Стръв за раци?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Стръв за раци?

Мнение от Мунчо »

По-скоро ще се защипе, а после ще се отщипе в най-неподходящия момент. :D
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Сто на сто съм описал миналите години за един небракониерски начин за ловене на раци,ама тук повечето колеги не обичат да четат вече написаното във форума,та на кратко,ако имате риб.билет:1/Снабдявате се с водна жаба-убивам такава с прашка,от дете съм много добър,направо снайпер :lol: 2/Жабата се разделя на три части -бутчетата отделно и тялото с главата.3/Всяко така създадено парче /деликатес за рака/се завързва за десетина метра парче корда-евтинджос .4/Така направените линии от едната страна вързани за колчета, се хвърлят във водата на язовира /за река или вътрешно езеро използвате само една "линия"/,примамката потъва и стига дъното. 5/Раците надушват,приближават и се вкопчват с щипци в "мезето".Започват да влачат назад и встрани,кордата се движи,започвате леко плавно обиране,по сантиметър,докато рака увисне непосредствено под повърхността на водата.
Изваждането може да стане по три начина : 1/Бъркате с ръка и го хващате от към гърба;2/Използвате кеп ; 3/С плавно,но бързо движение го изхвърляте на брега-когато се е вкопчил с двете щипки за "мезето",не успява да се пусне преди падане на сушата.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

INCUBUS написа:Сто на сто съм описал миналите години за един небракониерски начин за ловене на раци,ама тук повечето колеги не обичат да четат вече написаното във форума...
Защо си мислиш, че не съм го прочел това за жабата :P . Въпроса ми по-горе беше за малка кукичка и въдица :D и дали мога с малката кука да го закача за устата ;)
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Процента на сигурно закачване с малкото червейче и кукичка ,а и чакането да реши да си го набута в устата /после да видиш как се вади без да загубиш кукичката!/,е толкова несериозно нисък,та просто няма да обсъждам.Аз съм се наситил на раци,още в младостта си,та и не ми е тръпка това,а,бе ...свободно на всички,ловенето на риба е по-интересно от ловенето на раци! :)
nickky kollew

Мнение от nickky kollew »

раците като цяло ги наричат ОСМОКРАКИ ТЕРОРИСТИ ! ядат АБСОЛЮТНО всичко , така че не подбирай ;д
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Смятам тоя уикенд да пробвам с въдицата на Тракиец специално за раци :lol: Голям мерак ме е треснало да наловя 20тина рака ама на въдица, ;) че инак се карат в Хасковска околия :axe: Сега просто ми трябва тактика с въдицата. Мисля си за чорап пълен с пилешки дроб или нещо такова измислено :rolleyes: и да ги дебна на 6м от брега, или малка кукичка с парченце рибка. Голямо мислене ше му удря тия дни с к'ва тактика да подходя та да не ми се карат рибарските ченгета :lol:
Изображение
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Ходих Неделята да ги пробвам тия раци на въдица. Да ви кажа много е трудно да ги закачиш с малка кукичка за устата, но пък не е невъзможно! Тоя е хванат за щипката до устата Изображение

На бял червей кълвяха по-слабо, а на филенце от рибка направо налитаха без да се зачудят. Хванах общо 6 броя за 9 часа :lol: На дъно на пружина някак си инцидентно се хванаха 3 броя като бяха закачени с 6-ти номер кука за корема. Хамалогия си е с въдицата да се опитваш да ги закачиш за някъде :D
Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Което и се опитвах да обясня,ама на такива като теб очевидно е крайно необходимо да трупат много грешки,докато стигнат до "топлата вода"...
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Не INCUBUS това не е грешка...чак пък и много голяма :) Топлата вода всички знаем от къде тече ;) Да не мислиш, че съм хващал само раци през тия 9 часа :D Радвам се, че все пак се коментира темата и се трупа някаква информация! Важното в случая е , че има резултат, макар и минимален, в това да пробваш да закачиш рак на въдица с кука, а и майсторлък се иска при засичането и ваденето :P . Колкото и глупаво да звучи не е невъзможно, но става бавно. Иска се доста чакане при кълването на плувка. Все пак ги вадех в тия жеги от 2,5 м дълбочина на дистанция 12-15 метра на плувка (с 18ти номер кукичка), а на дъното се вадеха на дистанция от 25-35м и дълбочина поне 7м и бяха закачени за корема отдолу (с 6ти номер кука), което говори, че там може би са още по-нагъсто ;). Иначе нямах проблем да си изкарам малката куката от лакомата уста на рака.
Обаче много вкусно месо имат в опашката тия твари ! :drinkers:
Поздрави !
Изображение
Аватар
Иван Байчев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Байчев »

Обаче много вкусно месо имат в опашката тия твари ! :drinkers:
Поздрави ![/quote]
И са доста добра стръв за шаран.
Иначе като съм на язовир след като заметна въдиците оглеждам брега за дупки ( обикновено са на около 40см под повърхноста) бъркам в тях с ръка и така между другото съм взимал около 30-40 рака(ако няма забрана). :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”