му прекарвам въпросното въже през устата и оттам през хрилете.Уверявам ви че съм си навирал ръката до китката в устите им и никога дори и за секунда не съм бил хапан.Както писах и преди,този прекрасен обект за риболов-СОМА,също като мене и вас -ДИША.Когато не ни достига въздух и сме заклещени и ние ще подскачаме и зяпаме с усти като шарани за едната глътка въздух.Това заедно с факта че сома се подмята,плюс незнанието,плюс тези несериозни писаници,плюс изненадата че в момента в който си посегнал да го хванеш той подскача и се плъзга към глезена и се удря във теб понеже е точно на височината на глезените ни когато е изваден вече от вадата,ами във топките ни ли да се удари,упазил ни бог,щяхме да си ходим скопени.Нямам нищо против да си твърдите такива небивалици,но това че си посегнал към него и че в същия момент рибата започва да се мята и че ви е изненадала и в същото време те е одраскал със четките си неозначава че - СОМА ХАПЕ.Да и аз съм се стряскал признавам си че съм го пускал веднага когато не съм му бръкнал в устата хубаво и когато е по-големичък и се замята го пускам и го хващам на ново като му бъркам пак във въпросната хапеща усто,но внимавам да не ме нарани със хилядите си остри иглички в устата му.За мен това което пишете че сома хапел,е толкова несериозно че чак е смешно,но всеки си има мнение и неискам да споря,затова ви оставям да ви хапят сомовете,даги освобождавате преди даги извадите от водата и да растат че да може чичо ви кроки да си ги хваща пък те нека ме хапят.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- сериозен играч
Krokibg написа:..Някой ще закачи нещо едро и ще се чуди дали да го вади или да среже линията та да неби сома да му отхапе нещо!!!!!!!
...той подскача и се плъзга към глезена и се удря във теб понеже е точно на височината на глезените ни когато е изваден вече от вадата,ами във топките ни ли да се удари,упазил ни бог,щяхме да си ходим скопени.

Господ може всичко чада мой !
-
- кандидат преподавател
Та бучкам си аз на селскио гиол и кво стана,удари ми едно соме 3-4 килца слагам го в живарника и почвам да греба към палатката,а след лодката ме следят две усверепели очи и една сомска уста потраква със кътници
и така 5км.Викам си тва ще е сигурно баща му на сомето ще взема да карам лодката на осморки белким му избегам да ама не,гониме чак до брега.Слизам аз на брега да се поизмия и оня дзвер като ме захапа за боксеките та взе че ги свали,срам
кво ще правя сега без гащи,това е само маика му.Цяла нощ не ме остави да спя,вие като чакал на месечина и се принудих да пусна сомето белким престане,така и направих.Дзверо си прибра челядта узъби ми се два пъти и си тръгна.ЧЕСНА РИБАРСКА
Та колеги като ходите за сом си носете 2-3 чифта гащи. 

Като гледам всички сме разбирачи(особено някои) Прочетете какво разказва човека който улови най голямия сом тая година.Или ще кажем : Маниго тоя той лъже.Присъща ГАНЬОВЩИНА,аз знам всичко и нема нужда да се уча а?
Някой ви беше пояснил по горе че темата е "Хапе ли сома" а не хранили се с хора

Матеряла може да го прочетете в сп. На риба
Някой ви беше пояснил по горе че темата е "Хапе ли сома" а не хранили се с хора

- barutchiata ©
- Администратор
Верно някой ни беше пояснил ,че темата е "ХАПЕ ЛИ СОМА" ама тоя някой е пропуснал продължението сиреч поста който допълва и променя темата.Или накратко казано това:
. Днес обещаха да ми донесат касетата с филма който ще постна за да стане ясно аджеба хапе ли сома ,отхапва ли и как точно.

Преди десетина години когато започвах риболова с кльонк попивах всичко свързано (като всеки един начинаещ) с него та тогава ми попадна една видео касета в която беше заснета атака на сом точно в момент на бучкане .Само където сома не захапва стръвта а ръката на рибара барабар с кльонка.Затраях си за този филм защото не беше в мен а като нямам аргументи знам колко опоненти ще се появятt68 написа:чух че по дунава имало рибари с отхапани ръце от сом на кльонк че го дразни кльонка да ама чак отхапани ръце май е малко пресилено

- kalins
- научил се да хвърля
А и Емката не лъже.Може да се попита и Канибала.Него го е ухапал още в лодката.После и другия Емил на брега.Фуцата написа:Като гледам всички сме разбирачи(особено някои) Прочетете какво разказва човека който улови най голямия сом тая година.Или ще кажем : Маниго тоя той лъже.Присъща ГАНЬОВЩИНА,аз знам всичко и нема нужда да се уча а?
Някой ви беше пояснил по горе че темата е "Хапе ли сома" а не хранили се с хора![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Добре е да си добър
-
- новобранец
Хапе и още как
Мен ме е хапал уловн,когато посегнах да си го прибирам- рязко движение на главата вдясно и захапка,но пусна веднага.Другият случай си е комичен,но потвърждава тезата: Познат кебапчия беше пуснал към 10 кила сом в шадравана на кръчмата за забавление на клиентите.Една вечер пиян фатмак решил да се направи на мъж и да го улови с ръце...Накрая го притиснал в единия ъгъл,но животинчето скочило '' като куче'' и го захапало за ръката
С рев и одрана кожа на ръката шапкарят напуснал полесражението.Случаят е истински,мой приятел рибар е бил там и е наблюдавал ''битката'',та му вярвам безрезервно 

- just_killer
- новобранец
сас
аз хванах сом с раце-целите ми раце бяха изпонахапани
аз мислия че сома хапе(но много редко)
обаче сам чувал за сомове мотанти по 200кг които излизали до плажовете и отвличали хора към дълбините
аз мислия че сома хапе(но много редко)
обаче сам чувал за сомове мотанти по 200кг които излизали до плажовете и отвличали хора към дълбините
-
- сериозен играч
абе ша си доем на думата...леко по леко...че хапе е и видно и ясно...ако некой колега се е измъкнал досега нехапван...да не разчита на това...има време и него ще го захапят....
е че нема да ви изяде е сигурно...но че ви обели ръчичките е сигурно...или крачето...зависи на кое сте му по удобни...а и кво се чудите...защитен рефлекс...нормално си е...голяма риба !

е че нема да ви изяде е сигурно...но че ви обели ръчичките е сигурно...или крачето...зависи на кое сте му по удобни...а и кво се чудите...защитен рефлекс...нормално си е...голяма риба !
Господ може всичко чада мой !
- krokibg
- учете се от него
Ха сега, се върнете по-назад и вижте какво съм написал при какво обстоятелство сома може да захапе и то е точно визираното от Барутчията.Нормално е сома раздразнен от кльнка,да нападне не стръвта а точно ръката с кльонка,но чак отхапани ръце и завлечени хора във водата ??????? Намерете касета или човек с поне един отхапан пръст и ще поварвам на всичко въпреки мойте съвсем различни наблюдения.Оправдавам млади колеги,който са виждали сомове само на снимка,и изказват мнение за сома че хапел,без да са се допирали до такъв,но вас по-ерудираните и със опит просто не ви разбирам.Аз също знам за нападения към ръцете на кльнкаджията,понеже живитното е раздразнено и си мисли че напада стръв,враг или там каквото си мисли,но изявления от рода "хапе като куче" и разтърсва глава,това е като от филм на ужасите.Него приемайте този пост като някакво заяждане,а просто намерете найстина човек с отхапан пръст и документирано на лента.След 43 г може някой да ме изненада.Пожелавам ви успех във търсенето,защото аз се опитах но не успях да намеря дори и една секунда видео !!!!!!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
-
- кандидат преподавател