Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

Подводен, морски и сладководен или (3 in 1)
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Подводен, морски и сладководен или (3 in 1)

- Don Corleone
- фен клуб-скобар
Разгърмя ми се сърцето! Страхотно сте си прекарали! Също би ли споделил какъв ти е фотоапарата, че прави такива хубави снимки?
Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да

-
- и господ не е толокова добър
Евала брат 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Local
- учете се от него
Браво Румба, каквото и да кажа е излишно
Респект!

Клавиатура риба не лови!!!
Определено огледално рефлексните фотоапарати правят най-качествени кадри, но там говорим за сериозни суми за оборудване. Все пак всичко опира до възможности и средства. На тоя етап съм доволен от моята "сапунерка", по надолу съм написал модела на апарата.naskobo написа:Super снимки и усет за красивото:lol: ! Сменям камерата, ще съм благодарен за съвет
Допълнително ги обработвам, като акцентирам на детайлите, които искам да са на фокус.MARLIN написа:EEEEEEEEкъде ме прати ти с тези снимки
Там е незабравимо, любимо място поздравления
Истински талант си
Румци , снимките имат ли допълнителна обработка на цветовете или това са оригинали
SONY DSC-HX1 e апаратчето!Don Corleone написа:Разгърмя ми се сърцето! Страхотно сте си прекарали! Също би ли споделил какъв ти е фотоапарата, че прави такива хубави снимки?
- MANYAKA
- кандидат преподавател
Евала Румба,невероятни снимки и риболов сте спретнали.
-
- научил се да хвърля
Поздравления за добрата почивка и страхотния риболов.
Колегите по-горе са написали достатъчно суперлативи, та аз няма какво повече да кажа.
За мен беше удоволствие да разгледам снимките и прочета написаното.
Желая ти още много такива емоции
Колегите по-горе са написали достатъчно суперлативи, та аз няма какво повече да кажа.
За мен беше удоволствие да разгледам снимките и прочета написаното.
Желая ти още много такива емоции

- antivik
- кандидат преподавател
Би ли дал малко пояснения. Акцентите по време на самото снимане ли ги внасяш или след това обработваш снимката по програмен път и ако е така с кои програми работиш? Една от снимките си я нарекъл "залез" или нещо такова, как си го снимал при положение, че Черно море е на изток от България, да не е на някой дълбок залив и да си обърнал апарата на запад? Ако не е за в темата прати ЛС, предварително благодаря.rumci написа:Допълнително ги обработвам, като акцентирам на детайлите, които искам да са на фокус.MARLIN написа:EEEEEEEEкъде ме прати ти с тези снимки
Там е незабравимо, любимо място поздравления
Истински талант си
Румци , снимките имат ли допълнителна обработка на цветовете или това са оригинали
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- сериозен играч
Уникални снимки , Румба... Задобряваш все повече и повече със снимките . Доста хора трябва да се замислят , като ти видят снимките, преди да се нарекат фотографи .
Аз лично ти свалям шапка и ти пускам едно голямо БЛАГОДАРЯ за споделения кеф!

Аз лично ти свалям шапка и ти пускам едно голямо БЛАГОДАРЯ за споделения кеф!

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
...правеха , отдавна лентата остъпва вече...супер ти е машинкатаrumci написа:Определено огледално рефлексните фотоапарати правят най-качествени кадри

-
- сериозен играч
е то има и хиляди апаратчета с матрица , огледало и сменяема оптика , както и новите тенденции за махане на огледалото .... Важното , е да усвоим снимането с това , с което разполагаме и да вадим максимума от него .Останалото е талант , който румбата явно има в изобилие 

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Според това дали снимам пейзаж, конкретен обект или макро си правя нужните настройки на фокуса, исото и диафрагмата на фотоапарата. След като сваля снимките на компютъра допълнително ги обработвам с програма (фотошоп), където преоразмерявам, изострям, насищам с цвят или замъглявам определи участъци. Всичко това разбира се е излишно, ако не успееш да направиш остър и правилно експониран кадър. По принцип цифровата фотография в днешни дни е свързана с програмите за обработка на изображения. При фотографските курсове ако не се лъжа, задължително се минава и обучение с фотошоп.antivik написа: Би ли дал малко пояснения. Акцентите по време на самото снимане ли ги внасяш или след това обработваш снимката по програмен път и ако е така с кои програми работиш? Една от снимките си я нарекъл "залез" или нещо такова, как си го снимал при положение, че Черно море е на изток от България, да не е на някой дълбок залив и да си обърнал апарата на запад? Ако не е за в темата прати ЛС, предварително благодаря.
Относно залезите, няма лъжа и измама! Разположението на селото е такова, че слънцето се скрива почти над самото устие на реката и носът от който чепарувам е идеален да бъде уловена магията на залеза.
Ето и един миналогодишен кадър от същото място

Благодаря на всички за отзивите в темата!