Една рибарска случка.

Модератор: sapuna

Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Една рибарска случка.

Мнение от rap66 »

И не прави грешката да забиваш куките в кюспето. В двата срешуположни ъгъла издълбаваш с ножа гнезда (по едно на всяка плоска страна) и там ЗАЛЕПЯШ куките с КАЛ, ГЛИНА, дъвка, маджук или каквото си избереш. Идеята е и на двете плоски страни да има кука. Две куки са ти достатъчни. Руснаците много го ползват тоя монтаж-казва се "Кутайка"
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Благодаря на майсторите на спорта за полезните съвети и информация..днеска си взех и фидер,та съм решил изцяло да сменя тактиката...та да вземе да се отпуши най сетне тоя риболов...отначалото на сезона 2-3 успени излета,всичко друго...срам е е да доложа :?
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Пуснал съм снимка " на живо" на монтажа с плочка кюспе , някои му казват "капан" или "комбайна" . Малко съм "в крачка" , защото съм с четири куки , но когато е чисто дъното си го позволявам , и да ви кажа никога не съм вадил четири риби наведнъж . Иначе винаги си работя с две , а когато работя в храсти (или на стена ) , махам оловото , и слагам само една кука , резултатите понякога са изненадващи ... !
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Моя е малко поизменен.

Пак оловото ми е отгоре но правя така наречения сандвич, две плочки кюспе и по между тях тесто (в повечето случай качамак).
Куките отвън и ги стягам Задължително с ластиче. Достигат се невероятни дистанции и нищо не изпада.

Много пъти съм си правил експерименти за по няколко дни с шараните :lol: , почти винаги най-едрите излизат на кюспе като същевременно дребосъка не налита толкова много на него :?
Е ако е много меко налита всичко де :lol:
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Ivak написа:най-едрите излизат на кюспе като същевременно дребосъка не налита толкова много на него :?
Какъв размер шаран за теб е едър?
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Става въпрос за най едрите който ги има във водоема където си правя експериментите или 3-4 кг риби.

Но не виждам проблем и да клъвне и 10+ кг на кюспе.
Просто не могат да се доредят до него тези риби :roll:

В Гърция например, на язовира до Потами чрез кюспето се отсяват дребните шаранчета и кефалите, иначе на всичко други си кълват като стой та гледай, включително и стара кисната царевица :x
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Така си и мислих, че ще отговориш. Аз някога като почнах да ловя шарани също бичех на кюспе. Просто такива ми бяха учителите. С времето по-голяма риба от 7кг не бях хващал, ама това не за 1-2 години, а ти казвам примерно за 8-9 години. Като взех сам да се просвещавам в риболова на шаран, както го ловят хората по света нещата станаха вече сериозни. Сега риби от порядъка под 5кг не ги броя въобще за статистиката. Просто летвата се вдигна високо и рибите над 10кг са чести гости на куката ми :wink:

За Гърция нещата могат да се свравняват само със свободни или частни водоеми без натиск от риболовците. Рибите са диви, напредпазливи и въобще незнаят за кво става въпрос. Минават, отшиват се и продължават. Намериш ли ги става бой. Не ги ли намериш си бъркаш в носката :wink:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

На клупчето аз му слагам 1 см тънък шлаух да не се затяга възела и също такъв след оловото да не бие в него. После сандвич с куките в малая както каза Ивака. Пък като свърши кюспето - само малай на оловото. Обаче на Дунава съм хващал до 3 кг шарани по този начин.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

За Гърция съм напълно съгласен :)

За кюспето , не бих се отказал от него. За 2-3 часов излет (каквито правя след работа) нямам по добра алтернатива :oops:

За повече от 2 дни си залагам само на стара царевица + различните му дипове :)

Между другото с Рибаря от Хасково коментирахме точно за топчета направени само с кюспе и яйца и хляб за спойка. Направил е такива и е имал успехи на тях. Така че може да се мисли в тази насока :?
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

мммм дааа , топчетата са невероятни :!: имам около 70 шарана на тези топчета от хляб и кЮспе , няколко яица(малко дребни нещица :) ) и това е ! само че шарковците са до 4 кг ! от 4 на горе ги перкам с друг , по съвременен микс :wink: ..... защо ли ? :)
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Е супер е ,че топчета работят.

Аз не мога да ловя на такива и не му разбирам следователно ще ловя малки шарани ама мноооого :lol: :lol:

Все някога ще се науча де :roll:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Погрешно е мнението,че не ходи голям шаран на плочка,просто малките риби са много в повече и побързо ходят до стръвта и затова се хваща по често по малки.И на диви водоеми си върви кюспето. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”